|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
Gdyby Wisła grała dodatkowo w pucharach pewnie nie dała by rady ale na ligę to jak widać spokojnie wystarczy Ciekawe jak będzie na wiosnę bo coś mi się wydaje że Wisła pucharami za bardzo nie jest zainteresowana co do Twitterowej napinki to takie porównywanie się jest śmieszne - takie rzeczy można robić gdy obie drużyny walczą na tych samych frontach a nie gdy jedna drużyna ma ponad 30 a druga niecałe 20 rozegranych spotkań. I Tłumaczenie się z odpuszczenia pucharu Polski jest moim zdaniem słabe - to był tylko jeden mecz na który należało spiąć pośladki a nie ostentacyjnie odpuścić. Zresztą ten sam zarzut do Berga za superpuchar który odpuścił kosztem sparingu.
Ostatnio edytowane przez kiep23 : 15.12.2014 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jak wracał Brożek to sie ludzie śmiali. Jak wracał Stilic to było identycznie. A Głowackiemu wróżono koniec kariery. Nie zapominajmy że "społeczeństwo piłkarskie" w tamtym sezonie typowało Nas na kandydatów do spadku. Do tego Darek Dudka z ktorego sie smiano ze nie złapał sie w Lechu i skonczy w 2 lidze futsalu. teraz każdy mądry, bo ma przed sobą tabele. A jak ktoś mi powie ze od początku wiedział że z tą Wisła tak źle nie będzie, niech pokaże kupony od buka bo na początku tamtego sezonu dobrze mozna było zarobić. p.s. obsrany/obleśny - ktoś lubi naprawde dziwne klimaty... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Obaj wiemy, że są to legendy. Obaj znamy składy personalne dołu tabeli i stan ich finansów.Znacznie ciekawsze jest to co się będzie działo z Wami w dłuższej perspektywie - powiedzmy pięcioletniej.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Gdy do Wisły przychodzili Sadlok z Jankowskim i Buchalikiem nie brakowało opinii, że przyjmujemy piłkarzy których nie chcą w Chorzowie, szczególnie oberwało się Sadlokowi za to, że bierzemy gościa który od lat w piłkę nie grał i grać nie potrafi. Podobnie było gdy przychodził Głowacki z Brożkiem wielu widziało to tak że organizujemy przytułek dla nie do końca spełnionych piłkarzy. Nie brakowało ekspertów którzy ustawiali Wisłę w pierwszym rzędzie kandydatów do spadku. Ciekaw jestem z czego wynika taka transformacja poglądów: z docenienia Smudy jako „regenaeratora” podupadłych piłkarzy czy może z doceniania umiejętności samych piłkarzy na których wieszano psy… Piszesz "u Was" więc zapytam co tam u Was, jakiemu klubowi kibicujesz? Czyżby kolejny Warszawiak?
Ostatnio edytowane przez shaggy : 16.12.2014 o godz. 08:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Mój błąd. Dzięki, że mnie poprawiłeś.
Faktycznie powinno być trzy, a nie sześć. Taką liczbę punktów jaką omyłkowo wpisałem, to mają nad trzecim Lechem. To też niewielka przewaga i wiosną możemy się spodziewać wielu ciekawych zwrotów akcji i zmian w tabeli.![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
nie byłbym taki optymistyczny co do zwrotów akcji i zmian w tabeli , czarna mafia nie da krzywdy swojakom zrobić , nie zapomnę jak przekręcili Petrescu , wdowczyk w roli głównej , co tu dużo szukać , niedawno na Reymonta strzelali nam bramkę jak piłka była z metr poza linią końcową , i co ? i nic , w sobotę z ruchem było podobnie , a w legia plus extra nawet się o tym nie zająknęli , przypadek ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Obsrany kupił wszystkich, żaden przypadek!
Ciekaw jestem czy na złość Obsranemu ktoś będzie tutaj trzymał kciuki za zgodę pejsów ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Patrząc na szrot w innych zespołach sytuacja u Was nie wygląda najgorzej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Bo nasz szrot został reanimowany przez Franza. Na jak długo nie wiadomo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Korona Kielce zniknie z mapy piłkarskiej Ekstraklasy? Radni Kielc podczas poniedziałkowej sesji nie zgodzili się na przekazanie 7,8 mln zł spółce Korona w 2015 r. Jej prezes, w związku ze zobowiązaniami finansowymi, rozważa ogłoszenie upadłości klubu.
W sumie nie życzę nikomu ale ... czy jest sens żałować kompleksiarzy? ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedyny minus jest taki, że parchy mają wtedy mniejsze szanse na spadek - ciężko będzie być gorszym od Zawiszy.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I dupa
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Super.
Saidi w ekstraklasie nie gra, tak samo jak Żydzew więc dlaczego wrzuciłeś ja do tego tematu skoro nie pasuje, a info o Kuświku które by pasowało wrzucone zostało gdzie indziej ? No niewazne, jak jutro Twoje przecieki się nie sprawdzą sugeruje przyjąć bana ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciał walczyć o medal, będzie walczył o wypłaty...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jestem delikatnie zaskoczony bieżącym oknem transferowym. Chyba pozytywnie. Kluby, o dziwo!, kupują/sprawdzają ciekawych zawodników. Często młodych, ogranych, wyróżniających się w swoich macierzystych klubach.
Czyżby częściowo działała świadomość że wchodzi limit zawodników spoza UE i nie ściąga się tabuna "muzinów"? Oby Ci, którzy przychodzą do Jagi, Piasta, a głównie Wisły okazali się wartościowymi wzmocnieniami. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chwilowo to jeszcze niewielu ich przyszło. Garść Słowaków i kilku Słoweńców w planach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jest już terminarz 21. i 22. kolejki T-ME. Wisła podejmie Pogoń w piątek 20 lutego o 20:30, a tydzień później w sobotę o 15:30 zagra w Bełchatowie z GKS-em.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_ekstraklasy/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nigdy nie przypuszczałem że pochwalę warszawską drużynę , znoszą karty kibica , prawidłowy krok , nakręci frekwencję , kiedy u nas ?
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...rt-kibica.html |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Właśnie ta informacja szaleje dziś w różnych mediach sportowych. A dowodzi to temu, że Ustawa o BIM nie nakazuje wprost robić tego, co obecnie robi Wisła SA (czyli wydawać terminowe karty kibica ze zdjęciem i PESELem - a w praktyce - dodatkowe obciążenie finansowe dla kibiców chodzących na mecze). My i tak mamy karnet właśnie na tym plastiku ze zdjęciem i PESELem.
A skoro kolejne kluby od tego odchodzą i pokazują, że jest to wykonalne, to znaczy, że my też powinniśmy iść tą drogą. Wyjście ku kibicom, uproszczenie i unormalnienie sytuacji w naszej chorej rzeczywistości (mówię o zapisach UoBIM), gdzie rząd szykuje kosmetyczne zmiany martwego prawa (martwego - skoro kluby i tak odchodzą od terminowych kart kibica). ![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem jest taki, że chociażby Jaga, Śląsk czy Kuchenki takie bajery miały już dłuższy czas, tylko nie krzyczały o tym media w całej Polsce... Podobno na żydach jest tak od 5 lat (szczerze wątpię, ale gdzieś w necie tak czytałem) i ogólnie więcej klubów to ma niż nie ma...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no to w czym problem ? bywałem trochę na meczach za granicą, głównie Barca , rzecz nie do pomyślenia , przecież to strzał w stopę i ograniczanie frekwencji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym, że nie ma u nas. Bo ile to razy chciałem znajomego na mecz ściągnąć, ale żeby wyrobić kartę itp. musielibyśmy być ze 2h przed meczem, do tego dokumenty, nie zawsze osoba pełnoletnia więc dodatkowe papiery... i się odechciewa. Nawet, gdyby bez karty bilet był 10zł droższy to dla klubu zysk taki sam albo większy, a do tego motywacja, by kartę wyrobić i tak.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak poinformowano na stronie internetowej PZPN, Dawid Nowak został zawieszony na dwa lata z powodu wykrycia w jego organizmie dopingu. 30-letni napastnik był ostatnio graczem Cracovii Kraków.
hahahaha co za młotek |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na przekór sędziemu Jaga pokonała PZPN Legię. Drukowanie się zaczęło, ale to oczywiście przypadek.
![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mnie odnośnie tego meczu bardziej zirytował fakt, że gdyby to Wisła wyszła na ten drugi skład Legii, to i tak przez bojaźń i ....owatość wpojoną naszym piłkarzom przez pewnego trenera, to i tak by były tyły, bo nasi piłkarze zwyczajnie zapomnieli jak się wygrywa.
Inna rzecz, że nie rozumiem dlaczego Berg zdecydował się nie skorzystać ze swoich najlepszych piłkarzy. Chyba nie są przemęczeni w pierwszym meczu rundy? Na pewno była to odważna decyzja. Niekoniecznie mądra, ale na pewno odważna. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Marze o 2 rzeczach...:
1.Aby Legiunia dostala w dupe z Ajaxem i to srogo... 2.Aby Legiunia przegrala lige... A dlatego marze o tym ponieważ nie pierwszy już raz wielki treneiro Berg wystawil rezerwowy skład,olewajac lige i myslac ze sa już tak niesamowicie mocni ze nawet i rezerwa wygrają... Wielki budżet,wielki skład a i tak CHUJA gracie... |
|
|