The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2011, 12:12
Daj spokój z wyzwiskami, to podobnie jak Ty i ja, tylko człowiek. Wywiad bardzo w porządku, szkoda, że wyszło jak wyszło.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2011, 12:14
Śmieszne

Ale to mi się najbardziej podoba
Cytat:
To byli biznesmeni, a nie ludzie, którzy wiedzą, co to piłka nożna. Nie chcieli dać mi wyższego kontraktu i niestety musiałem opuścić Kraków. Jestem człowiekiem, muszę zarabiać.
I to z Cupiałem, że z nim nie rozmawiał Gość kompletnie oderwany od rzeczywistości.

A za mówienie że ma Wisłę w sercu powinien dostać płaskiego w pysk. To obraza dla Reymana i innych.

Zlać, unicestwić, zignorować.

PS: Podoba mi się przytoczone przez kogoś "wrak człowieka". I tak właśnie mają kończyć tacy jak oni. Taki pocisk mają dostarczać trybuny przy Reymonta. A nie ciepłe kluchy.
Ostatnio edytowane przez element : 18.07.2011 o godz. 12:20.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.07.2011, 12:17
Co zrobił to wszyscy wiemy, jakim bramkarzem był również wiemy, ale każdy kij ma dwa końce.

P.S. ciekawe czy założy konto na forum jak Frankowski
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.07.2011, 12:21
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój z wyzwiskami, to podobnie jak Ty i ja, tylko człowiek. Wywiad bardzo w porządku, szkoda, że wyszło jak wyszło.
ktoś kto daje dupy dla kasy i przedstawia ją sobie ponad pewne wartości nie jest dla mnie człowiekiem a gównem bez honoru, nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie droższej rzeczy od honoru nie ma

żegnam
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2011, 12:31
Smieszy mnie jak to niektorzy teraz przejrzeli na oczy - wystarczylo wtedy myslec samodzielnie jak Dolha odchodzil
i jakie byly okolicznosci, a Heller sprzedal historyjke o niedobrym Rumunie, a ucieszony tlum tanczyl nad ofiara.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.07.2011, 12:32
Tylko ta Amica. Reszte bym jakoś przebolał, ale nie to. Akurat tam za kasą ? Trochę szkoda, że tak wyszło, ale zasłużył sobie.
..
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.07.2011, 12:33
Dolha to jedna sprawa a tępy prezes Heler druga. kto był z nim na spotkaniu U Wiślaków pamięta jakie obietnice dawał a potem co z tego jego gadania wyszło...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 18.07.2011, 12:40
A ja nie mam żadnych wyrzutów sumienia.

Poszedł "na majstra" więc na meczu swoje dostał!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 18.07.2011, 12:44
To, że działacze tamtej Wisły to była przysłowiowa 'bida z nędzą' nikomu nie trzeba tłumaczyć ale nie zmienia to faktu, że Dolha zachował się maksymalnie ch**owo i dostał na co zasłużył. Szacunku nie odzyska nigdy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.07.2011, 18:39
Poszedł za wieksza kasa i taka jest prawda - niech załuje bo mogł dzisiaj byc podstawowym bramkarze i dodatkowo pewnym punktem Wisły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.07.2011, 18:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Poszedł za wieksza kasa i taka jest prawda - niech załuje bo mogł dzisiaj byc podstawowym bramkarze i dodatkowo pewnym punktem Wisły.
za 60 tys euro rocznie?
Ja rozumiem co może zrobić miłość do klubu, ale żeby podstawowy bramkarz Mistrza Polski tyle zarabiał to skandal i nie dziwię się, że sie wypiął.
Swoją drogą ciekaw jestem ile wtedy zarabiał Pawełek?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.07.2011, 18:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
za 60 tys euro rocznie?
Ja rozumiem co może zrobić miłość do klubu, ale żeby podstawowy bramkarz Mistrza Polski tyle zarabiał to skandal i nie dziwię się, że sie wypiął.
Swoją drogą ciekaw jestem ile wtedy zarabiał Pawełek?
Czy oprócz słów Dolhy masz jakieś inne informacje odnośnie jego zarobków? Czy posiadasz wiedzę na temat proponowanego przez Wisłę kontraktu (przedłużenie umowy) po bardzo udanym sezonie Rumuna?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.07.2011, 19:04
Dokładnie - trzebaby poznać wersje obu stron i byłoby wiadomo co i jak.
A w ogóle to było dawno i nieprawda.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.07.2011, 19:05
Oczywiście, ze nie.
Rozmawiamy teraz w kontekście tego, o czym powiedział Dolha w tym wywiadzie.
Jesli to prawda to mu sie nie dziwię.
Co do zaproponowanego mu kontraktu przez Wisłę to Heller mówil, ze może byc on jednostronnie przedłużony przez Wisłę (nie spodziewam się, żeby jednostronne przedłużenie wiązało się z jakąs radykalną podwyżką) i jak się okazało, mylił się

A Dolha powiedział w wywiadzie:
Cytat:
kasa w Lechu nie była duża, ale w Wiśle była za mała. I to był powód mojego odejścia. Byłem najlepszym bramkarzem w lidze, a mniej niż ja zarabiali tylko Błaszczykowski i Kokoszka, którzy mieli wtedy po 21 lat! Więcej dostawali rezerwowi: Australijczyk Thwaite czy Serb Radovanovic. Czy to normalne?

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2011, 19:09
Nie ufam tej łajzie - koniec, kropka.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 18.07.2011, 19:11
Masz prawo.
ja, po tych wszystkich zawirowaniach w klubie, z Hellerem i innymi "prezesami", oraz ich "polityką sportową" dopuszczam wersję Dolhy.
Niby po co miałby sie teraz wybielać? I tak już w Wiśle nie zagra.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2011, 19:14
Bo chce z dzieckiem przyjść na mecz i pokazać, że tu grał

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.07.2011, 19:23
Czy chce się wierzyć Dolsze, czy też nie to sprawa indywidualna. Czy mówi prawdę, trudno powiedzieć.
Ale najgorsze jest to, że to co mówi jest prawdopodobne.

Kwintesencja zarządzania Wisłą przez ostatnie kilka lat to owe osławione Maaskantowe psie kupy na bocznym boisku. Nota bene jedynym boisku treningowym mistrza Polski. I przyjście Staszka zmienia tę opinię jedynie w bardzo wąskim zakresie.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.07.2011, 19:28
Może Dolha zarabiał mało, może nie. Ale na pewno nikt mu nie kazał przechodzić akurat do Amiki. Jak chciał przetestować swoją psychikę to się doigrał.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.07.2011, 19:41
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Może Dolha zarabiał mało, może nie. Ale na pewno nikt mu nie kazał przechodzić akurat do Amiki. Jak chciał przetestować swoją psychikę to się doigrał.
Zwłaszcza, ze mial podobno propozycje z Rosji a tam to na pewno moglby dostac bardzo duze pieniadze
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.07.2011, 19:46
a do ostatniego dnia w wywiadach zapewniał,że do Amici nie pójdzie,że takiego tematu nie ma.prawy i uczciwy czlowiek.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.07.2011, 19:47
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza, ze mial podobno propozycje z Rosji a tam to na pewno moglby dostac bardzo duze pieniadze
Cytat:
-Poważnie interesowało się Panem na przykład Fulham Londyn, a wybrał Pan Lecha. Trochę to pogmatwane.

-Były różne propozycje i zapytania, ale dogadałem się z Lechem, bo padły konkrety. Nie mogłem czekać w nieskończoność. Poza tym dziś przeszłość nie ma już znaczenia.
W sumie po tym wywiadzie ja osobiście patrze przychylniejszym okiem na odejścia Dolhy i Kokoszki.Myślę,że głównym powodem ich odejścia było mydlenie oczu i brak profesjonalizmu w naszym klubie.Oczywiście całkowicie ich to nie usprawiedliwia..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2011, 22:27
Teksty o pokazaniu synowi przed jaka publicznoscią tata kiedys grał ,i ze ma Krakow i Wisle ciagle w sercu kaza na niego popatrzec duuzo przychylniej.
Wogole sa przeslanki ku temu by mu nawet uwierzyc ,bo wtedy prowizorka w Wisle byla niesamowita.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 18.07.2011, 22:33
Pare zdań o Kurdzielu i jego zaczepieniu się w ŁKS-ie:
Cytat:
- Grzesiek w tej chwili jest osobą niewinną. To doskonały, bardzo ambitny, a do tego posiadający przeogromną wiedzę fachowiec. W naszym klubie potrzebujemy teraz osoby, która zajmie się nie tylko trenowaniem bramkarzy na wysokim poziomie, lecz także będzie opracowywała analizę naszego najbliższego przeciwnika - tłumaczy Tomasz Wieszczycki, odpowiedzialny za sprawy sportowe w klubie z al. Unii. I dodaje: - Niektóre kluby w momencie pojawienia się zarzutów natychmiast przerywają współpracę. ŁKS do takich nie należy, bo stoimy na stanowisku, że każdemu należy dać drugą szansę. Grześkowi to się na pewno należy - mówi Wieszczycki.

Wczoraj Kurdziel wziął już udział w treningu ŁKS-u. Nie chciał jednak rozmawiać z dziennikarzami. - Należy Grześka zrozumieć. Proszę o wyrozumiałość dla niego - usprawiedliwiał go Wieszczycki.

Nowy trener ma zająć miejsce Dariusza Bratkowskiego, który dzięki temu bardziej zaangażuje się w zajęcia z drużyną.
sport.pl
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.07.2011, 10:02
Niestety za czasów Dolhy zarząd klubu na czele z Hellerem nie był kompetentny i profesjonalny (a Heller jest chyba z zawodu prawnikiem?,a nie potrafił należycie zinterpretować wcześniej podpisanego kontraktu) i szkoda, że tak się to wszystko skończyło. Bo to był swego czasu w Wiśle bramkarz z niesamowitym potencjałem (niektóre jego interwencje w Wiśle ocierały się o klasę światową). Na szczęście obecnie w Wiśle najwyższe stanowiska zajmują osoby przede wszystkim kompetentne czego wyrazem jest także silnie obsadzona pozycja nr 1 w Wiśle i osoba Sergeia Pareiki.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 19.07.2011, 10:16
To akurat, że ŁKS nie obchodzi się z człowiekiem z zarzutami, ale bez wyroku jak z trędowatym to im się chwali. Państwo prawa, zasada domniemania niewinności i te sprawy...ale Grzegorz Kurdziel dobrowolnie poddał się karze tzn. przyznał się do handlowania meczami i został skazany (rok więzienia w zawieszeniu na dwa). Także tłumaczenie Wieszczyckiego nie trzyma się kupy - nie lepiej 'Jesteśmy biednym klubem, a to fachowiec, którego nikt teraz nie zatrudni to skorzystaliśmy z okazji?'.

cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
A czy wymieniony w tamtej notce prasowej Grzegorz K.to nie był przypadkiem Kaliciak?
Nie chce mi się wierzyć, żeby w ciągu miesiąca od zatrzymania podejrzanego przez CBŚ zapadł wyrok sądowy.
Masz całkowitą rację...przyznaje się do błędu
Powód: Grzegorz K to nie koniecznie Kurdziel..
Ostatnio edytowane przez riv : 19.07.2011 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.07.2011, 10:20
riv napisał(a):Wyświetl post
To akurat, że ŁKS nie obchodzi się z człowiekiem z zarzutami, ale bez wyroku jak z trędowatym to im się chwali. Państwo prawa, zasada domniemania niewinności i te sprawy...ale Grzegorz Kurdziel dobrowolnie poddał się karze tzn. przyznał się do handlowania meczami i został skazany (rok więzienia w zawieszeniu na dwa). Także tłumaczenie Wieszczyckiego nie trzyma się kupy - nie lepiej 'Jesteśmy biednym klubem, a to fachowiec, którego nikt teraz nie zatrudni to skorzystaliśmy z okazji?'.
A czy wymieniony w tamtej notce prasowej Grzegorz K.to nie był przypadkiem Kaliciak?
Nie chce mi się wierzyć, żeby w ciągu miesiąca od zatrzymania podejrzanego przez CBŚ zapadł wyrok sądowy.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.07.2011, 11:58
To musiałby być sąd polowy
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.07.2011, 16:42
PS: Nie jest już pan jedynym lewym obrońcą w Wiśle. Ma pan silnego konkurenta w osobie Juniora Diaza.

Dragan Paljić: A inni nie mają? Nie zgadzam się, że byłem całkiem sam. Na początku konkurowałem z Piotrem Brożkiem, a potem z Sergem Branco. Z Branco było łatwiej. Był kontuzjowany i nie zawsze chciało mu się trenować. Miał tu mnóstwo problemów.

Tyle w temacie Branco
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2011, 00:16
nasz chwilowych trener bramkarzy Mucharski wrócił do Niecieczy i został asystentem Duszana R.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów