The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2010, 10:17
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Miałem okazję poznać kilku ludzi o podobnym do Małego charakterze i z mojego doświadczenia wynika, że takich ludzi trzeba jak najszybciej eliminować ze swojego otoczenia. Tworzą bowiem oni tylko konflikty i złą atmosferę.
Niestety masz rację, co więcej uważam, że to jak gra Kirm czy Jirsak, którzy są bardziej skryci to w dużej mierze zasługa Małeckiego.. Niestety postawa Małeckiego i jego zachowanie wplywa na cala druzyne, jedni lepiej sobie z tym radzą, inni gorzej dlatego uwazam ze takie zachowania powinny byc tepione.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2010, 10:21
Zachowania oczywiscie nie pochwalam, ale bylbym daleki od wyrzucania zawodnika z klubu czy wysylania go do ME. Kara finansowa, nagana i przeprosiny. W najsilniejszych ligach az roi sie od podobnych zachowan, a to zawodnik nie poda reki trenerowi, a to sprowadzi prostytutke do hotelu, obrazi trenera itp. I co ? I ci pilkarze graja nadal, w kazdej druzynie na boisku tacy zawodnicy sa potrzebni. Nikt tego nie usprawiedliwia i nie chce aby takie zdarzenia sie powtarzaly, ale w takim swiecie, z takimi pieniedzmi, presja, emocjami gdzie czesto pilkarze wychowani sami, omamieni ogromnymi zarobkami, sa one nie do unikniecia. Dlatego trzeba z Maleckim porozmawiac, wytlumaczyc co i jak, jakie sa zasady, uswiadomic, ze najwieksza krzywde w ten sposob robi sobie, swojej karierze. Gdyby za kazdy taki wybryk wyrzucac z druzyny to w wielu klubach bylyby problemy ze skompletowaniem kadry.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2010, 10:28
nesta napisał(a):Wyświetl post
... od podobnych zachowan, a to zawodnik nie poda reki trenerowi, a to sprowadzi prostytutke do hotelu, obrazi trenera itp.

Jest jednak drobna różnica między tymi uchybieniami a odmową wykonywania swojej pracy...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.07.2010, 10:31
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dlatego trzeba z Maleckim porozmawiac, wytlumaczyc co i jak, jakie sa zasady, uswiadomic, ze najwieksza krzywde w ten sposob robi sobie, swojej karierze. Gdyby za kazdy taki wybryk wyrzucac z druzyny to w wielu klubach bylyby problemy ze skompletowaniem kadry.
A co on jakiś niepełnosprawny? Gwiazdorek odmówił wykonywania pracy.
PS Sytuacja sprzed 5 min. Obok mojego bloku ocieplają inny, żar leje się z nieba i jeden z młodych pomocników-"szefie może przerwa?", a sze:"chcesz to idź na przerwę,ale z tej przerwy możesz już nie wracać", oczywiście okrasił wypowiedź paroma k...
Dedykuję tą sytuację Patryczkowi i jego wielbicielom.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.07.2010, 10:52
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
A co on jakiś niepełnosprawny? Gwiazdorek odmówił wykonywania pracy.
PS Sytuacja sprzed 5 min. Obok mojego bloku ocieplają inny, żar leje się z nieba i jeden z młodych pomocników-"szefie może przerwa?", a sze:"chcesz to idź na przerwę,ale z tej przerwy możesz już nie wracać", oczywiście okrasił wypowiedź paroma k...
Dedykuję tą sytuację Patryczkowi i jego wielbicielom.
Aby trochę urealnić twój przykład:
(bez urazy ale stawiam orzechy przeciw kasztanom że jesteś nauczycielem )

Masz ważne zlecenie, jak go nie wykonasz to dużo stracisz. Widzisz gościa który ma siano w głowie i obraził się że dałeś podwyżkę Jaśkowi a nie jemu. On uważa że też powinien dostać, może i słusznie. Ale w okolicy nie ma innych spawaczy. A jeśli są to chcą kasy że hej! Masz problem wyjebać go i jak ktoś napisał "niech moja teściowa spawa" czy przymknąć oko, dokończyć zlecenie i potem wyjebać? Wychowawczo może to i dobre od razu wyjebać, ale po pierwsze to nie szkoła tylko firma, a po drugie szkoda tego zlecenia i innych które stracisz jeśli tego nie wykonasz. Myślę że taki dylemat ma nasz Zarząd i trener.

Ponadto Józka czy Zdzisia łatwo wyjebać bo ma on 1 miesiąc albo 3 miesiące wypowiedzenie. Piłkarz ma kontrakt i tu jest trochę inaczej. Dodatkowo piłkarz jest wartością niematerialną i prawną dla swojego klubu. On jest coś wart.

yoda79 - wyjeb swój samochód bo się raz zepsuł i nie mogłeś pojechać? Lepiej go sprzedać, szkoda kasy marnować

Patryk powinien dostać karę a nie wolną rękę w szukaniu klubu. To już z dwojga złego wolałbym go na kilka miesięcy do ME zesłać. Albo i dłużej w razie potrzeby.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.07.2010 o godz. 10:55.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 10.07.2010, 11:01
Ogryzku, nikt nie twierdzi, żeby go od razu wywalać z klubu, nie mniej 2 miechy w ME należą mu się jak nic.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.07.2010, 11:02
Awe napisał(a):Wyświetl post
Każdy pisze, że chce w klubie profesjonalizmu itd. więc teraz sprawa jest prosta. W Niemczech, które uchodzą ze szczyt profesjonalizmu, wywalano nie takich asów jak Małecki. Mam nadzieję, że minimum pół roku nasz gwiazdka spędzi w ME. Najśmieszniejsze, że ci co najbardziej krzyczą o profesjonalizm (słusznie), teraz wprost sa przeciwko karaniu Małeckiego albo winą obarczają kogo innego.
Bo myla profesjonalizm z krótkoterminowym sukcesem sportowym. A sukces można osiągnąć bez profesjonalizmu co udowadniamy przez ostatnie ponad 10 lat z krótkimi wyjątkami. Z nastawieniem się na sukces w najbliższym czasie również uważam że Małecki jest nam do tego potrzebny, ale na dziś dzień z rcuhami jakie wykonaliśmy w transferach uważam że sukces nie będzie naszym celem w najbliższym sezonie, raczej będziemy tworzyć organizacje, struktury i podstawy profesjonalnego klubu. A w tym Małecki jest nam zbędny.

Dla mnie w poniedziałek powinnien usłyszeć że ma dwa wyjścia. Jego menago przynosi ofertę na 2 mln i jest wolny, albo zesłanie do ME na miesiąc, dwa, pół roku, a później się zobaczy, jaką postawę przyjmie.

I nie porównójmy sprowadzenia *****i do hotelu, czy nie podania ręki do teog co zrobił Małecki. Chłopak odpływa w swoją krainę z miesiąca na miesiąc i potrzebuje wstrząsu. Jak mu to przejdzie bez echa, możecie zacząć liczyć czas do kolejnego ekscesu w jego wykonaniu
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2010, 11:04
Ogryzek pozwól, że nawiąże do twojego przykładu.

A co jeśli ten spawacz swoim podejściem przeszkadza innym pracownikom i przez to wykonanie zlecenia się jeszcze bardziej opóźni? Lepiej dać spawać gorszemu Jaśkowi czy pozwolić brygadzie aby się rozpadła od wewnątrz? Moim zdaniem lepiej dać się wykazać Jaśkowi.

Co do drugiej sprawy, z panem Patryczkiem można rozwiązać kontrakt bez żadnego problemu powołująć się na odmowę wykonania zapisanych w umowie obowiązków.
Natomiast co do tej wartości niematerialnej, jaka może być ta wartość piłkarza, o którym całą Polska mówi, że jest niezrównoważonym psychicznie prostaczkiem? Który poważny klub go ściągnie?

Weźmy przykład testowanego przez nas Augustiena (chyba tak się to pisze). Koleś kilka lat temu był widziany w Holandii jako świetnie zapowiadający się gracz, ale przez swoje nieprofesjonalne zachowanie został zmuszony do odbywania testów na piłkarskiej prowincji. Działacze jego poprzedniego klubu jakoś nie mieli wątpliwości czy opłaca się zrezygnować z potencjalnej gwiazdy. Chcemy być profesjonalni? Róbmy tak jak oni i bez skrupułów pozbywajmy się najsłabszych ogniw.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2010, 11:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Masz ważne zlecenie, jak go nie wykonasz to dużo stracisz. Widzisz gościa który ma siano w głowie i obraził się że dałeś podwyżkę Jaśkowi a nie jemu. On uważa że też powinien dostać, może i słusznie. Ale w okolicy nie ma innych spawaczy. A jeśli są to chcą kasy że hej! Masz problem wyjebać go i jak ktoś napisał "niech moja teściowa spawa" czy przymknąć oko, dokończyć zlecenie i potem wyjebać? Wychowawczo może to i dobre od razu wyjebać, ale po pierwsze to nie szkoła tylko firma, a po drugie szkoda tego zlecenia i innych które stracisz jeśli tego nie wykonasz. Myślę że taki dylemat ma nasz Zarząd i trener.

Ponadto Józka czy Zdzisia łatwo wyjebać bo ma on 1 miesiąc albo 3 miesiące wypowiedzenie. Piłkarz ma kontrakt i tu jest trochę inaczej. Dodatkowo piłkarz jest wartością niematerialną i prawną dla swojego klubu. On jest coś wart.

yoda79 - wyjeb swój samochód bo się raz zepsuł i nie mogłeś pojechać? Lepiej go sprzedać, szkoda kasy marnować

Patryk powinien dostać karę a nie wolną rękę w szukaniu klubu. To już z dwojga złego wolałbym go na kilka miesięcy do ME zesłać. Albo i dłużej w razie potrzeby.
A jakież to wartości "niematerialne" masz na myśli ?. Czy miłośc do Wisły przejawia sie odmową gry dla Niej ?

Był taki idol tłumów Nikola.M.....wielki "Wiślak"...chłop który kocha Wisłe, nie chleje i jeżdzi po pijanemu, bo jeśli ma krztę rozumu wie, że szkodzi Wiśle...To niestety puste frazesy naszych grajków o miłości do Klubu, gesty na pokaz, "pod publikę"
A moim zdaniem "z niewolnika nie ma pracownika"...Idąc Twoim rozumowaniem zostawisz spawacza a on po prostu sp...li robotę, bo wie że jest bezkarny i i tak nic mu się nie stanie. Jrego kumpel cieśla popatrzy i powie "po h.... mam zap...lać, jak spawacz olewa i nikt mu nic nie zrobi, zrobię byle jak"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.07.2010, 11:15
siara napisał(a):Wyświetl post
A jakież to wartości "niematerialne" masz na myśli ?. Czy miłośc do Wisły przejawia sie odmową gry dla Niej ?
"
To jest nazwa własna - tak określasz te składniki twojego majątku - jak licencje, ważne kontrakty z piłkarzami itd.

Ile jest wart Małecki? Myślę że gdzieś w przedziale 500 tysięcy do 1 mln euro. Z tą formą i z tą grą. To jest ta wartość niematerialna wg mnie minimum 500 tysięcy euro

Jakby chłopak pograł w kadrze a nie stroił fochy do Smudy może i ta wartość byłaby większa.

Ja uważam ze nie można działać na szkodę Wisły i wyjebać ot tak 500 tysięcy euro. Owszem, czasami trzeba pozbyć się piłkarza nawet za zaniżoną cenę jak Legia pozbyła się Grosickiego, ale nawet za mniejszą kasę lepiej sprzedać niż wyrzucić w błoto.

Jest inny aspekt - z drugiej strony (jak kilka osób pisało) - może to być zły przykład - zawodnicy mogą w przyszłości to wykorzystywać. Chce odejść z klubu... więc odwalę komedię. Klub mnie wywali a ja mam już nowy nagrany klub. A ja się pytam gdzie kasa dla Wisły! Ty ją dasz?

Więc trochę zbastuj, bo łatwo w klawiaturę walić, ale to Zarząd musi podjąć decyzję która tak czy inaczej będzie nasz klub kosztować. Albo sportowo, albo finansowo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.07.2010, 11:28

Pisałem zesłaniu do ME aby tam przemyślał swoje zachowanie,więc mamy podobne zdanie.
Trafiłeś Ogryzku,heh
Pozdrawiam.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2010, 14:35
To jest nazwa własna - tak określasz te składniki twojego majątku - jak licencje, ważne kontrakty z piłkarzami itd.

Ile jest wart Małecki? Myślę że gdzieś w przedziale 500 tysięcy do 1 mln euro. Z tą formą i z tą grą. To jest ta wartość niematerialna wg mnie minimum 500 tysięcy euro

Jakby chłopak pograł w kadrze a nie stroił fochy do Smudy może i ta wartość byłaby większa.

Ja uważam ze nie można działać na szkodę Wisły i wyjebać ot tak 500 tysięcy euro. Owszem, czasami trzeba pozbyć się piłkarza nawet za zaniżoną cenę jak Legia pozbyła się Grosickiego, ale nawet za mniejszą kasę lepiej sprzedać niż wyrzucić w błoto.

Jest inny aspekt - z drugiej strony (jak kilka osób pisało) - może to być zły przykład - zawodnicy mogą w przyszłości to wykorzystywać. Chce odejść z klubu... więc odwalę komedię. Klub mnie wywali a ja mam już nowy nagrany klub. A ja się pytam gdzie kasa dla Wisły! Ty ją dasz?

Więc trochę zbastuj, bo łatwo w klawiaturę walić, ale to Zarząd musi podjąć decyzję która tak czy inaczej będzie nasz klub kosztować. Albo sportowo, albo finansowo.

ok, teraz się zgadzam, myślałem, iz pisząc o "niematerialnych" masz na myśli jego "wiślackie wertości duchowe "
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2010, 14:59
Zachowanie tego kajtka jest karygodne. Chciałbym - lecz pewnie się zawiodę - zesłania Małeckiego przez zarząd do ME i poważne zredukowanie zarobków. Jeśli znajdzie się chętny i wyłoży 500-700 tys. Euro sprzedać i pozbyć się tego przynoszącego klubowi wstyd piłkarzyka. Wiem, że sportowo stracimy. Myślę jednak, że w dalszej perspektywie nie likwidując teraz problemu rozkapryszony Patryczek zmąci i tak kiepską już atmosferę w zespole. Zostawiajac go w drużynie wyjdziemy na tym jeszcze gorzej...
Odpowiedz cytując
DAVE
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.07.2010, 15:32
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
zesłania Małeckiego przez zarząd do ME ..
No własnie nie wiem czy to akurat dobre.
I co, będzie się "gwiazdorek jednego dośrodkowania" darł co akcja na młodych chłopaków? I wyklinał i psuł atmosferę w kolejnej szatni?
Moje zdanie, poczekac na przesłuchanie stron. Jesli sie okaże że świadomie i bez powodu ( np:obraza za brak gry w pierwszym składzie ) odmówił gry w naszej Wiśle - wypierdalać.
semprini, klancyk i części niesforne....
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.07.2010, 15:42
Ja myślę, że sprawa skończy się (na dziś) na karze finansowej i przeprosinach. Tyle że problem, obawiam się, powróci za kilka miesięcy i wtedy będzie koniec Małego w Wiśle.
On niestety nie ma tyle rozumu co Franiu, żeby się na błędach uczyć - obawiam się że przeprosi, żeby się cwanie (w swoim pojęciu) wymigać od kłopotów i tyle nauki.
A że u Kaspra krechę ma, jak stąd do Szczecina to pewien jestem -> w pierwszej 11 to on sobie za prędko nie zagra.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2010, 15:46
Przecież trener Kulawik wcale nie musi go widzieć w wyjściowym składzie, prawda? I pomachać łapkami będzie mógł co najwyżej na komary latające mu koło głowy... Jakoś poza tym nie wyobrażam sobie innego powodu nie wyjścia jaśnie pana Małeckiego na drugą połowę sparingu niż właśnie obraza za brak gry w pierwszym składzie. Poza tym z jakiej racji od razu wypierdalać? Dlaczego tracąca już sportowo Wisła ma tracić jeszcze finansowo zrywając kontrakt i oddając gracza za free? Sprzedaż tak, rozwiązanie umowy nie. A jak się kupiec nie znajdzie to w ME sporo pewnie Patryczek nie zarobi, więc dużo na tym nie stracimy jakby co.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.07.2010, 15:53
Pieknie to Dave ujął "gwiazdorek jednego dośrodkowania". Czesc osob pisze, zeby go wywalic do ME , ale po co? Czy bedzie gral czy go Kulawik bedzie wystawial to nieważne. Za takie zachowanie? Ludzie przeciez jak zostaznie powtórzy to nie raz( zapewne).Pocisnac go w okolicach 1 mln euro, piekna sprawa
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.07.2010, 16:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zachowanie tego kajtka jest karygodne. Chciałbym - lecz pewnie się zawiodę - zesłania Małeckiego przez zarząd do ME i poważne zredukowanie zarobków. Jeśli znajdzie się chętny i wyłoży 500-700 tys. Euro sprzedać i pozbyć się tego przynoszącego klubowi wstyd piłkarzyka. Wiem, że sportowo stracimy. Myślę jednak, że w dalszej perspektywie nie likwidując teraz problemu rozkapryszony Patryczek zmąci i tak kiepską już atmosferę w zespole. Zostawiajac go w drużynie wyjdziemy na tym jeszcze gorzej...
Święta prawda ale... 700 tysięcy to za małol, jeśli Ruch za swoich skórokopó żąda po milion euro za każdego to myśle że za gówniarza możemy wziąśc troche wiecej. Niech spada na drzewo.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.07.2010, 16:05
a ja przy calej sympatii dla Małego uwazam ze podobne ekscesy powinny być karane surowo. nie jestem pewien dokladnie jaka kara byłaby odpowiednia, bo nie znam kulis, może są jakieś okolicznośc łagodzące (jak miesiączka u kobiet).... tak czy inaczej kara powinna być a jaka to już zostawiam władzom, jak się skończy na niczym to bedzie dla innych pokaz że mozna sobie jaja robić z trenera i druzyny.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2010, 16:06
Przecież każdy wie, że tyle ile Ruch chce za swoich piłkarzy nikt nie zapłaci. Ja jednak chciałbym, żeby Małeckiego się pozbyć, a realna kwota, jaką można za niego wziąć na szybkiego to nieco ponad 500 tys Euro. Chociaż... Negocjatorów w klubie mamy zacnych, więc może uda się wziąć nieco więcej
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.07.2010, 16:10
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Święta prawda ale... 700 tysięcy to za małol, jeśli Ruch za swoich skórokopó żąda po milion euro za każdego to myśle że za gówniarza możemy wziąśc troche wiecej. Niech spada na drzewo.
ale za niego nikt DZISIAJ tyle nie da... za pare lat owszem.. ale nie teraz.. musi sie jeszcze ograc na Polskim podworku, pokazac w reprze, dopiero wszystko przed nim.. to jest wielki talent i juz teraz sobie ostrza na niego zabki, ale jeszcze nie dzis.. a z talentami jak to bywa sa czesto duze problemy i nie wolno ot tak rzucic nim w bok, bo sie zapijaczy i skonczy na dnie, ilez to bylo takich pilkarzy ktorzy nie mieli wsparcia, odwrocili sie od czy to rodziny czy klub i dzis zbieraja puszki.. a wystarczylo wyciagnac dlon, tym bardziej do takich grajkow z takim charakterem...
niech skuli ogon, przeprosi, jakas kara finansowa i tyle.. i mysle ze tak Basalaj postapi , wie ze to bylby blad wyrzucac tak mlodego, perspektywicznego i co najwazniejsze kosztownego (z perspektywy czasu) pilkarza.. majac na uwadze ze i tak mamy szczupla kadre ..
nie zachowal sie fair, ale wiadomo jaki jest Maly.. mam nadzieje ze Basalaj przeprowadzi konkretna rozmowe i nie raz uderzy w stol i powinno byc dobrze, bo jakby nie bylo Malecki jeszcze nigdy nie byl wzywany na tego typu spotkania do najwazniejszych osob w klubie.. co najwyzej trener mu cos powiedzial, ale to za malo i za maly autorytet, najlepiej jakby Boss z nim pogadal, bo z nim nie ma zartow i jest gadka krotka, on musi miec przed soba osobe ktora steruje tym klubem i pilkarzami i od jego widzimisie zalezy czy bedzie mial co zryc i czy mu nie zabrudzi papierow tak ze nie znajdzie nowego klubu.. Boss bylby najlepsza opcja, ale znajac go raczej nie bedzie brudzil rak tym bardziej wzgledem "gowniarza..", ale Basalaj (bedzie tez pare innych waznych osob) tez powinien go tam dobrze utemperowac, jesli to sie powtorzy to z bolem serca.. do widzenia

co do Smudy on ma tak czy owak uprzedzenie do Maleckiego, w ogole ostatnio do pilkarzy Wisly... jak Smuda zniknie to wtedy miedzy innymi Maly moze zaistniec, dopoki bedzie Smuda nic sie raczej nie zmieni..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.07.2010 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.07.2010, 16:13
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
ale za niego nikt DZISIAJ tyle nie da... za pare lat owszem.. ale nie teraz.. musi sie jeszcze ograc na Polskim podworku, pokazac w reprze, dopiero wszystko przed nim..
niech skuli ogon, przeprosi, jakas kara finansowa i tyle.. i mysle ze tak Basalaj postapi , wie ze to bylby blad wyrzucac tak mlodego, perspektywicznego i co najwazniejsze kosztownego (z perspektywy czasu) pilkarza.. majac na uwadze ze i tak mamy szczupla kadre ..
Obawiam się ze on nie będzie miał w najbliższej przyszłości okazji aby się ogrywac i pokazywac. O ile nie zostanie wydalony z klubu lub o ile nie zostanie relegowany do ME to i tak ma kreske u Kaspra i u Smudy.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.07.2010, 16:13
Też tak myślę,ale uważam że Basałaj mu sprezentuje solidną karę,tak żeby zapamiętał (karę i jego...) .
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.07.2010, 19:07
Ciekawe, czy jest jakiś wewnętrzny regulamin klubu o zachowaniu zawodnika, dyscyplinie i wykonywaniu poleceń przełożonych , jak w każdej pracy. I który to regulamin jest załącznikiem do kontraktu piłkarza.
By w takich przypadkach klub mógł zareagować tak, jak wcześniej lojalnie ostrzegł i z czym się delikwent podpisem pod umową zgodził.

Lepiej, żeby taki zapis był. Inaczej cholera wie, jak klub zareaguje, czy da grzywnę, czy 2 mecze w ME, a to dla świętego spokoju i zatkania buzi pismakom i kibicom lub przyłoży z grubej rury by wszyscy się na zapas bali.
Jedno i drugie wychowawczo wątpliwe. Kara ma być adekwatna do winy, nic więcej nic mniej.

Odpowiedz cytując
Heineken
Member

Od: 12.2002

Stary 10.07.2010, 21:06
Obrazil sie bo Pawel ogral go na Playu
Say it right
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.07.2010, 22:10
Tak offtopując tematy Małeckiego to niektórzy z naszych kopaczy zmienili numery. Tutaj lista z oficjalnej:

1. Milan Jovanić
6. Gordan Bunoza
7. Radosław Sobolewski
8. Piotr Brożek
9. Rafał Boguski
10. Łukasz Garguła
11. Wojciech Łobodziński
12. Filip Kurto
15. Junior Diaz
16. Tomas Jirsak
17. Andraż Kirm
19. Patryk Małecki
20. Peter Singlar
22. Erik Čikoš
23. Paweł Brożek
24. Mateusz Kowalski
25. Cleber
29. Krzysztof Mączyński
30. Łukasz Burliga
79. Maciej Żurawski
81. Mariusz Pawełek

Jak widać Patryk jest na liście .
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 10.07.2010, 22:18
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Jak widać Patryk jest na liście .
Spotkanie w jaskini lwa dopiero w poniedziałek. Życzę Patryczkowi by z niego wyszedł mocno pokiereszowany.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2010, 22:19
Łobo się do 11 dorwał ;d
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.07.2010, 22:53
Z niektórych kibiców to niezłe świętoszki , szkoda że tylko na powierzchni bo z wnętrza aż się wylewa wszelkie gówno .
Są jakieś nowe informacje na temat tej całej historii ?

Wydaje się że jego najwiekszym przestepstwem , jest to że nie radzi sobie z emocjami . Fak że złamał pewną zasadę ale....
Cytat:
Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem.
Chłopak jest zadziorny i ambitny , chce pracować , od poprostu nie poukładał sobie wszystkiego dobrze w głowie przez co żle, nieefektywnie reaguje . Żeby to poukładać naprawde nie trzeba wiele , te jego cechy potencjalnie są zaletami .
Są naprawde wieksze problemy i wybryki .
Chłopak musi to przeżywać i jeszcze długo będzie żałował bo łatka trudnego charakteru już na dobre się do niego przyczepi .
Mam nadzieje że sprawa zostanie rozwiązana polubownie
Cytat:
Idź, a odtąd już nie grzesz".
Co do wszelkich spekulacji odnośnie zespołu,wpływu na drużyne , zachowań , gwiazdowania, to one bardziej świadczą o autorach tych tekstów , mają one odbicie jedynie w ich świecie wewnętrznym .
Na szczęście mimo to, że zdarzają się piłkarzom wybryki , ogólnie w zdecydowanej większości są oni dojrzalsi od kibiców .
Co byście o nich nie mówili , sądzili ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 10.07.2010 o godz. 23:00.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.07.2010, 22:57
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Tak offtopując tematy Małeckiego to niektórzy z naszych kopaczy zmienili numery. Tutaj lista z oficjalnej:
Ciekawe czemu Singlar dwójkę nagle oddał No nic pozostaje mieć nadzieję, że któryś z numerów 2-5 zostanie zapełniony przez nowego obrońcę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów