|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
To niech przestana narzekac, zadac, wymagac, roscic i plakac
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
Śląsk podobno bez Robaka
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Z tym piachem to akurat zdania są podzielone. Ale piach czy nie piach, Wisła gra bardzo ważny mecz, pora meczu jest ok więc te 10 tys. wydawałyby się oczywistością. Jak widać jest inaczej ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@up,
bo ma.. jedno nie przeczy drugiemu. Samo słowo potencjał wskazuje, że to rzecz warunkowa. Niestety - ortodoksów z poczuciem na dobre i na złe będzie coraz mniej - kilka tysięcy. Reszta to ludzie, których ściągnie produkt o wysokiej jakości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle że Wisła piłkarsko nie daje produktu o wysokiej jakości od kilku lat. A mimo to poniżej tych 10 tysięcy zazwyczaj nie schodziliśmy. Tymczasem od początku tej rundy jest niesamowity zjazd i tutaj nie bardzo rozumiem, czym to jest spowodowane. Ok, z Arką i Koroną wytłumaczeniem była pogoda ale teraz?!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Śląsk będzie bardzo mocno osłabiony. Do kontuzjowanych zawodników dołączył Marcin Robak, który jest przeziębiony.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Obrona raczej: Sadlok - Arsenic - Velez- Palcic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Jeżeli Velez ma grać na stoperze zamiast Głowackiego to dla mnie jest nieporozumienie. Druga bramka dla Jagi i tyle w temacie.
A co do meczu, jak nie wygramy to zrobi się naprawdę nerwowo i wydaje mi się, że piłkarze nie udźwigną takiej presji w następnych meczach. Jak chodzi o styl nie mam żadnych oczekiwań. Może być 1-0 po najbrzydszej grze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mecz ze Slaskiem poprowadzi Daniel Stefański z Bydgoszczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie gramy lepiej jak za Kazimierza Moskala. Carillo chcialby bysmy grali pilka i narzucali swój styl przeciwnikowi. Nie wiem czy przy obecnej formie i stanie posiadania to dobry pomysł. Wszakze najłatwiej jest bronić i liczyc na kontry. Tak sie zastanawiam jak można wymagac stylu opartego na dokladnym budowaniu alcji krotkimi podaniami od naszych zadownikow jak niektorzy z nich nie potrafia przyjac pilki lub przyjma ale juz podadza niecelnie...taki Boguski na przyklad jest w tym mistrzem.
Odnosnie Slaska to jest taka ekipa przerrklamowanych i przeplaconych polskich pilkarzy, ktorzy kiedys cos tam grali i teraz jada na nazwisku. Czy uda sie ich pokonac nie am pojecia.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.03.2018 o godz. 16:08.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Po analizie gry z Jagiellonią proponuje taki mój skład na jutro:
Cuesta- Bartkowski, Velez, Arsenić, Sadlok - Llionch Halilović Mitrović - Boguski Bałaniuk Imaz. W warunkach równowagi po przewie wchodzą: Carlos Lopez, Wojtkowski, Małecki, ewentualnie Głowa ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
A Brlek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Brlek póki co jest bez formy, ewentualnie w drugiej połowie bym go widział na zmianę, można dopisać
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jedyną słuszną opcją w ataku jest Carlitos i chyba najgorsze co można by było teraz zrobić to posadzić go na ławie,tylko dlatego,że przestał czarować. Niestety wiele wskazuje na to,że ten młody zaciąg oprócz Wojtkowskiego to kompletny niewypał, także Bałaniuk w pierwszej jedenastce to byłoby jakieś nieporozumienie. Ja rozumiem,że ani on ani Kolar nie pokazali się w wielu meczach,ale sztab widzi ich na treningu i to pewnie nie jest przypadek,że siedzą na dupie. Bałaniuk nawet jak wejdzie na kilka minut to biega jak panienka, a powinienem zapieprzać jak mały samochodzik.
Pero Brlek nawet bez formy będzie lepszym zawodnikiem niż Cywka czy Halilović. Dużo mamy słabych punktów,ale Śląsk ma ich jeszcze więcej i to jest nasza największa szansa w tym meczu. Widać,że pod pewnymi względami zespół ruszył do przodu, zwłaszcza w organizacji gry ofensywnej,jednak obrona to po prostu kryminał. Wystarczy,żeby przeciwnik wymienił kilka podań bliżej naszego pola karnego i od razu zaczyna śmierdzieć golem. Dobrze,że w Śląsku zabraknie Robaka, Koseckiego i Cotry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy dwa duże problemy: plagę kontuzji w obronie która wymusza eksperymenty i jeża Carlitosa. Powrót Głowy byłby bardzo pomocny ale ze słów Carillo wynika, że raczej będzie w odwodzie. Velez na środku obrony nie przekonuje ale wygląda na to, że on tam zagra razem z Arsenicem.
Co do Carlitosa to może odpalić w każdej chwili. Oby to się udało już w piątek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przecież Carlitos nie strzela, bo w odróżnieniu od pierwszej rundy kiedy jedynie mógł, a nie musiał, teraz gra pod dużo większą presją. Dużo łatwiej, szczególnie dla piłkarza, który z presją pierwszego poziomu rozgrywek nie miał nigdy do czynienia, jest grać z pozycji kogoś od kogo nikt nic nie oczekuje. Pózniej przyszły nagrody, oczekiwania kibiców, kolegów z drużyny, rywale zaczęli zwracać na ciebie uwagę wiec automatycznie nogi już takie lekkie nie są. Nie każdy się w tej roli odnajduje, ale to nieuniknione jak chce coś osiągnąć.
Posadzenie go na ławce to najgorsze co można teraz zrobić, bo jeszcze bardziej zwiększysz mu presję. "Aha, gram słabo, teraz jak wejdę i dostanę szanse to musi mi sie udać, muszę strzelić". I efekt będzie zupełnie odwrotny, bo oczywiście nie strzeli. Carillo to widzi i dlatego cały czas powtarza, że w niego wierzy i gole przyjdą. I to jedyne rozwiązanie. Musi mu tej presji i ciśnienia właśnie na każdym kroku odejmować, bo on za bardzo chce niz jeszcze mu dodawać sadzając na ławkę. Pamietam jak takie serie miał Franek, Brożek, Żuraw, Kuzba. Normalne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@wislak2214
a oglądałeś jego grę? Niestety ale spisał się w tym meczu bardzo, bardzo słabo. Uważam że lepszy jest Głowa po pauzie 2 tygodniowej niż Velez po 6 miesiacach bez piłki. Poza tym Głowa powiedział że jest gotowy do gry. Ciekawe że jednak Carrillo mysli inaczej.. Brlek natomiast szczególnie w pierwszych 30 minutach z Jagą wyglądał bardzo solidnie, natomiast później pogubił się jak reszta drużyny. Uważam że jest gotowy na grę w 1 składzie. Gdyby to ode mnie zależało to wystawiłbym skład: Buchalik - Palcic, Arsenić, Głowa, Sadlok - Llonch, Brlek, Mitrović - Imaz- Balaniuk, Carlitos Parcie na wygraną jest jutro ogromne... |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Robak nie zagra, nawet nie jedzie do Krakowa, duży plus w sumie choć tylko na papierze.
Wojtkowski o ile jest zdrowy powinien zagrać za RB9, gorzej na pewno nie będzie. Chciałbym w końcu zobaczyć Bałaniuka, chłop przepracował okres przygotowawczy, gdzieś czytałem że całkiem nieźle wygląda na treningach - co najmniej 30 minut w końcu niech zagra... W bramce IMHO Cuesta daje większą pewność, takie mam wrażenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Wg Pawłowskiego Lewandowski jest po urazie, wczoraj trenował pierwszy raz, ale do kadry ma się załapać, nie będzie podobno Koseckiego który dopiero wraca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Velez przed kontuzją grał jak na nasze warunki świetnie ale jako defensywny pomocnik, taki zabijacz gry przeciwnika. Fajnie się.ustawiał, miał dużo przechwytów. Na ŚO się nie nadaje, nawet w formie brakuje mu wzrostu. Samym ustawieniem się i czytaniem gry nie nadrobi tego przy stałych fragmentach. A biorąc pod uwagę że od końca sierpnia się leczył to nie czuje gry. Wolałbym na ŚO nawet Bartkowskiego
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Fran Vélez wzrost 1,79 m
Jakub Bartkowski wzrost 1,82 m No nie wiem czy te 3 cm robią wielka różnice. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Przybyszewski
Wzrost to jedno, ale już 'timing' do wyskoku, wyjścia z akcją, podania itd już tak. Velez jest zupełnie nieograny i sądzę, że w pewnych aspektach nawet Świątko wyglądałby teraz lepiej. Za ten błąd przy drugiej bramce taki Świątko nie powąchałby murawy do końca sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Jeżeli bawimy się w składy :
Buchalik - Palcić, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Cywka, Brlek, Llonch - Imaz, Bałaniuk/Kolar/Carlitos, Wojtkowski/Carlitos Lepszego nie będzie.. |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zdajcie sobie sprawę,że Ci nasi młodzi oprócz Wojtkowskiego są cieniasami i nikt ich nie będzie wpuszczał tylko dlatego ,że są młodzi.Jak już mówiłem Halilović oprócz meczu z Nowym Sączem pokazuje zero wspracia w defensywie i multum głupich strat w niebezpiecznych strefach.Bałaniuk także jak dotychczas szału nie robił i myśle ,że Paweł Brożek może w swojej obecnej formie dać więcej od niego,
Sama gra Bogusia non-stop pokazuje na jakim tragicznym poziomie są niektórzy. To nie są najbardziej perspektywiczne gwiazdy piłki chorwackiej czy ukraińskiej tylko zawodnicy z 3 czy 4 szeregu. Zdajcie sobie w końcu sprawę,że szukamy na piłkarskich zadupiach i nie każdy to będzie drugi Melikson czy Marcelo. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|