The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2013, 19:22
A przykład akademii Nowej Legii pokazuje że jednak bać się nie ma czego.
Wiec jaka będzie decyzja bossa?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.01.2013, 20:18
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Może i tak było.
Kokoszka w takim razie też chciał wziąć sprawy kariery w swoje ręce ?

Pamiętajmy ,że coś takiego jak przywiązanie do barw klubowych w dzisiejszych czasach nie istnieje. Piłkarze tacy jak : Boruc, Szamotulski czy Małecki to gatunek wymierający, teraz rządzi pieniądz...
Powyższy przykład amiki przedstawia to, czego tak bardzo Cupiał się boi.
Z Kokoszką można było podpisać nowy kontrakt 100x zanim zaczął się zbliżać Webster. Ale ktoś tam olał i Kokos, a raczej menago wykombinowali...
To nie do końca tak moim zdaniem.
Jak akademia to będzie szkolenie plus udział w szeroko rozumianym wychowaniu gówniarza to on potem tak łatwo nie zdradzi Wisły.
Jeśli to będzie bezmyślna produkcja kurczaków bez perspektyw to oczywiście nie ma co liczyć na lojalność.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2013, 20:36
Jest i nowy nabytek Wisły Kraków :
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.01.2013, 20:47
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Wypier.alać z tym ogórem!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.01.2013, 20:53
arti napisał(a):Wyświetl post
Z Kokoszką można było podpisać nowy kontrakt 100x zanim zaczął się zbliżać Webster. Ale ktoś tam olał i Kokos, a raczej menago wykombinowali...
To nie do końca tak moim zdaniem.
Jak akademia to będzie szkolenie plus udział w szeroko rozumianym wychowaniu gówniarza to on potem tak łatwo nie zdradzi Wisły.
Jeśli to będzie bezmyślna produkcja kurczaków bez perspektyw to oczywiście nie ma co liczyć na lojalność.
No właśnie coś trzeba by było dać tym dzieciakom poza samym kształtowaniem piłkarskim ....
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
WFM
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 24.01.2013, 20:59
Ważne wzmocnienie. Wszak Bednarz to lewy obrońca, na lewej pomocy też zagra jak trzeba. Tanio, uniwersalnie. O to chodzi
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 24.01.2013, 21:05

podobni
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.01.2013, 22:35
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

Cupiał ma obsesję że każdy Cię che go okraść. Stąd takie jego podejście do akademii.

Wyjątek jeśli jesteś łysy to możesz okradać Cupiała na kilka baniek na rundę i nawet nie mrugnie okiem

Edit: na początku myślałem że to bednarz junior jakiś ....
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.01.2013, 22:59
Dariook napisał(a):Wyświetl post
....
Powyższy przykład amiki przedstawia to, czego tak bardzo Cupiał się boi.
To tak jakby stwierdzić ze nie ma sensu przenosić produkcji do Chin ponieważ tam nie ma praw autorskich więc od razu skopiują produkt i sprzedadzą pod własną marką 2/3 taniej. Nonsens.

Wszystkie największe duże kluby mają szkółki. Prawda jest taka ze jak się ma 'specjalistów' w klubie którzy pozwalają uciec zawodnikom w kuriozalnych okolicznościach (Kokoszka, Dolha, Jovanic) to co się dziwić ze się chłop boi. Problem nie leży w koncepcji akademii tylko w dyletantach którzy przegapią odpowiedni moment podpisania kontraktu czy tez nie 'wejdą w d..' zawodnikowi po to aby kontrakt podpisał.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.01.2013, 02:48
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Gorszy od Frederiksena nie będzie.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 25.01.2013, 07:29
@Uran
przede wszystkim kontrakt już ma !
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.01.2013, 07:36
cfa napisał(a):Wyświetl post
@Uran
przede wszystkim kontrakt już ma !
Co najważniejsze, mówi po polsku!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 25.01.2013, 07:46
Będzie mógł bezpośredni z murawy mówic kogo sprzeda xD
Kurcze normalnie traki strzał w podwójną 10!
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.01.2013, 08:06
Tak się zastanawiam, czy te dresy to on na własność dostanie, czy ktoś po nim będzie w tym biegał? Sport-tester też mu założyli, czy jego wydolność jest poza wszelką dyskusją? Jak się tak zastanowić, to do jedenastki z Ilievem, Orbitem i Kosą wiekowo nawet pasuje. Może Kulawika też przetestujemy? Od Bruda gorszy nie powinien być.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.01.2013, 08:22
Widzieliscie inny zespół w którym taka persona uczestniczy w treningach z pierwszą drużyną?
Przeciez to zagranie iście z C klasy.

p.s. ale prace ma zajebistą. Jak sie chce to na trening a jak sie nie chce to śpie dalej. Baja
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.01.2013, 10:36
Chavez może odejść. W moim odczuciu to dobrze. Teoretycznie to najlepszy z naszych stoperów, ale tak naprawdę nie wyrasta jakoś wyraźnie nad to, co prezentują inni, też popełnia szkolne błędy, a jego nieumiejętność operowania piłką jest tak daleko posunięta, że nie wiem czy wypada go w ogóle nazywać piłkarzem. Obrońcą czy stoperem - może. Piłkarzem - nie bardzo. W moim odczuciu danie mu kontraktu było jedną z większych pomyłek Valckxa, nie dlatego, że Chavez jest wybitnie zły, ale jest na tym samym poziomie co Bunoza czy Jovanović, a oni mają długie kontrakty, podpisanie Chaveza bardzo skutecznie zapchało nam środek obrony. Jeżeli ktoś chce dać nam za niego pieniądze, to brać, bo za pół roku więcej raczej nie dostaniemy.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.01.2013, 10:47
Chavez odejdzie teraz, w czerwcu mogą odejść: Parejko - bramkarz; Czekaj, Jaliens, Burliga - Obrońcy; Sobolewski, Uryga, Iliev, Kosowski - Pomocnicy; Sikorski - napastnik
Także w czerwcu czeka nas kolejna rewolucja kadrowa - i mistrzostwo na pewno będzie nasze....

Jeśli kogoś pominąłem z tych którym się kończą kontrakty w czerwcu to proszę uzupełnić
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.01.2013, 11:33
Uran235, jest jakiś zawodnik którego byś w naszej kadrze zostawił?

Puki co mamy lepszą wyprzedaż niż Polonia W.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.01.2013, 11:41
Chavez odchodzi ? oddech finansowy dla klubu , chociaz i tak dużą część kasy przejmie Platense

wybinym obrońcą nie był, momentami nawet solidnym nie można było go nazwać . No to na ten moment i tak zostajemy " tylko " z Jaliensem , Głowackim , Czekajem , Bunozą i od biedy Urygą na środku . Jakby mieli w tym momencie sprzedać też Bunoze ( czego bym bardzo nie chciał ) to by pewnie sprowadzili Nalepe z wypożyczenia . W czerwcu na pewno to się jednak już ziści ( odejście Jaliensa ) .
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.01.2013, 11:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Uran235, jest jakiś zawodnik którego byś w naszej kadrze zostawił?

Puki co mamy lepszą wyprzedaż niż Polonia W.
Nasza kadra jest gówniana pod każdym względem. Jeżeli mamy bić się o tytuły, to jest gówniana sportowo. Jeżeli mamy bić się o utrzymanie, jest gówniana pod względem kosztów utrzymania (i sportowo też). Ergo, każdy z tej kadry powinien być na sprzedaż, jeśli nie zyskujemy bezpośrednio na sprzedaży, to chociaż zaoszczędzamy na kontrakcie.

Można jakieś nadzieje wiązać z Chrapkiem, może Czekajem i resztą młodszych, ale nie jakieś wielkie. Burliga jest względnie oplacalny, nie mylić z dobry.

Jovanović może na stoperze, jeśli byłby zdrowy. To samo Bunoza. Ale zatrzymanie obydwu naraz nam się raczej nie opłaca, bo na utrzymanie są za drodzy, a na puchary raczej za słabi. Nieco lepsi od Czekaja, ale nie na tyle, aby musieć ich zatrzymywać.

Jaliens miał niezłą jesień, szczególnie na tle reszty drużyny, ale zarabia stanowczo za dużo. Miśkiewicza jeszcze dobrze nie widziałem, więc on jest u mnie ze znakiem zapytania.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2013, 12:04
Co za herezje wypisuja tutaj niektorzy..

1) Rozumiem, ze przyklad Borysiuka, Rybusa, Wolskiego nie pokazuje niczego ? Te zarabione na nich kilkanascie mln zlotych.

2) Nawet jesli akademia stracilaby jakiegos zawodnika na rzecz innego klubu to ten koszt i tak bedzie mniejszy niz pieniadze jakie akademii uda sie zarobic na swoich wychowankach poprzez ich sprzedarz lub wzmocnienie pierwszej druzyny. Bedzie tez mniejszy niz koszt sprowadzania co runde/sezon nowych zawodnikow, ktorych czesc moglaby zostac zastapiona przez zdolnych wychowankow.

3) Pilkarz nie odchodzi dlatego, bo tak. Zostawia znajomych, miasto, rodzine itp. Odchodzi najczesciej, bo gdzies indziej dostal lepsza wizje rozwoju. Wiec wszystko w rekach klubu zeby go zatrzymac. Co ma byc niewolnikiem ?
I Bereszynski odszedl nie dlatego, ze dostal wieksza kase - dostal bardzo podobna. Ale dlatego, ze tam ma duzo lepsze perspektywy rozwoju. Wiec nic nie stoi na przeszkodzie zeby Wisla oferowala najlepsze perspektywy rozwoju w kraju i nie bala sie odejscia swoich wychowankow. Za duzo tu patrzenia na innych, a za malo na siebie.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.01.2013, 12:12
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
. W moim odczuciu danie mu kontraktu było jedną z większych pomyłek Valckxa, nie dlatego, że Chavez jest wybitnie zły, ale jest na tym samym poziomie co Bunoza czy Jovanović, a oni mają długie kontrakty, podpisanie Chaveza bardzo skutecznie zapchało nam środek obrony.
Prędzej Basałaja czy Jarosza, nie wiem kto wtedy odpowiadał za transfery w klubie, ale na pewno nie Valcx.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.01.2013, 12:18
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Prędzej Basałaja czy Jarosza, nie wiem kto wtedy odpowiadał za transfery w klubie, ale na pewno nie Valcx.
To (definitywny zakup Chaveza) działo się w lecie 2011, a więc Valckx. Do Chin on pewnie nie zechce iść, ciekawe co to za łosie z Francji i ile dają?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.01.2013, 12:19
sprzedawac Chaveza i brać Wasyla !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.01.2013, 12:20
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Valckx na 100%. Chodzi mi o wykupienie Chaveza. Chavez najpier trafił do nas na rok, jeszcze za trenerskiej kadencji Kasperczaka, ale potem miał wracać do Hondurasu, bo miał dziwny kontrakt. Kiedy miał wracać, Valckx postanowił go wykupić.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.01.2013, 12:28
Wasyl za Chaveza - jestem za!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.01.2013, 12:29
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Valckx na 100%. Chodzi mi o wykupienie Chaveza. Chavez najpier trafił do nas na rok, jeszcze za trenerskiej kadencji Kasperczaka, ale potem miał wracać do Hondurasu, bo miał dziwny kontrakt. Kiedy miał wracać, Valckx postanowił go wykupić.
Faktycznie, zwracam honor. Myślałem, że miałeś na myśli pierwszy kontrakt. Sprzedaż Chaveza nie będzie żadną stratą, zawsze jakiś pieniądz wpadnie do klubu.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2013, 12:44
Jeśli sprzedadzą Chaveza to mogliby skrócic wypożyczenie dla Nalepy.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.01.2013, 12:51
Znając możliwości Bednarza i jego wcześniejsze negocjacje w sprawie skrzydłowego (Kirm za 300tysE) i rozgrywającego (Melikson za 900tys E) to obrońce w podobnym wieku, o gorszej reputacji sprzeda za jakieś...80tys E. Czyli będziemy jakieś 250tys E w plecy + kontrakt który Mu płaciliśmy.

Nowe czasy nadeszły w Wiśle
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.01.2013, 12:55
Oddać w cholerę,bo na środku ma kto grać.

Druga sprawa to Genkov,który kasuję po 110 tys/mc.
W lecie trzeba będzie opchnąć go gdzie się da i znaleźć napastnika z prawdziwego zdarzenia.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów