|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nazwa tematu "MMA Czyli Pudzianowski i Inni" ...
Więc myślę że mogę tutaj zamieścić ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=n8UAHrRiHWU ... Niestety już nie żyje , ale jeden z lepszych wojowników . ![]() WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
E: Obejrzane. Cóż tego się spodziewałem. Jedyne co mnie zaskoczyło, że Pudzian nie zaatakował na początku walki, to była jego jedyna szansa na wygraną, jakiś lucky knockout właśnie. Co on myślał,że ze swoją kondycją rozstrzygnie to w 2 rundzie ? Czyli mój typ się sprawdził. W takich sytuacjach człowiek żałuje, że nie gra na zakładach. ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.05.2010 o godz. 08:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
4 następna walka z Nastulą..... chce niech się pcha ja mu nie bronię ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To było do przewidzenia. Obserwuje MMA od 3 lat, znam Silvie doskonale z jego walk, on jest strasznie wytrzymały - tego Pudzianowi brakuje. Silvia ma bardzo dobra kondycje - tego Pudzianowi tez brakuje. Jeszcze musi troche potrenowac by odnosic jakies sukcesy w MMA. Dobrze, ze nie chciał od razu walczyc w UFC
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja nie jestem jego fanem ale chciałbym żeby coś w tym MMA osiągnął. Wielu po walce z Najmanem mu złote góry wróżyli (dla mnie miał wtedy bilans 0-0) tylko po to żeby go teraz atakować...
To że przegra (patrząc przez pryzmat walki z Japońcem) to było pewne. Zawiodłem się tylko że praktycznie go nie zaatakował no i że odklepał. Do szmaty mu dużo brakuje... :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mariusz Pudzianowski musi sie skupic na treningach, a nie na rozrywkowych program typu tylko nas dwoje itp
Musi zaczac trenowac trenowac. Moze cos z tego bedzie, kondycyjnie Mariusz jest beznadziejny ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwierz mi, że jakby Tobie sypali taką kasę za występy, jak jemu, to leciał byś na tą kasę jak najgorsza *****a, szmata !
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie oceniaj ludzi swoją miarą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Posiada ktoś całą walkę żeby udostępnić
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tu jest na Youtubie
http://www.youtube.com/watch?v=wMPRe...layer_embedded Żal było zarywać nocke żeby oglądać takie "widowisko" Kto wykonywał nasz hymn?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.05.2010 o godz. 10:13.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport-video.pl/topic/27471-mm...ki-kim-ho-jin/
Tam jest duuzo linkow, z tym, ze konto trzeba miec. ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Za nic niewnoszące "szmatowanie" banik gratis.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
To co było do przewidzenia po walce z Najmanem stało sie faktem,Pudzian ma sil na 1,5 minuty walki, z Japońcem gdyby była 3 runda to tez by sie skonczyla oklepem i bastą.. Jedyna plus to taki ze ma gosc leb ze stali,nie wiem czy te kolana siadały mu w miare czysto, ale zazwyczaj po takich kopach goscie padaja jak kłody, a on kilka takich wylapal i dalej stał...
Ale to zwalenie sie na mate, przy jego umiejetnosciach to było juz jak poddanie walki.. Tylko, że nawet nie jego wytrzymałość jest najwiekszym problemem, tylko technika..Ciosy wyprowadzane z samej reki, wiejskie low kicki, zero gardy, parter który miał byc jego atutem na nic mu sie zdaje..Takich rzeczy nie da sie juz nadrobic. Myśle ze wypelni kontrakt(5 walk) i skupi sie na tańcu na lodzie... Teraz Najman powinien próbowac rewanżu, prawda jest taka ze gdyby Najmanek nie był cykorkiem i nie robil fikołków w ringu to i on Pudziana mógł by pokonać..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 22.05.2010 o godz. 10:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To co pisalem po walce z Najmanem.. Rolniczy styl walki moze byc dobry na ludzi typu Najman ktorzy nie maja bladego pojecia o MMA. Nie umiem grac na gitarze wiec nie gram, ot takie porownanie
![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od siebie mogę dodać tyle, że była to typowo weselna walka.
Mariusz musi solidne popracować nad techniką, bo parę w łapach to on z pewnością ma ![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie Pudzian powinien zamknac sie w klasztorze na 2 lata i cwiczyc jak zrobil to Semmy Schilt gwiazda K-1. To dalo mu potem baze do tego zeby 4 krotnie z rzedu zostawac mistrzem K-1.
Ale on woli robic show... mitmichael: Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=eUx9OE7DZAo&feature=player_embedded#!
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 22.05.2010 o godz. 10:59.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
I tu się kończy jego "ego"!!! Kondycji brak...i to totalny!!! Techniki w zasadzie żadnej...ot przyszedł "gość" na wesele i może się uda położyć przeciwnika!!! Skończyło się jak się skończyło bo inaczej się skończyć nie mogło!!! Trzeba mieć mózg, technikę, kondycję i...trochę pokory w co się wdepnęło aby być na szczycie w tej konkurencji!!! Sterydy już tutaj nie pomogą. ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niech sobie walczy, niepotrzebnie ze sportowego punktu widzenia tak go wywyższali i buńczucznie zapowiadali, że będzie walczył o mistrzostwo świata, itd. jest kiepski, brak mu techniki, kondycji i to nie jest żadna tajemnica. Już z tym Japończykiem miał problemy, a co dopiero z tym grubasem Silvą. Teraz emocje opadną i sobie będzie trzepał kasiurę na walkach z Nastulą, itd. chociaż od Nastuli też może dostać po papie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A pamiętacie pokemoniastych ekspertów od MMA, kiedy po walce z Najmanem wróżyli śmierć na macie Fedorowi w starciu z Pudzianem?
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to za wcześnie było na tą walkę! Ale uważam, że jak się weźmie za to tak jak za sporty siłowe to ma szanse w przyszłości zawojować areny MMA! jedno jest pewne tanio skóry nie sprzeda!
![]() Powód: przypadkowe kliknięcie
Ostatnio edytowane przez fifi1906 : 22.05.2010 o godz. 12:07.
![]()
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czytaliście, Pudzian od połowy 1 rundy walczył ze złamaną nogą...
http://sport.onet.pl/kickboxing-mma/...wiadomosc.html ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
![]() Znalazłem takie dwa komentarze dla rozweselenia po porażce.
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Niektóre z waszych śmiesznych wręcz żenujących wypowiedzi .... co on źle nie zrobił jaki on nie jest chu... i reszta jakiegoś waszego marudzenia nie chce mi sie takich postów komentować.
Wiadomo było że jeśli Silvia go nie zlekceważy i zrobi"Swoje" to Mariusz nie ma szans. Zdecydowanie Pudzian niepotrzebnie pchał się na gościa który przeważa w każdym elemencie . Nie oszukujmy się przy takim wzroście i 15 kg cięższy od Mariusza Siła traci atut a puki co jest to tylko jego jedyny atut . Sprawa jest prosta albo zrzuca te np 15-25 kg i jego siła nie będzie miała już takim ważnym aspektem w walce, do jaką teraz się wszyscy przywiązują ale tym samym dalszy dalej będzie brak kondycji . Zdecydowanie musi walczyć ze średniakami i dużo dużo trenować. PS. Ta co śpiewała HYMN Polski to się na ziemi i w kosmosie filozofom nie śniło co to KUR... za babsko , już Edytka nam na mundialu lepiej zaśpiewała ( myślałem ze nigdy się nie doczekam takich czasów że będzie ktoś gorszy) ŻENADA !!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wiem jak sie mozecie z Pudziana nasmiewac i go lzyc od szmat. Ok, nierozsadne posuniecie z ta walka z Sylvia ale skoro zmiutl Najmana to myslal ze kazdy koles co wazy te 100 kg bedzie takim workiem ze jak sie go kopnie to bedzie odskakiwal. Mysle ze team Pudziana nie wzial pod uwage tego ze Njman to wcale nie jest zawodnik tylko 100 kg cieniasa. Jednak te low kicki nie sa tak mocne kiedy inkasuje je 2 metrowy koles z waga 140 kg. Przeciez kontakrt na walke z Sylvia zostal podpisany przed walka z Kawagucim. Team Pudziana po jednej walce z Najmanem uznal ze ten jest taki mocny, jak sie okazalo 2 tyg temu nie bylo juz tak kolorowo no a wczoraj to juz w ogole niepyklo.
Ok moze troche zbyt pewny siebie Pudzian ale co ma mowic "aa walcze sobie tak zeby sie pobic", koles mowi ze chce byc Mistrzem i dobrze bo ma jakis cel. Te cale spiewy i tance moze troche niepowazne ale skoro lubi to to niech w to idzie. Ja widze ze to nie jest tylko sportowiec ale tez chialby byc showmanem. Lubi sobie przed kamera swirowac a pewnie tez niezla kase z tego dostaje wiec w to idzie. Ja tam go szanuje bo malo osob jest takich ktore by rzucilo konkurencje w ktorej jest mistrzem swiata i poszla sie lac po ryjach z prawdziwymi zabijakami ryzykuja zdrowie i zycie. Po pierwsze szacunek za to co osiagnal w konkurencji Strong Man i nie wiem w ogole jak 5 krotnego Mistrza Swiata mozna nazwac szmata. Zarzucacie kolesiowi ze jest pewny siebie a wy co? Male polaczki ktorzy pewnie nic nie osiagneli wyzywaja czlowieka ktory jest naprawde wielki?- jak to wyglada, jakis burak wyzywa najsilniejszego czlowieka swiata... I tak jak pisze kolega wyzej Pudzian musi zrzucac wage zeby kondycja sie polepszala ale jesli zrzuci kg to przeciez mu sila spadnie wiec taka dziwna sytuacja. Musi poswiecic sile wzgledem kondycji. Oczywiscie lepiej zeby byl slabszy ale dal rade przewalczyc te 3 rundy i zeby nabyl techniki przez dalsze lata. Bo sama sila jak widac nie da sie pokonac jescze silniejszego czlowieka bo on nie dosc ze mial ta ile to mial tez technike, kondycje i doswiadczenie- tego Mariuszowi brakuje, ciekawe czy kiedykolwiek to nabedzie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Od 2 w nocy oglądałem Polsat, w domu byłem koło 6 rano. Przypomniały mi się czasy, gdy na Gołotę zarywałem nocki, a walki kończyły się dość szybko i niespodziewanie...
Sama walka miała przebieg taki, jakiego można było się spodziewać. Pudzian ma siłę i niestety nic więcej. Uderzając nawet proste ciosy prawą czy lewą ręką, bardzo dużo swej siły nie wykorzystuje. O lowach już nawet nie mówię bo też to nie najlepiej wygląda. Gdy zawodnik (Japończyk czy Sylvia) robili unik przed ciosem to wiadome było, że nic się nie stanie. Jako strongmana go ceniłem bo w końcu kilkukrotnie osiągnął mistrzostwo świata. Ktoś powie, że sterydy.. Prawda, ale wszyscy startujący w tej formule mieli takie same reguły. Coraz gorzej widziałem jego osobę, gdy zaczął występować w TzG. Miałem jeszcze nadzieję, że jest to najpopularniejszy program tego typu i będzie pierwszym i zarazem ostatnim w którym Pudzian bierze udział. Niestety to co nastąpiło później sprawiło, że stał się kolejną celebrytką, a nie żadnym wojownikiem... Albo rybki albo akwarium. A nie w nocy z soboty na niedzielę walka z Japończykiem w Katowicach, o 3 w nocy Pudzian wsiada w samochód (prowadzi) i jedzie do Wawy bo ma próby i wieczorem "występ" na żywo.. Jeśli plany się nie zmienią to pewnie w tym roku będzie jeszcze walka z Nastulą. Osobiście uważam, że Mariusz wcale nie musi tego łatwo wygrać. Powiem więcej, jeśli walka miałaby miejsce kilka lat temu to moim faworytem zdecydowanym byłby Nastula, którego bardzo cenię jako sportowca i człowieka. Ma gość klasę i serce wojownika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Pudzianowi zalezy widocznie tylko na popularnosci i kasce..Dlatego niech ja zbija w inny sposob, bo naraza sie tylko na smiesznosc... Jak zrzuci jeszcze 10 kg, to juz silą wcale nie bedzie przewyzszal przeciwników(nawet w rzutach), bo przeciez ciosy bokserskie, nie maja wogule przelozenia na obwod bicepsa :0 Tylko co z tego ze poprawi wytrzymalosc, jak gosc nie ma zadnych argumentow w walce..Ciosy w samej tylko piastkówce na dloni w wykonaniu bokserów z pierwszej 50 rankingów, dla przeciwników zwykle koncza sie nokautem(np. Sylvia w walce z 50letnim bylym bokserem).Po takich samych ciosach Pudziana, Kawaguchi nawet sie nie zachwial( to tyle co mozna powiedziec o sile jego ciosów,podobnie zreszta kopów). PS.Lepsza technike miały baby które walczyły pare walk wczesniej...
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 22.05.2010 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Żydzi Jedzą Dzieci
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Brak reakcji u mariusza był najgorszy , bo udowodnił jedna rzecz ze juz nie wpada na przeciwnika jak koles w epsilonie pod wejsciem . Wszystko było dobrze do 3 4 lołów :] i obalenia mogł go pozamiatać hamerami na macie ,ale moim zdaniem zabrakło zdecydowania i umiejstnosci .
A nastepnie juz zal bo co moze zdziałać zawodnik który walczy jak dziecko w podstawówce Jedyne co jest plusem to to ze moze teraz zaszyje sie i przeanalizuje wszystko . Bo nie mozna sie uczyc całe zycie błędach , tylko ich unikac Co to Jurasa Walka bez dwóch zdań na zajebiusty plus :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie wróżę mu jakiejś wielkiej kariery w MMA ale może troszkę namieszać ![]() Mamed mówił, że Mariusz musi: "trenować, trenować i jeszcze raz trenować" i jest w tym dużo prawdy jeśli nie wszystko ![]() Co do Jurasa to brawo dla niego za walkę!Łokieć piękny dawno tak nokautującego Polaka nie widziałem ![]() ![]()
I
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|