The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 20:43
Mam nadzieję,że Lech wygraPrzypadkowo stracona bramka nie jest katastrofą,jestem pewien,że Kolejorz przejedzie się po Azerach w drugiej połowie,czego im życzę
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.07.2008, 20:55
opanuj sie z tymi życzeniami,jestem pewnie że oni tacy życzliwi nie byli w stosunku do nas
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.07.2008, 20:55
nie piszcie głupot, chłopy . Lech ma awansować. A że w Poznaniu pompują balonik, co komu przeszkadza?
My też, dla nas Wisełka najlepsza na świecie (no bo jest ), to w pyry też mają to prawo o sobie tak myśleć.

Najbardziej dmuchany balon jest i tak gdzie indziej

Odpowiedz cytując
autocontrol
Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2008, 21:10
Niech awansują od razu do Ligi Mistrzów i niech zawojują Polską ligą na kilka dobrych lat.
Niech dostaną kupe kasy.
Niech sponsorzy do nich lgną na kolanach
Niech to oni będą najbardziej rozpoznawalną marką w europie.

Bijcie im dalej brawa i mobilizujcie zeby osiągnęli w/w rzeczy.

CAŁA WISŁA RAZEM: DO BOJU KOLEJORZ !! DO BOJU LEGIO!!!

(co mnie pkt obchodzą, my walczymy rok w rok o majstra i o te pkt nie musimy i nie mozemy sie martwic!)

nie kumam Was... Homel 10 - 0 Legia , Khazar 20 - 0 Lech = takie powinny byc wyniki. TYLKO WISŁA, reszta jest nie wazna!
Ostatnio edytowane przez autocontrol : 31.07.2008 o godz. 21:15.
sezon ogórkowy = nuda
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.07.2008, 21:24
Masz rację, awans do drugiej rundy eliminacji p. UEFA na pewno zagwarantuje im wielki splendor w Europie, wóżek pieniędzy i uznanie potencjalnych sponsorów. A bez tych punktów jako Mistrz Polski sami za niedługo będziemy grać z takimi drużynami jak dzisiaj Legia z Lechem. Swoją drogą... zwróciliście uwagę na kolor koszulek Chazara? "Ogórek, ogórek, ogórek zielony ma garniturek..."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2008, 21:31
Dobrze, ze Lech przeszedl dalej. Wole ich ogladac niz Legie - fajna atmosfera na trybunach, czuc przynajmniej, ze mecz jest o stawke.
W ogole bylby dobry tydzien w pucharach gdyby nie nasz rezultat.

edit: ale z "... Kolejorz 3 punkty ma" dojebali. Moglo byc przeciez " ... Kolejorz w natsepnej rundzie gra"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2008, 21:43
Tak jak pisał Eustachy Azerowie dużo silniejsi niż Białorusini. Lech zagrał naprawdę dobry mecz i fajnie sie to oglądało. Zobaczymy kogo jutro wylosują oba zespoły (Lech, Legia).

Gdyby kierować sie estetyką widowiska to mecze Legii to katorga
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
marooc
Member

Od: 06.2004

Stary 31.07.2008, 21:44
autocontrol napisał(a):Wyświetl post
Niech awansują od razu do Ligi Mistrzów i niech zawojują Polską ligą na kilka dobrych lat.
Niech dostaną kupe kasy.

(co mnie pkt obchodzą, my walczymy rok w rok o majstra i o te pkt nie musimy i nie mozemy sie martwic!)

nie kumam Was... Homel 10 - 0 Legia , Khazar 20 - 0 Lech = takie powinny byc wyniki. TYLKO WISŁA, reszta jest nie wazna!
żenada post kolego ;]
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 31.07.2008, 21:47
Mecze jak mecze, nie ma co ich komentować, bo już powiedzieliście wszystko. Cieszą zwycięstwa. A ja napiszę tylko jedną rzecz, żeby na mnie moderatorzy uwagę zwrócili. Podobała mi się gra tego całego Juninho z meczu pyroli.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Jeżyk
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.07.2008, 21:48
http://sport.onet.pl/0,1248712,1799068,wiadomosc.html

No to mają pograne

A ja już chyba wole Legie...:] Ten Lech to i tak moim zdaniem przereklamowany, wszyscy im juz mistrza daja, kibicow kreuja tez oczywiscie na najlepszych... Zobaczymy co ten wielki Lech pokaze w innych meczach.

Cytat:
Prawda jest taka że chcąc / niechcąc kibice Lecha zawiesili nam wysoko poprzeczkę.
Poprzeczke to nam wysoko zawiesiła Legia w Ostrowcu i Bełchatowie
Ostatnio edytowane przez Jeżyk : 31.07.2008 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2008, 21:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, ze Lech przeszedl dalej. Wole ich ogladac niz Legie - fajna atmosfera na trybunach, czuc przynajmniej, ze mecz jest o stawke.
Czuję dokładnie to samo.
Prawda jest taka że chcąc / niechcąc kibice Lecha zawiesili nam wysoko poprzeczkę.
Tylko od Ciebie, Ciebie i Ciebie zależy czy w środę tą poprzeczkę przeskoczymy !
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.07.2008, 21:54
autocontrol napisał(a):Wyświetl post
Niech dostaną kupe kasy.

Wybacz, że tak łopatologicznie:
Lecha nie kocham, o Legii nawet nie ma co pisać. Wisełka najważniejsza dla mnie , daleko z tyłu reszta. Ale cieszę się, że awansowali, bo tylko ich sukcesy i rozwoj wymuszają rozwój w dobrym kierunku naszej Wisły. Normalny objaw zdrowego wolnego rynku : konkurencja.
Przewaga nawet 30 punktów w lidze nic nie jest warta, jeśli w Europie leje nas każdy, a liga porównywalna z albańską czy cypryjską.
Wolę patrzyć w tym kierunku: Arsenal, ManU, Liverpool, Chelsea, Tottenham, MCity, WestHam. Ja wiem, że do nich daleko, cholernie daleko. Ale lepszy taki cel (dla mnie) niż Omonia Nikozja i chyba tylko Larnaca oprócz nich.

Jak nie będzie silnego Lecha, Śląska, Lechii, Legii to nasza Wisełka wyżej Omonii nie podskoczy.
Nie sądzisz, że stać ją na więcej?

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.07.2008, 21:54
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Czuję dokładnie to samo.
Tylko od Ciebie, Ciebie i Ciebie zależy czy w środę tą poprzeczkę przeskoczymy !
Ładnie napisane!

Mnie też się podobał doping Pyr ale Nasz na pewno będzie lepszy!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Stary 31.07.2008, 21:56
Szkoda się silić na te pytania retoryczne, ten Pan i tak już się chyba na forum nie pojawi...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.07.2008, 22:23
kurde świetny ten Juninho w tym zespole Chazaru(czy jakos tak)
ze stylu gry przypominał Hleba z meczu z Polska kilka lat temu...niby mu się nie chciało ale naszych robił niemiłosiernie...to samo ten Juninho dziś....

a tak w ogóle to dobrze że Lech przeszedł
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 31.07.2008, 22:29
Gratulacje dla Lecha....przeciwnik trudniejszy niz Nasz.

PS: Czy tylko ja uwazam ze komentator meczu Leszka byl cholernie dobry ?

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2008, 22:37

jeśli Lech i Legia przejdą tych rywali to już są w fazie grupowej czy jeszcze nie bo się pogubiłem...
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 31.07.2008, 22:46
Proud napisał(a):Wyświetl post

jeśli Lech i Legia przejdą tych rywali to już są w fazie grupowej czy jeszcze nie bo się pogubiłem...
W tedy muszą przejść jeszcze jedną runde
kreseq no rzeczywiście komentator fajnie to komentował moze był kibicem Lecha
Ostatnio edytowane przez Bobic : 31.07.2008 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
rmg
Junior Member

Stary 31.07.2008, 22:51
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Gratulacje dla Lecha....przeciwnik trudniejszy niz Nasz.

PS: Czy tylko ja uwazam ze komentator meczu Leszka byl cholernie dobry ?
bardzo dobrze komentowal.ma talent i umie przekazac emocje.

a co do lecha, to naprawde dobrze grali, pokazali dyscypline, robili dobry presing zaraz przy polowie boiska, nie dopuszczali,jak nasi,rywala do strzalow z krotkiego dystansu.

dobra obrona,druzyna naprawde dobrze sie rozwija.szybkie skrzydla.szybkie bezposrednie podania.tego czego nam wlasnie brakuje!

trzeba powiedziec ze gra lecha fascynowala.
AGAINST MODERN FOOTBALL
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 31.07.2008, 23:01
A rywal Lecha też cię fascynował? Prawdziwym sprawdzianem dla jednych jak i drugich będzie mecz w 2.rundzie el.PUEFA, gdzie już nie mają ogórków i przejść łatwo nie będzie. Jak tam się pokażą z dobrej strony to będzie można mówić o Lechu, który idzie na majstra...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.07.2008, 23:07
Dzisiaj obejrzałem z przyjemnością te dwa spotkania polskich drużyn. Dwa tygodnie temu miałem (chyba nie tylko ja) poważne obawy ,żeby to wszystko nie skończyło się "jak zawsze" ale dzisiaj pozytywnie pod wieloma względami piłkarze polskich drużyn mnie zaskoczyli. Zarówno Legia jak i Lech , uwzględniając fazę rozgrywek jak i poziom rywala zrobili swoje i to cieszy. Podobał mi się doping kibiców Lecha i atmosfera jaką stworzyli. Nawiązując do tej polemiki wcześniejszej o zaangażowaniu emocjonalnym w kibicowanie polskim drużynom i uosabiania tego z patriotyzmem. Myślę,że wszyscy pozostaniemy w tym obszarze kibicami swoich drużyn ale czy musimy od razu źle życzyć rywalowi z którym potykamy się na codzień w lidze. Polski patriota powinien szanować to co polskie więc jakby na to nie patrzeć polskie drużyny w pucharach międzynarodowych pod to w jakimś stopniu podpadają (no dobra wyłączając z tego wszystkiego Cracovię). Myślę ,że możemy czynić sobie różne wstręty i dopiekać ale gdziś w tym wszystkim nie powinniśmy też tracić zdrowego rozsądku. Trzymam kciuki za pozytywne losowanie dla nas , Lecha i Legii jutro. Nadchodzące mecze na pewno zwerfikują ile rzeczywiście jest wart Lech i Legia.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 01.08.2008, 00:12
brawo Lech, brawo Legia - punkty do rankingu poleciały.
Legia się troche pomęczyła, ale z tym całym Gomelem, to aż grzech nie wygrać.
Lech tak jak się spodziewałem, spokojnie, pewnie wygrał, prezentując przy okazji przyzwoity styl i potwierdzając, że w lidze będzie gróźny.

komentator z meczu Leszka dobry, nareszcie ktoś nowy w TVP, bo Tomasz "nie chcę mi się komentować" Jasina to koniec świata. kibice Lecha całkiem fajnie, ale w Telewizji Polskiej chyba głośniej mają trybuny ustawione niż na C+, także 6 sierpnia pewnie nie będzie słychać komentatora.

jutro losowanie, łatwych przeciwników już nie ma i o awans dalej będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.08.2008, 05:04
Będzie zabawnie, jak Legia znowu na Austrię trafi...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2008, 05:39
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Będzie zabawnie, jak Legia znowu na Austrię trafi...
to bedzie kompromitacja podzialu regionalnego
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.08.2008, 06:59
Coś mi się wydaje, że decydująca jest III runda PUEFA. Tam trafiają przecież zespoły, które odpadły w III, decydującej fazie eliminacji LM. Dopiero po przejściu III rundy jest faza grupowa.

No a Legia i Lech już w II rundzie zagrają z bardzo mocnymi zespołami. Rozsądek podpowiada, że sobie nie poradzą.

Tak naprawdę w miarę przyzwoicie z polskich zespołów spisał się tylko Lech Poznań, ale miał nominalnie najsłabszego rywala. Niemniej zrobili co do nich należało. Dwa zwycięstwa.

To, że Legia przeszła Białorusinów jest miłą niespodzianką. Ale trzeba pamiętać o wzmocnieniach (L) - wydali na transfery z 2 mln €. 5 lat temu taki dwumecz był formalnością, pytaniem była tylko ilość strzelonych bramek. Dziś jest to sukces - to świadczy o tym, że polska piłka klubowa się cofa.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.08.2008, 07:09
flamengista -- z tym rywalem Lecha sie nie zgodze, to nei byly typowe ogorki. Lech pokazal kawalek na prawde dobrej pilki, grali strasznie duzo po ziemi i gra kombinacyjna. Po statystykach widac, ze calkowicie zdominowali Azerow.

Legia odrotnie, zagrala mega nudnie, ale ze przeciwnik byl niesamowicie slaby to go przeszli. To nie prawda, ze kilka lat temu gladko bysmy Bialorusinow odprawili, zawsze nam sie z nimi ciezko gralo, ale Gomel to wyjatkowe ogory i z nimi przegrac sie chyba nie dalo. Jak na to patrzylem to az mnie skrecalo...

Tak wiec wbrew pozorom szanse Lecha na awans do Q3 oceniam dosc wysoko, nie kieruje sie jakas tam nienawiscia klubowa, a poprostu oceniam po tym co widzialem. Tak jak wspomnialem przeciwnik nie byl moze silny, ale slaby tez nie, a Lech byl od nich wyyraznie lepszy.
Legie natomiast ciezko oceniac, ale na razie nie pokazali nic, po czym mozna by sadzic, ze przejda Q2.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.08.2008, 07:36
Ja proponuje wstrzymać się jeszcze z tymi szansami rywali do losowania. Jedni albo drudzy trafią na Niemców i skończy się tak samo brutalnie, jak przed rokiem albo dwoma.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2008, 07:42
Zarówno Lech jak i Legia niech zaidą jak najdalej-każdy punkt w rankingu jest na wage złota
Obie drużyny zaliczyła wczoraj udane wystepy co w przypadku Legii nie było takie oczywiste.........
Mam nadzieje że i my się spręzymy na rewanż z Beitarem i nie odpadniemy
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Stary 01.08.2008, 08:05
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
A rywal Lecha też cię fascynował? Prawdziwym sprawdzianem dla jednych jak i drugich będzie mecz w 2.rundzie el.PUEFA, gdzie już nie mają ogórków i przejść łatwo nie będzie. Jak tam się pokażą z dobrej strony to będzie można mówić o Lechu, który idzie na majstra...
Głupoty gadasz. Po drugiej rundzie powiesz, ze prawdziwi przeciwnicy zaczynają się w trzeciej, a po trzeciej ze dopiero grupa weryfikuje. Skup się na razie na waszym ogórku, który jak do tej pory jest od was lepszy o jedną bramkę. Idziecie w tym sezonie na majstra?
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 01.08.2008, 09:23
Ten Khazar momentami gral calkiem milo dla oka ,szybka techniczna pilka,jak wyrownali to myslalem ze Lex moze byc w opalach Ten Juninho mial tez naprawde zaj*bista technike
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów