|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Wygrywamy z mistrzem, remisujemy pechowo na Legii, a niektórzy modlą się o 6 miejsce żeby nie srać po gaciach na wiosnę. Cóż za pie....ony minimalizm. To jest pokłosie takich wynalazków jak Probierz czy Smuda na posadzie trenera... i choć ich już nie ma, niektórzy dalej żyją przeszłością...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Niestety z jakością i efektywnością gry bywa bardzo różnie więc o wiele za wcześnie na fanfary. A jakich mamy rezerwowych (którzy wcześniej czy później będą musieli grać) pokazał mecz z Ruchem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Niektórzy dalej myślą, że jesteśmy silni. Nieprawda, silni to byliśmy 10 lat temu, teraz musimy po prostu przetrwać w tej lidze. Zajęcie 7mego miejsca z jednym 32 letnim napastnikiem w kadrze to będzie jak wygranie tej ligi. Zejdźcie na ziemię. Nasz potencjał kadrowy to 12-13 miejsce, jak wskoczymy do 8 będzie kozacko naprawdę. Jutro remis z silną kadrowo Lechią będzie doskonały. Wszyscy na mecz! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Kozacko to będzie jak znajdziemy się w trójce, wszystko co poniżej nie zmieni nic w naszej sytuacji (no chyba, że faktycznie wylądujemy poza 8, LOL). )
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.08.2015 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku nie każdy jest takim błaznem, że widzi w tych średnich piłkarzach mistrzów Polski czy TOP 3. To wszystko są średni piłkarze bez mentalności zwycięzców, grający na czas przy remisach. I tyle. 4 mecze wygrane na 20. Możesz w każdym poście się masturbować jacy oni nie są wielcy, ale fakty są takie, że to jest dolna połówka tabeli. Faktów nie oszukasz. 4/20. Ale ok. Są zajebiści. Właśnie przejebali z Ruchem Chorzów, który w składzie ma same odpady + nieopierzone anonimy. A w dodatku pojawiają się sugestie, że ten mecz sprzedali. Były lata tłuste, teraz są chude.
Get used to it. Cycle of life. Najbardziej boli, że od drużyny odwrócil się kibice i z tego co wiem ty na mecze też nie chodzisz. 7 tysięcy sprzedanych biletów. Wstyd. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
I nikt tu nie mówi o fanfarach tylko, stawianie sobie w dzisiejszej sytuacji celu szóste miejsce to minimalizm śmierdzący Smudą, a tego smrodu nie zniesę
Otrząśnij się, gramy ładną piłkę prowadzimy grę w meczach z mistrzem i wicemistrzem gdyby nie gwiazdeczki których już nie ma statystyka wyników byłaby zupełnie inna, ale o czym byś wtedy biadolił... ps. sam się przyzwyczajaj do syfu który sobie wkręcasz... sprzedali? Co za pajac... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pajaca to sobie poszukaj u siebie w domu, nie powinno to zająć dużo czasu.
"Lepszy kibic odwrócony" Co do meczu w PP poszły absurdalnie duże kwoty z różnych stron świata na over 2.5, było to jedno z najgrubiej granych zdarzeń w tym dniu na świecie. Przypadek? Mnie to daje do myślenia. Nie chce mi się kłócić z kościołem pt. "jesteśmy zajebiści, mamy świetnych piłkarzy". Spoko, macie prawo do takiej oceny. Ci świetni piłkarze nie wygrywają nawet 25% meczów w jakich grają. W tym sezonie wygrali jeden. Na wyjeździe nie wygrali od roku. Roku, ....a. Jesteśmy najlepsi! I żeby byla jasność. Nie ma w tym żadnej winy Kazia Moskala. Z drużyny złożonej z przeciętniaków wyciska co się da. ![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jasiu karta kibica to jeden z głównych powodów pustek na stadionie, nie tylko naszym. Dlaczego? Bo kolego w ogólnym mniemaniu kibic to bezmózgi debil i nikt nie ma zamiaru dopisywać się do takiej listy zwłaszcza podając pesel i zdjęcie. Jeżeli tego nie rozumiesz to ja nie mam zamiaru tłumaczyć.
Natomiast lepszy kibic który nie przyjdzie na mecz kiedy drużyna gra kiłę, ale będzie pozytywnym bodźcem kiedy zacznie grać lepiej, niż wiecznie obecny ale również wiecznie niezadowolony. Tym bardziej wartościowy im bardziej umartwiający się chodzeniem na mecze, im bardziej niedające się oglądać tym lepiej. I wyprzedzając, jeżeli myślisz, że prawdziwy kibic chodzi na mecze dopingować, a nie oglądać mecz to serdecznie współczuję... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dowód osobisty masz? Prawo jazdy? Tam też musisz podać PESEL i zdjęcie, cóż za pech.
"Lepszy kibic, który nie chodzi na mecz, niż ten który chodzi" Cóż, ja nie jestem w stanie niestety ciągnąć tej dyskusji dalej bo tu trzeba specjalisty, ale poratuje Cię przydatnym linkiem. Pomoże ci rozwiązać swoje problemy, nie musisz dziękować. https://babinski.pl/
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.08.2015 o godz. 10:43.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Bieda z tym u nas. ---- Punktów potrzebujemy jak tlenu. Oby udało się zdobyć komplet by mozolnie piąć się w górę i uciekać z tej grupy spadkowe. Z taką drużyną jaką mamy, moim zdaniem potrwa to sporo. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Remis doskonały u siebie z Lechią...-.- ? Poza tym to świetnie idzie Lechii póki co,hahaha.
Klub żyje z pieniędzy kibiców. Obecne czasy pokazują ilu ich tak naprawdę Wisła posiada. Ch*j z pozytywnym bodźcem jeśli drużyna grająca kiłę spadnie np. z ekstraklasy....
Ostatnio edytowane przez Babba : 16.08.2015 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Silna kadrowo Lechia
Z całym szacunkiem do braci z północy, ale dostali z lechem, którego obecnie ogrywa każdy!!!! Dostali u sibie z cracovią, z która Wisła (ponoć druzyna z potencjałem na miejsce 12-13 ) remisuje na "wyjeździe". Ta silna kadrowo Lechia nie wygrała meczu w tym sezonie. Ta silna kadrowo Lechia mimo łatwiejszego terminarza na początku ma 2(!!!!!!) pkt. A ta ponoć słaba Wisła mimo najcięższego terminarza w lidze ma 5(!!!!!) pkt. + 1 który był ale niestety go nie ma :/ . Więc nie mam pojęcia na czym opierają niektórzy swoją teorie o silnej kadrze Lechii i słabej Wisły. Bo na pewno nie na stylu gry i na pewno nie na tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To że Lechia gra słabo i jest pod formą nie znaczy że jest słaba kadrowo! Nie myl tych dwóch rzeczy!
Lechia zamiast normalnie się przygotować do sezonu to bawiła się w "promowanie marki" przez sparingi z Szachtarem, Schalke, Wolfsburgiem czy Juventusem. Teraz dopiero wracają do gry po falstarcie. Niemniej liczę na zwycięstwo w tym meczu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem na jakiej podstawie Lechia ma mocną kadre. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bezsensowne dywagacje o polskiej lidze. Lechia aktualnie jest beznadziejna. 40 osobowa kadra składająca się z z dziwnych nazwisk plus słaby trener. Nie zmienia to faktu, że wynik meczu wcale nie jest oczywisty. To jest własnie urok naszej ligi ogólnie a Wisły szczególnie. Wręcz tego meczu bardziej się boję niż meczu z Legią. Przecież my jesteśmy specjalistami od porażek z ogórkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
My raczej jesteśmy specjalistami dla drużyn, które potrzebują przełamania serii niepowodzeń. Nie zmienia to jednak faktu, że wierzę w nasz zespół, bo widziałem potencjał w poprzednich spotkaniach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Czy Lechia ma więcej "piłkarzy" niż Wisła? Tak Czy Wisła ma problem by uzbierać 18 na mecz PP ? Tak Czy Lechia ma taki problem?Nie I co do porównań typu ze Lechia z kimś przegrała a my wygraliśmy a oni zremisowali. Wisła póki co jako jedyny zespół stracił punkty z Górnikiem Zabrze który wczoraj przegrał z beniaminkiem Termalicą 3-0. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jak coś wrzucasz w cudzysłów to bądź precyzyjny bo tylko się ośmieszasz... A Twoje osobiste doświadczenia mnie nie interesują. Jedyne co stawia pod znakiem zapytania mocarstwowe ambicje dzisiejszej Wisły to postawa jedynego napastnika, jeżeli dalej będzie udawał profesora to niewiele ugramy, chyba że ktoś go zastąpi. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Guest
|
|
Ale oczywiście to wyjście na finansową prostą i stworzenie trwałych podstaw jest w tej chwili najważniejszą sprawą, po jej załatwieniu będzie można pomyśleć jak się odbić i wrócić na swoje miejsce.. Skład ogólnie rzecz biorąc wydaje się być słabszy szczególnie w ofensywie niż w poprzednim sezonie - samotny-coraz starszy Brożek, nie ma nikogo na miejsce Stępińskiego, nie widać wśród pozyskanych gracza o potencjale i charakterystyce Stilica.. Dalej pomoc - dzięki Mące nie tęsknimy za Dudką i Ostoją, notujemy też progres na bramce. Ogólnie jednak moim zdaniem potencjał zespołów z przedostatniego (zwłaszcza) i ostatniego sezonu był większy niż obecnie i gdyby sytuacja klubu była zdrowa one spokojnie zdobyłyby pucharowe miejsce. @Drozd Zasady gry z kk są jakie są, w tym kontekście mówisz- nie chcę chodzić na stadion na mecze Wisły. To zrozumiałe. Z drugiej strony to że takie podejście nie zbliża Wisły do spłaty długów i załatwienia np. kogoś kto zastąpiłby albo zagrałby z jedynym napastnikiem to też zapewne wiesz.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.08.2015 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy szeroka kadra oznacza mocna kadre?-absolutnie nie Czy był problem uzbierać 18?-nie wiem, nie ustalałem. To pytanie do Moskala i tylko on na to ma prawo odpowiadać. Czy Lechia ma taki problem? j.w. Idąc tym tokiem myślenia to Termalica jest drużyną która pokonała Zagłębie, które pokonało amice. Więc to oznacza, że Termalica>amica |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy to mnie śmieszysz i to mocno.
Czy jestem w danej chwili na meczu, czy nie, to do frekwencji się zaliczam, bo jestem posiadaczem karnetu ))) Jak tylko mogę to jestem (np. dzisiaj zamierzam) i na pewno taka menda jak ty nie będzie mnie z tego rozliczać i wypisywać bzdur o mnie.Także ziomuś, z łaski swojej od........ się. A jeśli chodzi o jakość piłkarzy to na pewno są gorsi niż parę lat temu, wtedy celem drużyny w każdym sezonie było mistrzostwo. Pierwsza trójka nie jest jakimś wygórowanym celem, jeśli popatrzysz na to jakie drużyny ostatnie dwa lata kończyły przed nami w tabeli ![]() Dwa ostatnie sezony uważam za przegrane przez Wisłę. Mogę? Mogę, a ty spieprzaj dziadu ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.08.2015 o godz. 14:48.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Drozd "karta kibica to jeden z głównych powodów pustek na stadionie"
najbardziej zabawne że ten "wynalazek" nie przeszkadza wolnorynkowcom z różnych kanap, nie rozumieją że to jest kryminał , jutro ogłoszą że trzeba meldować się w urzędzie przed meczem to bez zmrużenia okiem to zrobią i jeszcze staną w kolejkach , ze zrozumieniem i aprobatą co do meczu , przerwać syndrom remisowy Kazia i wygrać , jak najbardziej możliwe , czego sobie i wam życzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Skąd ta informacja? Gdzie tak dokładnie to śledziłeś, że wiesz z jakich stron świata były wpłaty na over, i że było to grubo grane?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Rozarian ---> ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To pewnie z Betfair? Absurdalnie wysokie kwoty to nie są jak napisałeś. Nie dziwota, że poszło trochę więcej kasy niż normalnie na ten typ zakładu, skoro dowiedziano się, że zagra u nas Czekaj i junior na stoperze
![]() To jednak nie upoważnia jeszcze do stawiania zarzutu o tego typu ustawkę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Haha a co upowaznia? W Lidze Mistrzów handluja meczami ale polska liga czysciutka oczywiście
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A masz dowód na to, że nie jesteś idiota i koniec rozmowy?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 16.08.2015 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czy to ptak, czy samolot? NIe to Guerrier!
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|