|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może i tak, ale i tak taki zestaw półfinałów (czyli 4 właśnie), jest niemożliwy. Mój typ - Holandia, Niemcy, Hiszpania, Szwecja. Finał Niemcy - Hiszpania i niestety wygrana tych pierwszych.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Drabinka EURO 2012 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Witam
Jeśli chcecie się pobawić w typowanie wyników polecam arkusz w excelu do zciągnięcia stąd: http://www.excely.com/football/euro-2012-schedule.shtml Można ustawić wersję po polsku. Skopiujcie sobie arkusz i na tym skopiowanym wpiszcie wyniki. U mnie z pierwszego typowania wynika, że Polska Wyjdzie z grupy i zagra z Niemcami a Ukraina zakończy na grupie ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.06.2012 o godz. 20:53.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
mea culpa, przepraszam, źle spojrzałem na drabinke. Nie mniej jednak moje typy pozostawiam bez zmian
![]() ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]()
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi na prawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję ba! jestem pewny, że to Hiszpania wygra turniej lubię Hiszpanię i mam nadzieję,że powtórzą sukces z 2008.Presja jest ogromna można powiedzieć, że Hiszpania walczy o potrójną koronę Euro 2008.Mistrzostwa Świata 2010 i Euro 2012.Co do naszej drużyny gramy niby u siebie,ale jak na wielką imprezę mamy nogi z galarety.Chciałbym abyśmy wyszli, ale obstawiam jednak, że nie..
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zrobiłem też taką symulację - wyszło mi, że... odpadną po fazie grupowej Niemcy, Włochy i Anglia
My wg tego co wklepałem wyjdziemy z grupy z 4 punktami.Finał: Holandia-Hiszpania i tym razem wygrana Holendrów w 1/4 nas pokona wlaśnie Holandia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie chciałbym, żeby to zabrzmiało zbyt konfrontacyjnie, ale:
- jeśli Niemcy wygrają swoją grupę B - a Rosjanie będą w grupie A na 2. miejscu to mamy bardzo pyszny ćwierćfinał (1B-2A, 220612): Rosja - Niemcy, na stadionie w Gdańsku (Danzig), 22 czerwca, w 71. rocznicę zakończenia przyjaźni Moskwy z Berlinem. I tylko kłopot, komu mieliby wtedy kibicować Polacy, skoro obie drużyny jednocześnie przegrać nie mogą ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nikomu nie kibicować tylko naparzać obie grupy. A skoro noszenie koszulek z symbolami totalitaryzmu nie jest zakazane, to Niemcy w koszulkach ze swastyką a Ruscy w koszulkach z sierpem i młotem. Dodaliby tym samym Gdańskowi kolorytu
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tutaj informacja onetowska w których knajpach mozna sobie przy piwku obejrzec mecz. Pytanie tylko jaka cena bedzie tego piwa...
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html Teraz wbrew pozorom poważne pytanie, na jakich pozycjach grają poniżsi Eugen Polanski, Damien Perquis, Ludovic Obraniak, Sebastian Boenisch? Nie jestem tak na bieżąco z reprezentacją, Obraniak - to chyba środkowy ofensywny pomocnik - to wiem bo gra najdłużej. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niemcy zajęli w swojej grupie 2.miejsce, a Rosjanie w grupie A byli na 1.miejscu to też mamy pyszny ćwierćfinał Co prawda w Doniecku i przededniu 71.rocznicy zakończenia przyjaźni Moskwy z Berlinem, jednak... dla nas byłoby to nawet wskazane, bo wtedy, zajmując 2.miejsce nasi kibice nie musieliby dymać na drugi koniec świata. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Polanski to defensywny pomocnik , Perquis to środkowy obrońca , Boenisch lewy obrońca , a co to Obraniaka to masz racje.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mila za Onraniaka
Żewłakow za Perquisa Kazimierczak za Polańskiego Wawrzyniak za Boenischa, plus np Magiera na obrone. A mogło być tak pięknie. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Duńczyków typuje na rewelacje turnieju,a to dlatego że ich zawodnicy beda wypoczęci,nie tak przemęczeni meczami w LM czy spotkaniami w najcięższych ligach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dzisiaj wieczorem wywieszam wielka flage Polski (made in China
) na balkonie,a jutro ruszam na Warszawe,a potem Gdansk. Mam nadzieje, ze euro sie nie skonczy dla nas 2 godz. po rozpoczeciu. Jesli mam odpasc z grupy to chociaz dopiero w trzecim meczu. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Krótka piłka.
Polska-Grecja 0-0 Polska-Rosja 1-3 Polska-Czechy 0-2 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A właśnie za ok. 15 minut w Balicach wyląduje samolot z Anglikami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bez przesady. Myślę że przynajmniej dwie bramki strzelimy...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Bronex czemu tak pesymistycznie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Nic nowego, prawde powiedzial.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moje typy
Polska-Grecja 2:1 (0:1) Polska-Rosja 1:1 (0:0) Polska-Czechy 3:1 (2:1) Może to mrzonka ale chciałbym spotkać sie z Niemcami w ćwierćfinale. Było by bardzo interesujące zawody! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To skoro już typujemy. Moje piknikowe typy z "podpórką":
Polska-Grecja 1:0 vel 2:1 Rosja-Polska 3:0 vel 4:1 - niestety :-( Polska-Czechy 2:1 vel 3:2 A tak na marginesie ciekawa rzecz: na treningu Oranje na R22 zjawiło się więcej kibiców niż na niejednym meczu ligowym. Tęsknota za piłką wysokich lotów? ![]()
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Raczej typowo januszowe parcie na wielkopomne wydarzenia
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No to się jutro zacznie ''piłkoszał''
![]() Moim faworytem do wygrania turnieju są Hiszpanie. Chciałbym, żeby w ćwierćfinale znalazł się jakiś czarny koń tych mistrzostw, liczę na jakąś niespodziankę i sensacyjne nie wyjście z grupy jakiegoś faworyta. Może w grupie C będzie to Irlandia, nie mająca może nazwisk światowego formatu, ale mająca trenera który moim zdaniem może ich poprowadzić do małego sukcesu na tych mistrzostwach. Teoretycznie awans powinny uzyskać zespoły: Hiszpanii oraz Włoch, awans Chorwacji będzie niespodzianką a Irlandii sensacją. Patrząc na skład grupy D - to sensacją może się okazać awans Ukrainy, mimo tego że gospodarz bądź co bądź grupę mają ciężką. Myślę, że na dzień dobry mogą ograć Szwedów, no chyba, że znowu błyśnie geniusz Zlatana. Grupa B zwana grupą śmierci, tu może się wydarzyć wszystko, być może właśnie tu czai się czarny koń tych mistrzostw - skazywana na pożarcie w każdym meczu Dania, może okazać się jedną z dwóch drużyn z grupy B która zagra w ćwierćfinale. Grupa ''Polska'': Tu faworytem na wstępie są piłkarze Rosji, oni mają największe szansę na zajęcie pierwszego miejsca w naszej grupie. Mają naprawdę mocną drużynę, udowodnili to pokonując Włochów w sparingu, ale to był tylko sparing. Myślę jednak, że grecy nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa i w tej grupie również wszystko się może zdarzyć a końcowa kwalifikacja może nie jednego zaskoczyć. Król strzelców mistrzostw: Robin van Persie ? - jemu bukmacherzy dają największe szansę, ja jednak uważam że królem strzelców zostanie Francuz lub Niemiec - Benzema lub Muller. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym, żeby Chorwacja wyszła z grupy.
Co do meczu Polski jutro, jeśli go przegramy mamy po mistrzostwach. Jest to kluczowe spotkanie. Serce mówi 2-1 dla nas, rozum 1-1. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|