|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gdybyśmy dali sobie spokój z krakowską piłką to zalety Jankesa byłby lepiej wykorzystywane, podobnie jak w przypadku Stępińskiego, który własnie walnął 7 bramkę dla Ruchu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Patrząc na skład, to czeka nas 90 minut na fotelu dentystycznym. Ale bez znieczulenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
I chcielibyście kanałowe. Wyrywanie bez względu na nerwy.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Najpierw cisnąłem dziś po Jankowskim.
Potem się śmiałem, że nie strzeliliśmy 100 lat gola z rożnego. Potem wkvrwiałem się na Donalda, że nie podał. Brawo za zlanie kompleksiarzy ![]() A ja mogę co najwyżej przeprosić za dzisiejsze komentarze ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A mozna tak było juz z Termalicą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cieszą 3ptk i wkoncu wygrana w stolicy dico polo
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
BRAWO Panie Moskal za szukanie tych rozwiązań o których mówiłem - Burliga na lewej - brawo, bo wypaliło, choc na poczatku bardziej tam oczekiwałem Sadloka lub Dzikiego !
A Donalda to Jovic to powinien powiesić za jajka ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
No i co.. okazuje się, że można. Nie wiem, naprawdę patrząc na tą Wisłę można ogłupieć. Natomiast konieczne jest teraz kolejne zwycięstwo.
Mega radość, że to właśnie w Białymstoku. Ostatnio 2 razy niesprawiedliwie urwali nam punkty. Szkoda, że pod koniec nie mieli już siły bo można było ich powieźć spokojnie 6 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Brakuje nam napastnika. Dziś było dobrze, ale tydzień temu pytoza, choć sytuację też stwarzaliśmy. Brakuję klasowego napadziora co sie nie blokuje ino strzela. Wtedy bylibysmy przez Piastem. na bank.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
|
No to wciąż jest ten sam schemat - Brożek strzela to wygrywamy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Mam dziką satysfakcję.
Co prawda 4:1 to nie to samo, co 3:0 ale to o to chodziło. To nie Moskal przegrywa czy remisuje nam mecze. To nieskuteczni piłkarze. Kiedy pojawi się 10% więcej skuteczności, taktyka Moskala przynosi sukcesy. Nawet mimo nienadzwyczajnego składu. Też do 55 minuty chciałem wywalić Jankowskiego z boiska. Dobrze, że został. aha... mina bufonowatego dyletanta, który kiedyś przez pomyłkę trenował Wisłę, bezcenna. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niech ktoś uszczypnie bo to chyba żart.Aż się przypomina stara dobra Wisła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zagrali pięknie jak (prawie) zawsze, wygrali jak (prawie) nigdy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
w końcu!!!
Niech nikt mi nie mówi, że Jaga grała na zwolnienie bufona! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a nie grała?
![]() ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
Cieszy ta wygrana bardzo, a już byłem na skraju załamania przy 1-0. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak nigdy za Moskala - wynik lepszy niż gra a nie odwrotnie.
Sama gra nie była porywająca, wręcz mizerna. Dużo niedokładności (zwłaszcza w 1 połowie), aż 65% wszystkich podań w całym meczu było do tyłu, a tylko 35% do przodu (statystyki C+). Z początku meczu fatalna skuteczność, 2-3 dwusetki fatalnie zmarnowane. Mimo przeciętnej gry jest wygrana I jest dlatego, że Jagiellonia była dzisiaj cieńka jak d**a węża. Stosowali totalne zero pressigu, nie przeszkadzali. Większość zespołów z ekstraklasy gra agresywnym pressingiem, fizycznie, i przy takiej bezbarwnej grze jak dzisiaj z Jagą, z tą większością zespołów byśmy dzisiaj przegrali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Szalona ta nasza Wisełka. Wleją w nasze serca trochę nadziei by za tydzień męczyć się z jakimś ogórkiem. Tak było po wygranej 6-0 w Bielsku najpierw z Koroną a potem Termaliką...Obawiam się,że teraz będzie podobnie z Ruchem chociaż bardzo chciałbym się mylić. Czy my nie możemy być systematyczni i wygrać chociaż 3 meczów z rzędu ? Przecież gdyby nie sędziowie i nie te zmarnowane sytuacje bylibyśmy może nawet i liderem. Nie wiem już sam co sądzić o Moskalu...Jeśli nabierzemy tej konsekwencji i automatyzmu gdzie będziemy wykorzystywali sytuacje może być bardzo dobrze. Potrafimy jednak za Kazka klepać tą piłkę chyba najlepiej w Polsce bez żadnej ściemy tyle,że brakuje nam wykończenia. Przydałby się taki ktoś jak legii Nikolić..
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nareszcie!
I w koncu jakis fajny weekend ![]() Dobra gra,znowu ta pilka chodziła az miło dla oka,tylko tym razem wkoncu są ..efekty! Brawa,teraz widac ze gdyby Moskal mial takiego Nikolica to bylby trenerem Wisly jako lidera tabeli. Bo cala reszta wyglada dobrze....,obrona,pomoc(coraz lepszy Popovic,a brakowalo Mąki) ,atak,...jakby Jankowski sie odblokował ,ale tak na dobre.. Generalnie duzo pozytywow i lepsze humory,widok pilkarzy w koncu po meczu z radościa ....wiecej tego wsyzyskiego.Tak brakuje tego w tym sezonie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Gra była bardzo dobra.
Być może faktycznie było dużo podań do tyłu, ale to chyba głownie po 2:1? Tak czy owak mieliśmy dwukrotnie więcej podań niż Jaga i to przy 80% dokładności. Utrzymywanie się przy piłce to jakieś 62-38 chyba było na naszą korzyść? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Widząc mecz jeszcze raz, mogę takich momentów naliczyć ze 20 - 30. Praktycznie co w każdej akcji ofensywnej gdy piłka dochodziła pod pole karne Jagi, a Jaga jeszcze nie wróciła do obrony, gdy było dwóch na dwóch albo trzech na trzech i można było zagrać do piłkarza wychodzącego na pozycję w polu karnym lub jego pobliżu, to zamiast tego następowało odegranie do tyłu w okolice środka boiska, wtedy już obie linie Jagi zdążały wrócić i dalej było walenie atakiem pozycyjnym gdy broniło już 8-9 piłkarzy Jagi. Ogólnie Jaga dzisiaj bardzo słaba. A w wykonaniu Wisły: pierwsza połowa - gra fatalna. Druga - dużo lepiej, ale wciąż przeciętnie. Wynik dobry bo dopisała skuteczność a rywal grał jakby go dopiero wybudzili ze śpiączki. W wielu meczach w tym sezonie Wiślacy grali lepiej niż z Jagiellonią, ale przeciwnik stawiał wyższe wymagania niż Jaga i to nie wystarczało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Czy ja wiem, raczej brakowało skuteczności.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Widziałem na żywo prawie wszystkie mecze na żywo, zasadniczo to po wszystkich dotychczas jeździliśmy. Tylko ta skuteczność (no dobrze, sędziowie i brak szczęścia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Taktyka Moskala jest dobra, po prostu brakuje nam klasowych graczy, ktorzy w kluczowym momencie zrobią przewagę 1vs1 lub wykorzystają setke. Dla niektorych naszych kopaczy ten styl gry jest nieodpowiedni -z powpdu niskich umiejetnosci sa nieprzydatni.I właśnie tu jest caly pies pogrzebany, gdyz lepsze zamienniki
kosztuja o wiele wiecej niz jestesmy w stanie wydacDlatego podsumowując . Potrzeba spokoju i cierpliwosci - lepiej czasem klepac te pilke bez sensu jak nie idzie i zremisowac niz ryzykowac oddajac ja i stawiac na chaos, bo tylko taka mamy alternatywe, a grac na chaos to gra cala liga. Kojarzy mi sie, ze kiedys bodaj Framat nazwal taka gre jaka preferuje Probierz " wieśniacy z widłami" z czym sie musze zgodzic ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2015 o godz. 07:15.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja osobiscie nie jaram sie tym "wysokim" zwyciestwem. Jaga gra od kilku tygodni taka padake ze kto jej nie ogra ten frajer. Jesli Wisła potwierdzi ta dobra gre z Ruchem to bedzie oznaczac ze w koncu cos sie odblokowało. zeby tylko nie bylo tak jak po Podbeskidziu. wysoka wygrana a pozniej 3 mecze bez gola.... trzeba wierzyc ze wreszcie cos ruszy. szkoda ze znowu Moskal robi zmiane w 94 minucie. nie wiem co miało na celu? bronienie wyniku? przeciez to troche ponizanie zawodnika(Cywke) dac mu wejsc na 20 sekund.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jagiellonia wczoraj została zdominowana.
62% posiadania piłki, 559 (447 celnych) do 281 (181 celnych). Wczoraj ręce same składały sie do oklasków po kolejnym celnym podaniu czy udanym odbiorze. Cierzniak po raz enty pokazał że jest solidny, najlepszy mecz rozegrał Denis Popovic oraz nieźle jak na siebie Alan Uryga. Jankowski zaczynał irytować wiec strzelił, uff! Widać ze mamy zespół w którym jest atmosfera,to cieszy. No i Głowacki. Im starszy tym mniej sie sypie. Brawo skało, i dzięki za miły weekend ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|