|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
chyba już zamontowali wszystkie 31 elementów teraz tylko je połączyć i po świętach zabiorą sie za dach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Rozumiem że to jest okrąglak. Instalowalem i projektowałem masę instalacji klimatyzacyjnych ale to co wyprawiają na naszym stadionie to przechodzi ludzkie pojęcie.Już pomijam ochydne centrale na elewacjach i agregat centralnie przy okrąglaku ale te powyżej instalacje przechodzace przez okno do pomieszczenia bynajmniej nie maszynowni czy kotłowni ale normalnego pomieszczenia gdzie pewnie będą przebywac ludzie to jest przegiecie przegięc.Jakby było wiadomo że takie g... zrobia mi na stadionie to bym im darmowe konsultacje zrobił jak mozna estetycznie wykonać takie systemy ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To nie jest główne wejście do okrąglaka. Jak byłem jak stalo A i B to się wchodziło od strochy trybuny i żadnych instalacji nie widziałem. Pewnie to tymczasowe wejście ze względu na budowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
przeciez te rury idą do tego tymczasowego blaszaka, ktory jest tam gdzie jest z powodu budowy, wiec wiadomo ze to tylko taka roczna prowizorka
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jak to jest, że Kraków miasto pełne tradycji i kultury nie dopilnuje ładnie wyglądającej elewacji dla swojego nowo budowanego stadionu
![]() fotka elewacji z łazienkowskiej ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nooo cudna elewacja
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Zresztą projekt naszej C bardziej mi odpowiada niż taki murek... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
bez przesaday...juz wolę czysty i wygladzony beton niż parkan parafialny...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z zewnątrz stadion Legii właśnie przypomina mi ten w Kielcach, kilka belek, klatki schodowe na widoku i pustostan. Te cegły po jeden ze stron to chyba wyjątek.
W Poznaniu też masakra, ale tam zakamufluje to dach. Wracając do tematu chodzą słuchy że z dachem u nas ruszą za kilka miechów (?)
Ostatnio edytowane przez element : 09.12.2009 o godz. 21:54.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówię że to jest główne wejście . Ale na pewno to nie jest tymczasowe rozwiązanie.W tego typu instalacjach agregat jest ustawiony na odpowiednim fundamencie , piony i cała instalacja są dopasowane do lokalizacji agregatu więc tak już zostanie.Zmiana wiązałaby się ze zbyt dużymi przeróbkami, a co za tym idzie kosztami
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://stadionwisly.info/fotorelacje...owy/2009-12-09
Jest napisane jak byk że są to tymczasowe instalacje grzewcze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na Legii nie ma elewacji na wysokości górnej kondygnacji. Dolna jest zabudowana. Mowa oczywiście o trzech trybunach, trybuna główna ma być zabudowana cała.
Co do Hutnika - znając wcześniej kwotę byłem pewien, że zlecą to Zielonej Architekturze Oby murawa wytrzymała te pierwsze 3 miesiące... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Poprostu dopasował ab do okraglaka. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak dowiedzieli się dziennikarze "Polski - Gazety Krakowskiej", władze PZPN prowadziły rozmowy w tej sprawie z ekipą Platiniego. Jeżeli okaże się, że nasi wschodni sąsiedzi nie zdążą z przygotowaniami, to pojawi się szansa dla Krakowa. Podział miast-organizatorów z systemu 4+4, może zmienić się na 5+3.
Jakbyśmy jednak dostali te mistrzostwa to pieniądze na wszystko się znjadą więc oby |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Piszą, że jest jeszcze szansa na Euro w Krakowie. Nie do końca chce mi się wierzyć, ale wtedy budowa poszłaby jak z nut.
I jeszcze info, że wiosną Wisła będzie grać na Hutniku. http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ainy,id,t.html http://www.gazetakrakowska.pl/strona...niku,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mam podobne obawy jak zobaczyłem, która firma ma wykonac murawę. Liczę na to, ze nauczona błędami kolejnych nie popełni...
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Oby przyznali to euro Krakowowi. Wtedy żaden radny ani polityk nie narazi się nawet na myślenie o nie przyznaniu pieniędzy na murawę, drogi dojścia, dojazd (!!!) czy parkingi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie róbcie sobie nadziei, bo potem znów będzie lament przez miesiąc.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do EURO 2012 w Krakowie, to jest to już od dłuższego czasu temat definitywnie zamknięty i nie ma ŻADNEJ szansy na to aby te rozgrywki zawitały do Krakowa. Nie wiem czemu mają służyć takie artykuły (w dodatku jak ten dzisiejszy, który pojawił się na pierwszej stronie Gazety Krakowskiej), ale są one po prostu śmieszne... Platini już dawno temu podziękował ostatecznie Krakowowi i tyle w temacie. A starać się o EURO w Krakowie to trzeba było kilka lat temu... Mnie takie informacje zwyczajnie denerwują, bo mogą one oszukiwać ludzi którzy nie siedzą w temacie i sugerować im jakoby nasze miasto miało jakiś cień szans na goszczenie EURO 2012... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak, wybory się zbliżają...
A tak w ogóle, fajnie byłoby się załapać chociaż na bazę pobytową dla jakiejś mocnej ekipy. Taki zespół przyciąga tłumy dziennikarzy przez kilka tygodni, trenuje, rozgrywa sparingi... A gdybyśmy dostali łaskawie nawet ze dwa mecze Euro? Nie wiem na ile wcześniej drużyny przyjeżdżały by na mecz, ale pewnie w ostatniej chwili. Mecz i powrót do bazy pobytowej... ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja mam tylko jedną ogromną nadzieję. Że podczas tego najbliższego szczytu UEFA zostanie podana definitywnie lista wszystkich miast organizujących Euro 2012. Żadne warunki, że jeżeli, to odbierzemy i blabla. Niech wreszcie podadzą raz na zawsze wszystkich gospodarzy. Choć faktem jest, że pięknie by wszystko zaczęło zapychać na budowie i dookoła, gdyby rzutem na taśmę nam to Euro przyznali... Eh, marzenia ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nawet gdyby bylo 5+3 to wybrany zostałby Chorzów, nie Kraków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Jeszcze takie pytanie laika. Może ktoś przesłać na priv jakiś projekt graficzny, opis jak dokładnie i ostatecznie ma wyglądać elewacja naszego stadionu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nie sądzę. duże stadiony już są pewne. Jeśli my mielibyśmy coś przejąć to raczej po Lwowie, a tamten stadion miał mieć zdaje się 38k pojemności (może sięmylę - jeśli tak przepraszam) poza tym kto raz był na Śląskim, nawet nie na meczu, ten wie że tam g. widać, tak przed remontem jak i po.
Ja liczyłem na Euro nie ze względu na stadion (bo jego byliśmy raczej pewni) tylko właśnie DOJAZDU i PARKINGÓW. nie ma Euro - nie ma parkingów - zostaje ten sam dojazd. To będzie dramat tego stadionu. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez stawski : 10.12.2009 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
kiedy ma się odbyć głosowanie w sprawie hali? może skwk zgłosi wtedy oficjalny protest / pikietę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Hutniku są już ogłoszone i rozstrzygnięte przetargi na monitoring, kołowrotki, położenie murawy.
Dziś kluczowe jest pytanie: kiedy podobne przetargi zostaną ogłoszone wobec stadionu Wisły? Dlaczego nadal trwa tu cisza, nie ma żadnych konkretnych ustaleń, zabezpieczonych środków lub planów ich zabezpieczenia? Będę drążył ten palący problem do upadłego ![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|