The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2016, 14:43
Kupujcie karnety 93% zysku z niego idzie na klub i tylko 7% to vat. Reszta zarabia klub!
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 22.08.2016, 14:57
A bilety?
W końcu kupowanie biletów na każdy mecz osobno, to większa kasa niż karnet.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 22.08.2016, 15:08
10 000 karbetow to 3 mln zl. Na bilety mamy jeszcze 20 tys. Moejsc na stadionie. Pol rundy przed nami. Lepsze 300 zl wydane pod wplywem emcji niz rozmyslanie sie z zakupu biletow z kolejki na kolejke, i szukanie wymowek, w stylu, "ze chu.ja graja to nie ide", "jakos daja rade, to moze nic sie nie stanie jak raz nie kupie". Mozecie tez zrobic komus prezent, jak jestescie przekonani, ze na 100% kupicie bilet na kazdy mecz.
Po drugie kupno karnetu to gwaltowny zastrzyk gotowki co jest teraz bardzo potrzebe. Bilety rozkladaja sie w czasie i jest niepewnosc. Zawsze roznice mozecie wydac w inny sposob, np w sklepie klibowym
Ostatnio edytowane przez regan : 22.08.2016 o godz. 15:10.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 22.08.2016, 15:09
Najlepszą pomocą dla klubu jest zakup biletu/karnetu, ewentualnie gadżetu ze sklepiku klubowego i obecność na meczu!!! Czym nas więcej na trybunach, czym lepsza atmosfera, tym łatwiej będzie przyciągnąć ewentualnych sponsorów. Wielka Wisła.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.08.2016, 16:33
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
A bilety?
W końcu kupowanie biletów na każdy mecz osobno, to większa kasa niż karnet.
Karnet to natychmiastowy duży przychód, a nie rozłożony w czasie. Dla zadłużonego podmiotu to taka korzyść, że wcześniejsza spłata zobowiązań pozwala uniknąć odsetek. Poza tym to pewny przychód, a z biletami różnie bywa - ktoś na jakiś 1 mecz nie pójdzie i suma się zmniejsza.

Przede wszystkim uważam, że wszyscy którzy chodzą na narożniki i trybuny za bramkami, powinni - o ile mogą sobie na to finansowo pozwolić - przenieść się na sektory A, H, oraz E.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2016, 16:35
Poczekajmy tylko na oficjalne ogłoszenue powrotu klubu po skrzydła TS.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2016, 16:53
Także zobowiązuje się do kupna czegoś ze sklepu, gdy tylko potwierdzi się informacja o zmianie właściciela.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 22.08.2016, 17:05
Dodam jeszcze ze kupno karnetu daje mozliwosc planowania w strukturze wydatkow! Te pieniadze beda szybciej na koncie Wisly, dzieki czemu mozna planowac wydatki bez zalozen, ktore sa obarczone duzym ryzykiem. Odpada wiec stres, bo wlasciciel wie na czym stoi i na ile moze sobie pozwolic. Z biletami jest nestety na dwoje babka wróżyła. Jak dla mnie akcja kupujemy 10 000 karnetow byla by sensowna. Najlepsze rozwiązanie. Wymaga tylko poparcia Tylko dobrze to rozreklamowac i bedzie naprawde git.
Ostatnio edytowane przez regan : 22.08.2016 o godz. 17:07.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2016, 17:51
ja i córka mamy karnet caloroczny więc bilet odpada....najwygodneijszą dla mnie opcją są cegiełki.poza tym maja one tą zaletę,że sa bezkosztowe i możliwie szybkie do wdrożenia.mowie o cegielkach wirtualnych.jeżeli takie powstana to moim zdaniem na każdej stronie czy tam forum wislackim powinnien byc do nich link.klikam-przekierowanie do banku-płace-i jestem szczęśliwy ,ze pomogłem najlepszemu klubowi na świecie...to jest bezcenne za wszystko inne zaplace kartą
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.08.2016, 18:29
A moze drugi mecz gwiazd ,kupna gadzetów itd.Jak wtedy ta kasa klubiowi pomogła.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.08.2016, 19:22
Drugi rok z rzędu - a więc od początku takiej możliwości - mam karnet na cały sezon.
Dla mnie, co już napisano - najlepszym wyjściem byłyby cegiełki, 5, 10, 20, 50 itp.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 22.08.2016, 19:31
Może kalendarze wykupmy? https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/wis..._na_sciane_B1/ to dla najmniej zamożnych jest całkiem spoko opcja. Dobrze byłoby postarać się o wykupienie takich rzeczy, żeby niepotrzebnie nie zalegały gdzieś w magazynach albo też nie zostały zniszczone. Ja kupię 2 w najbliższym czasie. I na mecz ze Śląskiem obowiązkowo się pojawię.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 22.08.2016, 20:35
Wszyscy na Śląsk, nie ma wymówek, jeszcze nigdy Nasz Klub nas tak bardzo nie potrzebował, niech najgłośniej śpiewane "życie bym dał za krakowską Wisłę..." okaże się w piątek prawdziwe!!!
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.08.2016, 00:02
Pomoc finansowa swoją drogą. Owszem, dla mnie to wydaje się być łatwiejszy wybór, ale zastanowiłbym się również gdzie można uciąć koszta funkcjonowania klubu. Jestem przekonany że wiele prac zamiast zlecać osobom spoza klubu... można by tutaj namówić ludzi do wykonania w czynie społecznym. Może to nie będzie jakaś astronomiczna kwota, ale zawsze to jakiś grosz który pozwoliłby utrzymać pensję zawodnika.

Czy TS po przejęciu spółki mógłby udostępnić strukturę wydatków?

---
Ponadto w tym klubie zupełnie brakuje marketingu (zwłaszcza tego małego marketingu). Z własnego doświadczenia wiem, że wielu fanów naszego zespołu dużo podróżuje po świecie. Często są to podróże biznesowe. Często tacy ludzie spotykają kogoś kto ma naprawdę ciekawe dojścia biznesowe.
I w tym miejscu brakuje narzędzi by wyróżnić się na tle innych setek tysięcy klubów na świecie. To może być coś prostego: np. kanał na YT z materiałami uniwersalnymi językowo które będą wzbudzać aprobatę poza środowiskiem kibicowskim.
Taki marketing działa prosto. Spotykasz się z kimś kto ma dojścia (np. dyrektor średniego szczebla w korporacji z którą współpracuje moja firma. Pokazujesz filmik. Czy ten dyrektor zaprezentuje ten filmik komuś z zarządu? Może wzbudzi taki entuzjazm, że komuś przyjdzie na myśl by spróbować zawiązać współpracę z klubem?) Nawet jeżeli ktoś tylko raz do roku będzie mieć sytuację by wykorzystać taką chwilę... to pamiętajcie że takich kibiców są dziesiątki.
Właśnie to marketing szeptany poza kręgiem kibicowskim strasznie u nas kuleje.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.08.2016, 07:50
A co myslicie o pomyśle, zeby pomoc Wiśle i jednocześnie dać troche radości dzieciakom? Mianowicie zbieramy określoną sume pieniędzy i wykupujemy wszysykie maskotki i przekazujemy je maluchom w szpitalach, ew dogadać się z jakąś placówką i zabrać dzieciaki na mecz.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2016, 08:07
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
A co myslicie o pomyśle, zeby pomoc Wiśle i jednocześnie dać troche radości dzieciakom? Mianowicie zbieramy określoną sume pieniędzy i wykupujemy wszysykie maskotki i przekazujemy je maluchom w szpitalach, ew dogadać się z jakąś placówką i zabrać dzieciaki na mecz.
Myślę że pomysł świetny, akcja typu 'Kup bilet dla dzieciaka' - kibice kupują bilety dla placówek typu dom dziecka, szkoły itp. Mamy kupować bilety to kupujmy dla kogoś konkretnego.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.08.2016, 09:04
Cytat:
Jaki zysk, skoro wyliczyłeś tutaj sam przychód bez uwzględnienia kosztów tj. wynajem stadionu, podatek od biletów (8%), oświetlenie, obsługa każdej trybuny, obsługa gastronomiczna, woda, prąd, firma ochroniarska, stewardzi, pracownicy kas itd.

Tak to by każdy chciał, ciągnąć sam zysk bez ponoszenia kosztów
Wybacz źle się wyraziłem, oczywiście przychód. Zysk po odliczeniu kosztów pojedynczego spotkania (podatek, obsługa itp.)
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 23.08.2016, 09:12
Kasy trzeba szukać wszędzie
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.08.2016, 09:14
Pomysł z gadżetami i cegiełkami świetny. Może da radę wprowadzić jakąś nową, serie zwykłych koszulek, jeżeli w sklepie będzie brakować czy coś takiego nowego dołożyć.

+ Cegiełki też pomoc prosta i szybka.
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2016, 09:16
momo napisał(a):Wyświetl post
Myślę że pomysł świetny, akcja typu 'Kup bilet dla dzieciaka' - kibice kupują bilety dla placówek typu dom dziecka, szkoły itp. Mamy kupować bilety to kupujmy dla kogoś konkretnego.
Chętnie się dołączę do podobnej akcji, w miarę skromnych możliwości. Również wirtualne cegiełki wydają się być fajnym pomysłem. Póki co zostaje bilet na mecz i jakiś inny gadżet ze sklepu.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.08.2016, 09:25
O biletach też myślałem akurat wczoraj. Skoro i tak ktoś miałby ochotę kupować bilet, to można przekazać je komuś, kto na stadion pójdzie. Rodzinie czy znajomym, a jeśli byłaby zorganizowana jakaś grubsza akcja, to może jakieś szkoły? Swoją drogą poszedłby niezły przekaz w Polskę, że Wiślacy fundują bilety szkołom czy maskotki do domów dziecka, przy okazji wspomagając klub.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.08.2016, 09:30
Cegiełki są o tyle prostszym rozwiązaniem, że nie ma żadnych kosztów, w przeciwieństwie do gadżetów, czyli cała cena sprzedaży trafia do klubu a nie jedynie jej część....
Na dzisiaj konieczne byłoby jednak sprzedanie zdecydowanie większej ilości karnetów, co czego również się przyczynię....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.08.2016, 10:07
Teraz najważniejsze jest to, aby naprawdę pokazać swoją miłość do Wisły.
Dość pierrdolenia w internecie, narzekania na sytuację. Dość szukania wymówek, dlaczego nie chodzę na mecze! Koniec.

TS Wisła mówi sprawdzam! I ja też mówię sprawdzam!
Każdy bez wyjątku powinien zebrać się w sobie, przypomnieć ile razy cieszył się po wygranych meczach, po emocjach w europejskich pucharach, ile raz wracał z fety z rynku. Teraz jest ciężko, ale od nas samych zależy czy będzie lepiej.

Faceci łapią się za jaja, Kobiety za cycki i jedziemy z tematem!
Wisła jest najważniejsza i nie twórzcie podziałów! Nie pasuje wam SKWK, WSH. Okej. Kupcie bilet na inny sektor, wspierajcie klub, dzięki któremu przeżyliście niezapomniane momenty w swoim życiu.. Nikt z was chyba nie znalazł się na R22 przez przypadek, to nasz dom, nasza rodzina, o którą musimy dbać! I teraz pojawia się szansa na to aby dać coś od siebie, pokazać, że WISŁA to nie tylko pięć liter, ale coś więcej.

Nie od razu Kraków zbudowano, ale my możemy wykonać mały krok do tego aby pokazać całej Polsce, że siłą tego klubu są kibice, bez względu na różnicę w poglądach, różnice na temat zgód, itd.

WISŁA JEST WARTOŚCIĄ, KTÓRA JEST PONAD WSZYSTKIM, MA NAS ŁĄCZYĆ A NIE DZIELIĆ!

WISŁA TO MY.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.08.2016, 10:15
Podpisuję się pod wszystkimi słowami WISLAZWE jako też każdym z osobna generalnie - kupujmy asortyment z Wiślackiego Świata - najlepiej już dziś - o ile dojdzie ostatecznie do finalizacji umowy (JM nie można do końca wierzyć) - a przy okazji każdego meczu Wisły wstępujmy na stadion i kupujmy różne rzeczy w ten sposób wzbogacimy Wisłę o dodatkowe pieniądze, które teraz tak bardzo są jej potrzebne. Ja kupię w najbliższym czasie trochę rzeczy. 2 kalendarze na 2016 r., który wprawdzie się już kończy, ale można to potraktować jako formę cegiełki. W sklepie są różne inne ciekawe gadżety, więc myślę, że warto spróbować wykupić cały asortyment. Ten, któremu leży Wisła na sercu, niech - po info o sprzedaży Wisły - siada na komputer, wklepuje sklep.wisla.krakow.pl i niech kupuje cokolwiek - breloki, zapalniczki, pościel, koszulki etc. Razem jesteśmy w stanie stworzyć wielką Wisłę. Proponowałbym także, w ramach kontroli stworzyć forumowy temat, w którym tworzylibyśmy tabelę, co, kto i ile wydał w danym miesiącu w Wiślackim Sklepie może to nas też trochę zmotywuje do wspierania klubu. No i oczywiście przede wszystkim teraz trzeba chodzić na mecze. Sam się trochę zaniedbałem ostatnio, ale obiecuję, że teraz ruszę tyłek i pójdę. Ja zabieram dwie osoby ze swojej rodziny na mecz ze Śląskiem (pod warunkiem, że JM sprzeda Wisłę). Wy też angażujcie swoją rodzinę we wspieranie klubu Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2016, 10:24
i ja się podpisuję pod tym co napisał WISŁAZWAE, z tym że ja łapię za cycki i ciągnę je na mecz. Jaja zawsze ze mną chodzą
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.08.2016, 10:31
Nie ważne co byle była by opcja płatności payU/SMS. W takich akcjach ważne jest aby pod wpływem impulsu można było szybko kasę przekazać.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.08.2016, 10:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy tylko na oficjalne ogłoszenue powrotu klubu po skrzydła TS.
No tak miałem pisać właśnie, po ogłoszeniu przejęcia zrobię jakieś zakupy, miałem pojechać po wolfym,że tylko klepać potrafi, ale widzę, że zabiera się wyłożyć coś od siebie więc OK

Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 23.08.2016, 10:51
JA Karnet zawsze mam choć nie zawsze mogę być na meczu ale kupuje dla zasady.
Choć ja się wszystko unormuje to moze by dał0o rade by zakupić bilety do jakieś Loteri ma firme z checia bym kupił bilety i dawał losy klientą np zakup 15 biletów a nawet karnetów.
Z czego by była kasa z biletów plus kasę z loteri przekazał bym na konto Wisły
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.08.2016, 11:11
Panowie, Panie, jeśli chcecie dać Wiśle pieniądz, a już macie karnety i bilety, to zaczekajcie na te cegiełki, albo na konto klubowe, bo kupując gadżety w sklepie to w większości wspieracie ich producentów, a nie Wisłę, która dostanie tylko marżę na produkcie i z waszych 100 PLN do klubu trafi 40 PLN (no chyba że produkt już leży na stocku, ale to się wyprzeda i zamówią nowe).

Poproście Damiana Juszczyka na TT o konto klubowe, na które można robić przelewy wspierające. ALE TO PO PODPISANIU UMOWY I OFICJALNEJ INFORMACJI O TS JAKO WŁAŚCICIELU
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.08.2016, 11:18
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Panowie, Panie, jeśli chcecie dać Wiśle pieniądz, a już macie karnety i bilety, to zaczekajcie na te cegiełki, albo na konto klubowe, bo kupując gadżety w sklepie to w większości wspieracie ich producentów, a nie Wisłę, która dostanie tylko marżę na produkcie i z waszych 100 PLN do klubu trafi 40 PLN (no chyba że produkt już leży na stocku, ale to się wyprzeda i zamówią nowe).

Poproście Damiana Juszczyka na TT o konto klubowe, na które można robić przelewy wspierające. ALE TO PO PODPISANIU UMOWY I OFICJALNEJ INFORMACJI O TS JAKO WŁAŚCICIELU
Dobre i 40 zl ze 100 zl. Póki nie ma żadnych akcji trzeba wesprzeć klub w ten sposób. Nie ma na co czekać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów