The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2018, 20:27
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wisła to nie jest klub Małeckiego, ale Małecki to nie jest też w Wiśle najemnik, sierota, czy gość. On tu jest jednym z gospodarzy, ponieważ współtworzy ten klub od lat i to współtworzenie wkłada wiele serca. W relacji trener-zawodnik wyżej w hierarchii stoi oczywiście trener, ale tyczy się to spraw sportowych i dyscypliny. Nie wyobrażam sobie, by trener Carillo, który zawitał tu trzy miesiące temu nie uwzględniał w swoim postępowaniu doświadczenia Małeckiego. Tym bardziej nie wyobrażam sobie, by traktował go (albo kogokolwiek) gorzej niż innych. Jeżeli trener widzi, że narasta problem, rozeznał się w temperamencie Małeckiego i posłuchał, ile lat on tu siedzi, to powinien go zaprosić do siebie i z nim pogadać, powiedzieć mu, czego oczekuje.

Ale to oczywiście tylko takie gadanie, bo nie wiemy, czy problem istnieje.
A jeśli nie pasuje do jego filozofii gry? Ma ją zmienić, bo Małecki?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.03.2018, 21:33
A jak piłkarze w naszej kadrze ogólnie nie pasują do jego filozofii (a na to mi wygląda)?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.03.2018, 22:01
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
A jeśli nie pasuje do jego filozofii gry? Ma ją zmienić, bo Małecki?
Zawsze moze skorzystac z idealnie pasujacego Mitrovica. Pociagnie gre i pieerdolnie hattrika
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 16.03.2018, 22:51
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Zawsze moze skorzystac z idealnie pasujacego Mitrovica. Pociagnie gre i pieerdolnie hattrika
To Małecki na 6/8 czy Mitrović na 10?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2018, 23:01
To Małecki na 6/8 czy Mitrović na 10?
A to juz pytanie nie do mnie a do Joana Carrillo. Jego filozofia, to on jest trenerm z licencja i xx letnim stazem
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.03.2018 o godz. 23:03.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.03.2018, 02:00
Dan Petrescu nie pasował do filozofii piłkarzy, niestety . może to doświadczenie pozwoli spojrzeć profesjonalnie na relacje trener -piłkarze
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez marek2a : 17.03.2018 o godz. 02:19.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.03.2018, 02:43
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Dan Petrescu nie pasował do filozofii piłkarzy, niestety . może to doświadczenie pozwoli spojrzeć profesjonalnie na relacje trener -piłkarze
Nie pasował do filozofii i pewnie dlatego na przestrzeni ostatnich 15 lat karierę na zachodzie zrobił Kuba i Kalu, reszta odbijała się od twardej ściany (Kosa i Żuraw nie zrobili kariery na zachodzie). Na szczęście podejście młodych chłopaków do zawodu ponoć się mocno zmienia i wiedzą, że tylko poprzez ciężką pracę wychylą czubek nosa poza Ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.03.2018, 06:31
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wisła to nie jest klub Małeckiego, ale Małecki to nie jest też w Wiśle najemnik, sierota, czy gość. On tu jest jednym z gospodarzy, ponieważ współtworzy ten klub od lat i to współtworzenie wkłada wiele serca. W relacji trener-zawodnik wyżej w hierarchii stoi oczywiście trener, ale tyczy się to spraw sportowych i dyscypliny. Nie wyobrażam sobie, by trener Carillo, który zawitał tu trzy miesiące temu nie uwzględniał w swoim postępowaniu doświadczenia Małeckiego. Tym bardziej nie wyobrażam sobie, by traktował go (albo kogokolwiek) gorzej niż innych. Jeżeli trener widzi, że narasta problem, rozeznał się w temperamencie Małeckiego i posłuchał, ile lat on tu siedzi, to powinien go zaprosić do siebie i z nim pogadać, powiedzieć mu, czego oczekuje.

Ale to oczywiście tylko takie gadanie, bo nie wiemy, czy problem istnieje.
Co ma staż i doświadczenie do rzeczy w tym temacie? Sprawa jest prosta jak drut i po co ją komplikować czy doszukiwać się drugiego dna. Oglądałeś mecz w Białymstoku? Jeżeli tak, to wiesz dlaczego Małeckiego nie ma na boisku. Jak zacznie grać, to można wieszać psy na trenerze, że Go nie powołuje. Do niektórych musi w końcu dotrzeć, że wychodzenie z ławki, czy gra w rezerwach to nie jest żadna ujma. Jeżeli ktoś tego nie rozumie, to powinien się pożegnać z profesjonalną piłką.
Ostatnio edytowane przez Barti : 17.03.2018 o godz. 06:33.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.03.2018, 17:38
Ja nie napisałem, że ma grać za zasługi, tylko, że - zachowując proporcje i wobec wszystkich stosując te same zasady - powinien być odpowiednio traktowany. Nie lepiej, ale inaczej. Zasady (w odróżnieniu do reguł) mają to do siebie, że przykłada się je do określonej sytuacji i realizuje najdalej, jak można w danych warunkach. Małecki współtworzy Wisłę od dłuższego czasu, więc inaczej patrzy na klub i na swoją w nim rolę, niż np. taki Mitrovic. Trener, który chce mieć pod swoją komendą zgraną drużynę, powinien te odmienności w swoim podejściu do zawodników uwzględniać.

Myślę też, że klub, który promuje się hasłem "more than football" nie chce być drugą Chelsea czy PSG. Brak środków skazał nas na sprowadzanie tabunów zawodników na pół roku, na rok, ale dzięki Głowackiemu, Małeckiemu, Brożkowi, Boguskiemu, którzy pamiętają dawne czasy i przez parę lat nas ciągnęli, udało się utrzymać fason. Warto o tym pamiętać.

Gdybym chciał kibicować klubom ze względu na profesjonalizm, to kibicowałbym Manchesterowi albo Realowi, a nie Wiśle. Ponieważ nikt nas do kibicowania nie zmusza, najwyraźniej istnieją też inne wartości, inne cechy, które sprawiają, że czujemy (pozwalam sobie uważać, że na forum kibiców Wisły nie jestem jedyny) sympatię do Wisły.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.03.2018, 17:50
Chciałem tylko przypomnieć, że walczymy o ósemkę.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2018, 18:00
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Jednym z piłkarzy, którzy najmocniej narzekali na Petrescu był Jakub Błaszczykowski (chyba nikt nie zarzuci mu braku profesjonalizmu...).

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.03.2018, 18:27
Kuba byl wtedy mlody.A z tego co pamietam najwiecej narzekali Brozki.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2018, 20:01
Ja mysle ze najbardziej narzekal Malecki i to on zwolnil Petrescu. Zreszta tak jak Moskala wiec Joan powinien sie zastanowic czy Krakow mu sie podoba.

Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.03.2018 o godz. 20:07.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2018, 20:26
Dlatego czasem wolę by się pozbyto piłkarzy,a nie trenerów
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.03.2018, 20:44
Albo użytkowników, co nie kumają ironii!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.03.2018, 21:42
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jednym z piłkarzy, którzy najmocniej narzekali na Petrescu był Jakub Błaszczykowski (chyba nikt nie zarzuci mu braku profesjonalizmu...).

Powaznie? to na poczatku w Bundeslidze musialo byc mu bardzo ciezko, zwlaszcza gdy Klopp sie tam pojawil
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.03.2018, 21:49

Co on jakas swieta krowa, ze nic mu nie mozna zarzucac?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.03.2018, 22:45

Eeee, przecież on był wtedy młodym szczylem, nie miał nic do gadania w szatni.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2018, 22:58
2 lata mlodszy od Brozka i 3 lata starszy od Maleckiego

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2018, 23:34
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Co on jakas swieta krowa, ze nic mu nie mozna zarzucac?
Ja wspomniałem tylko o profesjonalizmie

JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Eeee, przecież on był wtedy młodym szczylem, nie miał nic do gadania w szatni.
Tzn. że nie mógł wypowiadać się o metodach treningowych Petrescu? O Rumunie wypowiadał się negatywnie także długo po opuszczeniu Krakowa... a poznał chyba na czym polegają treningi w klubach zachodnich.

Z Petrescu robi się jakiegoś trenerskiego geniusza, i każdy twierdzi że jego droga była jedyną słuszną... może niekoniecznie? To temat na długą dyskusję.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 17.03.2018 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.03.2018, 23:51
Ja wspomniałem tylko o profesjonalizmie

Tzn. że nie mógł wypowiadać się o metodach treningowych Petrescu? O Rumunie wypowiadał się negatywnie także długo po opuszczeniu Krakowa... a poznał chyba na czym polegają treningi w klubach zachodnich.

Z Petrescu robi się jakiegoś trenerskiego geniusza, i każdy twierdzi że jego droga była jedyną słuszną... może niekoniecznie? To temat na długą dyskusję.
Z tym, że obciążenia treningowe są od kilku lat zwiększane. Niestety nadal wyjeżdżając za granicę. każdy mówi, że pierwszy raz w życiu tyle trenował.
Dziwne jest to tylko w przypadku Szczęsnego w Juve, a może niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.03.2018, 08:30
Cytat:
Nie wiem czy jego droga była jedyną słuszną, ale fakty są takie, że po odejściu z Wisły zdobył mistrza Rumunii z mało znaną Unireą, grał z nią z w LM i skończył fazę grupową na trzecim miejscu z bilansem 2-2-2. Dokładnie w tym samym sezonie, co Wisła dostała w czape od Levadii. Potem całkiem przyzwoicie radził sobie w Krasnodarze i Moskwie.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 18.03.2018, 09:27
nie ten temat
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 18.03.2018 o godz. 09:32.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.03.2018, 12:25
Różnica pomiędzy Carillo i Petrescu w Wiśle jest taka, że Rumun wymagał ciężkiej pracy od wszystkich bez różnicowania możliwości znoszenia obciążeń jak np z Kubą. A Carillo cały czas mam 2 rzeczy do zarzucenia:
1. Dobór schematu a do niego zawodników - wykonawcy słabo odnajdują się w zakaładanym przez trenera ustawieniu, niektórzy wydają sie mało przydatni.
2. Wożenie Mitrovicia, który pewnie technicznie jest dobry, potrafi rzucić dobra piłkę ale jednocześnie jest wolny jak przysłowiowy wóz z węglem. Brak jego szybkości i asekuracji która wynika z ustawienia, spowodował utratę 2 bramek.
Nie należy zmieniać trenera zwłaszcza, ze na takie ruchy nas po prostu nie stać ale przypomnę zmianę ustawienia Wdowczyka na magiczne 3-5-2, po kilku meczach sie z niej wycofał ale byliśmy dzięki temu czerwona latarnia ligi. Mamy takich graczy jakich mamy i wg mnie najlepiej wychodziło klasyczne 4-4-2. Poprawa gry polegająca na długim utrzymywaniu sie przy piłce nie musi doniczego prowadzić. Przypomnę wyczyny Stawowego za miedza wysoki procent klepania piłka na swojej połowie nie przełożył sie na wyniki.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.03.2018, 15:00
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy jego droga była jedyną słuszną, ale fakty są takie, że po odejściu z Wisły zdobył mistrza Rumunii z mało znaną Unireą, grał z nią z w LM i skończył fazę grupową na trzecim miejscu z bilansem 2-2-2. Dokładnie w tym samym sezonie, co Wisła dostała w czape od Levadii. Potem całkiem przyzwoicie radził sobie w Krasnodarze i Moskwie.
To ja Ci powiem. Gość od czasu zakończenia przygody z Wisłą pracował w takich klubach, o których śni każdy trener obecnie pracujący w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 18.03.2018, 15:20
I dzisiaj o 19:45 gra przeciwko Steaua'le. Jeśli wygra, to będzie miał 5 punktów przewagi w tabeli na ostatniej prostej w walce o mistrzostwo (pozostaną 3 kolejki).

O takim trenerze to my możemy pomarzyć.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.03.2018, 15:36
To ja Ci powiem. Gość od czasu zakończenia przygody z Wisłą pracował w takich klubach, o których śni każdy trener obecnie pracujący w ekstraklasie.
Spoko, taka mniej więcej była konkluzja płynąca z mojego posta Choć nie można też wykluczyć, że w Wiśle popełnił jakieś błędy, których np. później już nie powtarzał.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2018, 15:56
Jakoś nie widzę w jego trenerskim cv wielkich firm... nie umniejszam jego osiągnięciom, ale trochę chyba przesadza się pisząc o nim jak o jakimś trenerskim omnibusie. Ostatni poważny klub to Dynamo Moskwa... Weźmy też pod uwagę, że nazwisko po karierze piłkarskiej bardzo rozpoznawalne, łatwiej takiej osobie na początku trenerskiej kariery o dobre oferty.

Ps. W Wiśle treningi nie były zindywidualizowane pod kątem obciążeń, podobnie robił geniusz Smuda
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2018, 16:14
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
I dzisiaj o 19:45 gra przeciwko Steaua'le. Jeśli wygra, to będzie miał 5 punktów przewagi w tabeli na ostatniej prostej w walce o mistrzostwo (pozostaną 3 kolejki).
W Rumunii panuje przekonanie, że od nowego sezonu będzie trenerem Steauy.

ps.
Dan już osiwiał.

Ostatnio edytowane przez FraMat : 18.03.2018 o godz. 16:20.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 18.03.2018, 16:21
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Spoko, taka mniej więcej była konkluzja płynąca z mojego posta Choć nie można też wykluczyć, że w Wiśle popełnił jakieś błędy, których np. później już nie powtarzał.
Rzeczywiście, chyba się trochę oburzyłem i nie doczytałem do końca

serek.c2
Jak już wspomniałeś Moskwa, Katar, ZJE, Chiny, teraz Cluj. Jak nie dolany, to kluby znaczące dużo więcej, niż obecna ekstraklasowa rzeczywistość.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów