|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A przykład akademii Nowej Legii pokazuje że jednak bać się nie ma czego.
Wiec jaka będzie decyzja bossa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jest i nowy nabytek Wisły Kraków :
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Ważne wzmocnienie. Wszak Bednarz to lewy obrońca, na lewej pomocy też zagra jak trzeba. Tanio, uniwersalnie. O to chodzi
![]() |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
podobni ![]() ![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Wyjątek jeśli jesteś łysy to możesz okradać Cupiała na kilka baniek na rundę i nawet nie mrugnie okiem Edit: na początku myślałem że to bednarz junior jakiś .... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To tak jakby stwierdzić ze nie ma sensu przenosić produkcji do Chin ponieważ tam nie ma praw autorskich więc od razu skopiują produkt i sprzedadzą pod własną marką 2/3 taniej. Nonsens.
Wszystkie największe duże kluby mają szkółki. Prawda jest taka ze jak się ma 'specjalistów' w klubie którzy pozwalają uciec zawodnikom w kuriozalnych okolicznościach (Kokoszka, Dolha, Jovanic) to co się dziwić ze się chłop boi. Problem nie leży w koncepcji akademii tylko w dyletantach którzy przegapią odpowiedni moment podpisania kontraktu czy tez nie 'wejdą w d..' zawodnikowi po to aby kontrakt podpisał. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Uran
przede wszystkim kontrakt już ma ! ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Będzie mógł bezpośredni z murawy mówic kogo sprzeda xD
Kurcze normalnie traki strzał w podwójną 10! ![]()
[FONT=Times New Roman]
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam, czy te dresy to on na własność dostanie, czy ktoś po nim będzie w tym biegał? Sport-tester też mu założyli, czy jego wydolność jest poza wszelką dyskusją? Jak się tak zastanowić, to do jedenastki z Ilievem, Orbitem i Kosą wiekowo nawet pasuje. Może Kulawika też przetestujemy? Od Bruda gorszy nie powinien być.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Widzieliscie inny zespół w którym taka persona uczestniczy w treningach z pierwszą drużyną?
Przeciez to zagranie iście z C klasy. p.s. ale prace ma zajebistą. Jak sie chce to na trening a jak sie nie chce to śpie dalej. Baja ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chavez może odejść. W moim odczuciu to dobrze. Teoretycznie to najlepszy z naszych stoperów, ale tak naprawdę nie wyrasta jakoś wyraźnie nad to, co prezentują inni, też popełnia szkolne błędy, a jego nieumiejętność operowania piłką jest tak daleko posunięta, że nie wiem czy wypada go w ogóle nazywać piłkarzem. Obrońcą czy stoperem - może. Piłkarzem - nie bardzo. W moim odczuciu danie mu kontraktu było jedną z większych pomyłek Valckxa, nie dlatego, że Chavez jest wybitnie zły, ale jest na tym samym poziomie co Bunoza czy Jovanović, a oni mają długie kontrakty, podpisanie Chaveza bardzo skutecznie zapchało nam środek obrony. Jeżeli ktoś chce dać nam za niego pieniądze, to brać, bo za pół roku więcej raczej nie dostaniemy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Chavez odejdzie teraz, w czerwcu mogą odejść: Parejko - bramkarz; Czekaj, Jaliens, Burliga - Obrońcy; Sobolewski, Uryga, Iliev, Kosowski - Pomocnicy; Sikorski - napastnik
Także w czerwcu czeka nas kolejna rewolucja kadrowa - i mistrzostwo na pewno będzie nasze.... Jeśli kogoś pominąłem z tych którym się kończą kontrakty w czerwcu to proszę uzupełnić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Uran235, jest jakiś zawodnik którego byś w naszej kadrze zostawił?
Puki co mamy lepszą wyprzedaż niż Polonia W. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chavez odchodzi ? oddech finansowy dla klubu , chociaz i tak dużą część kasy przejmie Platense
wybinym obrońcą nie był, momentami nawet solidnym nie można było go nazwać . No to na ten moment i tak zostajemy " tylko " z Jaliensem , Głowackim , Czekajem , Bunozą i od biedy Urygą na środku . Jakby mieli w tym momencie sprzedać też Bunoze ( czego bym bardzo nie chciał ) to by pewnie sprowadzili Nalepe z wypożyczenia . W czerwcu na pewno to się jednak już ziści ( odejście Jaliensa ) . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można jakieś nadzieje wiązać z Chrapkiem, może Czekajem i resztą młodszych, ale nie jakieś wielkie. Burliga jest względnie oplacalny, nie mylić z dobry. Jovanović może na stoperze, jeśli byłby zdrowy. To samo Bunoza. Ale zatrzymanie obydwu naraz nam się raczej nie opłaca, bo na utrzymanie są za drodzy, a na puchary raczej za słabi. Nieco lepsi od Czekaja, ale nie na tyle, aby musieć ich zatrzymywać. Jaliens miał niezłą jesień, szczególnie na tle reszty drużyny, ale zarabia stanowczo za dużo. Miśkiewicza jeszcze dobrze nie widziałem, więc on jest u mnie ze znakiem zapytania. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co za herezje wypisuja tutaj niektorzy..
1) Rozumiem, ze przyklad Borysiuka, Rybusa, Wolskiego nie pokazuje niczego ? Te zarabione na nich kilkanascie mln zlotych. 2) Nawet jesli akademia stracilaby jakiegos zawodnika na rzecz innego klubu to ten koszt i tak bedzie mniejszy niz pieniadze jakie akademii uda sie zarobic na swoich wychowankach poprzez ich sprzedarz lub wzmocnienie pierwszej druzyny. Bedzie tez mniejszy niz koszt sprowadzania co runde/sezon nowych zawodnikow, ktorych czesc moglaby zostac zastapiona przez zdolnych wychowankow. 3) Pilkarz nie odchodzi dlatego, bo tak. Zostawia znajomych, miasto, rodzine itp. Odchodzi najczesciej, bo gdzies indziej dostal lepsza wizje rozwoju. Wiec wszystko w rekach klubu zeby go zatrzymac. Co ma byc niewolnikiem ? I Bereszynski odszedl nie dlatego, ze dostal wieksza kase - dostal bardzo podobna. Ale dlatego, ze tam ma duzo lepsze perspektywy rozwoju. Wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby Wisla oferowala najlepsze perspektywy rozwoju w kraju i nie bala sie odejscia swoich wychowankow. Za duzo tu patrzenia na innych, a za malo na siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Prędzej Basałaja czy Jarosza, nie wiem kto wtedy odpowiadał za transfery w klubie, ale na pewno nie Valcx.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sprzedawac Chaveza i brać Wasyla !
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Valckx na 100%. Chodzi mi o wykupienie Chaveza. Chavez najpier trafił do nas na rok, jeszcze za trenerskiej kadencji Kasperczaka, ale potem miał wracać do Hondurasu, bo miał dziwny kontrakt. Kiedy miał wracać, Valckx postanowił go wykupić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wasyl za Chaveza - jestem za!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Faktycznie, zwracam honor. Myślałem, że miałeś na myśli pierwszy kontrakt. Sprzedaż Chaveza nie będzie żadną stratą, zawsze jakiś pieniądz wpadnie do klubu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli sprzedadzą Chaveza to mogliby skrócic wypożyczenie dla Nalepy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Znając możliwości Bednarza i jego wcześniejsze negocjacje w sprawie skrzydłowego (Kirm za 300tysE) i rozgrywającego (Melikson za 900tys E) to obrońce w podobnym wieku, o gorszej reputacji sprzeda za jakieś...80tys E. Czyli będziemy jakieś 250tys E w plecy + kontrakt który Mu płaciliśmy.
Nowe czasy nadeszły w Wiśle ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Oddać w cholerę,bo na środku ma kto grać.
Druga sprawa to Genkov,który kasuję po 110 tys/mc. W lecie trzeba będzie opchnąć go gdzie się da i znaleźć napastnika z prawdziwego zdarzenia. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|