The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2010, 23:24
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czemu Singlar dwójkę nagle oddał No nic pozostaje mieć nadzieję, że któryś z numerów 2-5 zostanie zapełniony przez nowego obrońcę.
Cytat:
Do tej pory Wojciech Łobodziński w Wiśle grał z numerem „21”. Od meczu z FC Šiauliai pomocnik będzie grał z „11” na plecach, z którą w poprzednim sezonie grał Pablo Alvarez. Skąd ta zmiana? „Stwierdziłem, że trzeba coś zmienić. Jak przychodziłem do Wisły, chciałem grać z ‘9’, ale była zajęta, numer ‘11’ też. Teraz się zwolniła i okazało się, że mogę zmienić numer, więc wziąłem ‘11’” – mówi piłkarz.

Kolejnym zawodnikiem, który postanowił zmienić wygląd swojej koszulki, jest Peter Singlar, który od momentu przyjścia do drużyny grał z numerem „2”. Teraz przejmie numer po Mauro Cantoro. „Tak sobie pomyślałem, że będzie lepiej z ‘20’. Poprzedni sezon nie był dobry dla mnie i mam nadzieję, że z nowym numerem będzie lepiej” – wyjaśnia słowacki obrońca.
wisla.krakow.pl
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.07.2010, 23:28
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Też tak myślę,ale uważam że Basałaj mu sprezentuje solidną karę,tak żeby zapamiętał (karę i jego...) .
Z tego co pamietam to chyba on go sprowadzil do Wisly wiec chyba juz dobrze go pamieta
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.07.2010, 23:37
dokładnie, bodajże w wieku 12 lat go sprowadził z Suwałk. Dzisiaj tak z ciekawości czytałem o naszej gwieździe na wiki
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.07.2010, 23:56
Patryk zachował się jak szczeniak, ale wydaje mi się że jest to podyktowane sprzedażą Głowy i Marcelo- dwóch ostoi naszego klubu i zatrudnieniem obcokrajowców zamiast przepłaconych i przereklamowanych El' Polakos.

Z drugiej strony nieprofesjonalne zachowanie powinno być surowo karane.
Mam nadzieję że Boss znajdzie kompromis z Małym. Wiem że to nie zbyt dobrze brzmi, ale emocje nie mogą brać góry nad umysłem. To jest sport, nie kółko różańcowe. Liczy się dobro klubu!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 11.07.2010, 00:18
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Patryk zachował się jak szczeniak, ale wydaje mi się że jest to podyktowane sprzedażą Głowy i Marcelo- dwóch ostoi naszego klubu i zatrudnieniem obcokrajowców zamiast przepłaconych i przereklamowanych El' Polakos.

Z drugiej strony nieprofesjonalne zachowanie powinno być surowo karane.
Mam nadzieję że Boss znajdzie kompromis z Małym. Wiem że to nie zbyt dobrze brzmi, ale emocje nie mogą brać góry nad umysłem. To jest sport, nie kółko różańcowe. Liczy się dobro klubu!
Małecki jako pilkarz Wisly jest od grania trenowania i godnego reprezentowania naszego klubu a nie od wyrazania w taki sposob swoich uczuc czy wrazen z polityki klubu.Nawet jakby mial zostać tylko on i grac z samymi juniorami to jego obowiazkiem jest to robić.Zobaczymy czy zarzad bedzie miał jaja i zalatwi to w taki sposob ze innym na przyszłosc nie beda chodzily po głowie podobne pomysly.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.07.2010, 01:40
jachting napisał(a):Wyświetl post
i ambitny
Ambitny to był Marcelo jak po treningu zostawał i ćwiczył.
Ambitny to był Błaszczykowski, który mimo tragedii rodzinnej napieprzał piłka w ścianę byleby tylko do czegoś dojść. Albo jak ze złamaniem grał.
Ambitny, zadziorny i nieustępliwy to był zakrwawiony Terry Butcher w meczy ze Szwecją.

Mam nadzieję, że jasne.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.07.2010, 07:58
Dostanie po kieszeni Mały i się skończy.
I wszyscy będą zadowoleni
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 11.07.2010, 08:13
6 powinna być zastrzeżona. Głowacki dekadę zasuwał z Białą Gwiazdą na piersi, bez fochów i narzekania (ucz się Patryczku), prawdziwy kapitan.
Szkoda,że nie ma takiego zwyczaju w Wiśle.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.07.2010, 08:38
Pewnie dla Patryczka przed jutrzejszym spotkaniem najważniejsze jest pytanie jak się ubrać , dres czy koszula ?

Wogóle mi się cały czas wydaje , że on nawet nie przypuszczał że odmowa gry w sparingu bedzie miała takie konsekwencje , bujał chłopak z głową w chmurach myśląc że do niego świat należy . Jestem ciekaw czy juz to do niego doszło .

Prawda jest taka , że zgodnie z przepisami prawa , kodeksu pracy odmowa wykonywania swoich obowiązków jest równoważna ze zwolnieniem , karami finansowanymi . A to że ktos go nie mógł upilnować ( Kasperczak ) ma tutaj tak do znaczenia , jakby gdyby Małecki był niepełnosprawny ( czytaj ubezwłasnowolniony) lub miał 5 latek i kręcone włoski . Odkąd ma pełną zdolność do czynności prawnych wyłącznie ON SAM odpowiada za własne czyny . Stanowisko skwk przestało juz nawet śmieszyć . Wie ktoś czy sławny MARCIN kończył wogóle podstawówke żeby takich rzeczy nie wiedziec ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.07.2010 o godz. 08:47.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 11.07.2010, 09:13
Dopiero dzisiaj przeczytałem ten tekst z SK WK Niesamowite rzeczy ludzie(czyt. autor) mają w głowie i aż dziw i przerażenie się zbiera gdy człowiek czyta to. Życzę wszystkim ludziom pracy na etacie aby mieli takie wsparcie ludzi gdy pokażą przysłowiowego FAKA szefowi.

Powiem szczerze że jeżeli jest to OFICJALNE stanowisko SK.WK to właśnie się ośmieszyliście i to bardzo. Nie widzę aby przy tekście było napisane, że jest to jedynie stanowisko autora a nie całego Stowarzyszenia i mam nadzieję,że zostanie to poprawione.
Jak z kawału o Jasiu:" Gdzie tu sens i logika !!"
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 11.07.2010, 09:21
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
6 powinna być zastrzeżona. Głowacki dekadę zasuwał z Białą Gwiazdą na piersi, bez fochów i narzekania (ucz się Patryczku), prawdziwy kapitan.
Taa, zastrzeżmy wszystkie numery 1-11.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.07.2010, 09:22
,,9" też miała być zastrzeżona gdy Maciek odszedł od nas. Tak to potem numerów nie byłoby wolnych .
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 11.07.2010, 09:23
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Taa, zastrzeżmy wszystkie numery 1-11.
Doj... każdy się może, napisz coś sensownego.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.07.2010, 09:32
yoda79... ale to jest sensowne. Jakie zastrzeganie numerów? Głowa to wspaniały człowiek, wielki piłkarz - jednak wiesz ilu bardziej zsłużonych od niego grało w Wiśle? Nawet w ostatniej dekadzie mógłbym znaleźć kilku piłkarzy równie zasłużonych co ON, nie mówiąc już o naszych dawnych sławach. Nie róbmy tutaj cyrków jakby to NBA było...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2010, 09:36
Doj... każdy się może, napisz coś sensownego.
kolega ma racje , w ponad 100 letniej historii Wisły było wielu wybitnych zawodników ( Reyman , Kmiecik, Chrzanowski i inni ) i nikomu nie został zastrzeżony numer . Gdyby iśc twoim tropem , znalazło by się 20 zawodników którym należałby się zastrzezony numer . Za drugie 100 lat braknie nam numerów .
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Stary 11.07.2010, 09:41
To zobaczymy ile piłkarzy z obecnej kadry zagra dekadę w Wiśle. W czasach kiedy piłkarz jest najemnikiem przywoływanie Kmiecika np. jest nieopowiednie-inaczej to kiedyś wyglądało.
Serek pokaż mi tych piłkarzy.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.07.2010, 09:48
yoda no proszę Cię... Kulawik, Baszczyński czy Kaziu Moskal to pierwsze z brzegu przykłady...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2010, 09:48
To zobaczymy ile piłkarzy z obecnej kadry zagra dekadę w Wiśle. W czasach kiedy piłkarz jest najemnikiem przywoływanie Kmiecika np. jest nieopowiednie-inaczej to kiedyś wyglądało.

Po takich pomysłach rodzą się takie śmieszne twory jak np klub wybitnego reprezentanta Polski , gdzie na pierwszym miejscu w całej historii polskiej piłki jest stawiany Michał Żewłakow
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.07.2010, 09:52
No ale po tej dekadzie odszedł, uwierz że są jeszcze piłkarze na tym świecie którzy grają całe życie w jednym klubie. Nie żebym miał o to żal do niego, ale to jest dla mnie jeden z argumentów dlaczego żadnych zastrzeżeń numerów być nie powinno.
the end
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 11.07.2010, 09:53
Żeby nie szukać daleko choćby Kulawik na to zasłużył bardziej niż którykolwiek z grajków grających w Wiśle w ostatnich latach, a nie widziałem żeby ktoś rezerwował jego numer. Jakby sięgnąć wstecz okazałoby się, że takich piłkarzy jest kilkunastu. Idea szlachetna, ale mało praktyczna.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2010, 09:56
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23461

Wiem, że to pierwszy mecz po urlopie i chłopaki jeszcze nie są w pełni formy, ale i tak daje to pewien obraz tego w jakim mejscu jesteśmy ze szkoleniem młodzieży i dlaczego ani Skorża ani Kasperczak nie chcieli/chcą brać do seniorskiej kadry naszych juniorów.

LKS Czaniec- IV liga ślaska...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 11.07.2010, 10:41
Przedstawiamy nowych trenerów - Grzegorz Kurdziel

http://www.youtube.com/watch?v=K2ohtMIJlLk
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.07.2010, 10:59
Dla mnie rybka czy tak czy siak ukarzą Małeckiego. Podstawowym kryterium jest dobro drużyny a nie chęć zemsty.

On musi poczuć to mocno i zrozumieć, że fochy to może stroić w domu a tu jest w pracy i to dobrze opłacanej i nie on tu jest najważniejszy.

Drużyna natomiast ma dostać jasny sygnał, że nie ma miejsca na takie zachowania.
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.07.2010, 15:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Drużyna natomiast ma dostać jasny sygnał, że nie ma miejsca na takie zachowania.
dla mnie 100% prawdy... Kasperczaka możemy lubić lub nie ale jest on teraz naszym "sternikiem" i musi dostać od zarządu mocne wsparcie i sygnał "kto tu naprawdę rządzi"... Forma takiego przekazu jest nieistotna, byle skuteczna....
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.07.2010, 17:48
Jak dla mnie to trzeba opier***ic Małego, chociażby na meczu gwizdami, bo mu się kurna we łbie poprzestawiało!
Jest czas, jest jeszcze wyjątkowo młody, ma szansę na karierę tylko musi wziąć się w garść
Przede wszystkim to przestać tak koksować, bo się robi z niego Pudzian a nie piłkarz, ma bandzioch (czyt. brzuch) jak 40 letni Polak- Pijak co codziennie pije 3 browary. Dobrym przykładem jest taki jeden gwiazdorek ...
Ronaldinho - najlepszy piłkarz na świecie, tylko, że przez swoje imprezki itp. z grubnął tak że już nie potrafi kiwnąć każdego obrońcę świata ... technika mu pozostała, lecz dynamiki już nie przywróci z takim bandziochem
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 11.07.2010, 18:16
co to za porownanie z Ronaldinho.. ? to jest grubasek, a Maly jest dobrze zbudowany

to chyba dobrze ze pracuje nad soba, pilkarz wlasnie musi miec krzepe zeby zaden lolek nie stracil go za pierwszym zamachem barkiem, poza tym Maly jest dowodem na to ze na predkosci w ogole nie traci, wrecz przeciwnie.. zeby tak kazdy jak Maly pracowal nad soba byloby dobrze,
i znow jakies gwizdy.. jak nie na Pawelka to teraz na Maleckiego... gwizdac to mozemy na zawodnikow Legii czy takiego Dolhe.. a nie na swoich.. w niczym mu to nie pomaga, a jedynie dekoncentruje.. w ogole nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, Cracovia to by piala z zachwytu ze wygwizdujemy zawodnika ktory jako jedyny tak mocno ich nienawidzi.. w ogole uwazam ze takie sprawy powinno sie zalatwiac poza stadionem (brudy prac we wlasnym gronie, nie dawac satysfakcji rywalom i pozywki dla mediow!), najlepszym miejscem sa roznego rodzaju spotkania organizowane przez SKWK z pilkarzami i sztabem szkoleniowym.. cos jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=71qtmFyTGGY ,http://www.youtube.com/watch?v=PPCHNHISesI , ktos sie chce cos spytac, ktos ma jakies ale, to prosze bardzo.. czy to na luzie czy na powaznie.. lepiej chyba pogadac tak swojsko-konkretnie przy kawce niz buczec na stadionie.. ze czlowiek czesto nie wie po co i za co
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 11.07.2010 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.07.2010, 18:19
Widać było w rundzie rewanżowej jak Mały zyskuje dzięki siłce. Nieraz wysocy, pozornie silniejsi obrońcy odbijali się od niego. A przy okazji zachował szybkość.

Rozumiem, że zachował się nie odpowiednio, nie bronię go - należy go ukarać za odmowę wejścia na boisko. Ale bez przesady, żeby się siłowni czepiać.

e: na potwierdzenie słów przykład:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zek__1_0_.html
tuż przed podaniem do Pawła doskonale zablokował obrońcę
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.07.2010, 18:34
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to trzeba opier***ic Małego, chociażby na meczu gwizdami, bo mu się kurna we łbie poprzestawiało!
Jest czas, jest jeszcze wyjątkowo młody, ma szansę na karierę tylko musi wziąć się w garść
Przede wszystkim to przestać tak koksować, bo się robi z niego Pudzian a nie piłkarz, ma bandzioch (czyt. brzuch) jak 40 letni Polak- Pijak co codziennie pije 3 browary. Dobrym przykładem jest taki jeden gwiazdorek ...
Ronaldinho - najlepszy piłkarz na świecie, tylko, że przez swoje imprezki itp. z grubnął tak że już nie potrafi kiwnąć każdego obrońcę świata ... technika mu pozostała, lecz dynamiki już nie przywróci z takim bandziochem
Co Ty za bzdury wypisujesz? Gdzie Małecki ma bandzioch? Pod tym względem nie można mieć do niego żadnych zarzutów, chłopak jest silny, dobrze przygotowany fizycznie i zyskuje dzięki temu przewagę w bezpośrednich starciach z rywalami.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.07.2010, 20:20
Bandziocha może nie ma ale kaloryfera też raczej nie widać. No niestety częste imprezowanie daje znac o sobie w sylwetce. To ze jest szybki to nawet z brzuchem można być szybkim i dzięki temu łatwo się można przepchnać przez obrońców.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.07.2010, 22:22
Ta sprawa i jej echo to prawdziwa kara dla Małeckiego .
Teraz napewno zastanowi się dwa razy zanim coś powie czy zrobi , mam nadzieje że wyciagnie dobre wnioski . Jak już pisałem ta jego zadziornosc , emocje mogą być jego zasobami , oby je tylko dobrze lokował .
Ogólnie wydaje się że Małecki to dobry chłopak , nieco się tylko zagubił .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów