The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2013, 14:54
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Budowa strategiczna Wisły Kraków na kolejne lata jest w fazie realizacji widzę...
Nie. Cele na teraz to ustabilizowanie sytuacji finansowej i ograniczenie kosztów. Transfery są takie jakie są ponieważ priorytetem klubu jest ścięcie kosztów. Ewentualne budowanie pozycji sportowej ma się zacząć najwcześniej z początkiem następnego sezonu.

Edit:

"Bliżej jest, ale sytuacja nadal jest bardzo trudna. (..) Przed nami jednak jeszcze przynajmniej jeden bardzo trudny rok (2013), jeśli chodzi o finanse. Jeśli na polu szeroko rozumianego marketingu odniesiemy sukcesy, to może ten okres uda się skrócić. (...) Nie jest natomiast chyba zaskoczeniem, że jesienne wyniki Wisły powodują, że jest potrzeba zmian. Jeśli ta drużyna ma grać o wiele lepiej, to musi się zmienić jej skład. Pytanie tylko kiedy to będzie możliwe. Czy już teraz czy np. dopiero latem. "

JB
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.01.2013 o godz. 15:05.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.01.2013, 19:11
Co do zaniechania poszukiwań lewego obrońcy to nic nowego. Bocznych pomocników też nie mieliśmy i nie szukaliśmy. To nowa rzeczywistość w Wiśle, która o nic nie gra, a jedynym celem są jak największe oszczędności.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie. Cele na teraz to ustabilizowanie sytuacji finansowej i ograniczenie kosztów. Transfery są takie jakie są ponieważ priorytetem klubu jest ścięcie kosztów. Ewentualne budowanie pozycji sportowej ma się zacząć najwcześniej z początkiem następnego sezonu.
Łukasz, ale to jest stek bzdur. Nie widzisz tego? Tniemy teraz koszty, rozmieniamy się na drobne, szargamy reputację klubu, ryzykujemy wręcz spadek bo oszczędzamy? Zaoszczędzimy tyle żeby w lecie robić wielkie transfery i łatać dziury po np. lekką ręką oddanym Meliksonie? No raczej nie. Dlaczego latem mają być pieniądze skoro nie ma ich teraz? Nie daj sobie wcisnąć kitu. Gdyby były pieniądze nie czekalibyśmy nie wiadomo na co. Czas się z tym pogodzić.
Ostatnio edytowane przez Arked : 31.01.2013 o godz. 19:40.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2013, 19:48
Zakładając, że kadra to 23 osoby, to w lecie będziemy musieli ściągnąć z 10 zawodników by poprostu mieć kim grać. No chyba że przesuniemy pół młodej ekstraklasy do pierwszej drużyny.
Odpowiedz cytując
Kamcio019
Member

Od: 12.2011

Stary 31.01.2013, 20:18
na onecie pisze "Co ciekawe w polskiej Ekstraklasie okno formalnie nawet się jeszcze nie otworzyło, a trwa ono od 01.02.2013 do 28.02.2013. Na razie kluby zmieniać mogą tylko zawodnicy bez kontraktów, a ci z umowami, nawet jeśli zostali już kupieni oficjalnie zawodnikami nowych drużyn staną się dopiero w lutym"
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.02.2013, 00:07
Arked napisał(a):Wyświetl post
...........
Łukasz, ale to jest stek bzdur. Nie widzisz tego? Tniemy teraz koszty, rozmieniamy się na drobne, szargamy reputację klubu, ryzykujemy wręcz spadek bo oszczędzamy? Zaoszczędzimy tyle żeby w lecie robić wielkie transfery i łatać dziury po np. lekką ręką oddanym Meliksonie? No raczej nie. Dlaczego latem mają być pieniądze skoro nie ma ich teraz? Nie daj sobie wcisnąć kitu.
Przedstawiłem tylko oficjalną wersję - nie ma teraz czegoś takiego jak przebudowa pod względem sportowym. Bednarz plan ma jaki ma który nazywa się 'wychodzimy na prosta finansową'. Nie mamy czegoś takiego jak cel sportowy. Wręcz przeciwnie - wyczytać można że drużyna musi finansować się sama a jakie miejsce będzie zajmowała ma znaczenie drugorzędne, nawet po (!) przebudowie.

Nie będziemy w lecie robić wielkich transferów na miarę Meliksona, nikt przecież tego nie powiedział. Bylo tak: gry wyjdziemy na plus (teoretycznie najszybciej w lecie) będziemy robić jakiekolwiek transfery wedle nowej jakiejś tam wizji sportowej. Pieniądze pewnie będą pochodzić z budżetu który będzie oscylował jak oscyluje czyli ok 40mln zł co w lidze powinno gwarantować płynność finansową i umożliwić walkę o MP. BTW Nikt rozsądny nie rozpiernicza drużyny tylko po to żeby ją za pół roku złożyć z powrotem... Dawna wielka Wisła już nie wróci,z wielu powodów - było minęło, pozostały wspomnienia.

Nie wiem, wydaje mi się że większość kibiców łyknęła temat 'stawiania na młodych Polaków' jako nową drogę rozwoju klubu. A tak na prawdę młodzi byli potrzebni Bednarzowi tylko do tego by obciąć koszty. To nie jest żadna polityka, to są tylko finanse.

Sportowo Jackowi nie wychodzi, choć jakaś tam swoją wizję funkcjonowania klubu realizuje, jaką - przytoczyłem cytaty.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.02.2013 o godz. 00:09.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2013, 01:00
W większości lig europejskich okienko transferowe zostało zamknięte, więc Genkov może zapomnieć o transferze do Turcji, Chavez o Francji, a Bunoza o Anglii. No chyba że klub zaskoczy nas czymś z samego rana.

Wolfy mam na myśli spekulacje, które pojawiały się na temat wyżej wymienionych zawodników. Sam nie wierzyłem w jakieś wypożyczenia Bunozy do Premier League, jeżeli już to prędzej do ukraińskiej. Wszystkie te ploty można oficjalnie włożyć między bajki.

Nie wiem czy ktoś już wrzucał, ale w Sporcie ukazał się ciekawy wywiad z Kulawikiem :

Cytat:
Był temat angażu Marcina Robaka czy to tylko medialny wymysł?
Tomasz Kulawik: Nie było z naszej strony takiego zamiaru. To plotka od początku do końca. Mam w tej chwili w drużynie trzech napastników – Daniela Sikorskiego, Cwetana Genkowa oraz Rafała Boguskiego. I to oni mają zdobywać bramki w najbliższych miesiącach.

Co z nigeryjskim pomocnikiem Emmanuelem Sarkim, który trenuje z wami od początku okresu przygotowawczego? Jedenaście miesięcy nie grał w piłkę...
Tomasz Kulawik: Właśnie rozmawiałem na jego temat z zarządem. Zostaje z nami przynajmniej na całą rundę. Przejdzie teraz testy medyczne, potem poleci na drugi obóz przygotowawczy. Kontrakt podpisze po powrocie.

Są jeszcze jakieś wyrwy w wyjściowej jedenastce, kiedy teraz układa pan ją w głowie?
Tomasz Kulawik: Mogę powiedzieć, że mam dwóch równorzędnych graczy na każdą pozycję. W zwycięskim meczu z Terekiem Grozny wystawiłem dwa różne zespoły na każdą połowę i nie było widać spadku jakości gry. To znaczy, że nie ma większego znaczenia, czy na boisku przebywają zawodnicy młodzi, czy ci bardziej doświadczeni. Teraz czekam, kto mnie bardziej do siebie przekona i wyśle bardziej czytelny sygnał, że jest najlepiej przygotowany do wiosennej fazy rozgrywek.

Latem wygasają kontrakty aż siedmiu zawodnikom aspirującym do pierwszego składu. Nie wszyscy w Krakowie zostaną. Dostał pan polecenie, by już teraz rozglądać się za ich potencjalnymi następcami?
Tomasz Kulawik: Oni szukani są już w tej chwili, a wiosną te przymiarki transferowe staną się jeszcze bardziej intensywne. Bo że o następców trzeba zadbać wcześniej niż latem, to nie ulega wątpliwości. Osobiście też oglądam potencjalnych kandydatów i opiniuję ich przydatność do pierwszego zespołu. Szczegółów oczywiście zdradzić w tej chwili nie mogę, ale powiem, że penetrujemy rynki nie tylko w Polsce.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...538,1,727.html

Miło słyszeć, że mamy dwóch równorzędnych graczy na każdą pozycję, przecież Wisła zawsze miała z tym problem. Co do potencjalnych, letnich wzmocnień liczę po cichu na wyciągnięcie braci Maków z I-ligowego Bełchatowa. Młodzi, podobno utalentowani no i Biała Gwiazda w sercu.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 01.02.2013 o godz. 02:32.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2013, 01:11
piter116 napisał(a):Wyświetl post
W większości lig europejskich okienko transferowe zostało zamknięte, więc Genkov może zapomnieć o transferze do Turcji, Chavez o Francji, a Bunoza o Anglii. No chyba że klub zaskoczy nas czymś z samego rana.
Ostatnie dwie rundy kopali się po czołach. Kto i dlaczego miałby ich kupić?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.02.2013, 03:17
Przedstawiłem tylko oficjalną wersję - nie ma teraz czegoś takiego jak przebudowa pod względem sportowym. Bednarz plan ma jaki ma który nazywa się 'wychodzimy na prosta finansową'. Nie mamy czegoś takiego jak cel sportowy. Wręcz przeciwnie - wyczytać można że drużyna musi finansować się sama a jakie miejsce będzie zajmowała ma znaczenie drugorzędne, nawet po (!) przebudowie.

Nie będziemy w lecie robić wielkich transferów na miarę Meliksona, nikt przecież tego nie powiedział. Bylo tak: gry wyjdziemy na plus (teoretycznie najszybciej w lecie) będziemy robić jakiekolwiek transfery wedle nowej jakiejś tam wizji sportowej. Pieniądze pewnie będą pochodzić z budżetu który będzie oscylował jak oscyluje czyli ok 40mln zł co w lidze powinno gwarantować płynność finansową i umożliwić walkę o MP. BTW Nikt rozsądny nie rozpiernicza drużyny tylko po to żeby ją za pół roku złożyć z powrotem... Dawna wielka Wisła już nie wróci,z wielu powodów - było minęło, pozostały wspomnienia.

Nie wiem, wydaje mi się że większość kibiców łyknęła temat 'stawiania na młodych Polaków' jako nową drogę rozwoju klubu. A tak na prawdę młodzi byli potrzebni Bednarzowi tylko do tego by obciąć koszty. To nie jest żadna polityka, to są tylko finanse.

Sportowo Jackowi nie wychodzi, choć jakaś tam swoją wizję funkcjonowania klubu realizuje, jaką - przytoczyłem cytaty.
Wszystko pięknie i ładnie, tylko takie jedno malutkie pytanko. Mianowicie, skąd 40 mln budżet? Jakaś dotacja od miasta, UE lub TF się szykuje?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 01.02.2013, 05:01
piter116 napisał(a):Wyświetl post

Wolfy mam na myśli spekulacje, które pojawiały się na temat wyżej wymienionych zawodników. Sam nie wierzyłem w jakieś wypożyczenia Bunozy do Premier League, jeżeli już to prędzej do ukraińskiej. Wszystkie te ploty można oficjalnie włożyć między bajki.

Nie wiem czy ktoś już wrzucał, ale w Sporcie ukazał się ciekawy wywiad z Kulawikiem :

http://wisla-krakow.przegladsportowy...538,1,727.html

Miło słyszeć, że mamy dwóch równorzędnych graczy na każdą pozycję, przecież Wisła zawsze miała z tym problem. Co do potencjalnych, letnich wzmocnień liczę po cichu na wyciągnięcie braci Maków z I-ligowego Bełchatowa. Młodzi, podobno utalentowani no i Biała Gwiazda w sercu.
Kula tylko udowadnia takimi wypowiedziami, ze jest niewlasciwym czlowiekiem , na niewlasciwym miejscu.Jezli chodzi o mnie to mysle, ze po odejsciu Meliskona, zamiast jakiegos Sarkiego, ktory jest tu sciagany jako ciakawostka taka, lepiej by zrobili wypozyczajac Cetkovica z Jagielloni, widzialem tego goscia w kilku meczach i naprawde ma niezla technike, gra na jeden kontakt i ma dobry przeglad pola, pamietam jak Jagiellonia przyjechala na Wisle i gral naprawde ciekawie, Hajcie nie pasowalo, ze nie angazuje sie w gre kiedy trzeba pilke odbierac, ale Melikson tez tego nie robil, oczywiscie jest to pilkarz slabszy od Meliksona, ale jak slysze, ze ma trafic na wypozyczenie do Podbeskidzia, to dlaczego Wisly nie mialoby na niego stac.Jezeli bierzemy pilkarza, ktoremu nie wyszlo ostatnio w II lidze belgijskiej, to dlaczego nie skorzystac z pilkarza, ktoremu nie wyszlo w Jagiellonii i mozna go wypozyczyc za grosze.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.02.2013 o godz. 05:12.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.02.2013, 06:33
Ile w kadrze mamy zawodników lewonożnych? Jednego. To brzmi śmiesznie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.02.2013, 09:16
Co do zaniechania poszukiwań lewego obrońcy to nic nowego. Bocznych pomocników też nie mieliśmy i nie szukaliśmy. To nowa rzeczywistość w Wiśle, która o nic nie gra, a jedynym celem są jak największe oszczędności.
Łukasz, ale to jest stek bzdur. Nie widzisz tego? Tniemy teraz koszty, rozmieniamy się na drobne, szargamy reputację klubu, ryzykujemy wręcz spadek bo oszczędzamy? Zaoszczędzimy tyle żeby w lecie robić wielkie transfery i łatać dziury po np. lekką ręką oddanym Meliksonie? No raczej nie. Dlaczego latem mają być pieniądze skoro nie ma ich teraz? Nie daj sobie wcisnąć kitu. Gdyby były pieniądze nie czekalibyśmy nie wiadomo na co. Czas się z tym pogodzić.
Latem kolejna szansa, że Cupiałowi się odwidzi na lepsze dla Wisły. To jedyna nadzieja innej (szejkowie) chyba nie ma.
@MichaelMyers
Dajże spokój Kuli.. co to zmieni, że powie że nie ma kto grać? Skwasi klimat w zespole, grajków i tak nie kupią, kopną Go w d... i trenerem zostanie już nawet nie chcę myśleć kto.
Druga sprawa - budżet 40 mln - jak osiągnąć takie wpływy bez miejsca na szczycie, pucharów, pełnych trybun, sprzedaży choć jednego grajka za parę mln euro, sponsora koszulkowego za min. bańkę euro itd. itp.
Mnie się wydaje, że w obecnej sytuacji jak będą wpływy 25m to będzie bardzo bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 01.02.2013, 10:25
@Lukasz,

Ok. Jest dokładnie tak jak piszesz. Poza tym budżetem, pułap 40 mln zł jest dla mnie nierealny.

arti napisał(a):Wyświetl post
Latem kolejna szansa, że Cupiałowi się odwidzi na lepsze dla Wisły. To jedyna nadzieja innej (szejkowie) chyba nie ma.
To jest oczywiście możliwe Tylko Cupiał jeszcze tego nie wie więc aktualne działania nie mają z ewentualnymi nowymi inwestycjami żadnego związku.

Cytat:
Druga sprawa - budżet 40 mln - jak osiągnąć takie wpływy bez miejsca na szczycie, pucharów, pełnych trybun, sprzedaży choć jednego grajka za parę mln euro, sponsora koszulkowego za min. bańkę euro itd. itp.
Mnie się wydaje, że w obecnej sytuacji jak będą wpływy 25m to będzie bardzo bardzo dobrze.
To fakt. Budżet 25 mln PLN (akurat na środek tabeli) jest to maksimum na jakie można liczyć jeśli nic się nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez Arked : 01.02.2013 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2013, 10:42
Salamon to dowód na to, że w naszej zapyziałej lidze jednak rodzą się talenty, tylko trzeba mieć nosa do ich wyszukiwania... no i ruszyć przysłowiowe 4 litery, a na to chyba nas stać?
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Sa...wiadomosc.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.02.2013, 10:51
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wszystko pięknie i ładnie, tylko takie jedno malutkie pytanko. Mianowicie, skąd 40 mln budżet? Jakaś dotacja od miasta, UE lub TF się szykuje?
Zależy jak interpretujesz.
Widzę to tak że Cupiał nie chce dokładać do interesu ponad to co chce dać czyli nie chce aby klub samowolnie przekraczał tzw. budżet. Obecnie zmagamy się z dziurą budżetową czyli z wydatkami znacznie powyżej założonej puli dostępnych środków. Tak widzę temat i tak interpretuje 'zdrowe zasady funkcjonowania klubu' o których mówił Bednarz.

Edit:
@Lukasz,

Ok. Jest dokładnie tak jak piszesz. Poza tym budżetem, pułap 40 mln zł jest dla mnie nierealny.
(....)
To fakt. Budżet 25 mln PLN (akurat na środek tabeli) jest to maksimum na jakie można liczyć jeśli nic się nie zmieni.
"Jacek Bednarz: Budżet będzie niższy o 15-20 proc. Cele się zmienią"
04.04.2012
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.02.2013 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 01.02.2013, 12:18
Bednarz niestety często robi dobrą minę do złej gry, zaklina rzeczywistość lub po prostu kłamie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.02.2013, 13:32
Bednarz mówi to co ma mówić - przecież nie wyjdzie nie powie że klub nie ma żadnych perspektyw na podniesienie się z kryzysu sportowego a jedyną rzeczą która interesuje zarząd, to jak największe zejście z budżetem

Więc gada że to tylko chwilowe, już za chwileczkę, już za momencik..W lecie wywalą Łysego, przyjdzie inny który tym razem dostanie zadanie posprzątania po Bednarzu, roztoczy wizje, już może nie mistrzowską jak Łysy przed sezonem ale pucharową i tak to się będzie kręciło - ciekawe tylko do kiedy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.02.2013, 14:20
No nie do końca. Jacek jest rozliczany głównie z finansów. Musiałby się zdarzyć jakiś fackup w stylu spadek rozgrywki niżej aby poleciał za wyniki sportowe. Stąd transfery mamy jakie mamy - Frederikseny, Sarkie + inne wynalazki a w druga stronę sprzedanie Meliksona i próba upchnięcia Wilka, Chaveza, Genokowa czy Bunozy (słowem wszystkich). Wychodzi na to że Jacek zwolni i sprzeda kogokolwiek byleby tylko dopiąć budżet pod względem kontraktów. tak mi się wydaje że taka jego rola będzie w przyszłości - czuwanie nad kontraktami (dyrektor ds sportowych) oraz jak się sprawdzi to może wygryzie ze stanowiska Pilcha. Mooooże, jak ten wyrazi na to zgodę. Innej drabinki kariery dla Bednarza nie widzę w tym klubie.

Chavez jest przymierzany do Chin, Małecki wraca. Oba ruchy byłyby na plus dla Jacka pod kątem finansów. Ciekawe jak się Bednarz dogadał z Jovanicem i ile mu kasy zostało na 'kontrakty' i czy w ogóle.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.02.2013 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.02.2013, 14:41
No nie do końca. Jacek jest rozliczany głównie z finansów. Musiałby się zdarzyć jakiś fackup w stylu spadek rozgrywki niżej aby poleciał za wyniki sportowe. Stąd transfery mamy jakie mamy - Frederikseny, Sarkie + inne wynalazki a w druga stronę sprzedanie Meliksona i próba upchnięcia Wilka, Chaveza, Genokowa czy Bunozy (słowem wszystkich). Wychodzi na to że Jacek zwolni i sprzeda kogokolwiek byleby tylko dopiąć budżet pod względem kontraktów. tak mi się wydaje że taka jego rola będzie w przyszłości - czuwanie nad kontraktami (dyrektor ds sportowych) oraz jak się sprawdzi to może wygryzie ze stanowiska Pilcha. Mooooże, jak ten wyrazi na to zgodę. Innej drabinki kariery dla Bednarza nie widzę w tym klubie.

Chavez jest przymierzany do Chin, Małecki wraca. Oba ruchy byłyby na plus dla Jacka pod kątem finansów. Ciekawe jak się Bednarz dogadał z Jovanicem i ile mu kasy zostało na 'kontrakty' i czy w ogóle.
Też jestem ciekaw jak to było z tym Jovaniciem. Może go podtapiał ? Kij wie
W sumie jestem zwolennikiem sprzedania Chaveza. Tylko jest taka kwestia, że nie zanosi się na zwiększenie przychodów z dnia meczu, przez konflikt z kibicami i brak transferów. Więc obecna droga obrana przez klub jest imho bardzo mało skuteczna ... Nie wiem jak się zakończyło spotkanie SKWK z przedstawicielami klubu ....
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 01.02.2013, 14:54
Kiedyś pisałem że protest jest tylko na jeden mecz. Cupiał zmienił negocjatora i wszystko powinno wrócić do normy bo wszystkim zależy na kompromisie a postulaty są nierealne do spełnienia przez Klub ponieważ są w sumie w większości niezależne od klubu albo mało konkretne. Nie chcę pisać że ogarną kible i będzie, ale pewnie coś w tym jest.

Jacek interesuje się wszystkimi więc i pewnie też Pawłowskim. Jakieś nazwiska są do wzięcia by przyciągnąć kibiców, pytanie czy nas stać i czy konkurencja nam odpuści bo jesteśmy zapewne na końcu kolejki.

Edit:
@WiślakMyślenice albo Dańca do opowiadania dowcipów, jak już ze świątyni robimy jarmark. Coś muszą wymyślić aby osiągnąć 'sukces marketingowy'. Jacek lubi 'nazwiska' więc o to jestem spokojny.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.02.2013 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.02.2013, 15:05
Cytat:
"Jakieś nazwiska są do wzięcia by przyciągnąć kibiców"

Chyba jak zatrudnią panią Sashę Grey albo Sarę Varone jako cheerleaderkę.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.02.2013, 15:19
Właśnie, żadna ze stron nie ogłosiła jakiś ogólnych postanowień ze spotkania...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 01.02.2013, 15:34
A co mieli uzgodnić, jak i tak praktycznie wszystko rozchodzi się o traktowanie przez niebieskie koszule?

EDIT: Dańca i tak nie muszą ściągać, bez tego jest światowej klasy kabaret klubu piłkarskiego.
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 01.02.2013 o godz. 15:38.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.02.2013, 16:43
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...luzej_w_wisle/

Można się domyślać, jaki poziom sportowy będzie prezentować Wisła w najbliższych latach.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.02.2013, 16:59
Galonek napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...luzej_w_wisle/

Można się domyślać, jaki poziom sportowy będzie prezentować Wisła w najbliższych latach.
patologia kur.wa, patologia
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.02.2013, 17:04
Że przedłużyli kontrakt z Burligą - dobrze. Nie oszukujmy się, nawet jeśli pójdziemy jeszcze sportowo do przodu, to nie na tyle, żeby trzymać lepszych zawodników od Burligi na ławce. A jakichś zmienników mieć trzeba. Tylko jedno mnie zastanawia. Aż 3,5 roku ważnej umowy? To nie brzmi jak kontrakt zawodnika, który ma docelowo wygrzewać ławę... Chociaż trzeba brać pod uwagę, że zawodnik zgodził się np. na gorsze warunki umowy w zamian za dłuższy okres trwania kontraktu.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2013, 18:12
Smutne, bo zapowiedzi o odbudowie Wisly nalezy chyba wlozyc miedzy bajki. No, bo jak inaczej skomentowac podpisanie na 3,5 lat kontraktu z tak przecietnym zawodnikiem jak Burliga ? Chcac liczyc sie w lidze i marzyc znow o dobrych wystepach w pucharach, nawet dublerzy powinni prezentowac kilkukrotnie wyzszy poziom od niego. Nie mowiac juz o pierwszej 11 stce.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 01.02.2013, 18:29
Nonsens... Jak szejk... znaczy Cupiał rzuci milionami w lecie to trzeba mieć jakiegoś prawdziwego Wiślaka w składzie... Wiadomo że Głowy, Kosy,Sobola nie będzie więc prawdziwym Wiślakiem zostanie Burliga... Nie dramatyzować... Baszczu też kiedyś był słaby... A Łukasz został nominowany do zostania "legendą" klubu...

I jest super...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2013, 21:19
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
patologia kur.wa, patologia
Czego chcecie? Biorąc pod uwagę zaradność Jacusia Burliga to i tak top tego co moglibyśmy ściągnąć. W defensywie lepszy od Frederiksena, w ofensywie - od Sikorskiego (i nie chodzi mi tylko o zdobycz bramkową).
Poza tym choć raz Łysa Pała wykazała się refleksem, nie czekając aż nam go Termalica podbierze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.02.2013, 21:46
Z rok szykuje się spadek, będzie wesoło.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.02.2013, 22:14
Jak do tej pory wydawało mi się że wyprzedaż/podpisywanie tanich zawodników/krótkie kontrakty/wietrzenie składu itp działania są elementem przygotowania do sprzedaży klubu po sezonie.

Teraz jednak podpisaliśmy kontrakt z Burligą na 3,5 roku...

eee....hmmm.....
c.d.n.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów