The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 17:52
No teraz czekamy na obiecanego przez Jacka nastepce Kirma.
Odpowiedz cytując
cahill
Member

Od: 07.2008

Stary 30.08.2012, 17:55
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
No teraz czekamy na obiecanego przez Jacka nastepce Kirma.
się nie doczekamy, a chętnie widziałbym u nas Makuszewskiego
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.08.2012, 17:56
To ewidentnie wygląda na zbieranie zabawek. Może mam złe wrażenie ale chyba Kirm mógł być wart więcej...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2012, 18:06
Najlepszy transfer tego lata, o ile prokuratura zostawi w spokoju Łukaszka G. ps. "męczybuła"
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 30.08.2012, 18:15
kogo my kupimy za 300 tys euro ? jaki sens byłsprzedawać goscia byle sprzedać ? jak nie mamy teraz skrzydłowych !
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.08.2012, 18:18
Najlepsze jest to ze kupilismy go za 450 tysi, gos przez 3 lata byl u nas podstawowym zawodnikiem, mial nawet niezly bilans a my go sprzedajemy za 300 tys euro nie majac nikogo w zastepstwie. Madra glowa ten Jacek Bednarz.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.08.2012, 18:24
lazy napisał(a):Wyświetl post
To ewidentnie wygląda na zbieranie zabawek. Może mam złe wrażenie ale chyba Kirm mógł być wart więcej...
Gdyby kwota uzyskana ze sprzedaży Kirma została w całości zainwestowana w nowego skrzydłowego - widziałbym jeszcze jakąś nadzieję. Ale ponieważ szanse na to są nikłe - muszę się zgodzić z przedmówcą. Ktoś wybitnie zbiera zabawki z ogródka, a trupa przy życiu utrzymuje jeszcze garstka godnych podziwu kibiców, którzy kupują karnety i bilety ( obym się mylił i przepraszam z góry, jeśli moje przemyślenia kogoś rażą ).
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.08.2012, 18:30
Co wy chcecie. Przecież Bednarz zrobi testy na Rynku, skrzydłowych tam Ci dostatek ;>
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2012, 18:32
W sumie...za ile by go nie sprzedali i tak nie było planu nikogo nowego zakupić, co potwierdził dzisiaj Bednarz zanim jeszcze przyklepali transfer Kirma. Więc z perspektywy polityki transferowej bez znaczenia .

No to kogo tam mamy w ME i juniorach ze skrzydlowych ?
..
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2012, 18:35
co oni robią z tym klubem..... w....... w piatek od drużyny która praktycznie nie miala przygotowań do sezonu.

za 300tyś sprzedac reprezentanta Słowenii, to umie tylko Bednarz zrobić. podejrzewam że za rok SV popchnie go gdzieś do Turcji za jakas banke Euro.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.08.2012, 18:44
dziwicie się?
Pewnie to prawda z tym Wielbłądem Bednarza.

Podpisał pewnie jakąś wstępną umowę, że wypożyczamy Kirma za 300 tys euro z opcja pierwokupu za kolejne 200 tys. Ale zapomniał o pensji Kirma. Żeby nie wyjśc na idiotę zaproponował Holendrom że te 300 tys to będzie za transfer definitywny, żeby tylko nie placić jego pensji i żeby nikt się z niego nie nabijał, a żeby Cupiał go nie zwolnił za dopłacanie do Andraża i uwierzył, ze tak miało byc od początku.

Reprezentant Słowenii, mający za sobą wystep w MŚ za 300 tys euro! Przekręt jakich mało.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.08.2012, 18:47
dokladnie. u nas za byle 20 latka wolają po pól banki Euro a tu niezly gracz( u nas nie do konca) idzie za frytki.

Jak by to byl 1.300 tyś Euro to bym przyklasnał, albo chociaż banka Eurosów
Ostatnio edytowane przez wiertar : 30.08.2012 o godz. 18:49.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.08.2012, 18:49
Tu już nie chodzi o "osiągnięcia" Andraża Kirma. Najpierw mieliśmy go wypożyczyć za 300 tysięcy i ustalić kwotę, którą Groningen zapłaci za kupno. Nagle sprzedajemy gościa właśnie za te 300 tysięcy. Ktoś chyba chciał coś zatuszować.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 30.08.2012, 18:50
To jest suma na waciki, a nie nowego piłkarza. Ale przecież i tak nikt nie miał za niego przyjść jak to dzisiaj obwieścił na konferencji pan Bednarz :/
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.08.2012, 18:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
dziwicie się?

Podpisał pewnie jakąś wstępną umowę, że wypożyczamy Kirma za 300 tys euro z opcja pierwokupu za kolejne 200 tys. Ale zapomniał o pensji Kirma. Żeby nie wyjśc na idiotę zaproponował Holendrom że te 300 tys to będzie za transfer definitywny, żeby tylko nie placić jego pensji i żeby nikt się z niego nie nabijał, a żeby Cupiał go nie zwolnił za dopłacanie do Andraża i uwierzył, ze tak miało byc od początku.

Reprezentant Słowenii, mający za sobą wystep w MŚ za 300 tys euro! Przekręt jakich mało.
Dokładnie, też tak myślę.

Bednarz wypożyczył go za 300 tys., ale o pensji zapomniał to na szybkiego go sprzedał za tą sumę,by pensji chociaż nie płacić i twarz uratować. Ten koleś to chodząca klęska...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.08.2012, 18:53
Teraz jeszcze proszę sprzedać Meliksona, najlepiej za jakieś 100 tys euro. A co, przyda się na rachunki za ciepłą wodę
Bednarz, Ty jesteś dyrektorem sportowym czy babą z Kleparza? (przepraszam baby z Kleparza)

Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.08.2012, 18:54
Wygląda to na ruch typu 'byle go wypchnąć' (może tak jak piszą przedmówcy aby zachować twarz i posadę). 300k euro za Kirma to kpina bo choć to łamaga jakich mało to reprezentant kraju, występował na MS, z co by nie mówić niezłymi statystykami i u nas i przede wszystkim w reprezentacji. Branie za niego mniej niż te 700-800tys euro to zwykły sabotaż patrząc na to, że ma u nas jeszcze 2 lata kontraktu i na stan osobowy naszej kadry.

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.08.2012, 18:54
300 tyś. to śmieszna kwota nawet jak za Kirma... Ave Bednarz

Wystarczy przypomnieć ,że Valckx sprzedał Diaza za niecały mln euro ( inne źródło podawało nawet kwotę wyższą od mln ale chyba były to jakieś bonusy dodatkowe) .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.08.2012 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.08.2012, 18:56
Najgorsze, że nikt nigdy mu takiego zarzutu w twarz nie rzuci.
Za 300 tys to Kirm powinien był zostac i chociaż wiatr robić na boisku.
Nie byłem specjalnym zwolennikiem Kirma, chociaż często go broniłem, bo jak chce to potrafi, ale to trzeba byc idiotą żeby sie go pozbywac za 300 tys, albo klub rzeczywiście stoi na skraju bankructwa i Cupiałowi to wisi

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.08.2012, 18:58
Ja Bednarza rozlicze po zamknieciu okienka
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2012, 19:01
wiertar napisał(a):Wyświetl post
za 300tyś sprzedac reprezentanta Słowenii, to umie tylko Bednarz zrobić. podejrzewam że za rok SV popchnie go gdzieś do Turcji za jakas banke Euro.
FraMat napisał(a):Wyświetl post
dziwicie się?

Baala napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, też tak myślę.

Bednarz wypożyczył go za 300 tys., ale o pensji zapomniał to na szybkiego go sprzedał za tą sumę,by pensji chociaż nie płacić i twarz uratować. Ten koleś to chodząca klęska...
Skomentuję krótko. Jesteście NIE DO PODJEBANIA

Decyzja o przystaniu na ofertę w wysokości 300 tys. przyszła z góry, więc dyskusji nie było. Sprzedać i koniec. Zysk Wisły z tej transakcji to jakieś 500 tys. euro, a właściwie to nawet 700.

BEZ ODBIORU. Pogadamy w grudniu, o ile jeszcze będziecie kibicować Wiśle.
Ostatnio edytowane przez hunter : 30.08.2012 o godz. 19:07.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.08.2012, 19:03
http://translate.google.pl/translate...c-groningen%2F
Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem ale Holendrzy nadal twierdzą, że mieli racje ale z uwagi na brak czasu , dobro zawodnika chcieli to zakończyć polubownie.

Ja uważam, że dostanie jakich kol wiek pieniędzy za zawodnika, który potrafił stracić każdą piłkę w meczu to sukces. Kiedyś ktoś jednak napisał "Kirm miał sezon konia sprzedajmy go" i wtedy trzeba było to zrobić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.08.2012 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.08.2012, 19:03
1. Bednarz go wypożycza za 300 tys. plus 200 tys. Jak się spodoba i zechcą go wykupić. Czyli chciał za Kirma 0,5 bańki.
2.Bednarz zapomina jednak o kwestii kontraktu, a umowa podpisana zapewne. Czyli 0,5 odjąć roczny kontrakt Kirma czyli te 200 tys.
3. Bednarz by ratować twarz sprzedaje go od razu za 300 tys.Czyli za tyle co wypożyczenie, bo z płaceniem za roczny kontrakt Kirma i tak nic by więcej nie ugrał już od Holendrów. Zapłacić kontrakt i wziąść kase za wykup to akurat na zero wychodzi, więc szybko zmienił warunki na które Holendrzy się zgodzili bo dla nich to bez znaczenia.

Rozegrali go jak ostatniego tłumoka...
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 30.08.2012, 19:04
Zauważam że wam nigdy się nie dogodzi, kiedy Kirm jest na boisku wszyscy narzekaliście.
Teraz odchodzi za 300 tysięcy euro czyli za ponad mln złotych, a wy narzekacie?

Kirm postawa na boisku w Krakowie pokazał że nawet 300 tysięcy naszych 'euro' nie jest wart.
Dodatkowo spora pensja odpada za Kirma któremu Wisła musiała płacić, za udawanie dobrej gry.

Na palcach dwóch rąk, a może nawet na palcach jednej wyliczylibyśmy jego dobre spotkania.
Jedynym problemem jest fakt że w kadrze skrzydłowych jest mało, ale lepiej stawiać na młodzież na niż na Kirma.

Kogo my kupimy, kogo my kupimy. A choćby Patejuka trzeba było sprowadzić, który umiejętności wielkich nie ma ale..
...ale zapie*dala chociaż na tym boisku. A nie robi dobrej miny do złej gry i gorszy od tego Kirma na pewno nie byłby.

Ja się tam cieszę i zwolennikiem Bednarza nie jestem, robi to co robić musi, takie ma możliwości.
Transfery tego Pana nie powaliły mnie na głowę, ale jakiś zamysł w nich widzę, ocenie po sezonie.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2012, 19:05
Przecież on jest fatalny, (przynajmniej u nas był) za ile niby ktoś by miał go kupić ? Za drewno nikt więcej nie płaci.
..
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 30.08.2012, 19:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Przecież on jest fatalny, (przynajmniej u nas był) za ile niby ktoś by miał go kupić ? Za drewno nikt więcej nie płaci.
Otóż to, nie ważne co grał w reprezentacji, ważne co prezentował u nas, a raczej czego nie prezentował.
Przecież on poziomem u nas w lidze dorównywał takim gwiazdą jak: Rasiak tudzież Lukjanovs.

Cytat:
nie wydaje mi sie ze Kirm miał wysoki kontrakt, przeciez Bednarz go sciagal ze Słoweni, wiec watpie zeby dostal w tamtych czasach wysoki kontrakt
Nie mówię ze miał wysoki, ale zawsze to kilkanaście tysięcy euro zaoszczędzone.
Uważam że za rok to nawet za 300 tysięcy by nie odszedł, bo w Wiśle grzały ławę.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.08.2012, 19:13
Takimi ruchami "Łysa pała" spuści nas do drugiej ligi...nie chodzi mi o sprzedaż Kirma...tylko o jego cenę i braku w kadrze skrzydłowych...
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.08.2012, 19:13
A ja to widzę inaczej.
Bednarz chciał 500 tys. Holendrzy stwierdzili że maksymalnie zapłacą 300. Za radą Valcksa najpierw "zgodzili się" na wypożyczenie i późniejszy wykup, a następnie - wiedząc że Wisła potrzebuje bardzo kasy (tak, tak - byli o tym poinformowani z najlepszego źródła) - zaczęli dziwne zagrywki. Ostatecznie Bednarz wraz z resztą przekalkulował, że mimo wszystko lepiej zejść z pensji Kirma i dostać jakieś dodatkowe pieniądze, niż mieć zawodnika z którego pożytku jest mało i na którego zbyt wielu chętnych nie będzie i który dodatkowo będzie walił focha za zatrzymanie w Krakowie.

Ot takie sprytne zagranie Holendrów.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.08.2012, 19:17
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
z Bednarzem , zrozumcie w końcu jego rolę , on przyszedł do klubu "posprzątać " po tak uwielbianym przez wielu z was Stanie. Holender swoją polityką doprowadził do krytycznej sytuacji finansowej i teraz Łysy musi zrobić z tym porządek.

Następny "inteligentny inaczej" człowiek - Holendrzy nie odpowiadali za finanse, ani za cele, które dla spółki wyznaczał jej właściciel! I jakie sprzątanie po Stanie?

To przecież odsunięcie Holendrów dało zakończony klęską ligową sezon, a nie na odwrót Finałem zwolnienia Maaskanta i zatrudnienia Bednarza był wiosenny dramat - przecież wszyscy wiemy, czym się skończył poprzedni sezon i jaką katastrofę zgotowały decyzje Cupiała!

Bednarz teraz musii robić porządki wyłącznie po własnej głupocie!
Ostatnio edytowane przez Lemur : 30.08.2012 o godz. 19:24.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 30.08.2012, 19:18
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Takimi ruchami "Łysa pała" spuści nas do drugiej ligi...nie chodzi mi o sprzedaż Kirma...tylko o jego cenę i braku w kadrze skrzydłowych...
HA HA, naglę się okaże że Kirm miał być naszym asem który miał dać mistrzostwo, a chociaż gre w pucharach!
A co do tego że transferów już nie będzie to nic pewnego. Łysym się nie ufa.

To niech Bednarz dalej sprząta, niech nie zapomni wysprzątać jeszcze Pareiko, Meliksona, Genkova, Chaveza i Ilieva.
A na ich miejsce proponuje ściągać gwiazdorów. Słyszałem że Smolarek jest wolny, chętnie zajmie miejsce Genkova.

Meliksona też proponuje sprzedać, albo najlepiej oddać do Groningen za tą sama cenę, za którą Wisła go kupiła.
Albo nawet inaczej - oddać za mniejszą, bo przez tego brzydala Valcxa przepłacili za Izraelczyka.

Niektórzy to powinni mieć zakaz wchodzenia do internetu, po zainstalowaniu internetu powinien wyskakiwać komunikat - ZBANOWANY.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 30.08.2012 o godz. 19:22.

Cytat:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów