|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Spotkanie z Piastem zakończy się | |||
| zwycięstewm Piasta |
|
35 | 28,69% |
| remisem |
|
22 | 18,03% |
| zwycięstwem Wisły! |
|
65 | 53,28% |
| Głosujących: 122. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
ale pieprzycie smuty. Co będzie to będzie ważne że ABG będzie obecna licznie.
Do zobaczenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Piast gra niezłą, prosta piłkę. Chłopaki tam walczą w przeciwieństwie do naszych.
Będzie remis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Stawiam wymęczone 0-0 lub skromną wygraną Piasta. Natomiast w ciemno i buka mozna stawiac że nie stzrelimy wiecej niz 1 gola. Wszak srednia musi byc zachowana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
1 października gramy z Piastem a 5 z Legią, co za idiota układał terminarz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Że niby co Ci nie pasuje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
skandal...
Ja sobie żartowałem ![]()
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 30.09.2012 o godz. 15:43.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widzę nic w tym złego. Nie gramy w europejskich pucharach, mamy 15 meczów w rundzie jesiennej plus te kilka w pucharze Polski, jeżeli 4 dni przerwy to skandal to ja nie mam pytań.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bez jaj,to piłkarz zawodowy dwóch meczów w tygodniu nie zagra ?
Zajebany będzie po poniedziałku aż do piątku ? ![]() Dobrze,że obejdzie się bez popisów gumojada i Ivicy kiwającego sie 5 minut ze sobą. Liczę na Chrapka i Szewczyka że tą wiare pociagną i jakieś punkty szczęśliwie zdobędziemy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
O ile pamiętam niedawno pokonaliśmy Piasta 3-1 .. Co się wielkiego zmieniło że teraz mamy na błagać o remis
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.09.2012 o godz. 18:41.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ranga spotkania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ten Piast to teraz taka druga Odra Wodzisław z dawnych czasów,niewygodny rywal.Będą sie Nasi musieli nabiegac, w obecnej formie i remis mnie ucieszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak obejrzałem mecz Piasta z Legią to pomyślałem, że 1 punkt w tym dwumeczu to będzie sukces.
Ale teraz już nie jestem taki pewien. Mecz z gatunku tych, w których każdy może wygrać. Jednak na pewno wskazanie na Piasta musi być. Recepta na Wisłę od dłuższego czasu jest prosta, biegać, biegać, biegać... Nawet w piłkę niespecjalnie trzeba umieć grać. A Piast biega. Aż ciekaw jestem jak tam efekty praktyczne postawionej "diagnozy" będą. Co prawda tą diagnozę to juz pan Czesiek co siedzi dwa rzędy wyżej dwa miesiące temu zdiagnozował , ale lepiej późno niż wcale.Tylko, żeby nasz nasz diagnostyk nie zapomniał, ze jak się przebywa więcej na polu karnym przeciwnika to mniej na swoim i można strzelić dwie a stracić 5. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Oczywiście z Piastem może być ciężko, jak z każdym w tej lidze.
Pogoń nas walnęła a z Jagą remisuje. Rozniosła Zagłębie na dzień dobry czterema golami a wczoraj to samo Zagłębie remisuje z Legią dość frajersko bo dwa razy wyszło na prowadzenie. W tej lidze nie ma nic do przewidzenia, bo równie dobrze można wygrać czy dostać bęcki. Co do samego meczu jestem pozytywnie nastawiony, gramy straszny piach jednak dwa ostatnie mecze na zero z tyłu więc jeśli sami ukłujemy chociaż jedną bramkę nie powinno być źle pod względem wyniku. Probierz może i mega trenerem nie jest, ale za to że wpuszcza naszych młodych chłopaków ma mój szacunek. Pamiętamy jeszcze jak Skorża zapewniając sobie tytuł kilka kolejek wcześniej nie dał szansy chyba żadnemu graczowi z ME. Tylko zwycięstwo się liczy w najbliższym meczu. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ale my jesteśmy dramatycznie słabi - jedziemy do beniaminka a wszyscy mają obawy co do jutrzejszego wyniku. Obawy.. całkiem słuszne, co pokazał nam mecz z innym beniaminkiem w Szczecinie i inne mecze rozegrane przez naszych kopaczy w tym sezonie, mamy za sobą 5 kolejek i jeden mecz PP - i w żadnym z tych spotkań Wisła nie była zespołem lepszym od przeciwnika.
Gra defensywna uległa, że tak powiem delikatnej poprawie - dwa mecz czyli 180 minut bez straconej bramki! Gorzej nadal wygląda nasz ''gra'' ofensywna 15 sierpnia to pierwszy i ostatni raz w tym sezonie kiedy potrafiliśmy znaleźć drogę do bramki rywali więcej niż jeden raz! Patrząc na ostatnie mecze Piasta obawy są słuszne, większość nie będzie zaskoczona porażką.. Wisły. Myślę, że zaskoczą nas jak wygrają, to dopiero będzie niespodzianka kolejki. Z dawnych lat przed takimi dwoma wyjazdami pod rząd każdy by pisał na 6 możliwych punktów do przywiezienia przywieźmy 4 będzie git! A teraz? Przywieźmy 2 punkty... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat z innego tematu myślę, skomentować go można w tym temacie...
Czy Ty w ogóle miałeś okazję oglądać gościa w akcji w tym sezonie, czy tak tylko napisałeś patrząc na innych ex Wiślaków bramkarzy... W moim odczuciu, Trela broni dobrze i wyciągnął kilka piłek w tych 5 kolejkach. Jest mocnym punktem swojej drużyny.... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
czuje fartowne zwycięstwo i tylko punkt straty do 3 miejsca w tabeli
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko loko, pół składu przejdzie obok meczu więc mogą zagrać po 24h na 100% świeżości kolejny mecz "na chodzonego". W sumie nie wiem po co jakieś zgrupowania i tego typu pierdoły? Ustawiliby się na trening z Bunozą i pochodzi sobie wszyscy razem po Bonarce a nie jakieś wyjazdy i zawracanie dupy bieganiem
|
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Jak naszym sie uda objac prowadzenie mysle ze wygramy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Wróciłbym do systemu 4-3-3
Chrapek na rozegranie Jaliens Wilk do rozbijania ataków Melikson Iliev do wspomagania Genkowa. Pareiko Jovanovic Bunoza Głowacki Frederiksen Wilk Chrapek Jaliens Melikson Iliev Genkow z ławki Szewczyk za zmęczonego Ilieva |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego wszyscy uważają Jovanovica za lepszego od Burligi.
Zagrał raptem jeden (nierewelacyjny) mecz po roku przerwy .... Nie strzelił dla Wisły bramki odkąd pamiętam. Bury jest lepszy w ofensywie i nawet jeśli czasem biega jak dziecko we mgle broniąc jest bardziej pożyteczny. My musimy wzmacniać grę ofensywna a nie obronę ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jovanovic swoim bieganiem po prawej flance włączaniem się w atak stwarza większe zagrożenie (dla rywala) niż Burliga
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze, że dopisałeś w nawiasie, że stwarza zagrożenie "dla rywala" bo byłbym przekonany, że masz na myśli stawrzanie zagrożenia dla Wisły. Wszak z ofensywnych rajdów Jovaniovicia przez rok jego "gry" we Wiśle nie była zagrożona jeszcze żadna defensywa ale nadzieja umiera ostatnia, może dziś piłkarze Piasta to zagrożenie odczują. Choć mam wrażenie, że obecność Serba w składzie Wisły budzi taki sam poziom "stresu" wśród rywali jak obecność Burligi czy Boguskiego i generalnie rywale są miarę wyluzowani przez 90 minut ale - tak jak napisałem - może dziś się zdenerwują. Ja bym raczej stawiał, że będzie jak zwykle czyli prędzej zestresuje się Pareiko z winy Jovanovicia niż Trela dzięki Jovanoviciovi.
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2012 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kolejna optymistyczna wiadomość:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html Może więc to jest pierwszy spadkowicz i trzeba wyprzedzić już tylko jedną drużynę (Bielsko?) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dokąd zmierzasz Wisełko? do I ligi? ała boli.....Fartem nie straciliśmy 5 bramek....3 poprzeczki...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W sumie nie jestem jakoś bardzo zaskoczony, bo oglądałem niedawno mecz Piasta i podejrzewałem, że nas pojadą.
Probierz out. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Że zacytuję siebie:
W zasadzie różnica była na 5:0 i właśnie 5:0 oddawało by to co się działo na boisku. Na Łazienkowskiej będzie ciekawie. Bramka na 2:0 to na lekcjach WF-u ostatnią taką widziałem. Kabaretowy występ parodystów z Krakowa. Bronili twardo 1:0 z pierwszej połowy ale nie udało się dowieźć ![]()
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2012 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja bym wprowadził więcej Polaków. Więcej młodych Polaków. Przecież na pewno nie będą grać gorzej niż zagraniczny szrot z czasów Maskaanta, z którym zdobyliśmy tylko MP i awansowaliśmy do LE! Wait...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ostatnia tak beznadziejnie grajaca druzyna jak Wisla jaka pamietam to drukarka gdynia. Tez sie tak kopali po czołach az w dupie szczypalo.
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cóż tu pisać po takim meczu. Moje subiektywne oceny w skali 1-10
Parejek tfu Pareiko - 1 - jak zwykle dał popis i otworzył wynik meczu. Bezcenne. Miejsce Sergieja jest razem z Gargułą i Sobolewskim w ME. Pierwsza bramka jego błąd. Potem jeszcze dał sobie zabrać piłkę w 70 minucie... ale z tego nie było gola. Powoli zaczynam tęsknić za Pawełkiem. Jovanović - 3 - jak ktoś kiedyś napisał, Jovanovic to dobrze ulokowane pieniądze. Taaaak dobrze że aż tego nie widać. Czy jest lepszy od Burligi? Ten sam mierny poziom. I te bezmyslne faule w okolicach ola karnego. Czekaj - 3 - równie słabo jak "inwestycja" Jovanović. Głowacki - 2 - no słabo słabo Fredriksen - 2 - słabo w obronie. Szwczyk - 3 - coś błysnął raz na 15 minut Wilk - 2 - ławka w najblizszym meczu Jaliens - 4 - na tle reszty nieźle. Pozycja defensywnego pomocnika mu słuzy. Melikson - 5 - najlepszy na boisko ale z tego nic nie wynika dla zespołu..... Boguski - 3 biegał i tyle Genkov - 3 - walczył, walczył i tyle tego było. Trochę za mało. Sikorski - 3 - tyle dał co Genkov, walka walka i nic więcej Chrapek - 5 - dobra zmiana, zmysł do gry kombinacyjnej. Ale z kim miał grać? Iliev 3 - był taki na boisku? Jednym słowem gramy to co zwykle. I pewnie gdyby nie otwarty wynik meczu przez Pareike może byłby remis 0-0? Na pewno nie nasza wygrana. Z taką grą właśnie zajmujemy adekwatne miejsce w lidze....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.10.2012 o godz. 19:35.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|