The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2012, 22:23

Myślę że w tak zarządzanym klubie jak nasz pracownik jak na zdjęciu powyżej odnosiłby podobne sukcesy jak Basałaj.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.03.2012, 22:25
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze temu panu już dziękujemy. Figurant pobierający dużą kasę - nic nie zrobił. Nie chodzi tu o dopieprzanie się do szkółki czy boisk treningowych (chociaż po co klepał, że będzie działał w tym kierunku) bo na to akurat mógł nie dostać kasy. Ale gdzie sprzedaż biletów w internecie? To pokazuje, że nie potrafił zrobić nawet najprostszych rzeczy.
A za co?A uwierzysz mi, gdy Ci napisze, że w klubie nie ma kasy na kasy , a co dopiero system sprzedazy internetowej?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.03.2012, 22:25
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Myślę że w tak zarządzanym klubie jak nasz pracownik jak na zdjęciu powyżej odnosiłby podobne sukcesy jak Basałaj.

Ano, ale lud dostał igrzyska i się cieszy. Nie ma bleee Basałaja - "jest świetnie jest super więc o co ci chodzi?"
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2012, 22:26
Mi sie Basalaj kojarzy z największymi sukcesami Wisly w Europie - byl prezesem w 2003 gdy gralismy na wiosnę i teraz kiedy powtorzyliśmy ten rezultat.
Gdy przychodzil to się cieszyłem bo wiem, że negocjacje trwały długo więc stawiał twarde warunki między innymi w sprawie tek akademii. Gośc mial dobre pomysły ale mysle, ze ktos je blokował na górze - nie on pierwszy i nie ostatni został oszukany w tym klubie.
Cóż, w Wiśle Cupiała nigdy nie będzie normalnie :/
Ja już nie mam siły do tego układu - odechciewa się na mecze chodzić.
Puchar jest na5z!
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.03.2012, 22:29
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Szefie, a powiedz mi.Za co miało to wsystko powstać?Valckx czy Basałaj mieli to wybudować za swoje?Powstaje to 14 lat i powstać nie może, więc przyczepiajcie się do realnych rzeczy.
a powiedz mi, to po co tak słodko .......ił ? Cupiał mu kazał ? Mnie najbardziej w tym wszystkim w....ił fakt (nie medialny ) Basałaja, że moda na Wisłe wraca i że ludzie będą chodzić. Właśnie widać jak chodzą. O innych sprawach nie wspomne, bo każdy kto się klubem interesuje wie o co chodzi. W dodatku w żaden sposób nie współpracował z nami, kibicami niejednokrotnie się na nas wypinając. W ogóle mi go nie szkoda, ma to na co zasłużył. Ciekaw jest kto teraz przyjdzie. Według mnie ktoś zupełnie nowy.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2012, 22:30
racje masz dynek.pl
nie on pierwszy oszukany
w tym klubie wszystko zalezy od Cupiala, dzisiaj powie ze da kase na cos, ale jutro wstanie lewa noge i juz kasy nie da
ale lud chcial glowy Basalaja to ma, czekam az przyjdzie kolejny jakis figurant w stylu Wilczka

Pablo84
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Mi sie Basalaj kojarzy z największymi sukcesami Wisly w Europie - byl prezesem w 2003 gdy gralismy na wiosnę i teraz kiedy powtorzyliśmy ten rezultat.
Gdy przychodzil to się cieszyłem bo wiem, że negocjacje trwały długo więc stawiał twarde warunki między innymi w sprawie tek akademii. Gośc mial dobre pomysły ale mysle, ze ktos je blokował na górze - nie on pierwszy i nie ostatni został oszukany w tym klubie.
Ja już nie mam siły do tego układu - odechciewa się na mecze chodzić.

Spokojnie,zachce Ci się.Dostaniesz zgraję kopiących się po czoła POLAKÓW, którzy będa się identyfikować z klubem! Tego podobno ządają kibice.Niestety z nimi Wisła będzie grała o utrzymanie, no ale będa Polacy

Edit:

Kurcze no.Jestem zniesmaczony swoim błędem.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.03.2012 o godz. 22:40.

Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.03.2012, 22:32
Spokojnie,zachce Ci się.Dostaniesz zgraję kopiących się po czoła POLAKÓW, którzy będa się identyfikować z klubem! Tego podobno rządają kibice.Niestety z nimi Wisła będzie grała o utrzymanie, no ale będa Polacy
Zapraszam do lektury słownika ortograficznego.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 13.03.2012, 22:33
Prawda jest taka, że choćby przyszedł mega zajebisty prezes i dostanie zero kasy na działalność to wielkie gówno z tego będzie. Jak mawiał klasyk "Nie ma sianka, nie ma granka", u nas to brzmi "Nie ma sianka, nie ma ku.rwa nic".
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

A za co?A uwierzysz mi, gdy Ci napisze, że w klubie nie ma kasy na kasy , a co dopiero system sprzedazy internetowej?
No coś o braku kasy na prąd kiedyś mi się obiło o uszy. Basałaj w końcu podjął męską decyzję i podał się do dymisji, tylko czemu tak późno skoro podobno od początku pracy miał biedaczek pod górkę. To za co on właściwie odpowiadał oprócz bycia figurantem? Może w ogóle zlikwidować stanowisko prezesa - jedna niepotrzebna pensja mniej a i tak nic nie może zrobić
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ktoś musi przyjść żeby Cupiał miał tarczę ochronną w którą będa napieprzały media i kibice za beznadziejną politykę klubu. Tylko po to te wszystkie funkcje są tworzone, dla picu. I tak o wszystkim decyduje jedna osoba, a jak zrobi głupotę to się wyżyje i wypieprzy prezesa, trenera, dyr sportowego i bawimy się dalej od zera.
..
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Może przyjdzie ktoś kto zacznie szanować kibica.
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Pablo a czy nie zadaniem Basalaja bylo znalezienie sponsora dla mistrza Polski? dobor pracownikow , a co za tym idzie zapelnianie stadionu i juz by troche kasy bylo na sprzedaz internetowa
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2012, 22:34
Pablo84, otoz to
w zarzadzie jako prezes ktos w stylu Wilczka/Hellera, dyrektor sportowy pewnie Jacek Bednarz
cos czuje ze po Euro do nas trafi Franek Smuda
a na boisku beda nas raczyc swoimi umiejetnosciami Piechy,Pazdany i inne ligowe gwiazdki wazne ze Wisla bedzie Polska

westersyl
Guest

Basałaj chciał zbudować coś w tym kubie, miał na to pomysły i na tyle ile pozwalała mu góra starał się to wdrążać.
Okres jego pobytu w Wiśle oceniam na plus, mimo że większości planów zrealizować po prostu nie mógł. W klubie dochodzi konsekwentnie do coraz większej patologi, kwestią czasu kiedy za kadrę będzie odpowiadał fałszywy łysy dyrektor.
Chciałbym aby Cupiał ściągnał cos dla siebie chociażby ze sprzedaży Meliksona i sprzedał klub komuś kto będzie miał więcej cierpliwość do tego wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.03.2012 o godz. 22:42.
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Choć jak podaje oficjalna to Bogdan sam się podał do dymisji,nie wytrzymał chłop tej lekcewagi
Tak to właśnie wygląda - wielkie aspiracje, ambicje, ale kasy na nic nie ma, kurek zakręcony, a prawie cała nadwyżka która zostaje z przychodów (także transferowych) po opłaceniu zespołu i pracowników klubu idzie do kieszeni Cupiała w formie spłaty mitycznego długu. Cupiał wymaga cudów, nie dając jednocześnie złotówki - i może sobie żonglować trenerami, prezesami, dyrektorami sportowymi, ale choćby znalazł najlepszych na świecie, to z pustego nawet Salomon nie naleje. Z tego powodu mam już powoli dość pana Cupiała w Wiśle. Do 2005 roku było dobrze, ale od tego czasu właściciel hamuje rozwój tego klubu i ciągnie go na dno.
Przypomnę jeszcze wielkie wizje i zapowiedzi budowy bazy treningowej z lata 2010, "po stadionie zbudujemy bazę treningową", i co? i nic. Pan Bogdan miał po prostu dość tego sposobu prowadzenia klubu przez właściciela.
Zacytuję jeden z ciekawszych i trafnych komentarzy z chata z przed chwili
Cytat:
mitmichael: Stan na prezesa, Bednarz idz i nie wracaj, kasa na transfery i jedziemy Panie Cupial jak jeszcze Cie Wisla interesuje
A jak panie Cupiał masz nam wyciskać z Wisły każdy grosz jak w ostatnim czasie, to dziękujemy za sukcesy ery TF, ale prosimy znajdź nam lepszego właściciela i odczep się już od Białej Gwiazdy, którą na koszulce zastąpiłeś herbem swojego SSA...

EDIT: pozwolę sobie udzielić 100% poparcia dwóm bardzo trafnym wypowiedziom z tego tematu, cytuje
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
racje masz dynek.pl
nie on pierwszy oszukany
w tym klubie wszystko zalezy od Cupiala, dzisiaj powie ze da kase na cos, ale jutro wstanie lewa noge i juz kasy nie da
Miało być wszystko - Europa, Liga Mistrzów, baza treningowa, akademia piłkarska, ale panie Cupiał - za co to wszystko miało być zrobione? Bo na pewno za darmo się nie da, jak Pan oczekiwał.

Może czas najwyższy na jakiś transparent anty-Cupiał na meczu? Choć zrozumiem że odezwą się jednak przeciwnicy.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 13.03.2012 o godz. 22:48.
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.03.2012, 22:35
Ale chyba do najbliższej kolejki będzie wszystko wiadomo kto przejmie schedę po B Mielcarski,Moskal,Holender,Bednarz chociaż Bednarz odpada w przedbiegach .Propo powrotu Smudy do Wisły Smuda był przykrywką dla zatrudnienia Probierza który był głównym faworytem właściciela w objęciu posady po M i raczej Probierz szybko z Wisłą się nie pożegna Aczkolwiek 13ty pechowy dla B zapowiada naprawdę gorącą letnią rewolucje w Wiśle która już sie powoli zaczyna i będzie jeszcze bardziej gorąco
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 13.03.2012 o godz. 22:54.
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.03.2012, 22:36
No to prawie dwa lata poszło w plecy, wszystko poszło się jebać Gra gitara jest zajebiście pytanie, co teraz ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Pablo84
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:37
Krav napisał(a):Wyświetl post
a powiedz mi, to po co tak słodko .......ił ? Cupiał mu kazał ? Mnie najbardziej w tym wszystkim w....ił fakt (nie medialny ) Basałaja, że moda na Wisłe wraca i że ludzie będą chodzić. Właśnie widać jak chodzą. O innych sprawach nie wspomne, bo każdy kto się klubem interesuje wie o co chodzi. W dodatku w żaden sposób nie współpracował z nami, kibicami niejednokrotnie się na nas wypinając. W ogóle mi go nie szkoda, ma to na co zasłużył. Ciekaw jest kto teraz przyjdzie. Według mnie ktoś zupełnie nowy.
Powiem Ci, że wg mnie to głównym grzechem Basałaja było to, że za bardzo klub traktował jak przedstiębiorstwo a kibiców jak konsumentów-nawet tych, którzy za klub dali by się pokroić.Po prostu ich nie rozumiał.
Wiele rzeczy też ciężko rozwiązać, bo stadionem rządzi miasto a stadion to praktycznie jedna wielka niedoróbka w której trzeba jakoś działać, dlatego mamy betonowy bunkier z zaciekami przy skyboksach, kulejące nagłośnienie, brak elewacji itp.Może dało by się to jakoś rozwiązać, ale nie ma pieniędzy.

Piszesz, dlaczego tak słodko .......ił?Bo pewnie miał nadzieje, ze awansujemy do LM- wtedy pieniądze o dziwo by się znalazły

felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2012, 22:38
Czy ktoś się jeszcze dziwi dlaczego jesteśmy najbardziej medialnym klubem w Polsce ?
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ktoś może wymienić sukcesy Basałaja? Poza sprowadzeniem Stana i Roberta? Rzekomo średnio na stadion miało chodzić 22 tysiące osób?
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Gdy przychodzil to się cieszyłem bo wiem, że negocjacje trwały długo więc stawiał twarde warunki między innymi w sprawie tek akademii. Gośc mial dobre pomysły.
zgadzam się z Tobą w 100 %.
Stan Valckx prezesem nie będzie, możliwe że odejdzie ale wolałbym aby został na swoim stanowisku.
Wiślak-1990
Senior Member

Robi miejsce Zdziśkowi bo go dawno tu nie było
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2012, 22:40
Ja piernicze.
Cupiał to samo złow cielone.
Ch..j z Mistrzostwami Polski, ch...j z 10-letnią już przeszło dominacją w lidzę, nowym stadionem ,grą w pucharach.

Niektórych nieźle na łeb powaliło, albo są od forum od 2007 roku i od tegoż chodzą na mecze i nie pamiętają czasów sprzed 21 wieku.
lordes
Member

Od: 08.2010

Stary 13.03.2012, 22:40
to że Basałaja już nie w naszym klubie bardzo mnie cieszy.Nie będę tutaj pisał o akademii czy też bazie treningowej bo tak na prawdę to akurat zależy od P.Cupiała.Natomiast porażki w stylu braku sprzedaży biletów przez internet,braku marketingu oraz dbania o dobre kontakty z kibicami jak najbardziej można zaliczyć na minus naszemu byłemu już prezesowi. I nie mam zamiaru pisać jak większość o bałaganie i najeżdzaniu na właściciela.Poczekam co te zmiany przyniosą i dopiero wówczas wygłosze swoją opinie o nich.Co do następcy to jestem zwolenikiem powrotu P.Mielcarskiego. pozdrawiam
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 13.03.2012, 22:41
No cóż...restrukturyzacja pełną gębą w TELEF...tzn w Wiśle W tv mówili że następni w Wiśle idą do zwolnienia kibice. W pierwszej kolejności Trybuna E, następne przy kolejnych redukcjach zatrudnienia. Sprzedaje się za mało kiełbasy, a poza tym kibice na E zasłaniają zacny napis Wisła 1906 którym mogą delektować się VIPy z A. Jest to również pokłosie braku zakwalifikowania się do LM, odpadnięcia z LE, utratą praktycznych szans na walkę o mistrzostwo

A na poważnie...w praktyce pewnie to zbyt dużo nie zmieni. I tak od dłuższego czasu wiało prowizorką. Teraz będzie tak samo, tylko inni figuranci będą zajmować miejsca na stołkach...
Galonek
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:42
Skoro w klubie nie ma kasy, to rzeczywiście szczytem oszczędności jest jednoczesne opłacanie trzech trenerów (Maaskanta, Moskala, Probierza). Jakoś w takich sytuacjach B.C. nie wykazuje się specjalną oszczędnością.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.03.2012, 22:42
I znowu to samo - czyli co, znowu zaczynamy od nowa? Ilez mozna - chyba trzeba sobie powiedziec: "do usranej smierci".
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2012, 22:44
I znowu strzelił sobie w kolano. Cała ta historia z bosem w tle jest już niesmaczna. Zaraz zrezygnuje Stran, a latem odejdzie prawie cały jego zaciąg, wtedy okaże się król jest nagi. Myślę, że po tych ruchach kadrowych Wisła długo się nie podniesie. Może za trzy, cztery lata znowu powalczymy o MP.
Ostatnio edytowane przez czesiu : 13.03.2012 o godz. 22:47.
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 13.03.2012, 22:44
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Może przyjdzie ktoś kto zacznie szanować kibica.

proszę Cie... idź sie może mamie wypłakać, bo Ci prezes kasy na oprawę nie dał, albo wpuścił za darmochę tylko 1000 dzieciaków na mikołaja!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów