The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
d
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2017, 11:19
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną Śląsk zrobił znacznie lepsze transfery od nas, nie ma co się oszukiwać jakościowo różnica klas. Do Śląska trafili piłkarze rządzący lub którzy rządzili tą ligą i którzy są przynajmniej w jako takiej formie, do nas nie znający ligi i kompletnie bez formy. Pieniądz robi tę różnice.
Skoro już wyszło, to będę wdzięczny za wyjaśnienie - SKĄD Śląsk ma takie pieniądze na gwiazdorskie kontrakty (65k Kosecki) i sporo piłkarzy z mocnymi jak na naszą ligę nazwiskami skoro jeszcze do niedawna nie mieli nawet sponsora na koszulki? Ktoś tam w końcu zainwestował, czy to Ruch Chorzów 2.0? Zwykłe pytanie na luzie, po prostu nie wiem - bez napinki.

Co do meczu, czuję remis. W tej lidze nie ma żadnej logiki.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2017, 11:53
Obawiam się porażki i to w słabym stylu ,ale co zrobić. Do końca jednakże będę wierzył,że kiedyś zaczniemy grać dobrą i skuteczną piłkę.
Tak nam dopomóż. .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2017, 12:04
d napisał(a):Wyświetl post
Skoro już wyszło, to będę wdzięczny za wyjaśnienie - SKĄD Śląsk ma takie pieniądze na gwiazdorskie kontrakty (65k Kosecki) i sporo piłkarzy z mocnymi jak na naszą ligę nazwiskami skoro jeszcze do niedawna nie mieli nawet sponsora na koszulki? Ktoś tam w końcu zainwestował, czy to Ruch Chorzów 2.0? Zwykłe pytanie na luzie, po prostu nie wiem - bez napinki.

Co do meczu, czuję remis. W tej lidze nie ma żadnej logiki.
Tak szczerze to też chciałbym wiedzieć, bo to nie są kolesie którzy grają za bon z Biedronki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.10.2017, 12:09
d napisał(a):Wyświetl post
Szukali inwestora i byli blisko już zawarcia umowy ale coś się na końcu wykoleiło, więc miasto wsparło klub.

Cytat:
Na nadzwyczajnej sesji Rady Miejskiej radni przegłosowali wsparcie dla klubu w wysokości 10 milionów złotych.
Jak go nie znajdą (inwestora) to przy następnym budżecie może być problem.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.10.2017, 12:35
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Szukali inwestora i byli blisko już zawarcia umowy ale coś się na końcu wykoleiło, więc miasto wsparło klub.
Klub zorganizowal oficjalnie ladny przetarg a dokladniej zaproszenie do negocjacji, na których "wydudkał" wszystkich zainteresowanych
Moge mylic daty, ale dzien przed pierwszym meczem Slaska zorganizowano super szybkie walne spotkanie, na ktorym prezydent musial dac 10 milionow zlotych + odpuszczenie paru umów, by Śląsk wystartował w lidze, bo to bylo dość mocno zagrożone ponieważ bez hajsu miasta to by przetrwali miesiąc.
Wydaje mi sie ze po tym sezonie juz dojdzie do sprzedaży klubu Panu Ślakowi i klub odetnie się wkońcu od miejskiego hajsu...

p.s.
Dać ogromny kontrakt to nie sztuka. Sztuką jest go wypłacić...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 12.10.2017, 13:39
Arkadiusz.Czerepach[RIGHT napisał(a):
[/RIGHT];1484771]to kiedy przyszli to raz, a dwa to jakiej klasy zawodnicy - najlepsi strzelcy tej ligi, zawodnicy klasy international , jak to porównać do darmowych kontuzjowanych 2,3 ligowców ?

najlepszym przykładem gdzie jesteśmy kadrowo my a gdzie wks Jovic, na takiego zawodnika stac nas było tylko za czasów TF , do dzisiaj odczuwamy brak solidnego PO , a tam nie łapie się do 11
Czy są lepsi od naszego zaciągu to się okaże w dłuższej perspektywie. Istotnie moze tak byc. Ale gdzie u licha widzisz u nich zawodników international level ?!

Żaden z nich nie poradził sobie w ogórkowych klubach zza granicy. Ani mistrz karnych Robak, ani piech, podwójnie zmielony i wypluty przez poważna pilke pich czy Chrapek odpalony z lechii. Jovic za dobry dla nas a u nich sie nie łapie ? Jovic ma kontuzje. Najpierw sprawdź to o czym chcesz pisac, bo wychodzą pozniej takie kwiatki. A przeciez próbujesz uchodzić za mędrca forumowego ;D to nie przystoi..

Remis będzie super wynikiem. Brak Maleckiego będzie mocno widoczny. Był bez formy, ale jego współpraca z Sadlokiem to był jeden z naszych nielicznych pomysłów ofensywnych. Oby Małego zastapił Bartosz albo Wojtkowski a nie Imaz czy Ze manuel..
Ostatnio edytowane przez pomeran : 12.10.2017 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.10.2017, 13:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie ze po tym sezonie juz dojdzie do sprzedaży klubu Panu Ślakowi i klub odetnie się wkońcu od miejskiego hajsu.
Wydaje mi się, ze to temat zamknięty. W Śląsku na dziś jest całkiem fajnie, ale nie wiem co będzie po sezonie. Wydaje mi się, że to pie*dolnie.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 12.10.2017, 13:58
Raczkowski sędzią meczu. Będzie VAR.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2017, 14:35
Ciekawe czy przez te dwa tygodnie nauczyli się go obsługiwać.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.10.2017, 15:57
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy przez te dwa tygodnie nauczyli się go obsługiwać.....
Możesz obstawiać
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.10.2017, 16:05
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Czy są lepsi od naszego zaciągu to się okaże w dłuższej perspektywie. Istotnie moze tak byc. Ale gdzie u licha widzisz u nich zawodników international level ?!

Żaden z nich nie poradził sobie w ogórkowych klubach zza granicy. Ani mistrz karnych Robak, ani piech, podwójnie zmielony i wypluty przez poważna pilke pich czy Chrapek odpalony z lechii. Jovic za dobry dla nas a u nich sie nie łapie ? Jovic ma kontuzje. Najpierw sprawdź to o czym chcesz pisac, bo wychodzą pozniej takie kwiatki. A przeciez próbujesz uchodzić za mędrca forumowego ;D to nie przystoi..

Remis będzie super wynikiem. Brak Maleckiego będzie mocno widoczny. Był bez formy, ale jego współpraca z Sadlokiem to był jeden z naszych nielicznych pomysłów ofensywnych. Oby Małego zastapił Bartosz albo Wojtkowski a nie Imaz czy Ze manuel..
reprezentanci kadr narodowych swoich krajów to dla mnie z definicji "international level"

z Jovicem mój błąd niedokładnie doczytałem , umknął mi powód absencji
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2017, 16:15
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, ze to temat zamknięty. W Śląsku na dziś jest całkiem fajnie, ale nie wiem co będzie po sezonie. Wydaje mi się, że to pie*dolnie.
Ok.
na podstawie posiadanej wiedzy uwazam ze pan GŚ kupi klub. Zobaczymy po czasie kto ma racje

a co do meczu -- > bedzie ciezko.
Bedzie ciezko jezeli Robaka bedzie kryl Ivan, a my bedziemy grali jak ostatnio Licze na cud i świeżość
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.10.2017, 17:49
Framat napisał(a):
Dżizas...
Inną ekipę buduje Urban, a inną Kiko.
Można zbudować w ciągu kilku tygodni ekipę, która będzie realizowała taktykę level 1.
Taka taktyka w naszej lidze sprawi, że będzie można na już wygrywać, ale potem całość się posypie, bo wszyscy już ten level 1 rozgryzą i nie dadzą sobą na boisku pomiatać.
Inny trener będzie budował ekipę w dłuższym czasie, na początku będzie to kulało, bo cele taktyczne są bardziej zaawansowane, ale gdy już ruszy ma szansę utrzymać się dużo dłużej.
Szczerze to to jest dla mnie post ROKU

Tak, Urban buduje taktykę LVL ONE i się szybko expi, żeby go zrushować, a Kiko zbiera wszystkie questy z okolicy i czeka aż będzie miał na tyle, żeby po wręczeniu mu lvl 3 wskoczył od ręki

No proszę Cię, każdą argumentację potrafię przyjąć, ale to co napisałeś przestawiło mi mózg w poprzek. Uwierz mi, że piłka nożna nie jest aż tak skomplikowana, jakby niektórzy chcieli sądzić.W szczególności Ty. Śląsk gra w piłkę i piłką, my bronimy i próbujemy szybko kontrować, myślisz, że która taktyka jest łatwiejsza do zrealizowania dla piłkarzy?

Częściowo do mnie trafia argumentacja o potrzebie czasu - bo faktycznie zmian było multum.

Bardziej trafia do mnie argumentacja, że Śląsk pozyskał piłkarzy w lepszej dyspozycji, droższych i lepiej znających realia naszej ekstraklasy, a u nas z aklimatyzacją w nowym otoczeniu jest trudniej.

Za to argumentacja o levelach taktyk sprawiła, że spadłem z krzesła. Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?

SERIO?

SERIO?

SERIO?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.10.2017 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.10.2017, 18:21
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Na szczescie zarzad jest "TSowy" wiec watpie Zreszta, bedzie co ma byc.
Źle odczytałem Twojego posta i chodziło mi o to, że w 1999,, Franz" zdobył z nami MP.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 12.10.2017, 18:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tak, Urban buduje taktykę LVL ONE i się szybko expi, żeby go zrushować, a Kiko zbiera wszystkie questy z okolicy i czeka aż będzie miał na tyle, żeby po wręczeniu mu lvl 3 wskoczył od ręki
Uwielbiam to!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.10.2017, 18:45
Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz?

SERIO?
Gdybym nie wierzył to bym nie pisał.
Tak.
Piłka nożna jest prosta.
Wystarczy zebrać kilku chłopaków (jak Tadek), rzucić im piłkę: niech wygrywają.

Mogę się mylić co do planów Junco i Kiko, albo ich umiejętności.
Ale wierzę w to, co piszę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.10.2017, 20:50
Ja nie twierdzę, że Wisła Kiko nie zacznie grać - chociaż patrząc w przekroju całej kadencji Kiko to w najlepszym wypadku możemy liczyć na dobre wyniki przy lekko siermiężnej grze.

Generalnie nawet zdobycie wyższego miejsca w lidze niż Śląsk nie będzie świadczyło o niczym. Wygranie meczu w sobotę również. Czy też porażka. Ja zawsze uważałem, że trener ma ograniczony wpływ na wyniki drużyny (skłaniałbym się do proporcji 1 do 3). Za to kluczowy wpływ na to w jaki sposób się rozgrywa piłkę od tyłu, w ostatniej części boiska większość zależy od piłkarzy, ich jakości, formy i zgrania.

Ale to moja opinia. Mniej oderwana od rzeczywistości niż jakieś taktyczne levele.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.10.2017, 21:44
Huja sie znacie...Gimbusy z levelu1 i Janusze trybu hardcore

Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.10.2017 o godz. 21:50.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 12.10.2017, 21:51
Genialne
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.10.2017, 22:32

1000 punktów dla Gryffindoru!!!

Co do meczu to, żeby nie było off topu - w plecy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 12.10.2017, 22:39
generalnie najważniejsze jest żeby zawczasu już zdać sobie sprawe że ten mecz mozemy przegrać i że to nie wina Kiko

(az strach pomyslec co sie bedzie dzialo w niedziele na forum )
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.10.2017, 05:59
Nic nie jest wina Kiko, wszak to jedynie hiszpanski minstrel zabawiajacy chlopakow w szatni gra na lutni i recytowaniem wlasnej poezji przy akompaniamencie innych iberyjskich instrumentalistow i muzykow. W razie w wroci do swojej ojczyzny na osiolku niczym Sancho Pansa a kibice podobni Tobie zaspiewaja mu z trybun na pozegnanie "nic sie nie stalo" po hiszpansku.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.10.2017 o godz. 06:00.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.10.2017, 07:17
Musimy poczekać do momentu gdy Slask zwolni Urbana i wtedy zostanie naszym nowym trenerem będzie dobrze , tak myślę.

Skoro mówicie ze Slask gra piłka to będzie dobry mecz i wcale nie jesteśmy bez dużych szans na 3 pkt, nic tylko sie cieszyć.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2017, 07:25
Hiszpanski zna, polski zna. CV duzo lepsze (nawet w Hiszpanii) od Kiko. Idealny kandydat na obecna Wisle
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2017, 07:31
Hiszpanski na ten moment to poważny atut w Wiśle .

Poczekajmy z ta ostateczna ocena Kiko bo w tej lidze to co miesiąc góra dwa mamy nowego guru trenerskiego a potem wszystko sie odwraca .

Osobiście podchodzę do tematu Kiko spokojnie bo za duzo transferów zrobiliśmy pod trenera i jego koncepcje aby w naszej finansowej sytuacji tak sobie teraz wszystko zmieniać bo styl nam sie nie podoba.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 13.10.2017 o godz. 07:34.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2017, 07:43
To, ze z ostateczna ocena Kiko trzeba poczekac przynajmniej do konca rundy zasadniczej jest oczywiste. Tak na chlopski rozum. Problemem jest to, ze on musi i koniec, osiagnac jakis tam zakladany wynik (jaki, tego nie wie nikt). Nie daj Boze jakby wyniki byly do dupy, grozilo nam widmo spadku. Co wtedy? Kto by ogarnal ten caly zaciag? Potrzeba by bylo albo jakiegos magika albo znowu jakiegos Hiszpana, ktoremu potrzebny by byl czas i tak w kolo Macieju. Wbrew pozorom hiszpanski projekt Wisly jest projektem mocno ryzykownym. Oby Kiko to ogarnal. Ja oceniam tylko obecny stan rzeczy. Na ta chwile Kiko nie ogarnia nic. Czy ogarnie na przyszlosc? Zobaczymy. Na pewno do tego nie jest potrzebny zaden czas bo czas nie gra w pilke, nie jest trenerem, nie strzela goli, tylko pilkarze zgodnie z zaleceniami trenera. Potrzebna jest odpowiednia praca odpowiednich ludzi. Na koniec tak czy siak wyjdzie szydlo z worka kto byl odpowiedni a kto nie wraz z uplywem czasu ale bez jego pomocy.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.10.2017 o godz. 07:57.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 13.10.2017, 07:56
Dlatego ze mamy tak duży zaciąg i w sytuacji jakiegoś większego kryzysu może być nie do ogarniecia nie rozumiem tak duzej krytyki tego co robi Kiko w sytuacji jakiej to sie wszystko odbywa (transfery kontuzje itd) a sytuacje w punktowa mamy dobra.

Cele moim zdaniem to walka o puchary nie robienie oczywiście rewolucji jak na koniec nam do tego miejsca coś tam braknie zresztą to zależy jak sie liga ułoży. Zbyt wielu wiekowych zagranicznych piłkarzy podpisaliśmy na koniec aby grac np o miejsce 6-7 .

Wojtkowski Kolar Bałaniuk Carlitos Llonch to sa piłkarze podobno z papierami na gre w momencie transferowania jako melodia przyszłości ale Basha Velez Cuesta Perez Ivan Ze Manuel to chyba nie przyszli tu aby dac nam 8 miejsce w lidze.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 13.10.2017 o godz. 08:02.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 13.10.2017, 07:59
Na ta chwile Kiko nie ogarnia nic.
Zgadzam się.
Mam nadzieję,że się to zmieni,ale nie widzę do tego podstaw.Ostatni lepszy mecz był wynikiem większego zaangażowania zawodników(Ich inicjatywy),a nie "ręki trenera".Zobaczymy jak będzie ,byle nie za późno.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.10.2017, 08:35
Nic nie jest wina Kiko, wszak to jedynie hiszpanski minstrel zabawiajacy chlopakow w szatni gra na lutni i recytowaniem wlasnej poezji przy akompaniamencie innych iberyjskich instrumentalistow i muzykow. W razie w wroci do swojej ojczyzny na osiolku niczym Sancho Pansa a kibice podobni Tobie zaspiewaja mu z trybun na pozegnanie "nic sie nie stalo" po hiszpansku.
fajny post, lubie to!

za to szanuje niektórych forumowiczów, w sednie sprawy nie mają racji , ale potrafią coś kreatywnego i fajnego napisać, bo są ludźmi na poziomie ! innym dobrym przykładem jest np s1mone

na drugim biegunie wiadomo, pewien oszlifowany kamień szlachetny
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 13.10.2017, 08:53
jeżeli ktoś z forum chciałby się wybrać na jutrzejszy mecz do Wrocławia, chętnie oddam bilety na polskibus w obie strony
kupiłem je za 4zł w obie strony a niestety nie mogę jechać, zainteresowanych proszę o kontakt na priv
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów