|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Karny był? Nie. Więc o co chodzi? Druga kwestia jest podobna, dlatego ograniczę się tylko do powyższego spostrzeżenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
P.S. Oglądaliście ostatni mecz Wisły w C+? Miałem wrażenie, że Szymek jest cały czas za Wisłą ( komentator z płyty boiska za to za Widzewem ). Zresztą nie pierwszy raz odniosłem to wrażenie, często o nas pozytywnie się odnosi.
![]() "Szymek"gdy grał u nas nigdy nie chciał się określić w tym temacie. Jego żona (była, obecna ?) pochodzi (-ła) z Łodzi, on tam grał wiele lat i sentymentalnie bardzo był przynajmniej jeszcze w 2005 roku związany z Widzewem i jego kibicami, którzy z kolei również darzyli go duzą sympatią. Czasami dało się odczuć, że Widzew jest mu bliższy mentalnie, co zresztą nie do końca może być dziwne. Na pewno jednak bardzo cenił sobie to i był tym "podjarany", że fani Wisły wybrali go do "11" stulecia. Rozumiał też rywalizację kibicowską z Żydami, bo pewnie wychował się na konkurowaniu w różnych aspektach Widzewa z ŁKS-em. Pamiętam też z nim wywiad, w którym opowiadał, że kiedyś zbierał jako małolat szaliki i jak przyjechał na R22 z Olimpią jeszcze w 1993 roku, to kupił sobie tu taki z nowszej generacji z napisem TS WISŁA. Co by nie mówić każdy z kluczowych postaci ery TF, który decydował o obliczu Wisły ma do niej sentyment, bo: 1. Sportowo - kolekcjonowało się tytuły MP, za nie pobierało się niemałe premie, w Pucharach się pogrywało. 2. Organizacyjnie - duże zarobki jak na polskie realia, regularnie i terminowo wypłacane (kiedyś w polskiej lidze nie było to standardem) 3. Kibicowsko - klub z rzeszą kibiców. PS Myślałem, że temat umieszczania Franka w jakichkolwiek imprezach oddających szacunek piłkarzom po 2005 roku jest zakończony ... ![]()
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 05.08.2011 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
bo gdy gra Wisła, to on zawsze ją krytykuje, jest dość sceptyczny, jakby chciał pomóc rywalowi a gdy gra Widzew z Wisłą, to właśnie jest za Wisłą, pomimo tego, że większą sympatią żywi Widzew dziwna persona ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niedawno na antenie C+ Szymkowiak odnosił się do tego, niestety nie pamiętam tego słowo w słowo, ale mniej więcej powiedział, że przez kilka lat kibicował Wiśle ale teraz już spoważniał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No tak, ale nie pierwszy raz u Szymka słychać to w komentarzach. W sumie mógłby komentować jak Węgrzyn lub Mielcarski, czyli obiektywnie a jednak chyba tego nie robi. Posłuchajcie czasem. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. W oldboyach chyba tez gra
![]()
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wymyślasz, powiedział że za akcje się karny należał
![]() szukacie dziury w całym |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Tutaj lista kontuzji Kuby : 10/11 11.02.2011 25.02.2011 Kapselverletzung 10/11 19.08.2010 02.09.2010 Muskelfaserriss 09/10 02.02.2010 09.02.2010 Adduktorenverletzung 08/09 20.02.2009 09.03.2009 Oberschenkelprobleme 08/09 02.01.2009 19.02.2009 Muskelfaserriss 08/09 22.09.2008 26.09.2008 Knochenstauch ung 08/09 05.06.2008 30.06.2008 Oberschenkelprobleme 07/08 02.03.2008 01.04.2008 Muskelfaserriss 07/08 22.01.2008 28.02.2008 Muskelfaserriss Ogółem 198 dni , 9 kontuzji,i z tego co widze nie ma tutaj kontuzji kwietniowej kiedy to Kuba pauzował 2 tygodnie więc kolejne 14 dni.Miejsce w składzie stracił przez urazy tylko i wyłącznie,a nie przez to,że Goetze chciał ( ? ) Real czy Manchester. Złapał kontuzje wszedł Goetze grał świetnie,Kuba wrócił po kontuzji Goetze siadł na ławe,więc pdst był Kuba,ale że ten znowu złapał kontuzje to go młodzian wygryzł i kuba grał same ogony przelicz sobie ile minut zagrał i podziel to przez wystepy i wyjdzie Ci ile pełnych spotkan zagrał. A Irek z którego wszyscy robią inwalidę miał kontuzje raz do roku i akurat zawsze w tym samym okresie : 10/11 19.09.2010 31.12.2010 Knieprobleme 09/10 05.08.2009 12.09.2009 Knöchelverletzung 08/09 25.10.2008 31.12.2008 Schlüsselbeinbruch I zawsze po tych kontuzjach wracał do pełni formy i pakował bramki.Ogółem 3 urazy , 200 dni pauzy. Różnica między Kubą a Jeleniem jest taka,że Jeleń ma problemy rzadko,ale poważne i długie,a Kuba po prostu często,co na pewno utrudnia mu walkę o miejsce w składzie.KUBA JEST SŁABY FIZYCZNIE I KONTUZJOGENNYi to mówili zarówno borek i hajto podczas komentowania spotkań na Eurosporcie,to mówili dziennikarze Bilda i Kickera tyle,że dużo ,,brutalniej'' wręcz pisali,dlaczego gra kontuzjogenny polak,a młody niemiec siedzi na ławie,Smuda też podkreślał problem Kuby,Klopp zwracał na to uwagę więc nie wiem co ty mi zarzucasz skoro fakty są właśnie takie.I co z tego,że ostatni uraz został wyleczony skoro on nie ma jednego problemu jak Jeleń,tylko co chwile nęka go co innego co jest dodatkowym utrudnieniem. ![]()
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Łobo to raz, a Baniak to dwa. Ciągnie swój do swego, krzyżyk na drogę... . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ok, ja pisałem głównie o Szymku, podoba mi się to że dalej sympatyzuje z Wisłą (doszukuje się przynajmniej pozytywów, dużo o niej mówi, czasami w komentarzach nawet broni ) , w przeciwieństwie właśnie do Węgrzyna, czy by było dobrze czy źle to nigdy dobrego słowa o Wiśle nie powie.
|
|
|
|
Guest
|
|
"Świetnie na pozycje wychodził Ivica Iliev, dobrze, że Wilk go nie dostrzegł." Sorry za off topic. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Ale Łobo się stoczył z reprezentacj do II-ligi
Wojciech Łobodziński negocjuje z Miedzią http://.................../viewtopic.php?t=6626 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...z-legnica.html A co do Węgrzyna to w pełni się zgadzam, facet najwyraźniej ma jakiś uraz do Wisły, wielokrotnie dawał powody takiego do przyjęcia takiego założenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Węgrzyn to zwykły wieśniak myślący że jest ekspertem. Pograł u gumiorów pograł w żydach i pograł u nas, na topie jest Wisła więc jej można w.......ić szpileczkę bo każda wypowiedź "pod prąd" może być odebrana lepiej. Dla mnie Węgrzyn jest nikim i gdy zdarzy mi się posłuchać tego pajaca to zawsze wyciszam TV, jego dyrdymały można puszczać bokiem i widowisko nie straci zbyt dużo na swojej atrakcyjności.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przesadzacie z krytykowaniem Węgrzyna. On jest trochę jak Weszło - zauważa główne negatywne aspekty gry zespołu, ale najczęściej jest obiektywny. Do tego lubi drużyny waleczne, zdeterminowane, stąd w meczach Wisły, Lecha lub Legii ze słabszymi zespołami często pochlebniej wypowiada się o tych słabszych drużynach, jeśli podejmują walkę z ligowymi potentatami i nie oddają punktów łatwo.
Ostatnio edytowane przez jova : 06.08.2011 o godz. 05:05.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja mysle, ze relacje bylych zawodnikow Wisly zwiazanych z mediami sa troche jak rodzic nauczyciel - dziecko wlasne i obce dziecko. Gdzie taki komentator zawsze bedzie "wymagal" wiecej od "swoich" bedzie w obec nich bardziej krytyczny. Moze tez po to aby nie posadzono go " a ty grales w Wisle to komentujesz pod nich". I moze to tak mocno tkwi w ich (komentatorow) glowach, ze przesadzaja w druga strone
![]()
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kosa 2 asysty juz, mimo ze z rzutow roznych, ale jednak.
Juz 3 asysta. 4 asysta hahaha : D
Ostatnio edytowane przez HEDu : 06.08.2011 o godz. 13:57.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czwarta asysta Kosy... Ciekawe, jak mu ta runda wyjdzie. Szczerze mówiąc nie zastanawiałbym się nad sprowadzeniem go do Krakowa skoro był wolnym zawodnikiem. Kose brałbym w ciemno.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() śmieszne że po pierwszym meczu wszyscy gnojili Kosę , zas po drugim wychwalają jego gre pod niebiosa . Równie dobrze można upatrywac Popka jako głównego kandydata na króla strzelców ekstraklasy ![]() popatrzcie sobie co robi Podbeskidzie przy rożnych , Wisła czy Legia wbili by dzisiaj takiej drużynie nie 6 , a nawet więcej bramek . Nawet MKS Sławków zagrał z nami ambitniej , niż Podbeskidzie z GKSem. co do byłych zawodników to zastanawia mnie , jak nisko musiał upaść Łobodziński , że szuka szcześcia w II lidze . To nie do wiary że nie może sobie znaleźć klubu w I lidze , już nie wspominając o ekstraklasie , gdzie dla wielu klubów przeszłość korupcyjna nie ma znaczenia . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Kosa ma nawet lepsze wrzutki niz Patryk Małecki
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak
Trzeba go było zabrać i przywiązać do chorągiewki bocznej żeby daleko nie było w razie rzutu rożnego. A jednego z naszych obrońców wymienić na Popka żeby miał kto strzelać. I jeszcze jedno, nich zawsze naszym przeciwnikiem będzie zespół z bramkarzem i obrońcami Podbeskidzia. Pozdrawiam ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Po pierwszym meczu nie napisałem o Kosie ani słowa, po drugim zauważyłem cztery asysty i dodałem, że ciekawi mnie jak wyjdzie mu cała runda. To nie jest wychwalanie pod niebiosa ![]() Kosę jako piłkarza cenię bardzo, dlatego gdybym miał jakiś wpływ na transfery podpisałbym z nim kontrakt na 1 rok. Jako, że wpływu na transfery nie mam to sobie piszę co myślę na forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dziś Kosowski przeszedł samego siebie. 4 asysty - trochę punktów w fantasty lidze mi nabił
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ameryki nie odkryłeś, wrzutki Małeckiego to jego słaba strona, za to Kosa zawsze dobrze dośrodkowywał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Pamiętam jak kiedyś ktoś na sektorze powiedział, że Kamil któregoś dnia strąci kibica siedzącego w najwyższym rzędzie starej C Potem wyglądało to znacznie lepiej.![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ahhh ten Franek...
Ładna bramka sztuczką techniczną.89' minuta 2:1 dla Jagielloni.
Ostatnio edytowane przez MłodePokolenie : 06.08.2011 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A jakby grał u nas to za co by dziecku pampersy kupił?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdy przed sezonem pisałem, że Kosowski by nam się przydał , to mało mnie dzieciarnia nie zjadła , że "Stary", "Będzie jak z Żurawskim" , "Na co nam on" - pisałem wtedy by nie wrzucać wszystkich do jednego worka, bo jeden piłkarz starzeje się szybciej, inny nawet w wieku 35-37 lat może dużo wnieść do zespołu. Dziś Kosa pokazuje, że dalej jest w formie, a tak dobrze dośrodkowującego zawodnika jak Kamil to my długo mieć nie będziemy.
Tym bardziej żal, że nawet taki Bełchatów było stać by zapłacić mu na "pampersy" . Oj Przydałby nam się taki konkurent o miejsce w składzie z Kirmem, uważam , że jak na dzień dzisiejszy KOSA jest lepszy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|