|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dokładnie, bodajże w wieku 12 lat go sprowadził z Suwałk. Dzisiaj tak z ciekawości czytałem o naszej gwieździe na wiki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Patryk zachował się jak szczeniak, ale wydaje mi się że jest to podyktowane sprzedażą Głowy i Marcelo- dwóch ostoi naszego klubu i zatrudnieniem obcokrajowców zamiast przepłaconych i przereklamowanych El' Polakos.
Z drugiej strony nieprofesjonalne zachowanie powinno być surowo karane. Mam nadzieję że Boss znajdzie kompromis z Małym. Wiem że to nie zbyt dobrze brzmi, ale emocje nie mogą brać góry nad umysłem. To jest sport, nie kółko różańcowe. Liczy się dobro klubu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ambitny to był Marcelo jak po treningu zostawał i ćwiczył.
Ambitny to był Błaszczykowski, który mimo tragedii rodzinnej napieprzał piłka w ścianę byleby tylko do czegoś dojść. Albo jak ze złamaniem grał. Ambitny, zadziorny i nieustępliwy to był zakrwawiony Terry Butcher w meczy ze Szwecją. Mam nadzieję, że jasne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dostanie po kieszeni Mały i się skończy.
I wszyscy będą zadowoleni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
6 powinna być zastrzeżona. Głowacki dekadę zasuwał z Białą Gwiazdą na piersi, bez fochów i narzekania (ucz się Patryczku), prawdziwy kapitan.
Szkoda,że nie ma takiego zwyczaju w Wiśle. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewnie dla Patryczka przed jutrzejszym spotkaniem najważniejsze jest pytanie jak się ubrać , dres czy koszula ?
Wogóle mi się cały czas wydaje , że on nawet nie przypuszczał że odmowa gry w sparingu bedzie miała takie konsekwencje , bujał chłopak z głową w chmurach myśląc że do niego świat należy . Jestem ciekaw czy juz to do niego doszło . Prawda jest taka , że zgodnie z przepisami prawa , kodeksu pracy odmowa wykonywania swoich obowiązków jest równoważna ze zwolnieniem , karami finansowanymi . A to że ktos go nie mógł upilnować ( Kasperczak ) ma tutaj tak do znaczenia , jakby gdyby Małecki był niepełnosprawny ( czytaj ubezwłasnowolniony) lub miał 5 latek i kręcone włoski . Odkąd ma pełną zdolność do czynności prawnych wyłącznie ON SAM odpowiada za własne czyny . Stanowisko skwk przestało juz nawet śmieszyć . Wie ktoś czy sławny MARCIN kończył wogóle podstawówke żeby takich rzeczy nie wiedziec ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.07.2010 o godz. 08:47.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dopiero dzisiaj przeczytałem ten tekst z SK WK
Niesamowite rzeczy ludzie(czyt. autor) mają w głowie i aż dziw i przerażenie się zbiera gdy człowiek czyta to. Życzę wszystkim ludziom pracy na etacie aby mieli takie wsparcie ludzi gdy pokażą przysłowiowego FAKA szefowi.Powiem szczerze że jeżeli jest to OFICJALNE stanowisko SK.WK to właśnie się ośmieszyliście i to bardzo. Nie widzę aby przy tekście było napisane, że jest to jedynie stanowisko autora a nie całego Stowarzyszenia i mam nadzieję,że zostanie to poprawione. Jak z kawału o Jasiu:" Gdzie tu sens i logika |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doj... każdy się może, napisz coś sensownego.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
yoda79... ale to jest sensowne. Jakie zastrzeganie numerów? Głowa to wspaniały człowiek, wielki piłkarz - jednak wiesz ilu bardziej zsłużonych od niego grało w Wiśle? Nawet w ostatniej dekadzie mógłbym znaleźć kilku piłkarzy równie zasłużonych co ON, nie mówiąc już o naszych dawnych sławach. Nie róbmy tutaj cyrków jakby to NBA było...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kolega ma racje , w ponad 100 letniej historii Wisły było wielu wybitnych zawodników ( Reyman , Kmiecik, Chrzanowski i inni ) i nikomu nie został zastrzeżony numer . Gdyby iśc twoim tropem , znalazło by się 20 zawodników którym należałby się zastrzezony numer . Za drugie 100 lat braknie nam numerów .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zobaczymy ile piłkarzy z obecnej kadry zagra dekadę w Wiśle. W czasach kiedy piłkarz jest najemnikiem przywoływanie Kmiecika np. jest nieopowiednie-inaczej to kiedyś wyglądało.
Serek pokaż mi tych piłkarzy. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
yoda no proszę Cię... Kulawik, Baszczyński czy Kaziu Moskal to pierwsze z brzegu przykłady...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po takich pomysłach rodzą się takie śmieszne twory jak np klub wybitnego reprezentanta Polski , gdzie na pierwszym miejscu w całej historii polskiej piłki jest stawiany Michał Żewłakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
No ale po tej dekadzie odszedł, uwierz że są jeszcze piłkarze na tym świecie którzy grają całe życie w jednym klubie. Nie żebym miał o to żal do niego, ale to jest dla mnie jeden z argumentów dlaczego żadnych zastrzeżeń numerów być nie powinno.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Żeby nie szukać daleko choćby Kulawik na to zasłużył bardziej niż którykolwiek z grajków grających w Wiśle w ostatnich latach, a nie widziałem żeby ktoś rezerwował jego numer. Jakby sięgnąć wstecz okazałoby się, że takich piłkarzy jest kilkunastu. Idea szlachetna, ale mało praktyczna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23461
Wiem, że to pierwszy mecz po urlopie i chłopaki jeszcze nie są w pełni formy, ale i tak daje to pewien obraz tego w jakim mejscu jesteśmy ze szkoleniem młodzieży i dlaczego ani Skorża ani Kasperczak nie chcieli/chcą brać do seniorskiej kadry naszych juniorów. LKS Czaniec- IV liga ślaska... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dla mnie rybka czy tak czy siak ukarzą Małeckiego. Podstawowym kryterium jest dobro drużyny a nie chęć zemsty.
On musi poczuć to mocno i zrozumieć, że fochy to może stroić w domu a tu jest w pracy i to dobrze opłacanej i nie on tu jest najważniejszy. Drużyna natomiast ma dostać jasny sygnał, że nie ma miejsca na takie zachowania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
dla mnie 100% prawdy... Kasperczaka możemy lubić lub nie ale jest on teraz naszym "sternikiem" i musi dostać od zarządu mocne wsparcie i sygnał "kto tu naprawdę rządzi"... Forma takiego przekazu jest nieistotna, byle skuteczna....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie to trzeba opier***ic Małego, chociażby na meczu gwizdami, bo mu się kurna we łbie poprzestawiało!
Jest czas, jest jeszcze wyjątkowo młody, ma szansę na karierę tylko musi wziąć się w garść Przede wszystkim to przestać tak koksować, bo się robi z niego Pudzian a nie piłkarz, ma bandzioch (czyt. brzuch) jak 40 letni Polak- Pijak co codziennie pije 3 browary. Dobrym przykładem jest taki jeden gwiazdorek ... Ronaldinho - najlepszy piłkarz na świecie, tylko, że przez swoje imprezki itp. z grubnął tak że już nie potrafi kiwnąć każdego obrońcę świata ... technika mu pozostała, lecz dynamiki już nie przywróci z takim bandziochem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co to za porownanie z Ronaldinho.. ? to jest grubasek, a Maly jest dobrze zbudowany
![]() to chyba dobrze ze pracuje nad soba, pilkarz wlasnie musi miec krzepe zeby zaden lolek nie stracil go za pierwszym zamachem barkiem, poza tym Maly jest dowodem na to ze na predkosci w ogole nie traci, wrecz przeciwnie.. zeby tak kazdy jak Maly pracowal nad soba byloby dobrze, i znow jakies gwizdy.. jak nie na Pawelka to teraz na Maleckiego... gwizdac to mozemy na zawodnikow Legii czy takiego Dolhe.. a nie na swoich.. w niczym mu to nie pomaga, a jedynie dekoncentruje.. w ogole nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, Cracovia to by piala z zachwytu ze wygwizdujemy zawodnika ktory jako jedyny tak mocno ich nienawidzi.. w ogole uwazam ze takie sprawy powinno sie zalatwiac poza stadionem (brudy prac we wlasnym gronie, nie dawac satysfakcji rywalom i pozywki dla mediow!), najlepszym miejscem sa roznego rodzaju spotkania organizowane przez SKWK z pilkarzami i sztabem szkoleniowym.. cos jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=71qtmFyTGGY ,http://www.youtube.com/watch?v=PPCHNHISesI , ktos sie chce cos spytac, ktos ma jakies ale, to prosze bardzo.. czy to na luzie czy na powaznie.. lepiej chyba pogadac tak swojsko-konkretnie przy kawce niz buczec na stadionie.. ze czlowiek czesto nie wie po co i za co
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 11.07.2010 o godz. 18:32.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Widać było w rundzie rewanżowej jak Mały zyskuje dzięki siłce. Nieraz wysocy, pozornie silniejsi obrońcy odbijali się od niego. A przy okazji zachował szybkość.
Rozumiem, że zachował się nie odpowiednio, nie bronię go - należy go ukarać za odmowę wejścia na boisko. Ale bez przesady, żeby się siłowni czepiać. e: na potwierdzenie słów przykład: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zek__1_0_.html tuż przed podaniem do Pawła doskonale zablokował obrońcę ![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Bandziocha może nie ma ale kaloryfera też raczej nie widać. No niestety częste imprezowanie daje znac o sobie w sylwetce. To ze jest szybki to nawet z brzuchem można być szybkim i dzięki temu łatwo się można przepchnać przez obrońców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ta sprawa i jej echo to prawdziwa kara dla Małeckiego .
Teraz napewno zastanowi się dwa razy zanim coś powie czy zrobi , mam nadzieje że wyciagnie dobre wnioski . Jak już pisałem ta jego zadziornosc , emocje mogą być jego zasobami , oby je tylko dobrze lokował . Ogólnie wydaje się że Małecki to dobry chłopak , nieco się tylko zagubił . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|