The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2017, 12:13
semion napisał(a):Wyświetl post
Remis będzie ogromnym sukcesem.
Wszystkie MP i gra w pucharach się chowają przy remisie z beniaminkiem ja to pieprze ja .......e stary
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 30.11.2017, 12:15
Z Niecieczą schowaliśmy się w szesnastce to pewnie z Górnikiem schowamy się we własnym polu bramkowym. To tak z przymrużeniem oka. Nie wydaje mi się żebyśmy mieli słabszych piłkarzy niż Górnik. różnica polega na tym, że oni mają trenera, a my mamy Kiko. Bóg raczy wiedzieć co nasz filozof wymyśli przed tym meczem., Bardzo prawdopodobny wariant to oddanie pola i czekanie na kontry. Oby chociaż te kontry to nie były bezmyślne, długie piłki wykopywane w poszukiwaniu Carlitosa, tylko chociaż próba rozegrania akcji. Jakbyśmy wygrali z TBB to mielibyśmy margines błędu. Teraz w razie braku zwycięstwa możemy się zbliżyć do dolnej połówki tabeli na niebezpieczną odległość.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.11.2017, 12:21
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie MP i gra w pucharach się chowają przy remisie z beniaminkiem ja to pieprze ja .......e stary
Przypominam Tobie,że ten beniaminek ma więcej MP niż my....a obecna postawa w lidze jest lepsza niż nasza...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.11.2017, 13:00
W takiej samej sytuacji sa/byly Legia, parchate panienki, Zaglebie, Jagiellonia i Lechia. Idac dalej Twoja dziwna logika to mamy wieksze szanse bo jestesmy wyzej od parchatych panienek, Zaglebia, Lechii i Jagielloni a od Legii mamy wiecej zdobytych MP, wiec jestesmy w lepszej sytuacji niz te wszystkie zespoly, ktore z Gornikiem u siebie wygrywaly badz remisowaly.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.11.2017, 13:34
Nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwanko. Wiadomo, że nie jesteśmy faworytem, gra na własnym boisku to za mało na grającego najlepszą piłke w lidze Górnika- taka prawda. Są najlepiej poukładani, dodatkowo kilku grajków ma formy życia.

Każdy wynik możliwy, ale stawiałbym na remis, bardzo ciężko będzie to wygrać. Nie wiem co lepsze? Odrabiać straty i grac z wiatrem przy ewentualnym wyrównaniu czy bronić się nieporadnie jak we Wronkach, Niecieczy czy u siebie z Pogonią...

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.11.2017, 13:56
W sumie tez nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwania. Wiadomo , ze jestesmy faworytem gdyz gra na wlasnym boisku to bardzo wiele co dobitnie pokazuje tabela gier wyjazdowych. W ktorym wyjazdowym meczu Gornik niby pokazal ta najlepsza gre w lidze. Pytam, w ktorym? Ktos tu chyba meczow Ekstraklasy nie oglada. Fakt, Gornik jest poukladany, moze i graja najlepsza pilke (chociaz tutaj akurat sklanialbym sie ku Koronie) ale u siebie. Odciac Angulo, nie s.......ic defensywnych stalych fragmentow gry i bedzie dobrze.
Na ta chwile kursy na to spotkanie to 2,1 na Wisle, 3,3 na remis, 3,5 na Górnika(za b365). Gornik faworyt po calosci.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.11.2017, 14:05
Górnik gra prostą, praktyczną i szybką piłkę. Na nasze dziury w środku i taktiko ala la vida loka może to byś bardzo skuteczny i zabójczy środek.

Nie mówiąc o stałych fragmentach, trenerze, czy piłkarzach.

Kursy kursami, ale według mnie to będzie nam bardzo ciężko o korzystny wynik.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 30.11.2017, 14:15
Ciezko bedzie, wiadomo, bo jak ma nie byc ciezko skoro do tej pory nie bylo tylko w meczu z Sandecja u siebieMi smierdzi bramkowym remisem.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.11.2017 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.11.2017, 20:13
Na Górnika nie wystarczy ani dobra technika, ani dobre ustawienie.
Potrzebna jest zaciekłość, gryzienie trawy, bieganie za każda piłką, podwajanie i potrajanie krycia, jednym słowem zaangażowanie na 100%. Nie napiszę na 200% bo to to tylko figura retoryczna.
W meczu z Górnikiem nasza Wisła musi oprócz dobrego wyszkolenia i ustawienia pokazać to, co pokazują drużyny prowadzone przez takich speców od PMS jak Ojrzyński:
- nieustępliwość, szybkość, siłę fizyczną, agresję, walkę wręcz (wiem, że brzmi jak zapasy, czy MMA)
Ich po prostu trzeba zmiażdżyć nie dopuszczając do przedostawania się w rejon naszego pola karnego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.11.2017, 20:32
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Zauważ, że większość tych spotkań to jednak wyjazdy.
No tak, zapomniałem o tym jakże wygodnym wytłumaczeniu W sumie po co jeździć na wyjazdy, każdego oddać walkowerem i można przyoszczędzić na paliwie...

A teraz całkiem serio: 0,28 punktu na mecz z górną ósemką, 0,5 punktu w meczach u siebie (stan przed meczami rewanżowymi, gdzie 5 spotkań zagramy u siebie). To tylko pokazuje, że realnie przy utrzymaniu takich zdobyczy punktowych utrzymanie się w górnej ósemce po 30 spotkaniach będzie cudem, bo zawsze gdzieś po drodze zgubimy punkty z jakąś Sandecją albo inną Termalicą.

edit: babole za które mi wstyd
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.11.2017 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.11.2017, 21:22
Patryko napisał(a):Wyświetl post
No tak, zapomniałem o tym jakże wygodnym wytłumaczeniu W sumie po co jeździć na wyjazdy, każdego oddać walkowerem i można przyoszczędzić na paliwie...

A teraz całkiem serio: 0,28 punkta na mecz z górną ósemką, 0,5 punkta w meczach u siebie (stan przed meczami rewanżowymi, gdzie 5 spotkań zagramy u siebie). To tylko pokazuje, że realnie przy utrzymaniu takich zdobyczy punktowych utrzymanie się w górnej ósemce po 30 spotkaniach będzie cudem, bo zawsze gdzieś po drodze zgubimy punkty z jakąś Sandecją albo inną Termalicą.
Punktu.

Te liczby opisują przeszłość. Nie są predykcją naszych przyszłych dokonań. Wisła ciągle jest w budowie, ciągle wymaga pracy i udoskonalania, ale najgorszy moment ma za sobą. Miejsce w 8 wywalczymy bez problemu. Potrzebujemy 14-16 punktów w 14 spotkaniach. Co zapewni nam słabsza średnia niż do tej pory. Czy stać nas na coś więcej? To będzie zależało nie tylko od nas, ale także postępów, kryzysów innych drużyn.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.11.2017 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.11.2017, 22:08
Każdy w lidze wie jak grać z zespołem Kiko. Jeśli ma odpowiedni potencjał, by założyć pressing oraz zmusić do kurczowej obrony, to z reguły dobrze się to dla Wisły nie kończy. Nie można stwierdzić, że Wisła nie próbuje przejąć inicjatywy. Tak było w Zabrzu i Poznaniu, ale później była coraz bardziej spychana do obrony (często rozpaczliwej).
Udało się np.we Wrocławiu, bo Śląsk nie posiada (a raczej J.Urban) predyspozycji, żeby przycisnąć innych w taki sposób. No ale mecz będzie w Krakowie i jak do tej pory Wisła wyszła u siebie posrana tylko na Legię (dodajmy, o wiele wówczas bardziej niepozbieraną jak obecnie), więc 3 pkt niewykluczone
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.11.2017, 22:39
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Każdy w lidze wie jak grać z zespołem Kiko.
Ogólnie rzecz biorąc to działa w obie strony. Drużyna Kiko wie jak zagrać z każdym w ekstraklasie. Tylko, że od teorii do praktyki długa droga.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.11.2017, 22:57
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Punktu.

Te liczby opisują przeszłość. Nie są predykcją naszych przyszłych dokonań. Wisła ciągle jest w budowie, ciągle wymaga pracy i udoskonalania, ale najgorszy moment ma za sobą. Miejsce w 8 wywalczymy bez problemu. Potrzebujemy 14-16 punktów w 14 spotkaniach. Co zapewni nam słabsza średnia niż do tej pory. Czy stać nas na coś więcej? To będzie zależało nie tylko od nas, ale także postępów, kryzysów innych drużyn.
Nie są one predykcją przyszłości ale na pewno obrazują pewien trend - sposób, w jaki gramy z mocniejszymi rywalami. Zwykle jest to gra zachowawcza, ustawienie defensywne z często dwoma defensywnymi pomocnikami, a mimo to dajemy się stłamsić i przegrywamy praktycznie wszystko. Z Górnikiem trochę się nie poszczęściło i przegraliśmy moim zdaniem niezasłużenie, z Lechem powinniśmy dostać łomot a udało się uratować punkt, suma szczęścia niemalże na zero.

Dlatego też oczekuję w dalszej części sezonu innego podejścia do tego typu spotkań, coś trzeba zdecydowanie zrobić ze środkiem, który często wypada blado i ułatwia zadanie przeciwnikowi.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.11.2017 o godz. 22:59.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 01.12.2017, 12:25
Brożek i Llonch gotowi do gry w niedzielę.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 01.12.2017, 12:36
"Myślę, że Wisła wygra ten mecz, pomimo tego, że będziemy świadkami bardzo dobrej gry Górnika. Wisła dobrze sobie radzi w obronie, z kolei Górnik ma w defensywie swoje problem. Carlitos i spółka ofensywna może ukłuć zabrzan, którzy będą grali jak u siebie, będą starali się prowadzić grę, szybko przechodzić do ataku. Ale jeśli Ramirez dobrze przygotuje Wisłę taktycznie pod Górnika, w co trochę wątpię, będziemy świadkami bardzo fajnego meczu, a Wisła wykorzysta atut swojego boiska. Pomimo, że będzie grała z kontry, zainkasuje trzy punkty."-Andrzej Iwan.

Moim zdaniem mecz będzie podobny do tego z Niecieczy. Dużo goli i mam nadzieję na 3pkt
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.12.2017, 13:38
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Ani jeden ani drugi nie wyjdą na pewno w 11. Llonch może na ławce
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.12.2017, 14:26
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Ani jeden ani drugi nie wyjdą na pewno w 11. Llonch może na ławce
Llonch to się przyda na ewentualnie bronienie wyniku, brakowało kogos takiego z Lechem Pogonią, czy Termalicą. Oczywiście przy załozeniu, że będzie w jako takiej formie.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.12.2017, 14:49
Carlitos był ponoć ostatnio podziębiony.

Carlitos napisał(a):
- Odczuwałem małe problemy fizyczne, trochę zmęczenia trudami sezonu, pojawiła się gorączka, stąd mecz z Bruk-Betem wyglądał tak, jak wyglądał w moim wykonaniu. Teraz wszystko wróciło do normy i jestem w pełni gotowy do gry z Górnikiem - zapewniał Carlitos.
Apel Kiko:
Kiko napisał(a):
- Już dwa razy zachorował. Jeśli ktoś go zobaczy bez czapki, ma mi to zgłaszać - apelował trener "Białej Gwiazdy".
http://eurosport.interia.pl/klub-wis...la,nId,2472565

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 01.12.2017, 15:28
obikenobi napisał(a):Wyświetl post
Obu nawet w 18 meczowej nie będzie, a nie gotowi do gry.

"Paweł jest coraz bliżej tego, aby znaleźć się w osiemnastce meczowej, z Polem będzie trochę trudniej” - zakończył hiszpański szkoleniowiec Wisły Kraków."
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.12.2017, 15:56
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
"Myślę, że Wisła wygra ten mecz, pomimo tego, że będziemy świadkami bardzo dobrej gry Górnika. Wisła dobrze sobie radzi w obronie, z kolei Górnik ma w defensywie swoje problem. Carlitos i spółka ofensywna może ukłuć zabrzan, którzy będą grali jak u siebie, będą starali się prowadzić grę, szybko przechodzić do ataku. Ale jeśli Ramirez dobrze przygotuje Wisłę taktycznie pod Górnika, w co trochę wątpię, będziemy świadkami bardzo fajnego meczu, a Wisła wykorzysta atut swojego boiska. Pomimo, że będzie grała z kontry, zainkasuje trzy punkty."-Andrzej Iwan.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.12.2017, 16:21
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Llonch to się przyda na ewentualnie bronienie wyniku, brakowało kogos takiego z Lechem Pogonią, czy Termalicą. Oczywiście przy załozeniu, że będzie w jako takiej formie.
Uważam, że zarówno w meczu z Lechem jak i TBB nas by Llonch nie zbawił. Po kontuzjach jest z reguły cieniem samego siebie.
Aby "uratować wynik' należało zdecydowane wyżej wyjść i przetrzymać piłkę z przodu. Cały zespół (albo przynajmniej tych 7-8) musi zdecydowanie dać sygnał reszcie że możemy utrzymać wynik bez panicznej obrony.

Bardziej mi brakuje Veleza, który przynajmniej sprawia wrażenie podobnego 'zabijaki' jakim był na boisku Sobolewski.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 01.12.2017, 16:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że zarówno w meczu z Lechem jak i TBB nas by Llonch nie zbawił. Po kontuzjach jest z reguły cieniem samego siebie.
Aby "uratować wynik' należało zdecydowane wyżej wyjść i przetrzymać piłkę z przodu. Cały zespół (albo przynajmniej tych 7-8) musi zdecydowanie dać sygnał reszcie że możemy utrzymać wynik bez panicznej obrony.

Bardziej mi brakuje Veleza, który przynajmniej sprawia wrażenie podobnego 'zabijaki' jakim był na boisku Sobolewski.
Tak, tylko nie wiadomo, jak będzie grał po kontuzji Velez. Llonch jednak po kilku meczach zaczął powoli grać swoje, a jak Fran będzie grał po kontuzji?Nie wiadomo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.12.2017, 17:08
I tak dopiero na wiosnę się o tym przekonamy
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 02.12.2017, 10:05
Cytat:
Obu nawet w 18 meczowej nie będzie, a nie gotowi do gry.

"Paweł jest coraz bliżej tego, aby znaleźć się w osiemnastce meczowej, z Polem będzie trochę trudniej” - zakończył hiszpański szkoleniowiec Wisły Kraków."
Sory mordeczki, zasugerowałem się jakimś kontem na TT, wygląda na to, że grali w Mario zamiast słuchać konferencji.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.12.2017, 10:13
Carlitos powinien pić syrop z cebuli. Chorowitek jeden.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2017, 11:27
w niedzielę o 18.00 zapowiada się około -2°C
Ciekawe co na to nasi Hiszpanie?.

No i, czy murawa będzie gotowa?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 02.12.2017, 12:32
Nie, będziemy dogrzewać namiotami jak przed Lazio.

Co do samego meczu optymistycznie bramkowy remis, realnie w plecy jedną bramką.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.12.2017, 18:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
w niedzielę o 18.00 zapowiada się około -2°C
Ciekawe co na to nasi Hiszpanie?.

No i, czy murawa będzie gotowa?
Miejmy nadzieję, że już od wczoraj grzeją. Może padać śnieg.
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 02.12.2017, 18:31
Ktoś w tygodniu pisał na sb, że na murawę wyspano sporo piachu, ale jest to słabo widoczne z wysokości trybun.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów