The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2013, 19:40
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nie weźmiemy się za młodych, naprawdę młodych ludzi to będziemy tak trwać jak teraz.
Akurat z tym jednym fragmentem mogę się zgodzić, tylko jest jedno poważne ale - pożytek z 14-latka będzie najwcześniej za cztery lata. Biorąc pod uwagę kto jest właścicielem klubu - to bardzo poważne ale, bo przez cztery lata koncepcja na klubu zdąży się zmienić tak ze cztery razy. Przykład pierwszy z brzegu: co zrobiła Łysa Pała zaraz po przyjściu do Wisły? Zwolniła skautów i koordynatora grup młodzieżowych. Oficjalna przyczyna - brak efektów. Skup się na tym fragmencie - koordynator grup młodzieżowych nie miał efektów po pół roku.

O wiele realniejsze na początek są działania na poziomie Legii czy Amici, OK?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2013 o godz. 19:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.01.2013, 21:01
Ty wiesz, ja wiem i większość tego forum wie jak wygląda polityka w naszym klubie. Nie musisz o tym pisać bo Ameryki nie odkrywasz.
Amika i Legia nie czekają latami i biorą zawodników z niższych lig na już. I choć to nie prawda, to nie będę się z Tobą siłował i uznajmy że masz rację, a przy Jacku, Bogusławie i bez koordynatora grup młodzieżowych właśnie te działania są realne. W szczególności bez zwolnionych skautów. W takim razie OK.

A teraz się powtórzę z nadzieją, że wolfy nie będzie tego czytał/powstrzyma się od komentarza/skupi się.
Poważne kluby, a takim mam nadzieję chcemy być, dbają o to by talenty nigdy nie wybiegły na boiska w tak niskich ligach. To zbyt późno na pełne kształtowanie zawodnika. Selekcja jest/powinna być wcześniejsza. Co tylko przykład Legii czy Amiki uwypukla. I w perspektywie wyniku, który ma nastąpić nie w ciągu najbliższego dziesięciolecia, o którym pisał FraMat, a do czego się wcześniej odniosłem, też tak powinniśmy robić. Przyjdzie czas, że nie tylko zespołów z niższych lig nie będzie po co oglądać, ale również ich grup młodzieżowych bo będą wystarczająco przesiane. Coraz więcej klubów ma na to chrapkę bo wygląda to na opłacalny biznes.
[ironia]No tak, ale Cupiał jest u nas na zawsze i nie powinniśmy się na tym skupiać.[/ironia]
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.01.2013, 22:36
[ironia]No tak, ale Cupiał jest u nas na zawsze i nie powinniśmy się na tym skupiać.[/ironia]
Fakt, ironia zwala z nóg. Słusznie obstawiłeś tagami.

Cupiał jest u nas teraz, przez co nie ma szans na jakąś długofalowa politykę. Nikt nie twierdzi, że nie powinno się szkolić od trampkarza, raczej - że u nas to obecnie niewykonalne. Ty piszesz o tym co być powinno, ja - o tym co jest realne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 26.01.2013, 23:36
Skoro pozwalniano skautów to w jaki sposób realne?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.01.2013, 02:32
Nie chodziło o to w jakim wieku trafiają do klubu z ekstraklasy tylko czy ci którzy prezentują jakąś wartość biegają po III i IV ligowych boiskach, czy należy mieć na nie oko.

Jędrzejczyk
Gol
Kosecki
Kucharczyk
Komorowski
Rybus
Wolski
Borysiuk
Łukasik

Kto z nich grał w lidze niższej niż II? Ile Legia zarobiła/zarobi na zawodnikach których wzięła zanim tam zagrali, a ile na tych którzy tam grali. Kogo z powyższych zawodników Legia wyselekcjonowała obserwując te rozgrywki?
Nie wiem, sprawdź, zapytaj jakiegoś obeznanego w temacie legionisty. To, że na 90minut nie ma przy nich cyferek, nie oznacza, że nie grali. 90minut wstawia cyferki tylko za sezony ekstraklasowe. Jak masz 18 lat i jesteś w klubie niższej ligi, a chwilę później grasz w Legii, to w tym słabszym klubie raczej nie trzymali cię w rezerwie.

Ale chcesz konkretny przykład niezłego zawodnika, przegapionego przez wiele klubów, wyciągniętego z niskiej ligi, w dodatku po części dzięki koneksjom? Rafał Boguski. Jak go kupowaliśmy miał 21 lat i strzelał bramki dla ŁKS-u Łomża. W Wiśle szybko skreślony jako rodzinny interes klanu Engelów. Poszedł na wypożyczenie do Bełchatowa. Potem strasznie się jaraliśmy, że udało się wypożyczenie skrócić, bo chłopak eksplodował talentem. Po powrocie wyrósł na pierwszoplanową postać w Wiśle Skorży i stał się poważnym kandydatem do gry w kadrze. Geniuszem nigdy nie był, ale w naszych realiach okazał się bardzo wartościowym zawodnikiem, którego w dodatku zapewne sprzedalibyśmy za przyzwoite pieniądze, gdyby nie nabawił się poważnego urazu.

Jeżeli nie weźmiemy się za młodych, naprawdę młodych ludzi to będziemy tak trwać jak teraz.
Zacznijmy od jednej podstawowej sprawy. Który młody - naprawdę młody, jak to napisałeś - przyjdzie do Wisły, która ma gorsze warunki treningowe niż ten jego klubik w niskiej lidze? Do klubu, który od lat ma problemy z szkoleniem wartościowych piłkarzy. A jak przyjdzie, to co my dokładnie z nim zrobimy? Kto i gdzie będzie go szkolił? Kto zapłaci za te odżywki, programy rozwojowe itd.? A jak po dwóch latach okaże się naprawdę dobry, to jak go zatrzymamy przed ucieczką do klubu, który zapewni mu lepsze warunki?

Szkolenie młodzieży i wynajdywanie bardzo młodych talentów to świetny pomysł, tylko trzeba go z głową wdrożyć. Tak jak zrobiła to Legia, tak jak robi to Widzew, Lech i kilka innych klubów w tym kraju. Małymi kroczkami, najpierw sprowadź kilka gotowych talentów, wypromuj je. W ten sposób pokażesz, że przez twój klub można się pokazać, można wejść do poważnego futbolu. Myślisz, że dlaczego Bereszyński wybrał Legię? Że Wolski, Rybus, Borysiuk nie mieli z tym nic wspólnego? To, że teraz gra tam Furman, Kosecki, Łukasik czy Żyro, to nie ma znaczenia? A my czym się możemy pochwalić? Błaszczykowskim? Kiedy to było! Piętnastu prezesów w tym czasie mieliśmy. Nawet oszlifowanie i ogarnięcie jednego Małeckiego nas przerasta. Mieliśmy - jak mu tam było - Leszczaka(?) i co? Też mu korba odwaliła. Myślisz, że któryś rodzic puści swojego dzieciaka do Wisły, jak zbada temat takich delikwentów jak Małecki i Leszczak? My ze szkoleniem jesteśmy w głebokiej, czarnej d*pie, więc najpierw trzeba zająć się systemem szkolenia i promowaniem już przynajmniej częściowo wyszkolonych zawodników. Jak się z tym uporamy, to dopiero wtedy możemy myśleć o podbieraniu utalentowanych młodzików z całego kraju.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2013, 10:19
Sarki pozytywnie przeszedł testy sportowe.
Nie wiem czy jest taki dobry czy w Wiśle już taka bida.. Obawiam się, że to drugie.

Jak zwykle kontakty menadzerskie górą. Bo po co poszukać samemu. A zapomniałem, do tego potrzeba skautów w liczbie większej niż... 3.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 28.01.2013, 10:43
Po obejrzeniu skrótów sparingów wnoszę, że Sarki ma dwie nogi i przemieszcza się bez pomocy wózka inwalidzkiego, dlatego też wcale nie jestem zaskoczony, że go chcemy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2013, 10:48
Jednak na miejscu w sparingach lepiej sie ocenia zawodnikow niz przez skroty na oficjalnej stronie albo jak to lubia robic w Polsce z youtube. Najwyzej bedziemy mieli kolejnego darmozjada a Bednarz okaze sie jeszcze wiekszym... sami sobie dokonczcie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.01.2013, 10:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
....
Nie wiem czy jest taki dobry czy w Wiśle już taka bida.. Obawiam się, że to drugie....
Nie wiem nic o warsztacie trenera Puszy Niepołomice, natomiast wyraża chęć pracy w Wiśle. Dobrze nam znany Dariusz Wójtowicz. Tak sobie myślę, niedługo będzie do nas aplikowało pół Polski które własnie poczuło się na siłach grać/trenować/zarządzać klub w obecnym stanie.

Jacek, co Ty na to? Może jakieś testy?

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...akow___To.html

Aaaaaaaaaaai byłbym zapomniał, według prasy, o Sarkim:

Jego powrót może zrekompensować odejście do Valenciennes Maora Meliksona. Wisła na sprzedaży reprezentanta Izraela zarobiła około 800 tys. euro. Nie zostaną one jednak wydane na wzmocnienia. Uznano, że lepiej wyrównać zaległości finansowe wobec piłkarzy, aby ci ze spokojną głową przystąpili do rundy wiosennej.

Czyli 'przejedliśmy' pieniądze z Maora.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.01.2013 o godz. 10:56.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2013, 11:15
Czyby zwyciestwo z Terekiem i informacja o wyrownaniu zaleglosci to zbieznosc przypadkowa..?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2013, 11:23
Orlin Peralta, którym rzekomo się interesujemy, zakończył właśnie wraz z Hondurasem Puchar Narodów UNCAF, gdzie w finale jego reprezentacja przegrała z Kostaryką 0:1. Bilans Peralty przedstawia się następująco:

Honduras-Salwador 1-1 -ławka
Panama-Honduras 1-1 -wszedł w 94 minucie
Honduras-Belize 1-0-grał do 61 minuty
Kostaryka-Honduras 1-0-ławka

PS: Gdzieś wyczytałem, że Sarkiego do Wisły polecił Ibrahim Sunday, jego dobry znajomy. To co Jacki lubią najbardziej- najpierw płytki DVD, potem testy.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.01.2013 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.01.2013, 11:34
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wisła na sprzedaży reprezentanta Izraela zarobiła około 800 tys. euro. Nie zostaną one jednak wydane na wzmocnienia. Uznano, że lepiej wyrównać zaległości finansowe wobec piłkarzy, aby ci ze spokojną głową przystąpili do rundy wiosennej.
Niby to dobrze, że w końcu regulujemy należności wobec zawodników, ale...

Wychodzi na to, że Łysy klasycznie zrobił sobie z gęby cholewę. Bo po jaką cholerę na konferencjach czy w wywiadach wspomina o tym, że transfery gotówkowe będą, jeżeli Wisła kogoś sprzeda? Tym bardziej w sytuacji, gdy doskonale wie, że klub musi spłacać długi.

No tak, zapomniałem. W końcu kibic to zwykły troglodyta i łyknie każdy farmazon jak młody pelikan. Co jak co, ale w polityce Bednarz odnalazłby się z taką "bajerą" bezproblemowo.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 28.01.2013, 11:51
Podkupywanie młodych, polskich talentów... Jakie to banalne. Tylko gdzie oni są? Kto ich produkuje? Kto ma odpowiednie zaplecze, sztab, wiedzę, cierpliwość, finanse... Radomiak Radom?
Ja Ci powiem kto ich produkuje: Rozwój Katowice, Jastrząb Głowaczów, Wisła Tczew, Wkra Żuromin, Szydłowianka Szydłowiec, KS Piaseczno, MSP Szamotuły / Pelikan Łowicz, TOP 54 Biała Podlaska - w tych oto klubach do wieku 16-18 lat wychowywali się zawodnicy, którzy w późniejszym terminie w polskich warunkach stali się ligowymi gwiazdami, część z nich trafiła do czołowych klubów topowych lig świata.

Śmieszy mnie to gadanie, że jak ktoś się bierze za szkolenie, to efekty będą za 10 lat - oprócz tego, że to wierutna bzdura (większość zawodników ściągniętych z w/w klubów zaczęła błyszczeć w lidze po 2-3 sezonach w klubach ekstraklasowych), to jakiż jest to argument przeciwko budowania futbolu młodzieżowego w danym klubie? Przecież nawet zakładając, że efekty będą za 10 lat to wybieramy w tym momencie między dwoma wizjami:

a) Postanawiamy mocno zainwestować w futbol młodzieżowy - budujemy mały kompleks trzech, czterech boisk z podstawowym zapleczem sanitarnym, zatrudniamy fachowców w rolach trenerów, pozyskujemy koordynatora całego procesu treningowego, tworzymy jednolity system szkolenia i siatkę klubów partnerskich z niższych lig, gdzie szkolenie młodzieży będziemy wspierać i monitorować, zatrudniamy dwóch, trzech scoutów do szukania w talentów po naszym kraju. Zakładamy, że pierwsze efekty przyjdą za 10 lat.

b) Nie robimy nic i nie mamy efektów ani teraz, ani za 10 lat. Za dziesięć lat dochodzimy do wniosku, że klubowi przydałaby się akademia, ale nie mamy na to czasu, bo pierwsze efekty zobaczymy dopiero za...10 lat. Takaż to logika właśnie.

No chyba, że ktoś liczy, iż Wisłę przejmie szejk - wtedy nie trzeba tutaj żadnego szkolenia, tylko kupi się kogo trzeba.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.01.2013 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.01.2013, 12:01
Mały upadek naszej Wisełki, równia pochyła. Tak ogólnie do kiedy możemy kogoś zakontraktować? Do 31 stycznia?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.01.2013, 12:04
28 luty

...................
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.01.2013, 13:14
nesta napisał(a):Wyświetl post
Sarki pozytywnie przeszedł testy sportowe.
a później będzie jak z Frederiksenem, bo On też pozytywnie przeszedł testy sportowe, a do tego także testy medyczne i finansowe.

A po sezonie Jacek powie, zawiodłem się na nim, to nie ja byłem za tym, aby go zatrudnić - ale to jest dla mnie lekcja pokory, pokory której muszę mieć więcej pracując jako dyrektor sportowy. Zwolni Selera, po czym zatrudni znów jakiegoś ogórka, marchewkę lub inne warzywo!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.01.2013 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.01.2013, 14:01
Sarki był u nas testowany wcześniej, o ile dobrze pamiętam w grudniu. Wtedy się nie załapał, teraz się już łapie więc chyba wiemy co bierzemy. Jacek, czy tam Cupiał, wtopił z Jovanicem, pewnie będzie mu trzeba zapłacić 2.5 mln zł (to 7% budżetu rocznego) wiec musimy grać ogórkami.

IMHO lekcje pokory Jacek ma jeszcze przed sobą - zatrudnienie Frederiksena to jest przy tym pryszcz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 28.01.2013, 14:08
Kto zatrudnił tego Jovanicia? Na stos go... Całe szczęście że Jacek zrobił dobry deal za Maora... Na Milana wystarczy...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 28.01.2013 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.01.2013, 15:23
Piszecie o tym Jovanicu tak, jakby coś się ostatnio zmieniło? Coś mnie ominęło? Wygrał sprawę? Dostał kasę za cały kontrakt? Czy po prostu robicie jazdę, bo tak?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.01.2013, 15:51
Z Jovanicem bez zmian, o czym donosi prasa. Natomiast historia uczy że przegrywamy takie sprawy. Oczywiście pewnie będziemy się bronić i tym samym przeciągać wypłatę należności, natomiast nikt rozsądny nie ryzykuje kontraktem jeśli nie jest przekonany o swojej racji i nie konsultował tego z prawnikami. Także bardziej prawdopodobny jest wariant wypłaty należności z naszej strony lub jakaś ugoda. Pewnie sprawa rozstrzygnie się w najbliższym czasie natomiast póki co wypada postawić ją po stronie kosztów.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.01.2013, 16:23
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Piszecie o tym Jovanicu tak, jakby coś się ostatnio zmieniło? Coś mnie ominęło? Wygrał sprawę? Dostał kasę za cały kontrakt? Czy po prostu robicie jazdę, bo tak?

Nic się nie zmieniło - media piszą o tym samym w kółko:

Cytat:
To może być cios, po którym Wisła szybko się nie podniesie. Krakowski klub kłóci się o pieniądze z Milanem Jovaniciem (28 l.). Jeśli racja będzie po stronie serbskiego bramkarza, Biała Gwiazda będzie musiała wypłacić mu 2,5 miliona złotych
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.01.2013, 20:52
http://www.weszlo.com/news/13578-Rob...zmawia_z_Wisla
http://www.90minut.pl/news/204/news2...-Yurdu-SK.html

No to interesujemy się Marcinem Robakiem. Jeżeli coś nie popieprzyło się w statystykach, jesienią nie zagrał ani minuty w tureckiej ekstraklasie, tylko dwa razy po godzinie gry w pucharze Turcji z jakimiś kozopasami.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.01.2013, 21:11
Watts a kogo w tym klubie obchodzi czy on ostatnio regularnie grał. Ma być za darmo i git. Jak się transfer uda to będą się chwalić fachowym podejściem do transferów.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.01.2013, 21:39
Watts napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/13578-Rob...zmawia_z_Wisla
http://www.90minut.pl/news/204/news2...-Yurdu-SK.html

No to interesujemy się Marcinem Robakiem. Jeżeli coś nie popieprzyło się w statystykach, jesienią nie zagrał ani minuty w tureckiej ekstraklasie, tylko dwa razy po godzinie gry w pucharze Turcji z jakimiś kozopasami.
Siłą dobrych klubów zazwyczaj są napastnicy bo przecież piłka polega na strzelaniu goli .Kiedys siłą Wisła był Żurawski Frankowski, potem Brożek. Teraz zdaniem mediów sondujemy ściągniecie napastnika z tej samej półki, którą już mamy czyli sredniej nawet jak na ligowe warunki. Nie oszukujmy się Robak to nie jakiś bystry piłkarz, to nie jest wybitny technik jak Frankowski jego życie piłkarskie zależy od takiego czynnika jak dynamika i szybkość na boisku a przecież ona ma już 30 lat co równoznaczne jest z utratą tych atutów. Zatrudnienie Roboka to rzut monetą, nie wiedzą czy on się sprawdzi. Nie widzę również danie Robokawi dłuzej umowy niż rok bo na jakiej podstawie ? Czyli znowu nie jest to ktoś z kim klub nie może wiązać dłuższej perspektywy. Ajjj ten Bednarz... pomyśleć ze jeszcze nie tak dawno naskakiwał na Valckxa za krótkoterminowe kontrakty. No ale w sumie ten Robak trochę bramek nastrzelał i widać u niego pazerność na gole co powinno cechować napastnika także średnia goli strzelanych przez niego jest wyższa od naszych dwóch asów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.01.2013 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.01.2013, 21:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Sarki był u nas testowany wcześniej, o ile dobrze pamiętam w grudniu. Wtedy się nie załapał, teraz się już łapie więc chyba wiemy co bierzemy.z.

Ale go sprawdziliśmy w grudniu normalnie na wszystkie strony... Koleś pojawił się 6 grudnia w Krakowie a od 9 grudnia Wiślacy byli na urlopach.

Głupotą było ściąganie go w grudniu na dwudniowe testy...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 28.01.2013, 22:01
Cytat:
Nie płacili mi od kilku miesięcy, to był główny powód
Hehehe, tu na pewno zaczną, hehehe Jacek tego dopilnuje.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 28.01.2013, 22:08
Wszystko zależy od kontraktu. Robak to nie jest inwestycja w przyszłość, a w obecnej sytuacji także spore ryzyko sportowe dla klubu. I to powionno być odzwierciedlone tak w długości, jak i wysokości kontraktu. Jak chłop przyjdzie na rok czy dwa lata i dostanie nie więcej niż taki Wilk, to to nie jest takie głupie. Ale jak mamy się wpieprzyć na kolejnego Orbita, to będzie to ciężki debilizm.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.01.2013, 22:14
Nie ma kasy, to grzebiemy w śmieciach.. Strasznie przykre czasy nastały.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 28.01.2013, 22:53
Wygląda na to, że Jacek opchnie odda komuś Cwetana.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.01.2013, 23:27
Wygląda na to, że Jacek opchnie odda komuś Cwetana.
Ciężko będzie biorąc pod uwagę jaką formę prezentuje.

Trzeba jednak przyznać, że Robak spełnia wszystkie wymogi żeby u nas grać:
- nie strzelił gola od pół roku
- nie chcą go w drugiej lidze Tureckiej (tylko niech mi żaden mózg nie pisze, że to on sam ma dość)
- ma kartę na ręku.

Jak na emeryturę piłkarską, to tylko do Wisły. Bednarz funduje!

EDIT: Będzie na testach, czy jest tak zajebisty że go sprawdzać nie trzeba? Pytanie retoryczne, bo skoro przeszedł je Frederiksen oraz warzywo, które od roku nie grało w piłkę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.01.2013 o godz. 23:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów