|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przypomnę tak tylko, w tym sezonie lecą 2 drużyny bezpośrednio oraz 1 gra baraż o utrzymanie. Wylądujemy w grupie spadkowej (a po słowach Głowackiego jestem niemal o tym przekonany) i zacznie się robić wesoło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pogoń cały czas w 3 CLJ zachodniej, z czego w 2016 i 2017 finał. Dodatkowo w pierwszym składzie grają Listkowski oraz Kort, czasami Kowalczyk i Matynia. W I lidze grają zawodnicy wypożyczeni z Pogoni, młodsi w II i III lidze. Do pierwszego składu coraz częściej wprowadzają swoich wychowanków, ponieważ są oni przygotowani do gry w ekstraklasie. W tym okienku transferowym za 2/3 mln euro odszedł Piotrkowski, którego ściągał Stolarczyk lecz to już raczej nie odnosi się do akademii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
tsw biała gwiazda
Dokładnie - dobrze opisałeś Pogoń. My pewnie pójdziemy w tą stronę teraz. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skad Ty ten baraz wytrzasnales? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to dotyczy raz ze sezonu 19/20 a dwa, barazu w pierwszej lidze
Z ekstraklasy beda po prostu spadac trzy zamiast dwoch zespolow ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Mały falstart z mojej strony ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kontrakt 1+1 pokazuje jak bardzo Zarząd wierzy w trenera i jak dlugofalowa może to być współpraca....
E: no pewnie ze lepsze, skoro od razu zakładamy niepowodzenie
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.06.2018 o godz. 13:41.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2015
Offline |
|
|
W tym klubie nie ma żadnej przemyślanej filozofii, niestety źle to wygląda. W styczniu prawdopodobnie zmienimy trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To się powinno skończyć źle. W razie takiej sytuacji do dymisji / wywalania będzie zarząd.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 18.06.2018 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obym nie miał racji, ale odniosłem wrażenie ze prędzej woda zamieni się w wino niz zarzad sam poda sie do dymisji. Najgorsze, to nie widzieć własnych błędów, no ale mam nadzieje ze to tylko taka "gra" z ich strony i maja plan który mnie mega pozytywnie zaskoczy. Serce w to wierzy, mózg daje jakies 1% szansy
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chwila - a kto ma odwołać ten zarząd w razie w.?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Jak to kto? Misiek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja już przestałem wierzyć.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła ma mieć szansę przyciągnąć naprawdę zdolnych młodych to Stolarczyk musi wprowadzić do 1 drużyny kogoś z CLJ i to tak poważnie. Trzeba pokazać, że wbrew temu, co było ostatnio taka droga jest otwarta.
W obecnej kadrze do gry - z "młodych" - mogą aspirować Lis i Wojtkowski. Czy Bartosza można nazwać młodym? Skoro mamy taką dziurę w środku pola to pewnie otwiera się szansa dla Plewki, który w tych 3 meczach, które widziałem robił lepsze wrażenie od Laskosia. Poza tym Świątko. BTW - Słomka wrócił z wypożyczenia i trenuje z drużyną? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Już mógł być Ojrzyński a nawet Bartoszek
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Co tu pisać. Stolar powodzenia!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dwie strony defetyzmu że spadniemy zanim się jeszcze rozgrywki zaczęły ... Litości.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Powodzenia Stolar dobrych wyników wprowadzanie młodych do składu krok po kroku cierpliwości zarządu aby się zaraz znowu priorytety nie zmieniły bo w jakimś miesiącu zanotujemy gorsze wyniki.
Oczywiście jak tych młodych sprowadza do klubu. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Daję trenerowi kredyt zaufania, zobaczymy. Na pewno jest to coś nowego, czego jeszcze nie było w Wiśle od 99.
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
TS ma podać swój zarząd do dymisji? Jesteście tak głupi czy wam po prostu żal dupę ściska że trzeba zacisnąć pasa? Jak to sobie wyobrażacie? Idźcie do Stecherta, może odkupi Wisłę ![]() Ech...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2018 o godz. 16:54.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Żale w tym temacie przypominają reakcje zaraz po zatrudnieniu Ramireza.
A jakie były płacze jak go zwalniano? Mam przeczucie, że nie będzie tak źle, jak rokuje większość kibiców, bo... po prostu nie może być. Patrząc na nasz skład gramy o 8 i spokojny środek tabeli. Stolarowi życzę wypełnienia kontraktu oraz kolejnego przedłużenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Plus taki, że w końcu można będzie bez wysiłku posłuchać trenera przed i po meczu
Szczerze to wkurzał mnie już ten hiszpański. Nie lubię tego języka.... ![]() I pewnie już nie zobaczymy na plakatach i w mediach społecznościowych sławetnego "Vamos". Z tego akurat bardzo się cieszę ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Stolarczykowi życzę jak najlepiej. Może dane będzie mu potrenować przynajmniej rok.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bierzesz w nim pod uwagę Carlitosa?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ja tam sie nie martwie, bo wiem, ze nawet przy kilku porazkach z rzedu, beda rozgladac sie za nowym trenerem, nie w pospiechu jak w tym wypadku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nowym? To bedziemy placic Wdowcowi Kiko Carillo Stolarczykowi i kolejnemu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
sandomingo napisał(a):
No pewnie, że nie można go nazwać młodym. Wszak jest o całe pół roku starszy od Lisa Jest też Bałaniuk, jest trochę starszy Kolar, jest Halilović (23l), Arsenić (24). To są perspektywiczni goście na których można w przyszłości nieźle zarobić. Stawianie na młodych nie oznacza od razu wrzucanie nieprzygotowanych 16-18 latków do zespołu. Chodzi o dawanie szansy tym, którzy mają potencjał, a jeszcze piłkarsko nie dojrzeli. Akurat w Wiśle mamy takich gości sporo. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|