|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Z Niecieczą schowaliśmy się w szesnastce to pewnie z Górnikiem schowamy się we własnym polu bramkowym. To tak z przymrużeniem oka. Nie wydaje mi się żebyśmy mieli słabszych piłkarzy niż Górnik. różnica polega na tym, że oni mają trenera, a my mamy Kiko. Bóg raczy wiedzieć co nasz filozof wymyśli przed tym meczem., Bardzo prawdopodobny wariant to oddanie pola i czekanie na kontry. Oby chociaż te kontry to nie były bezmyślne, długie piłki wykopywane w poszukiwaniu Carlitosa, tylko chociaż próba rozegrania akcji. Jakbyśmy wygrali z TBB to mielibyśmy margines błędu. Teraz w razie braku zwycięstwa możemy się zbliżyć do dolnej połówki tabeli na niebezpieczną odległość.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przypominam Tobie,że ten beniaminek ma więcej MP niż my....a obecna postawa w lidze jest lepsza niż nasza...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
W takiej samej sytuacji sa/byly Legia, parchate panienki, Zaglebie, Jagiellonia i Lechia. Idac dalej Twoja dziwna logika to mamy wieksze szanse bo jestesmy wyzej od parchatych panienek, Zaglebia, Lechii i Jagielloni a od Legii mamy wiecej zdobytych MP, wiec jestesmy w lepszej sytuacji niz te wszystkie zespoly, ktore z Gornikiem u siebie wygrywaly badz remisowaly.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwanko. Wiadomo, że nie jesteśmy faworytem, gra na własnym boisku to za mało na grającego najlepszą piłke w lidze Górnika- taka prawda. Są najlepiej poukładani, dodatkowo kilku grajków ma formy życia.
Każdy wynik możliwy, ale stawiałbym na remis, bardzo ciężko będzie to wygrać. Nie wiem co lepsze? Odrabiać straty i grac z wiatrem przy ewentualnym wyrównaniu czy bronić się nieporadnie jak we Wronkach, Niecieczy czy u siebie z Pogonią... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W sumie tez nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwania. Wiadomo , ze jestesmy faworytem gdyz gra na wlasnym boisku to bardzo wiele co dobitnie pokazuje tabela gier wyjazdowych. W ktorym wyjazdowym meczu Gornik niby pokazal ta najlepsza gre w lidze. Pytam, w ktorym? Ktos tu chyba meczow Ekstraklasy nie oglada. Fakt, Gornik jest poukladany, moze i graja najlepsza pilke (chociaz tutaj akurat sklanialbym sie ku Koronie) ale u siebie. Odciac Angulo, nie s.......ic defensywnych stalych fragmentow gry i bedzie dobrze.
Na ta chwile kursy na to spotkanie to 2,1 na Wisle, 3,3 na remis, 3,5 na Górnika(za b365). Gornik faworyt po calosci. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Górnik gra prostą, praktyczną i szybką piłkę. Na nasze dziury w środku i taktiko ala la vida loka może to byś bardzo skuteczny i zabójczy środek.
Nie mówiąc o stałych fragmentach, trenerze, czy piłkarzach. Kursy kursami, ale według mnie to będzie nam bardzo ciężko o korzystny wynik. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciezko bedzie, wiadomo, bo jak ma nie byc ciezko skoro do tej pory nie bylo tylko w meczu z Sandecja u siebie
Mi smierdzi bramkowym remisem.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 30.11.2017 o godz. 14:45.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na Górnika nie wystarczy ani dobra technika, ani dobre ustawienie.
Potrzebna jest zaciekłość, gryzienie trawy, bieganie za każda piłką, podwajanie i potrajanie krycia, jednym słowem zaangażowanie na 100%. Nie napiszę na 200% bo to to tylko figura retoryczna. W meczu z Górnikiem nasza Wisła musi oprócz dobrego wyszkolenia i ustawienia pokazać to, co pokazują drużyny prowadzone przez takich speców od PMS jak Ojrzyński: - nieustępliwość, szybkość, siłę fizyczną, agresję, walkę wręcz (wiem, że brzmi jak zapasy, czy MMA) Ich po prostu trzeba zmiażdżyć nie dopuszczając do przedostawania się w rejon naszego pola karnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No tak, zapomniałem o tym jakże wygodnym wytłumaczeniu
W sumie po co jeździć na wyjazdy, każdego oddać walkowerem i można przyoszczędzić na paliwie...A teraz całkiem serio: 0,28 punktu na mecz z górną ósemką, 0,5 punktu w meczach u siebie (stan przed meczami rewanżowymi, gdzie 5 spotkań zagramy u siebie). To tylko pokazuje, że realnie przy utrzymaniu takich zdobyczy punktowych utrzymanie się w górnej ósemce po 30 spotkaniach będzie cudem, bo zawsze gdzieś po drodze zgubimy punkty z jakąś Sandecją albo inną Termalicą. edit: babole za które mi wstyd
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.11.2017 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Te liczby opisują przeszłość. Nie są predykcją naszych przyszłych dokonań. Wisła ciągle jest w budowie, ciągle wymaga pracy i udoskonalania, ale najgorszy moment ma za sobą. Miejsce w 8 wywalczymy bez problemu. Potrzebujemy 14-16 punktów w 14 spotkaniach. Co zapewni nam słabsza średnia niż do tej pory. Czy stać nas na coś więcej? To będzie zależało nie tylko od nas, ale także postępów, kryzysów innych drużyn.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 30.11.2017 o godz. 21:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Każdy w lidze wie jak grać z zespołem Kiko. Jeśli ma odpowiedni potencjał, by założyć pressing oraz zmusić do kurczowej obrony, to z reguły dobrze się to dla Wisły nie kończy. Nie można stwierdzić, że Wisła nie próbuje przejąć inicjatywy. Tak było w Zabrzu i Poznaniu, ale później była coraz bardziej spychana do obrony (często rozpaczliwej).
Udało się np.we Wrocławiu, bo Śląsk nie posiada (a raczej J.Urban) predyspozycji, żeby przycisnąć innych w taki sposób. No ale mecz będzie w Krakowie i jak do tej pory Wisła wyszła u siebie posrana tylko na Legię (dodajmy, o wiele wówczas bardziej niepozbieraną jak obecnie), więc 3 pkt niewykluczone ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dlatego też oczekuję w dalszej części sezonu innego podejścia do tego typu spotkań, coś trzeba zdecydowanie zrobić ze środkiem, który często wypada blado i ułatwia zadanie przeciwnikowi.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.11.2017 o godz. 22:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Brożek i Llonch gotowi do gry w niedzielę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
"Myślę, że Wisła wygra ten mecz, pomimo tego, że będziemy świadkami bardzo dobrej gry Górnika. Wisła dobrze sobie radzi w obronie, z kolei Górnik ma w defensywie swoje problem. Carlitos i spółka ofensywna może ukłuć zabrzan, którzy będą grali jak u siebie, będą starali się prowadzić grę, szybko przechodzić do ataku. Ale jeśli Ramirez dobrze przygotuje Wisłę taktycznie pod Górnika, w co trochę wątpię, będziemy świadkami bardzo fajnego meczu, a Wisła wykorzysta atut swojego boiska. Pomimo, że będzie grała z kontry, zainkasuje trzy punkty."-Andrzej Iwan.
Moim zdaniem mecz będzie podobny do tego z Niecieczy. Dużo goli i mam nadzieję na 3pkt |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ani jeden ani drugi nie wyjdą na pewno w 11. Llonch może na ławce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Llonch to się przyda na ewentualnie bronienie wyniku, brakowało kogos takiego z Lechem Pogonią, czy Termalicą. Oczywiście przy załozeniu, że będzie w jako takiej formie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Carlitos był ponoć ostatnio podziębiony.
Carlitos napisał(a):
Kiko napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obu nawet w 18 meczowej nie będzie, a nie gotowi do gry.
"Paweł jest coraz bliżej tego, aby znaleźć się w osiemnastce meczowej, z Polem będzie trochę trudniej” - zakończył hiszpański szkoleniowiec Wisły Kraków." ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Aby "uratować wynik' należało zdecydowane wyżej wyjść i przetrzymać piłkę z przodu. Cały zespół (albo przynajmniej tych 7-8) musi zdecydowanie dać sygnał reszcie że możemy utrzymać wynik bez panicznej obrony. Bardziej mi brakuje Veleza, który przynajmniej sprawia wrażenie podobnego 'zabijaki' jakim był na boisku Sobolewski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I tak dopiero na wiosnę się o tym przekonamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Carlitos powinien pić syrop z cebuli. Chorowitek jeden.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
w niedzielę o 18.00 zapowiada się około -2°C
Ciekawe co na to nasi Hiszpanie?. No i, czy murawa będzie gotowa? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, będziemy dogrzewać namiotami jak przed Lazio.
Co do samego meczu optymistycznie bramkowy remis, realnie w plecy jedną bramką. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Ktoś w tygodniu pisał na sb, że na murawę wyspano sporo piachu, ale jest to słabo widoczne z wysokości trybun.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|