The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.12.2009, 09:32
uwielbiam te scene z filmu "Maratończyk" kiedy to do Nowego Jorku przyjeżdża sprzedac brylanty dentysta z Oświęcimia i zostaje rozpoznany przez żydów, a dalej zobaczcie sami.
http://www.youtube.com/watch?v=2ybpsRNXUII
Odpowiedz cytując
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.12.2009, 20:48
ayala...
masz link do tego filmu bo nie moge nigdze go znalezc
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.12.2009, 20:57
Kajtek napisał(a):Wyświetl post
Widzialem juz jakis czas temu "Frozen River" i serdecznie polecam ten film.
Melissa Leo, ktora swietnie zagrala w nim zdesperowana matke wychowujaca samotnie swoich synow, byla w tamtym roku nominowana za najlepsza role kobieca do Oskara. Film rowniez pokazuje realia zycia w Mochikanskim rezerwacie i dzisiejsze relacje bialych Amerykanow z Amerykanskimi Indianami. Aha i co ciekawe, "Frozen River" to byl debiut rezyserki Courtney Hunt, ktory byl zrobiony bez gwiazd i z bardzo malym budzetem.
Zdecydowanie polecam. W sumie nietypowe kino amerykańskie. Mniej efektów, a dużo więcej szarego życia pogranicza z Kanadą.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.12.2009, 21:09
Ja ostatnio oglądałem kilka bardzo dobrych filmów polcam bardzo
-z politycznych dwa bardzo dobre filmy:Frost/Nixon i Decydujący głos!
-z dramatów polecam:Flashback of a fool,Afterwards i wczoraj obejrzany Harry Brown-cudo
o angielskich blookersach!
a z thrilerów to pandorum jest nawet niezły

Wiele można pisać o tych filmach ale powiem że dla mnie rewelacyjne!Dają dużo do myślenia
i sprawiają że pozostają w pamięci na długo!

Trailery gorąco polecam te filmy:
http://www.youtube.com/watch?v=OVOSfHFNlcI (Harry Brown)
http://www.youtube.com/watch?v=jw6LhKCYUCQ (Frost/Nixon)
http://www.youtube.com/watch?v=GVd1LuadnDk (Decydujący głos)
http://www.youtube.com/watch?v=5r4lXWD3Y0w (Afterwards)
http://www.youtube.com/watch?v=Cp-mUYqngRc (Flashback of a fool)
Ostatnio edytowane przez sergio : 10.12.2009 o godz. 14:20.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.12.2009, 21:12
Niedawno zostały wyemitowane pierwsze odcinki nowych seriali Sci-fi. Fani Stargate i Battlestar Galactica powinni się cieszyć. Krotko o nich:

Caprica - Póki co wyemitowano 1:30 h pilot serialu. Akcja dzieje się na tytułowej planecie, 58 lat przed Battlestar Galactica. Poznajemy tam Joseph'a Adamę (ojca późniejszego komandora Galactici oraz dziadka kapitana Apollo) oraz jego 11 letniego syna Williama. Z pilota dowiadujemy się w jakich okolicznościach powstał pierwszy Cylon oraz jak zyskał świadomość. Oglądając, kilka razy zostałem przez twórców zaskoczony. Mimo, że klimat zgoła inny od tego z Battlestar to jednak równie przykuwający. Serial zapowiada się nadzwyczaj ciekawie.

Stargate:Universe - Do tej pory wyemitowano10 odcinków. Serial opowiada o grupie przypadkowych ludzi którzy przenoszą się nieoczekiwanie na statek pradawnych, który od tysięcy lat przemieszcza się po galaktyce miliony lat świetlnych od Ziemi. Założenie inne, więc od znanego nam z poprzednich SG. Wydaje mi się, że autorzy chcieli zrobić coś ambitniejszego. Na pierwszy rzut oka widać wiele podobieństw do wspomnianej już BSG. Niestety, wszystko to wyszło mizernie. Fabuła płytka, serial miejscami nudzi. Na domiar złego zatracił klimat Gwiezdnych wrót. Fani SG będą rozczarowani. W tych 10 odcinkach, nie spotykamy nic, czego byśmy już nie widzieli w SG-1.

Tyle na temat nowych seriali Sci-fi. Teraz o filmie. 1 grudnia do kin wchodzi Avatar wprost od Camerona. Film niespodzianka. Na ogół jestem obeznany w zapowiedziach i premierach. Ten jednak mi, umknął jakoś. Przed wczoraj widziałem zwiastun w TV i szczęka mi opadła do podłogi. Twórcy zapowiadają, że będzie to największy przełom w kinematografii od czasów wprowadzenia dźwięku w filmach. Kto jeszcze nie widział trailera, to lookać w link:

http://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ

Na koniec dodam, że jego koszt to 237 mln dolców. Polacy nakręcili by za to z 80 superprodukcji :d
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Gordian : 09.12.2009 o godz. 21:16.

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2009, 01:04
Gordian napisał(a):Wyświetl post
1 grudnia do kin wchodzi Avatar wprost od Camerona. Film niespodzianka. Na ogół jestem obeznany w zapowiedziach i premierach. Ten jednak mi, umknął jakoś. Przed wczoraj widziałem zwiastun w TV i szczęka mi opadła do podłogi. Twórcy zapowiadają, że będzie to największy przełom w kinematografii od czasów wprowadzenia dźwięku w filmach. Kto jeszcze nie widział trailera, to lookać w link:

http://www.youtube.com/watch?v=cRdxXPV9GNQ

Na koniec dodam, że jego koszt to 237 mln dolców. Polacy nakręcili by za to z 80 superprodukcji :d
Nie wiem jak mógł Ci umknąć, bo o tym filmie jest głośno od kiedy go robią. Równolegle powstaje gra komputerowa, która w połączeniu z filmem ma być unikatowym przeżyciem. Film oczywiście nawet w Polsce będzie pokazywany w 3D. W kinach w okolicach świąt. Nawet South Park zdążył już sparodiować ten film jako Dancing with smurfs Cartmana . Ogólnie film ma szansę być nowymi Gwiezdnymi Wojnami, ale niczym więcej. Ot taka sztampowa, choć epicka, bajeczka, która jest porywająca na tej samej zasadzie, co Król Lew. Nie skreślam filmu, wręcz przeciwnie- bardzo na niego czekam, ale lojalnie uprzedzam, że jest to sci-fi z gatunku Gwiezdnych wojen, a nie Odysei kosmicznej, czy Brazil.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 10.12.2009 o godz. 01:21.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 16.12.2009, 03:44
Obejrzałem właśnie thriller psychologiczny p.t. "Mechanik" z Bale'em i muszę przyznać, że to kawał dobrego kina. Głównym atutem filmu jest świetnie zbudowany klimat, który pomaga wejść w buty głównego bohatera, który cierpi na bezsenność. Wyblakłe barwy świata, muzyka - spokojna i niepokojąca zarazem, duża część narracji odbywa się poprzez obraz nieopatrzony żadnym dialogiem ani komentarzem. W efekcie otrzymujemy film, który swoim spokojem i stonowaniem trzyma w napięciu. Mechanik nie jest może obrazem nazbyt oryginalnym, większość elementów użytych w tym filmie gdzieś już kiedyś była wykorzystana. Ale inteligencja twórców i sposób wykorzystania tych elementów w połączeniu z zaskakująco dobrą spójnością akcji i ciekawym klimatem filmu sprawiają, że Mechanik to film zdecydowanie godny polecenia.

Choć finał filmu nie jest zaskakujący, a ja nie mam zamiaru ujawniać szczegółów fabularnych to jednak ostrzegam, że to, co napiszę dalej, może być SPOILEREM.

Mechanik to w pewien sposób kryminał, ale bardzo nietypowy. Tak jak w kryminale mamy zagadkę, którą stara się rozwikłać główny bohater i mamy poszlaki naprowadzające na ostateczne rozwiązanie. Ale jest to jednocześnie film psychologiczny, przez co sposób eksponowania śladów jest inny. Nie ma dialogów, które wyjaśniałyby co się dzieje, jest za to mnóstwo obrazów. Co ciekawe, tak jak w dobrym kryminale mamy też fałszywe tropy, ponieważ często nieważne obrazy są eksponowane, podczas gdy ważne kadry są pokazywane mimochodem. Ciekawe jest też to jak z perspektywy rozwiązania akcji, niezauważone przez nas poszlaki zyskują nowego znaczenia. Ciekawie też patrzy się na ten film wstecz, mając już pełny obraz obłędu, równie interesujące co wątek zagadki, stają się wizje zadość uczynienia winy oraz to jak rzeczywisty świat znajduje przełożenie na to co jest tylko urojeniem.
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.12.2009, 09:12
gordian a premiera czasem nie jest 25 grudnia?tutaj ``avatar`` nie wystepuje jak na dzien dzisiejszy

http://www.multikino.pl/krakow/repertuar.html

bylem na 2012 to leciala reklama -jak nie lubie ``bajek`` to na to chyba sie wybiore
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 16.12.2009, 09:34
Oglądałem wczoraj film "Elegia" na podstawie powieści Philipa Rotha „Konające Zwierzę” z Benem Kingsley'em oraz Penelope Cruz. Bardzo polecam dla osób lubiących dramat, trochę erotyczny ale o miłości przeżywanej w troch inny sposób. Pozazdrościć sylwetki i postury Benowi w tym wieku!.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.12.2009, 18:50
Oglądałem "Elegię" - świetny film.
Jakie filmy Cronenberga polecacie?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 18.12.2009, 23:07
Obejrzałem sobie dzisiaj "El Secreto de Sus Ojos"- koprodukcję argentyńsko-hiszpańską z tego roku. Póki co film nie trafił chyba jeszcze do dystrybucji poza krajami hiszpańskojęzycznymi, ale bardzo możliwe, że trafi. Jest we wstępnej 65 filmów obcojęzycznych nominowanych do Oscara i moim zdaniem ma spore szanse przynajmniej na finałową piątkę.

Jest to film bardzo trudny do zaszufladkowania. Z jednej strony jest to opowieść o miłości i to przedstawiona w niebanalny sposób, z drugiej strony produkcja z pogranicza kryminału i thrillera politycznego. Bardzo mocne sceny- gwałt, koleś majtający swoimi niesfornymi częściami mieszają się tu z humorem i to nie zawsze czarnym. Film ma bardzo amerykański posmak, nie będzie kulturowym szokiem dla widza nawykłego do hollywoodzkich produkcji- chodzi mi zarówno o kamerę i sposób prowadzenia narracji, jak i o same dialogi, które są wartkie, pełne celnych uwag i zgryźliwych komentarzy, do tego bohaterowie o bardzo wyraqźnie zarysowanych cechach. Z drugiej strony, choć film z łatwością mógłby uchodzić za amerykański, to ma w sobie coś, co odróżnia go od rzeszy hollywoodzkich filmideł. Film jest nieco wolniejszy, rozwija się swoim tempem, ma niespotykaną już dziś dbałość o detale, smaczki, powtarzające się motywy. Mam wrażenie, że stało się tak dlatego, że film przejął wszystko co dobre w dzisiejszym kinie hollywoodzkim, nie przejmując jego komercyjnych zasad gry. Sceny są nakręcone tak jak chciał tego twórca, a nie producent, nie ma niepotrzebnego skracania czy sztucznego poganiania bohaterów, nie ma niepotrzebnych wstawek, nie ma elementów niepasujących do układanki. Choć film jest bardzo rozstrzelony tematycznie i czasem zaskakuje przeskokami nastrojów, to jest autentyczny( może nawet właśnie dlatego). Nie czuć w nim tej wyliczonej na konkretne efekty sztuczności i chyba to w nim najbardziej urzeka. Gorąco polecam.

Po necie krąży rip z angielskimi napisami, choć napisy nie są najwyższej jakości( literówki, błędy językowe i czasem narzucanie zbyt dużego tempa), to idzie film w pełni zrozumieć. Tak na zachętę dodam, że film na IMDB przy około 2000 głosów ma średnią ocen 8.6.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2009, 06:51
Bylem na premierze AVATARA i powiem Wam ,ze film naprawde nie jest przereklamowany.Przy efektach obrazu i dzwieku , musze stwierdzic , ze fabula moglaby byc troszke bardziej dojrzala , aczkolwiek jest to jeden z najlepszych filmow , ktore zobaczylem w ostatnich paru latach.Polecam , mysle , ze sie nie zawiedziecie.Mnie osobiscie dawno sie nie zdarzylo , iz po wyjsciu z kina myslalem o tym , zeby zobaczyc ften sam film po raz drugi- tym bardziej , ze zobacze go ze swym Szwagrem i Siora.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 20.12.2009, 14:30
Nie wiem czy tutaj to było ale ogladałem film o nazwie Les Arbitres. Pokazuje od kuchni prace sedziowska podczas Euro 2008. Spora czesc filmu poświecona karnemu w meczu z Austrią.Polecam ioglądnąć, to może sie ktoś na chwilę zastanowi zanim skrytykuje sędziego. Mozna poszukac napisów do filmu.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.12.2009, 15:11
fantom chicago napisał(a):Wyświetl post
Bylem na premierze AVATARA i powiem Wam ,ze film naprawde nie jest przereklamowany.Przy efektach obrazu i dzwieku , musze stwierdzic , ze fabula moglaby byc troszke bardziej dojrzala , aczkolwiek jest to jeden z najlepszych filmow , ktore zobaczylem w ostatnich paru latach.Polecam , mysle , ze sie nie zawiedziecie.Mnie osobiscie dawno sie nie zdarzylo , iz po wyjsciu z kina myslalem o tym , zeby zobaczyc ften sam film po raz drugi- tym bardziej , ze zobacze go ze swym Szwagrem i Siora.
wersja 3D ? czy standardowa ?
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2009, 16:44
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
wersja 3D ? czy standardowa ?
Oczywiscie , ze 3d
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2009, 17:58
uwielbiam te scene z filmu Symetria
http://www.youtube.com/watch?v=UljEU2FG_6I
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 20.12.2009, 18:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
uwielbiam te scene z filmu Symetria
http://www.youtube.com/watch?v=UljEU2FG_6I
http://www.youtube.com/watch?v=ua_6h...eature=related piosenki w filmie nie było, ale fajnie sie slucha i ogląda...
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2009, 18:40
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy tutaj to było ale ogladałem film o nazwie Les Arbitres. Pokazuje od kuchni prace sedziowska podczas Euro 2008. Spora czesc filmu poświecona karnemu w meczu z Austrią.Polecam ioglądnąć, to może sie ktoś na chwilę zastanowi zanim skrytykuje sędziego. Mozna poszukac napisów do filmu.

Również polecam, świetny dokument.

Co do filmu - śmieszne reakcje Beenhakera po meczu z Austrią. Inna sprawa, że po tym meczu to Austria mogłs czuć się skrzywdzona- gol Rogera był ze spalonego.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 21.12.2009, 12:54
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Również polecam, świetny dokument.

Co do filmu - śmieszne reakcje Beenhakera po meczu z Austrią. Inna sprawa, że po tym meczu to Austria mogłs czuć się skrzywdzona- gol Rogera był ze spalonego.
Dokładnie Wiorexx. Powtórki wykazały , że jeżeli się sędziowei pomylili to tylko na korzyśc Polski.
Wracając do tematu filmów: Cedar Boys. Australijski film o grupie młodych, głodnych kasiory Libańczyków.,Do tego ten piękny australijki akcent Polecam szczerze.
Drugi film to Nine Miles Down. Nie jestem jakimś wielkim fanem horrorów, które ostatnimi czasy są raczej mdławe, ale ten film naprawdę nieźle się ogląda. Rzecz dzieje się na pustyni, w bazie naukowej, do której dociera ochroniarz, byly gliniarz, celem wyjaśnienia braku kontaktu ze strony naukowców. Mała odmiana od potworów z kanałow i facetów z siekierami lub piłami. Można oglądać.
Trzeci film to Bad Lieutenant: Call to Port. Nicolas Cage, Val Killmer(jego rola nieco zmarginalizowana), piekna Eva Mendes i Xzibit w scenerii pokatrinowego, syfskiego Nowego Orleanu. Film nie powala, dosyć schematyczny, za to rola Cage zasługuje na to by obejrzeć.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 21.12.2009 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 21.12.2009, 13:06
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=ua_6h...eature=related piosenki w filmie nie było, ale fajnie sie slucha i ogląda...

Z tą piosenką kojarzy mi się jeden melanż,którego nigdy nie zapomnę

ehhhh się działo

Jesli chodzi o temat to chciałbym sie zapytać czy ogladał ktoś Harry Brown?

Jak tak to co sadzicie o tym filmie?
Ostatnio edytowane przez sergio : 21.12.2009 o godz. 13:17.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 21.12.2009, 13:24
sergio napisał(a):Wyświetl post
Z tą piosenką kojarzy mi się jeden melanż,którego nigdy nie zapomnę

ehhhh się działo

Jesli chodzi o temat to chciałbym sie zapytać czy ogladał ktoś Harry Brown?

Jak tak to co sadzicie o tym filmie?
Taki "Death Wish" 30 lat później. W zasadzie oklepany schemat--Mściciel bierze się za zemstę na młodzieżowym gangu. Ale kto powiedział, że życie nie jest schematyczne? emocje zawsze te same: miłosć, nienawiśc, zazdrość. Ciężko coś nowego znaleźć ;-) Fajna akcja no i Michael Caine. Dobry film.
Odpowiedz cytując
19piotrek06
Member

Od: 12.2009

Stary 21.12.2009, 13:41
strony znacie jakies z filmami do sciagniecia

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 21.12.2009, 14:02
19piotrek06 napisał(a):Wyświetl post

http://iwillsearch4u.com/
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.12.2009, 11:22
19piotrek06 napisał(a):Wyświetl post

ŚCIĄGAJ MAJTY A NIE FILMY

peb.pl ; )
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2009, 14:06
A ja wczoraj obejrzałem sobie Surveillance - Pl tytuł Dochodzenie - film córeczki Lyncha i muszę przyznać - nie daleko pada jabłko
Chory film....bardzo chory, ze znakomitą sceną końcową.Co ciekawsze nie jest on w stylu zakręconych filmów ojca - film choć nie jest standardowo poprowadzony, łatwo się ogląda.
Ogólnie bardzo polecam, choć nie wszystkim
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.12.2009 o godz. 14:12.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 22.12.2009, 14:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A ja wczoraj obejrzałem sobie Surveillance - Pl tytuł Dochodzenie - film córeczki Lyncha i muszę przyznać - nie daleko pada jabłko
Chory film....bardzo chory, ze znakomitą sceną końcową.Co ciekawsze nie jest on w stylu zakręconych filmów ojca - film choć nie jest standardowo poprowadzony, łatwo się ogląda.
Ogólnie bardzo polecam, choć nie wszystkim
Mam traumę po Twin Peaks. Dzięki za ostrzeżenie ;-)
Coś na czasie. The Hurt Locker. Film traktuje o misji w Iraku. A dokładniej o oddziale saperów. Mniej Rambo, więcej codziennej beznadziejności i bezsensowności tej wojny.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.12.2009, 16:48
Większość pisze tutaj o nowościach,więc dla odmiany o "strasznej"staroci.Wczoraj na kanale Arte oglądnąłem(znów po latach)Światła wielkiego miasta z Charlie Chaplinem.Film niemy,ale nie niemy jest śmiech jaki wywołuje.Jest tam jedna z najzabawniejszych scen w historii filmu,gdy Charlie walczy na ringu.Jak oglądaliśmy to w parę osób,to wszyscy wręcz padali ze śmiechu.To wręcz genialna parodia walki bokserskiej.Polecem tym wszystkim,dla których filmy to nie tylko efekty specjalne.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.12.2009, 22:04
Oglądaliście już Avatara? Mam zamiar się wybrać tylko nie wiem czy jest sens na 3d( zwłaszcza ze będę oglądał w heliosie nie imaxie). Bylem np. na Epoce Lodowcowej i do cale 3d to kaszana byla ze po 20 min zdjąłem okulary. Jak ktoś oglądał niech da znać czy to 3d jest warte uwagi.
Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 25.12.2009, 22:07
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Oglądaliście już Avatara? Mam zamiar się wybrać tylko nie wiem czy jest sens na 3d( zwłaszcza ze będę oglądał w heliosie nie imaxie). Bylem np. na Epoce Lodowcowej i do cale 3d to kaszana byla ze po 20 min zdjąłem okulary. Jak ktoś oglądał niech da znać czy to 3d jest warte uwagi.
Jak nie do IMAXu to nie warto w ogóle iść. Cała magia ma polegać na zupełnie nowej technice kręcenia tego filmu.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.12.2009, 22:45
THE BLIND SIDE - polecam ten fenomenalny film oparty na prawdziwej historii. Od początku do końca chce się go oglądać. Ten film zajmie wysokie miejsce na mojej top liście.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów