The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mazo
Member

Od: 08.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2017, 21:36
Panowie patrząc na tabelę 99% mamy awans teraz nawet w przypadku dwóch przegranych A liczmy na dwie wygrane
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.04.2017, 21:36
Jak zawsze broniłem Alana tak teraz mam nadzieję, że to był jego ostatni mecz w Wiśle.
Natomiast w ofensywie, a zwłaszcza w wykańczaniu akcji to jesteśmy jednak niemoty.
Dwie bramki po rykoszecie to nadmiar szczęścia, zmarnowane kilka setek to nie pech, to brak umiejętności.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.04.2017, 21:39
Iddze spać.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.04.2017, 21:42
Mamy 8 -emkę..nie ma bola.. Jaka miła odmiana, że liczymy i punktujemy w okolicach 90-tej minuty.....Podoba mi się taka zmiana
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.04.2017, 21:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak zawsze broniłem Alana tak teraz mam nadzieję, że to był jego ostatni mecz w Wiśle.
Natomiast w ofensywie, a zwłaszcza w wykańczaniu akcji to jesteśmy jednak niemoty.
Dwie bramki po rykoszecie to nadmiar szczęścia, zmarnowane kilka setek to nie pech, to brak umiejętności.
Co do Urygi to dokładnie tak samo powtarzałem, żeby go nie skreślać, ale bije się w pierś.

Co do tego, że mieliśmy szczęście w tym meczu, to się nie zgodzę. Mogliśmy spokojnie 5-6 bramek załadować, a że skończyło się na 3, to tylko nasza wina. Zaczynam mocno wątpić, że kiedykolwiek Brożek przypomni sobie jak się bramki strzela :/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.04.2017, 21:45
Cieszyć się, świętować po takim zwycięstwie, a nie marudzić. Kocham piłkę, kocham Wisle i to miasto!!!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 08.04.2017, 21:49
Golden gol.
Świetny mecz dla bezstronnego kibica.

Mamy to!
Zawsze nad wami...!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 08.04.2017, 21:54
Bardzo dobrze wygląda atmosfera w drużynie. Nieźle zaczynają wyglądać schematy ofensywne, przynajmniej te angażujące bocznych obrońców. Coraz bliżej przyzwoitej formy jest Stilic. Jeśli Kiko zdąży znaleźć optymalny wariant w napadzie (Brożka broni już chyba wyłącznie zgranie ze Stilicem), to po awansie do 8 i spadku presji, możemy sporo namieszać. Będzie jeszcze ciekawie w tym sezonie a pamiętajmy gdzie byliśmy kilka miesięcy temu.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.04.2017, 21:54
Ale meczycho było... szczerze to do końca czułem, że to wygramy, nawet przy bramce na 2:1 wierzyłem, co często w podobnych sytuacjach mi się nie zdarza. Warto było poczekać

Na gorąco :
Świetnie zagrały boki obrony, Cywka i Sadlok profesura.

Dobry mecz Stilicia ale pechowo, bardzo dobry Brleka.

Llonch i Mąka na swoim poziomie, z tymże Krzysiek znowu zawalił krycie przy stałym fragmencie, nie pierwszy raz.

Pierwsza bramka całkowicie na konto Załuski, nie wiem co on tak próbował zrobić, po co się kładł. Gość wygląda przez większość meczu pewnie, a potem robi takiego babola! Już drugi gol w tej rundzie na jego konto.
Płakał po nim nie będę jak mu się skończy kontrakt.

Uryga mnie nie przekonał, jak był przy piłce to się bał nią grać i ciągle podawał do Załuski, który umówmy się mistrzem w grze nogami nie jest. Parę głupich strat z tego wyszło. W defensywie trochę lepiej, ale szału nie ma.
Gonzalez dużo pewniejszy.

Małecki bez formy niestety. Aż prosi się o ławeczkę, Boguski nic nie pokazał, miał szansę dobić strzał Stilicia ale zamiast biec do końca stanął i patrzył. Videomont coś tam przy linii grał, ale zabrakło konkretów. Zachara dobrze, brak pewności siebie, ale przynajmniej dochodzi do sytuacji, jedną z nich wykorzystał.
Patrząc na to co prezentuje obecnie Paweł, myślę, że Zachar powinien go posadzić na ławce.

O Kolumbijczykach na razie ani widu ani słychu niestety.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.04.2017 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.04.2017, 21:56
Dzięki za wiarę w zwycięstwo do ostatniej sekundy!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 08.04.2017, 22:10
s1mone napisał(a):Wyświetl post
O Kolumbijczykach na razie ani widu ani słychu niestety.
Oni mają 20 lat, nie ma sensu wystawiać ich zanim nie zejdzie im presja spowodowana samym przyjazdem na drugi koniec świata, szczególnie, że nie było potrzeby. Więcej minut dla Videmonta, bo i Boguś i Mało bardzo słabo.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.04.2017, 22:11
Jak dla mnie najbardziej wartościowe i najtrudniejsze zwycięstwo w tej rundzie.
Nieciecza walczyła jak mogła, żeby sie przełamać, zagrali jeden z lepszych meczów, a my i tak umieliśmy wygrać. Wielki team spirit jest w tej druzynie. 3 zwycięstwo w takich warunkach to nie przypadek.
Brawo Kiko, super trener.

Stilic - uwielbiam go. Jaką robi różnicę. Tego się nie zapomina więc w jego przypadku chodzi tylko o dobrą formę fizyczną.
Jak dojdzie jakiś skuteczny napastnik na nowy sezon to będzie bajka.
Llonch - już teraz jeden z najlepszych defensywnych pomocników w Polsce.

Martwi jedynie obrona. Gonzalezowi moim zdaniem brakuje konkurenta. Wie, że i tak będzie grał stad czasem problemy z koncentracją.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.04.2017, 22:14
Ogromna ulga, bardzo ważne zwycięstwo, brawa dla zawodników za grę do końca.

Podobała mi się dziś gra boków obrony, gdyby taki Cywka miał jeszcze wyćwiczone dośrodkowania.....
Mały bez formy, oby trafił z nią na rundę finałową.
Stilić jak zwykle na stojanowa stanowi większe zagrożenie niż większość ofensywnych zawodników w lidze. Gość ma po prostu to coś, gdyby jeszcze potrafił szybko biegać to nigdy nie grałby w Polsce.
Nad Urygą znęcać się tym razem nie będę, mam tylko nadzieję, że znajdzie sobie po upłynięciu kontraktu w Wiśle jakiś klub w I lidze odpowiedni do jego umiejętności.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 08.04.2017, 22:15
Nie no spoko, ja to rozumiem, po prostu myślałem, że coś pograją w tym sezonie, a tu się nie zapowiada na to w najbliższym czasie Widocznie nie są na tyle dobrzy żeby z miejsca kogoś wygryźć, choćby ze zmienników.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.04.2017, 22:33
Ogólnie, latem do zakupu jakiś super napastnik oraz ogólnie do wzmocnienia nadaje się ofensywa. Nieciecza w ofensywnie nie wyglądała gorzej od nas, a chwilami zdecydowanie lepiej. Za to my trochę lepiej w defensywie od nich - zwłaszcza jeśli chodzi o defensywnych pomocników. Moim zdaniem trzeba też jakiegoś dobrego prawego obrońce, Cywka stara się ale wychodzi mu to średnio. Jest 2 klasy niżej niż Boban Jović.

Pierwsza bramka całkowicie na konto Załuski, nie wiem co on tak próbował zrobić, po co się kładł. Gość wygląda przez większość meczu pewnie, a potem robi takiego babola! Już drugi gol w tej rundzie na jego konto.
Nie do końca. Wyszliśmy na mecz bez prawego pomocnika, z jednym środkowym więcej. Cywka grał dwie role, i obrońcy i skrzydłowego. W tej akcji zabrakło Boguskiego który byłby za Cywką i pokryłby tego gościa, który strzelił bramkę.

Płakał po nim nie będę jak mu się skończy kontrakt.
A ja będę, bo miał dużo kapitalnych interwencji ratująych nam dupę. Miśkiewicz wpuściłby więcej goli a Buchalik dużo więcej. To zdecydowanie nasz najlepszy bramkarz w tej chwili i musi zostać tutaj na dłużej.

Llonch i Mąka na swoim poziomie, z tymże Krzysiek znowu zawalił krycie przy stałym fragmencie, nie pierwszy raz.
Zgada się, Mączyński kolejny raz odpuszcza krycie, to nie przystoi pomocnikowi reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 08.04.2017 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 08.04.2017, 22:34
O czym mówił Baszczyński w przerwie bo mi umknęło?
Cieszą kolejne 3 punkty wywalczone w końcówce przeciwieństwo ery Moskala.
Najlepsi Sadlok i Llonch.
Odpowiedz cytując
Plemnior4
Junior Member

Od: 03.2017

Stary 08.04.2017, 22:38
pozowski napisał(a):Wyświetl post
O czym mówił Baszczyński w przerwie bo mi umknęło?
Cieszą kolejne 3 punkty wywalczone w końcówce przeciwieństwo ery Moskala.
Najlepsi Sadlok i Llonch.
Że serce mocniej bije kiedy przyjeżdża Wisełka między innymi i opowiadał o sprawie z Michniewiczem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.04.2017, 22:45
lLonoch ...co to za zawodnik.jest wszedzie ,caly czas naciska,walczy,dzis klasa sama w sobie.Chyba najlepszy na boisku.

Stilic....nawet bez formy kondycyjnej robi roznice......te jego zagrania,palce lizać
Brozek tez ile mial sil to szarpał i walczył.Dobry mecz kolejny tez Cywki ,tak jak i Brelka.

dzis slabiej Mały ,moze troche odpoczynku>? no i Uryga ale wiadomo grał awaryjnie.

mega wazne zwyciesto,kolejne w 93 minucie meczu,.Kiko ma duzo szczescia w tym ,bo tych punktow gdyby nie te gole w ostatnich minutach moglo byc duzo mniej.Ale co tam trzeba sie cieszyc,remis w Lubinem i jest ósemka.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.04.2017 o godz. 22:49.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.04.2017, 23:06
Drużyna gryzie trawę i mnie to wystarczy. Każdemu podalbym rękę.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.04.2017, 23:10
felipe napisał(a):Wyświetl post
Drużyna gryzie trawę i mnie to wystarczy. Każdemu podalbym rękę.
Dokładnie tak
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.04.2017, 23:15
Może zabrzmi to zabawnie, biorac pod uwagę przebieg meczu, ale z wszystkich spotkań na wiosnę, właśnie z Termaliką najbardziej zasłużyliśmy na zwycięstwo. Dużo operowaliśmy piłką, praktycznie nie faulowaliśmy, stwarzaliśmy multum sytuacji. Mieliśmy dużą fantazję w ofensywie. Tylko wynik do 92 minuty nie był taki jak być powinien.

Llonch, Brlek, Cywka klasa.
Stillić wraca i w dodatku z Zagłębiem znowu zagra na swojej klasycznej "10".

I awans do 8 mamy na 99,9% Nie wierzę, że 41 punktów go nie da. A gorąco wierzę, że będziemy mieć ich 47 po rundzie zasadnicznej.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 08.04.2017, 23:37
To co się stało w tym klubie przez ten rok to marzenie. Gdzie byliśmy latem? Pośmiewisko całej Polski, klub na granicy upadku. A teraz? Organizacyjnie jest to kosmos w porównaniu do tego co było wcześniej. Naprawdę fajna drużyna. Teraz Wesz(L)o o nas pisze: Trudny teren, nie byle kto To czy będą puchary czy nie to nie jest takie ważne. Ważne jest że wstaliśmy z kolan
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.04.2017, 23:48
Ja uważam, że to był nasz najlepszy mecz za Kiko.

Z wyjątkiem dłuższego przestoju tuż po przerwie również w grze ofensywnej było widać pomysł, pewność i wiarę, że bramki są kwestia czasu. Zwycięstwo niby szczęśliwe, bo bramka w ostatniej minucie, ale jednak zasłużone jak cholera.

Z Brleka robi się naprawdę Pan Piłkarz. To już nie tylko jeden czy drugi dobry mecz, na niego po prostu można już liczyć. Może nawet i dobrze, że wypadł teraz, mecze po podziałce będą ważniejsze.
Semir jak będzie zagrywał takie no look passy jak do Pawła, to jestem mu w stanie wiele wybaczyć. To była poezja po prostu. Llonch ma motorek w dupie, coraz bardziej podoba mi się ten chłopak.

Ja wiem ile daje drużynie Paweł w grze kombinacyjnej, i go cholernie cenię za całokształt, ale w tym momencie wolałbym go oglądać na ostatnie pół godziny. Niby póki co wychodzi na Kiko, bo dzisiaj znowu dobra zmiana Zachary daje zwycięstwo, tak jak Bartosz z Płockiem, czy Zdenek z Piastem, ale na ten moment grałbym jednak od poczatku Ondraskiem lub Zacharą. Chociaż Paweł dzisiaj i tak zagrał lepiej niż przyzwyczaił ostatnio.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 09.04.2017, 00:23
Większość z Was uważa, że był to świetny mecz. Dla mnie dużo bardziej podobała się nasza postawa w mecze z pyrami. Bramki zdobyte tylko dzięki szczęściu (szczególnie pierwsza i druga). Solidnie opite zakończenie rundy w pierwszej ósemce I niech Llonch nie znajduje się w szesnastce rywali, tylko nadszarpuje nerwy sympatyków Wisły
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.04.2017, 00:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mieliśmy dużą fantazję w ofensywie.
Ale jakości bardzo mało

masada napisał(a):Wyświetl post
w grze ofensywnej było widać pomysł, pewność i wiarę, że bramki są kwestia czasu.
Tylko z wykańczaniem tych pomysłów było nędznie, bardzo dużo niedokładności, zmarnowanych sytuacji. Ze strzelonych goli to pierwszy strzelił rywal, drugi jakimś cudem wpadł (mega fuks), trzeci to asysta rywala.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.04.2017, 00:38
Markfire20 napisał(a):Wyświetl post
Bramki zdobyte tylko dzięki szczęściu (szczególnie pierwsza i druga).
Do tego słupek i poprzeczka + sytuacja Pawła. Suma szczęścia na zero.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.04.2017, 00:44
Z jednej strony szczesliwe bramki, z drugiej przy wiekszym szczesciu bramek moglo nam wpasc spokojnie 6 albo 7. Ogolnie nie byl to porywajacy wizualnie mecz ale widac bylo golym okiem, ze jestesmy lepsza druzyna. Cieszy wola walki i to, ze oni chyba faktycznie czuja sie druzyna. Przynajmniej takie odnosze wrazenie. Nie wiem jak smutne trzeba miec zycie, zeby uprawiac malkontenctwo po takim meczu, szczegolnie, ze po kazdym meczu, badz w jego trakcie, sa to te same osoby. Wspolczuje wam szczerze z calego serduszka.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 09.04.2017 o godz. 01:27.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.04.2017, 01:20
Pomijając to, że ostatnio mamy fajne wyniki. Pomijając to, że ostatnio szczęście nam sprzyja.
W końcu widać, że nasi zawodnicy stanowią drużynę. Oni naprawdę cieszą się każdą wygraną, widać że czują się dobrze razem. Jeden za wszystkich - wszyscy za jednego. Na tym możemy zacząć budować sukces.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 09.04.2017, 01:38
Dla wielu z Was przykre jest to, że Wisła wygrywa w końcówce meczu. Że awansuje do górnej ósemki. Dla mnie nie.
Odpowiedz cytując
uuuatach
Senior Member

Stary 09.04.2017, 01:58
Nic tylko patrzeć z optymizmem w przyszłość. Ogólnie jest dobrze!
TYLKO WISŁA
udzd
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów