|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ty wiesz, ja wiem i większość tego forum wie jak wygląda polityka w naszym klubie. Nie musisz o tym pisać bo Ameryki nie odkrywasz.
Amika i Legia nie czekają latami i biorą zawodników z niższych lig na już. I choć to nie prawda, to nie będę się z Tobą siłował i uznajmy że masz rację, a przy Jacku, Bogusławie i bez koordynatora grup młodzieżowych właśnie te działania są realne. W szczególności bez zwolnionych skautów. W takim razie OK. A teraz się powtórzę z nadzieją, że wolfy nie będzie tego czytał/powstrzyma się od komentarza/skupi się. Poważne kluby, a takim mam nadzieję chcemy być, dbają o to by talenty nigdy nie wybiegły na boiska w tak niskich ligach. To zbyt późno na pełne kształtowanie zawodnika. Selekcja jest/powinna być wcześniejsza. Co tylko przykład Legii czy Amiki uwypukla. I w perspektywie wyniku, który ma nastąpić nie w ciągu najbliższego dziesięciolecia, o którym pisał FraMat, a do czego się wcześniej odniosłem, też tak powinniśmy robić. Przyjdzie czas, że nie tylko zespołów z niższych lig nie będzie po co oglądać, ale również ich grup młodzieżowych bo będą wystarczająco przesiane. Coraz więcej klubów ma na to chrapkę bo wygląda to na opłacalny biznes. [ironia]No tak, ale Cupiał jest u nas na zawsze i nie powinniśmy się na tym skupiać.[/ironia] |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Cupiał jest u nas teraz, przez co nie ma szans na jakąś długofalowa politykę. Nikt nie twierdzi, że nie powinno się szkolić od trampkarza, raczej - że u nas to obecnie niewykonalne. Ty piszesz o tym co być powinno, ja - o tym co jest realne. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro pozwalniano skautów to w jaki sposób realne?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Ale chcesz konkretny przykład niezłego zawodnika, przegapionego przez wiele klubów, wyciągniętego z niskiej ligi, w dodatku po części dzięki koneksjom? Rafał Boguski. Jak go kupowaliśmy miał 21 lat i strzelał bramki dla ŁKS-u Łomża. W Wiśle szybko skreślony jako rodzinny interes klanu Engelów. Poszedł na wypożyczenie do Bełchatowa. Potem strasznie się jaraliśmy, że udało się wypożyczenie skrócić, bo chłopak eksplodował talentem. Po powrocie wyrósł na pierwszoplanową postać w Wiśle Skorży i stał się poważnym kandydatem do gry w kadrze. Geniuszem nigdy nie był, ale w naszych realiach okazał się bardzo wartościowym zawodnikiem, którego w dodatku zapewne sprzedalibyśmy za przyzwoite pieniądze, gdyby nie nabawił się poważnego urazu.
Zacznijmy od jednej podstawowej sprawy. Który młody - naprawdę młody, jak to napisałeś - przyjdzie do Wisły, która ma gorsze warunki treningowe niż ten jego klubik w niskiej lidze? Do klubu, który od lat ma problemy z szkoleniem wartościowych piłkarzy. A jak przyjdzie, to co my dokładnie z nim zrobimy? Kto i gdzie będzie go szkolił? Kto zapłaci za te odżywki, programy rozwojowe itd.? A jak po dwóch latach okaże się naprawdę dobry, to jak go zatrzymamy przed ucieczką do klubu, który zapewni mu lepsze warunki?Szkolenie młodzieży i wynajdywanie bardzo młodych talentów to świetny pomysł, tylko trzeba go z głową wdrożyć. Tak jak zrobiła to Legia, tak jak robi to Widzew, Lech i kilka innych klubów w tym kraju. Małymi kroczkami, najpierw sprowadź kilka gotowych talentów, wypromuj je. W ten sposób pokażesz, że przez twój klub można się pokazać, można wejść do poważnego futbolu. Myślisz, że dlaczego Bereszyński wybrał Legię? Że Wolski, Rybus, Borysiuk nie mieli z tym nic wspólnego? To, że teraz gra tam Furman, Kosecki, Łukasik czy Żyro, to nie ma znaczenia? A my czym się możemy pochwalić? Błaszczykowskim? Kiedy to było! Piętnastu prezesów w tym czasie mieliśmy. Nawet oszlifowanie i ogarnięcie jednego Małeckiego nas przerasta. Mieliśmy - jak mu tam było - Leszczaka(?) i co? Też mu korba odwaliła. Myślisz, że któryś rodzic puści swojego dzieciaka do Wisły, jak zbada temat takich delikwentów jak Małecki i Leszczak? My ze szkoleniem jesteśmy w głebokiej, czarnej d*pie, więc najpierw trzeba zająć się systemem szkolenia i promowaniem już przynajmniej częściowo wyszkolonych zawodników. Jak się z tym uporamy, to dopiero wtedy możemy myśleć o podbieraniu utalentowanych młodzików z całego kraju. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sarki pozytywnie przeszedł testy sportowe.
Nie wiem czy jest taki dobry czy w Wiśle już taka bida.. Obawiam się, że to drugie. Jak zwykle kontakty menadzerskie górą. Bo po co poszukać samemu. A zapomniałem, do tego potrzeba skautów w liczbie większej niż... 3. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po obejrzeniu skrótów sparingów wnoszę, że Sarki ma dwie nogi i przemieszcza się bez pomocy wózka inwalidzkiego, dlatego też wcale nie jestem zaskoczony, że go chcemy.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jednak na miejscu w sparingach lepiej sie ocenia zawodnikow niz przez skroty na oficjalnej stronie albo jak to lubia robic w Polsce z youtube. Najwyzej bedziemy mieli kolejnego darmozjada a Bednarz okaze sie jeszcze wiekszym... sami sobie dokonczcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jacek, co Ty na to? Może jakieś testy? http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...akow___To.html Aaaaaaaaaaai byłbym zapomniał, według prasy, o Sarkim: Jego powrót może zrekompensować odejście do Valenciennes Maora Meliksona. Wisła na sprzedaży reprezentanta Izraela zarobiła około 800 tys. euro. Nie zostaną one jednak wydane na wzmocnienia. Uznano, że lepiej wyrównać zaległości finansowe wobec piłkarzy, aby ci ze spokojną głową przystąpili do rundy wiosennej. Czyli 'przejedliśmy' pieniądze z Maora.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.01.2013 o godz. 10:56.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Orlin Peralta, którym rzekomo się interesujemy, zakończył właśnie wraz z Hondurasem Puchar Narodów UNCAF, gdzie w finale jego reprezentacja przegrała z Kostaryką 0:1. Bilans Peralty przedstawia się następująco:
Honduras-Salwador 1-1 -ławka Panama-Honduras 1-1 -wszedł w 94 minucie Honduras-Belize 1-0-grał do 61 minuty Kostaryka-Honduras 1-0-ławka PS: Gdzieś wyczytałem, że Sarkiego do Wisły polecił Ibrahim Sunday, jego dobry znajomy. To co Jacki lubią najbardziej- najpierw płytki DVD, potem testy.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 28.01.2013 o godz. 11:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wychodzi na to, że Łysy klasycznie zrobił sobie z gęby cholewę. Bo po jaką cholerę na konferencjach czy w wywiadach wspomina o tym, że transfery gotówkowe będą, jeżeli Wisła kogoś sprzeda? Tym bardziej w sytuacji, gdy doskonale wie, że klub musi spłacać długi. No tak, zapomniałem. W końcu kibic to zwykły troglodyta i łyknie każdy farmazon jak młody pelikan. Co jak co, ale w polityce Bednarz odnalazłby się z taką "bajerą" bezproblemowo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Śmieszy mnie to gadanie, że jak ktoś się bierze za szkolenie, to efekty będą za 10 lat - oprócz tego, że to wierutna bzdura (większość zawodników ściągniętych z w/w klubów zaczęła błyszczeć w lidze po 2-3 sezonach w klubach ekstraklasowych), to jakiż jest to argument przeciwko budowania futbolu młodzieżowego w danym klubie? Przecież nawet zakładając, że efekty będą za 10 lat to wybieramy w tym momencie między dwoma wizjami: a) Postanawiamy mocno zainwestować w futbol młodzieżowy - budujemy mały kompleks trzech, czterech boisk z podstawowym zapleczem sanitarnym, zatrudniamy fachowców w rolach trenerów, pozyskujemy koordynatora całego procesu treningowego, tworzymy jednolity system szkolenia i siatkę klubów partnerskich z niższych lig, gdzie szkolenie młodzieży będziemy wspierać i monitorować, zatrudniamy dwóch, trzech scoutów do szukania w talentów po naszym kraju. Zakładamy, że pierwsze efekty przyjdą za 10 lat. b) Nie robimy nic i nie mamy efektów ani teraz, ani za 10 lat. Za dziesięć lat dochodzimy do wniosku, że klubowi przydałaby się akademia, ale nie mamy na to czasu, bo pierwsze efekty zobaczymy dopiero za...10 lat. Takaż to logika właśnie. No chyba, że ktoś liczy, iż Wisłę przejmie szejk - wtedy nie trzeba tutaj żadnego szkolenia, tylko kupi się kogo trzeba.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.01.2013 o godz. 11:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mały upadek naszej Wisełki, równia pochyła. Tak ogólnie do kiedy możemy kogoś zakontraktować? Do 31 stycznia?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
28 luty
................... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
a później będzie jak z Frederiksenem, bo On też pozytywnie przeszedł testy sportowe, a do tego także testy medyczne i finansowe.
A po sezonie Jacek powie, zawiodłem się na nim, to nie ja byłem za tym, aby go zatrudnić - ale to jest dla mnie lekcja pokory, pokory której muszę mieć więcej pracując jako dyrektor sportowy. Zwolni Selera, po czym zatrudni znów jakiegoś ogórka, marchewkę lub inne warzywo!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.01.2013 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sarki był u nas testowany wcześniej, o ile dobrze pamiętam w grudniu. Wtedy się nie załapał, teraz się już łapie więc chyba wiemy co bierzemy. Jacek, czy tam Cupiał, wtopił z Jovanicem, pewnie będzie mu trzeba zapłacić 2.5 mln zł (to 7% budżetu rocznego) wiec musimy grać ogórkami.
IMHO lekcje pokory Jacek ma jeszcze przed sobą - zatrudnienie Frederiksena to jest przy tym pryszcz. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Kto zatrudnił tego Jovanicia
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 28.01.2013 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Piszecie o tym Jovanicu tak, jakby coś się ostatnio zmieniło? Coś mnie ominęło? Wygrał sprawę? Dostał kasę za cały kontrakt? Czy po prostu robicie jazdę, bo tak?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Jovanicem bez zmian, o czym donosi prasa. Natomiast historia uczy że przegrywamy takie sprawy. Oczywiście pewnie będziemy się bronić i tym samym przeciągać wypłatę należności, natomiast nikt rozsądny nie ryzykuje kontraktem jeśli nie jest przekonany o swojej racji i nie konsultował tego z prawnikami. Także bardziej prawdopodobny jest wariant wypłaty należności z naszej strony lub jakaś ugoda. Pewnie sprawa rozstrzygnie się w najbliższym czasie natomiast póki co wypada postawić ją po stronie kosztów.
![]()
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
||
Nic się nie zmieniło - media piszą o tym samym w kółko: Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/13578-Rob...zmawia_z_Wisla
http://www.90minut.pl/news/204/news2...-Yurdu-SK.html No to interesujemy się Marcinem Robakiem. Jeżeli coś nie popieprzyło się w statystykach, jesienią nie zagrał ani minuty w tureckiej ekstraklasie, tylko dwa razy po godzinie gry w pucharze Turcji z jakimiś kozopasami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Watts a kogo w tym klubie obchodzi czy on ostatnio regularnie grał. Ma być za darmo i git. Jak się transfer uda to będą się chwalić fachowym podejściem do transferów.
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.01.2013 o godz. 22:07.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Ale go sprawdziliśmy w grudniu normalnie na wszystkie strony... Koleś pojawił się 6 grudnia w Krakowie a od 9 grudnia Wiślacy byli na urlopach. Głupotą było ściąganie go w grudniu na dwudniowe testy... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko zależy od kontraktu. Robak to nie jest inwestycja w przyszłość, a w obecnej sytuacji także spore ryzyko sportowe dla klubu. I to powionno być odzwierciedlone tak w długości, jak i wysokości kontraktu. Jak chłop przyjdzie na rok czy dwa lata i dostanie nie więcej niż taki Wilk, to to nie jest takie głupie. Ale jak mamy się wpieprzyć na kolejnego Orbita, to będzie to ciężki debilizm.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie ma kasy, to grzebiemy w śmieciach.. Strasznie przykre czasy nastały.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda na to, że Jacek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ciężko będzie biorąc pod uwagę jaką formę prezentuje.
Trzeba jednak przyznać, że Robak spełnia wszystkie wymogi żeby u nas grać: - nie strzelił gola od pół roku - nie chcą go w drugiej lidze Tureckiej (tylko niech mi żaden mózg nie pisze, że to on sam ma dość) - ma kartę na ręku. Jak na emeryturę piłkarską, to tylko do Wisły. Bednarz funduje! EDIT: Będzie na testach, czy jest tak zajebisty że go sprawdzać nie trzeba? Pytanie retoryczne, bo skoro przeszedł je Frederiksen oraz warzywo, które od roku nie grało w piłkę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.01.2013 o godz. 23:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|