|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A wystarczyło zawrzeć umowę warunkowo. Przecież Bednarz jest prawnikiem, powinien sobie sam poradzić z właściwym określeniem "warunku". ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ale zgodzę się z Tobą i myślę że wykupienie go w zimie byłoby lepszym rozwiązaniem, tym bardziej, że Bełchatów nie mógłby dać wygórowanej ceny, a może i kontuzja by się nie przytrafiła. Gdybanie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Pod tym linkiem identyczna sytuacja tylko że tutaj umowę konstruował profesjonalny dyrektor sportowy. Tak więc przed "pechem" też można się zabezpieczyć tylko trzeba się znać na zawodzie który się wykonuje.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 13.11.2012 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie mówię o samej umowie tylko ogólnie o transferze.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
był(jest) taki klub w słowackiej lidze jak: Artmedia Petrzalka Bratysława. Też zdobyli mistrzostwo,awansowali do LM(zajeli tam 3 miejsce) mieli byc słowacką potęgą...ale sezon później byli jeszcze w czołówce,potem w środku,potem przed spadkiem sie bronili a na koniec spadli do 2 ligi i grają tam 2 sezon.
Do czego zmierzam? Stajemy się taką słowacką Artmedią z tymże że my nie awansowaliśmy do LM ale graliśmy w LE. Jeżeli nic sie nie zmieni w funkcjonowaniu naszego klubu to zostaniemy taką Artmedią. Druga sprawa to polityka transferowa: drodzy kibice-nie łudźmy się że w zimie przyjdą do nas nowi zawodnicy-NIE dlaczego?bo jeżeli nasz właściciel myślałby żeby zbroić drużynę to wykupiłby Bitona(przyszedł Sikorski) kupiłby lewego obrońcę(frederiksen...) sprowadziłby stopera(Głowacki(kontuzja-emeryt). Przykładów jest wiele ale powoli stajemy się spadkowiczami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To by byŁo na tyle.
Powód: S
Ostatnio edytowane przez markowywislak : 13.11.2012 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
No więc wg ówczesnych mediów Wisła coś tam dawała - bodaj 200 tys zł,a GKS chciał tyle samo w euro.właściwie skonstruowana umowa by nas ratowała jak napisał Ventigo, ale łysy to g.wno nie prawnik,menedżer,dyrektor sportowy czy co tam jeszcze.. Wypastowana glaca, buty i intensywny zapach jakiegoś płynu do odstraszania komarów (spotkałem go kiedyś w jakimś sklepie) i bardzo niewiele więcej - co widać po skutkach.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.11.2012 o godz. 10:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kij z nowymi pilkarzami, czas zacząć od nowa. Tym razem może pójść w ślady Legii. Stworzyc warunki, (już nie mowie o akademii) pozwalające na szkolenie utalentowanych pilkarzy. Tego brakuje Polskiej piłce, a wszczególności to cierpliwości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dobrze powiedziane!!! co z tego że my chcemy... i wiemy że to jest nam potrzebne jak Cupiał woli zabierać Wiśle kasę za sprzedanych piłkarzy zamiast inwestować w dzieci i młodzież!!!! A poza tym jeśli Wisła ma być tak nisko w tabeli to wolę żeby 60% zawodników to były młodzi zdolni, którzy będą przyszłością. mówię o wieku 17-20 a nie 25!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_20797.html
Ja pier.dole... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Wybraliśmy opcję duńską i jest .... eee.. stabilnie. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Może i Bednarz jest prawnikiem, dobrym negocjatorem, ale jego brak znajomości rynku krajowego i zagranicznego dyskredytuje go jako dyrektora sportowego (vide wiceprezesa ds. sportowych). Nie jest to osoba właściwa na to stanowisko. ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Badzmy powazni. Jak ja bym byl utalentowany to z sredniaka ligowego probowal bym sie wyrwac za wszelka cene, dla dobra mojej kariery.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2012 o godz. 17:24.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz wrócił czyli wiadomo gdzie może trafić kilku Wiślaków zwłaszcza że Probierz ma tradycje ściągania do nowego pracodawcy swoich dawnych zawodników.Ciekawe co zrobi Bednarz Wisła w stagnacji jeśli zdecyduje sie na wyprzedaż albo rozwiązanie kontraktów to Probierz zapewne przygarnie tych których Bednarz skreślił.Możliwe że jeszcze dojdzie do tego że GKS wyprzedzi Wisłę wtedy może być naprawdę nieciekawie.Najbliższa okazja do odegrania się na Bednarzu za 5 kolejek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez fanfan : 14.11.2012 o godz. 19:03.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pogubiłem się już jakiś czas temu.
Tych sierot które testujemy nie sposób spamiętać... Myślicie, że Frederiksen znalazłby innego frajera gdyby nie Bednarz? Szykował się na turniej bezrobotnych piłkarzy... Równie dobrze teraz to on mógłby być bez pracy, a ten z linku grać u nas. Zresztą, to samo można by powiedzieć o reszcie transferów Bednarza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2012 o godz. 19:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2012 o godz. 21:01.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fanfan Probierza lepiej nie skreślać i nie lekceważyć ma większe doświadczenie na ławce niż Kulawik . A do transferów ma lepszego nosa niż Legionista jeśli tylko dostanie wolną rękę w transferach a zapewne to był jeden z warunków umowy z GKS który będzie szukał wzmocnień.Z resztą Probierz na rynku lepiej dobiera wzmocnienia które zazwyczaj są bardziej sprawdzonymi i udanymi niż wzmocnienia Legionisty.Najlepszym przykładem jest Jagiellonia gdzie Probierz zbudował coś z niczego. Możliwe że gdyby Legionista nie rzucał Probierzowi kłód pod nóg ws transferów tylko dał zielone światło m.in.na Ukaha i Dudu, to nawet bardzo możliwe żę teraz Wisła była by w czołówce tabeli i nie było by problemów obronie.Aczkolwiek zimowe okienko będzie wyjątkowo gorące i wyjątkowo ciekawe biorąc pod uwagę że teraz Probierz będzie mógł się odegrać z transferami na Legioniście
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.11.2012 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
@JOSE841
Ten sam Probierz nalegał by dołączył do nas Sikorski więc ja nie wiem, czy on ma takiego wielkiego nosa do transferów. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
@Jose841: Info, info, info. To że Bednarz podpisał, to nie znaczy, że jego pomysłem było pozyskanie Sikorskiego. O ile pamiętam, to Probierz śpiewał, że Daniel to jego autorski pomysł i prosił aby dać mu szansę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|