The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2009, 23:19
Szczerze to Cie chyba poniosła wyobraźnia, bo nie sądzę, nawet w 5%, żeby tak mogło być. Duże prawdopodobieństwo jest, że wszystko wyjaśni się dopiero w ostatniej kolejce, góra w przedostatniej kolejce. Ja mam tylko trochę obawę, że teraz jak już można powiedzieć, że jesteśmy na czele to możemy dostać zadyszki, bo myślę, że jak goniliśmy to każdy patrzył na wydarzenia z wiarą, a teraz raczej oczekiwanie jest takie, że mistrz powinien być, bo w końcu Amica ledwie dyszy, a Legia to padła, chociaż inaczej jest stosować pressing na kuchenkorzu, a inaczej na ŁKS'ach czy innych, nie oszukujmy się, ale słabeuszach. Legia ma ogromny potencjał, większy uważam od nas, ale oprócz czarnej mamby w napadzie, nie ma kto im tego wykańczać i to jest bolonczka i Legii i nasza również.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.04.2009, 05:39
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
nie ma kto im tego wykańczać i to jest bolonczka i Legii i nasza również.

10 znaków

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.04.2009, 07:32
Optymizm jest słuszny, wszytko jest w zasadzie zależne od naszych kopaczy. Smuda robi co umie najlepiej czyli, druga część sezonu w dupie. Tak więc wszytko się układa idealnie dla Nas. Co więcej nasi kopacze wykazują gigantyczne zaangażowanie. Więc tylko utrzymać nerwy na wodzy i kolejny majster jest nasz
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.04.2009, 07:37
Rzadko sie zdarza aby zespol wygral 5 meczy pod rzad w lidze,tymbardziej w takich okolicznosciach jak teraz,ale pozostaje nam wierzyc ,ze po slabszym srodku sezonu w wykonaniu Wisły ,teraz koncowke mamy dobra (od derbów gramy bardzo dobrze) i ze jesli jestesmy Mistrzami to stac nas na 15 pkt w 5 meczach .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.04.2009, 07:43
Walka o mistrza pasjonująca będzie do samego końca. Ale wszystko jest w naszych rękach kryzysik mamy już chyba za sobą ( pierwsze kolejki wiosny) z każdym meczem rozkręcamy się co raz bardziej co mnie bardzo cieszy, widać wolę walki, zaangażowanie i chęć zwycięstwa. Oby tak dalej w tej sytuacji nie musimy patrzeć na innych bo wszystko zależy teraz od nas 5 meczy= 15 punktów i wszystko jest jasne.
Wiele osób mówi, że Wisła jest na tym etapie najbardziej doświadczonym zespołem ze wszystkich walczących o mistrzostwo, trudno się nie zgodzi bo skład prawie taki sam jak w sezonie mistrzowskim. ( większość zdobywała tytuły już wcześniej) Lech to drużyna zbudowana z młodych zawodników którzy chyba nie do końca wiedzą jak zagrać w końcówce sezonu, aby trzymać nerwy na wodzy. Legia jak to Legia groźna będzie do samego końca.
Nasz atut to doświadczenie i oby ono zaprocentowało w tych 5 spotkaniach. Jest dobrze nie zmarnujmy tego !!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.04.2009, 08:19
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Rzadko sie zdarza aby zespol wygral 5 meczy pod rzad w lidze
GKS dał radę, a nam miałoby się nie udać?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.04.2009, 08:23
mam nadzieje że walka o tytuł bedzie przebiegała w sportowej rywalizacji a sędziowie nie beda kręcili lodów

Polska liga to nie jest premiership żeby Wisła nie wygrała 5 ostatnich spotkań,o tytule bedzie decydował mecz z Legią.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.04.2009, 09:56
Mistrzostwo Wisły byłoby bolesnym kopniakiem dla napompowanych jak balon Lechitów.
..
Odpowiedz cytując
goly78
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 27.04.2009, 10:25
Wystarczy strzelić 5 bramek nie tracąc żadnej
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.04.2009, 10:35
goly78 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy strzelić 5 bramek nie tracąc żadnej
...i mamy na to az 450 minut

: )
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 27.04.2009, 11:02
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
...i mamy na to az 450 minut

: )
... z tym, że trzeba zachować odpowiedni odstęp czasowy pomiędzy bramkami
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.04.2009, 11:15
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
GKS dał radę, a nam miałoby się nie udać?
Wisla musi wygrac 8 razy z rzędu, bo trzy zwyciestwa już ma za sobą
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.04.2009, 12:33
Już nie będę pisał żadnych prognoz bo to jest jak wróżenie z fusów i z tygodnia na tydzień zmienia się to jak w kalejdoskopie. Trzeba jednak przyznać, że końcówka ligi zapowiada się niezwykle ciekawie. Prawdopodobnie mecz Wisła - Legia również zakończy się remisem i o końcowym układzie tabeli zaważą punkty stracone ze słabeuszami.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2009, 12:49
Mam nadzieję, że Śląsk nie będzie robił jaj w ostatniej kolejce i tu mamy 3pkt.
Wyjazdy-przy dobrej formie i max zaangażowaniu, jesteśmy znacznie lepsi od każdego z przeciwników, ale oni będą grali o życie-więc będzie zapewne ciężko.
Mecz z Legią-wiadomo-kluczowy pojedynek
Co do rywali:
Legia ma oprócz nas 1 ciężki mecz ze Śląskiem - o ile Śląskowi się będzie chciało grać. Mecze u siebie wygrają na spoko.
Lech - 2 ciężkie mecze - Polonia Wawa i Śląsk (jak Mu się będzie chciało).
Będzie ciekawie i oby z happy endem dla nas
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 27.04.2009, 12:55
Nie zapominajmy że mamy mecz jeszcze z braćmi z Gdańska. Mam nadzieję, że wtedy Lechia już nie będzie się biła o utrzymanie w ekstraklasie i wygramy z nimi
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 27.04.2009, 13:02
Nie ma co typować wyników najbliższych meczów. arti-mówisz że Legia oprócz meczu z nami i ze Śląskiem wygra wszystkie spokojnie. Tak samo mówiono przed meczem Legia-Górnik,Lech-ŁKS,Lech-Arka,Jagiellonia-Legia itp. Tak samo nie jest powiedziane że my wygramy z Piastem za tydzień(a przy naszej skuteczności, wg mnie to będzie właśnie jedno z bardziej decydujących spotkań, wspominając jak męczyły się tu Lech i Legia). Legia spokojnie może stracić punkty z ŁKS, z Polonią B. ja i z Ruchem. Tak samo Lech, jeśli tylko przestaną strzelac bramki w 93 minucie, to ja uważam że jeszcze mogą się potknąć parę razy(nawet nie zdziwiłbym się gdyby wygrali mecze z Polonią i ze Śląskiem a zremisowali u siebie z zespołami z niższej półki).

Ja jakoś nie mogę uwierzyć że wygramy wwszystkie mecze do końca także nie ma sensu typować wyników poszczególnych meczów bo jak pokazał ten sezon, wszystko się może zdarzyć.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.04.2009, 14:25
Po wczorajszym meczu bardzo jestem zdziwiony, że Peszko nie wyleciał z boiska. Co więcej, media zupełnie jego faulu nie zauważyły. Tego typu zachowania należy piętnować.

Mecz na szczycie polskiej ligi był niestety marny, podobnie jak nasz z Amiką. Dużo walki, ale mało składnych akcji. Na plus szalony Chinyama, który walczył o uznanie menedżerów siedzących na trybunach.

Amika wbrew pozorom wcale nie wygląda źle. Końcówkę mieli bardzo dobrą i niewiele brakowało, by Stilić zapewnił im 3 punkty. Więc nie mogę się zgodzić z tezą, że nadal są w kryzysie.

Natomiast oczywiste jest dla mnie to, że Urban - podobnie jak Skorża - słabo reaguje na wydarzenia podczas meczu. Nawet nie próbował wstrząsnąć zespołem, gdy ten wpadł w odrętwienie w II połowie. Dla Legii mogło się to skończyć tragicznie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.04.2009, 14:41
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Mecz na szczycie polskiej ligi był niestety marny,.
marny? to mało powiedziane

zacząłem oglądać, ba nawet bramekę "Cziniego" widziałem...

a obudziłem się jak już było po wszystkim
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.04.2009, 15:47
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Cracovia chce pobić nowy rekord frekwencji! Brawo!
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.04.2009, 15:59
han_solo napisał(a):Wyświetl post
Legia spokojnie może stracić punkty z ŁKS, z Polonią B. jak i z Ruchem.
Z Ruchem i tym co teraz grają to się nie da przegrać No chyba że nowy trener coś ich ruszy ale w to wątpie
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
kochur
Banita

Stary 27.04.2009, 16:40
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Cracovia chce pobić nowy rekord frekwencji! Brawo!
no ale to już jest dno by sprzedawać bilety na mecze ekstraklasy za 5 zl !! żenua
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 27.04.2009, 20:53
Schabek napisał(a):Wyświetl post
Z Ruchem i tym co teraz grają to się nie da przegrać No chyba że nowy trener coś ich ruszy ale w to wątpie
Po pierwsze my przegraliśmy z Ruche, czyli da się. A po drugie Lech też miał nie mieć żadnych problemów z Arką a jakoś zremisował. A Arka w moim odczuciu jest jeszcze słabsza niż Ruch.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 27.04.2009, 21:41
arti napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Śląsk nie będzie robił jaj w ostatniej kolejce i tu mamy 3pkt.
Wyjazdy-przy dobrej formie i max zaangażowaniu, jesteśmy znacznie lepsi od każdego z przeciwników, ale oni będą grali o życie-więc będzie zapewne ciężko.
Mecz z Legią-wiadomo-kluczowy pojedynek
Co do rywali:
Legia ma oprócz nas 1 ciężki mecz ze Śląskiem - o ile Śląskowi się będzie chciało grać. Mecze u siebie wygrają na spoko.
Lech - 2 ciężkie mecze - Polonia Wawa i Śląsk (jak Mu się będzie chciało).
Będzie ciekawie i oby z happy endem dla nas

Ja właśnie myślę, że wyjątkowo będzie się chciało. Bo z ich perspektywy, także kibicowskiej, lepiej chyba wygrac z wrogiem swojego przyjaciela ?
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.04.2009, 22:18
Szary007 napisał(a):Wyświetl post
Ja właśnie myślę, że wyjątkowo będzie się chciało. Bo z ich perspektywy, także kibicowskiej, lepiej chyba wygrac z wrogiem swojego przyjaciela ?
Naprawdę uważasz, że piłkarzy też aż tak bardzo obchodzą stosunki kibicowskie? Większość kopaczy to najemnicy, którzy po prostu reprezentują klub dla kasy i traktują go jak nazjwyklejsze miejsce pracy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 28.04.2009, 07:48
Trener Śląska: MISTRZEM BĘDZIE WISŁA !!!

-Wisła ma od Lecha i Legii więcej piłkarzy świadomych tego, że na boisku trzeba ciężko pracować, a dopiero później patrzeć na wynik - mówi Ryszard Tarasiewicz, trener Śląska .
Ciekawy wywiad z trenerem Śląska,polecam

http://www.sport.pl/pilka/1,92310,65...zie_Wisla.html
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.04.2009, 08:39
Ciekawe tylko czy ta III ligowa cena spowoduje komplet u naszych koleżanek z drugiej strony błoń. Ich musi być 8000. Na Górnik po obniżce przyszło kiedyś 18 000, więc brak kompletu to będzie ostra kompromitacja(zresztą jak sądzę nie pierwsza i nie ostatnia.)

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 28.04.2009, 11:32
Lech zrezygnowal z Marjana Markovicia. Powod? Po paru dniach treningow odkryto ze Serb jest...za niski
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.04.2009, 11:40
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Lech zrezygnowal z Marjana Markovicia. Powod? Po paru dniach treningow odkryto ze Serb jest...za niski
Parodia. Typowo polskie myślenie. W takich warunkach Messi i inne "taborety" (np. Lennon, Wright-Phillips itp.) nie przebiliby sie nawet do pierwszego składu drużyny juniorów. I jak tu się dziwić się, że brakuje nam zawodników tego typu, a w kadrze dominują wielkie kołki bez techniki i szybkości.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.04.2009, 11:41
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
to zupełnie inaczej niż z napastnikiem z Bośni, on w przeciągu ostatnich miesięcy urósł...

...niestety dla nich za szybko i ma problemy z koordynacją ruchów

PS. u nas już jednego ze względu na wzrost przyjęli ... i co z tego mamy? ;-)
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 28.04.2009, 11:43
Powaznie ze ten Handzic w pare miechow urosl 5 cm?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów