The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2011, 20:01
Jak się palaczom nie podoba - rzućcie palenie lub biegajcie za stadion w przerwie.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2011, 20:07
Tak na szybko:

1. Wprowadzenie sprzedaży internetowej biletów (nabijanie zdalne na kartę). Znakomicie poprawiło by to frekwencję. Dodatkowo można jeszcze zwiększyć rozpiętość cenową biletów.

2. Wprowadzenie możliwości odstąpienia karnetu (a nawet karty kibica!) na wybrany mecz. Powinno to wyglądać tak że każdy posiadacz karty kibica ma swoje konto w systemie i na dowolnie wybrany mecz może zgłosić dane (imię, nazwisko, pesel) osoby, która chce skorzystać z jego karty. Oczywiście zgłaszając osobę bierze za nią pełną odpowiedzialność.

3. Zmiana podejścia do kibiców/klientów zwana potocznie szacunkiem / przyzwoitością. Pomijam już kwestie podstawowe typu ODLODZENIE parkingu i placu przed kasami w dniu meczu. Przed Twente o mało się nie zabiłem pod stadionem a widziałem ze ktoś przywalił jakimś seicento w ogrodzenie bo nie zdążył się zatrzymać na tym lodowisku.

4. Kontynuując punkt 3 -> Zmiana rozkładu obciążenia na bramkach wejściowych na sektory. Teraz sytuacja jest absurdalna. Na najdroższe sektory kolejka po 100-200 os do bramki a4 ochroniarzy przy bramce obok stoi bezrobotnych bo nie mogą tędy wpuszczać.

5. Wprowadzenie cateringu z prawdziwego zdarzenia.

6. Pomalowanie szarej betonowej elewacji stadionui na krwisto czerwono. Razem z ciemnoniebieskim i ewentualną gwiazdą można by poprawić przez to wygląd brył stadionu.
Ostatnio edytowane przez dragon : 29.12.2011 o godz. 20:20.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.12.2011, 20:36
Wszystko co tutaj wypisujecie można zgromadzić pod jednym dużym i jasnym dla każdego hasłem - PROFESJONALIZM!

Mnie również brakuje sprzedaży internetowej, chociaż ten problem mnie osobiście nie dotyka, mam karnet, pracuję blisko stadionu to i po bilet na puchary podejść mogę.

Ale rozumiem osoby, które mieszkają w dalszej odległości od Reymonta i popieram akcję ze sprzedażą internetową ( oczywiście w przemyślany sposób i przeprowadzone z głową) bo to znacząco pomoże zdobyć im bilet na mecz swojego klubu.
W końcu mamy też XXI wiek - więc w takim klubie jak Wisła Kraków, mająca co roku europejskie aspiracje ta sprzedaż powinna być uruchomiona już dawno.

Druga sprawa, odstąpienie karnetu dla innej osoby. Jeden kolega podaje tutaj przykład, że nikt z jego znajomych nie miał problemu z wejściem na inny karnet/bilet itp.
Być może masz rację i bez problemu można to zrobić, jednak nie znajduje tego w oficjalnym potwierdzeniu, czy regulaminie.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 29.12.2011, 20:37
1) Dożywotni zakaz stadionowy dla Zdzisława Kapki

2) Lanie w łeb pajacy niszczących swój stadion

3) Wykrywacz "kibiców obu krakowskich drużyn" na bramkach

4) Dodatkowe płotki umożliwiające wieszanie flag
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.12.2011, 20:42
-biała gwiazda na koszulki
-sprzedaż internetowa
-płatność kartą
-szkółka
-lepszy skauting
-muzeum
-porządny sklep klubowy
-polepszenie stosunków na linii klub-kibic
-usunięcie pleks

Kolejność przypadkowa.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.12.2011, 21:19
wg mnie powinno się zrobić:

Polityka historyczna:
- przywrócenie Białej Gwiazdy na koszulki - przy jednoczesnym zachowaniu w niezbyt widocznym miejscu loga S.S.A. - sprzedaż Wiśle skoczyłaby, bo teraz z niechęcią Kibice kupują koszulki z logiem S.S.A., wolą kupić gdzie indziej z Białą Gwiazdą
- przemyślenie formy upamiętniania "Legend Wisły Kraków"
- muzeum klubowe - najlepiej z elementami multimedialności.

Lifting stadionu i usprawnienia na stadionie:
- umycie stadionu i utrzymywanie jego czystości,
- likwidacja pleksi za bramkami (totalna paranoja) + zlikwidowanie na południowej "żółtych schodów",
- puszczanie meczu na telebimach - szkoda aby były wykorzystywane tylko jako zegar

współpraca Klub - Kibic jako Klient:
- sklep z prawdziwego zdarzenia z pracownikami, którzy cieszą się, że ktoś przychodzi coś kupić
- sprzedaż internetową,
- umożliwić płacenie kartą,
- możliwość przeniesienia biletu/karnetu na inną osobę,
- "atakowanie" pamiątkami w każdym miejscy stadionu i przed nim (przed meczem, w czasie meczu, po meczu),
- możliwość kupienia biletów w wielu miejscach w Krakowie/Małopolsce

współpraca Klub - Kibic:
- dodanie do biletów na C, opłaty dla SKWK na "oprawę" w kwocie (2-5 zł),
- promowanie akcji "Kto kocha ten wierzy, siła w młodzieży" poprzez przekazywanie 1 tysiąc (podaję przykładową liczbę) biletów na rzecz biedniejszych dzieciaków oraz dzieciaków z wrogich dzielnic. Klub powinien nawet postarać się o te dzieciaki z wrogich dzielnic szczególnie. Dzisiaj wychowują się w parchatym środowisku, a my poprzez możliwości Klubu i stadionu, które są naprawdę nieograniczone, możemy pokazać dzieciakom "światło" i na przyszłość może się to zwrócić. Nic Klub nie straci, bo te dzieciaki i tak by na nasz stadion nie przyszły kupując sobie bilet. A wychowując je w odpowiedniej wierze w przyszłości mogą być najlepszymi Klientami i elementami "marketingowymi" na swoich osiedlach.
- pomyślenie, czy przed meczami nie organizować ew. koncertu Silvera lub innych Wiślackich/Zgodowych zespołów

Nie pisze nic o kateringu, bo to chyba jest w trakcie załatwiania.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 30.12.2011 o godz. 07:13.
Odpowiedz cytując
trubadur
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 29.12.2011, 22:02
Tak na marginesie...Ostatni mecz z Twente,zaczyna się 21.05,wiadomo,skończy się w takiej porze,że autobusy nie kursuja,przyjeżdza 139 jedzie jeden przystanek do Alej i oznajmia,że zjeżdza do zajezdni..no i co zostaje,do Huty tylko taksówka,nie można tego jakoś zgrać!!Wiem..zaraz pojawią się głosy,że to święto,awans, trzeba było iść na rynek,świętować..ale niektórzy na drugi dzień pracują..
Odpowiedz cytując
szadi83
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 29.12.2011, 22:36
Ja dodam od siebie, że powinno być więcej miejsc parkingowych, dodatkowo powinny one być darmowe - można by 3/4 placu przed C przeznaczyć na parking - nie wiem czy jest to kiedyś w planach - czy tam po prostu musi być asfalt tylko - tyle miejsca pod stadionem totalnie niewykorzystanego.
Pomysł z droższą ceną biletu na C [+ 2 zł na oprawy, podobnie odpowiednio wyższa suma do karnetu] też mi się podoba.
Na telebimach powinny być puszczane co najmniej skróty z bieżącego meczu. Dodatkowo obok nich jest trochę miejsca na konstrukcji - można to wykorzystać na reklamę - przecież każdy kibic spojrzy tam w trakcie meczu przynajmniej kilka razy, więc idealne miejsce na reklamę.
W trakcie przerwy powinny być jakieś dodatkowe atrakcje [mnie to nie jara, ale kibice są różni, a chcemy przyciągnąć ich na mecz jak największą ilość więc czemu nie] np. jakieś losowanie co mecz miejsc i upominki fajne - np koszulki klubowe.
Jeśli chodzi o palenie to z racji tego, że jestem niepalący również wolałbym, aby nie palił przede mną jakiś kolo i mi zepsuł cały mecz, ale tego raczej się nie zmieni, a już na pewno nie na C - ale fakt wkurza mnie bo przez to zamiast dopingować - kaszlę ;]
Klub powinien również pomyśleć o stadionie - aby z zewnątrz bardziej zachęcał do przybycia na niego a nie odpychał [mnie to nie interesuje, ale jak już pisałem wielu na to zwraca uwagę]
W sumie wszystko co piszemy to fajne inicjatywy, które może w kilku % zostaną kiedyś zrealizowane ale i tak najważniejsza jest gra Wisełki
Mistrzem Polski jest WISŁA !
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.12.2011, 23:05
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Możliwość "podarowania" komuś swojego karnetu na dany mecz.

Wy tak na powaznie jeszcze nikt z mojej grupy znajomych nie mial najmniejszych problemow z "pozyczeniem" karnetu i wejsciem na niego ..... na jaki Wy stadion chodzicie ?
Od jakiegoś czasu panowie w żółtych kamizelkach przy kołowrotach maja takie specjalne czytniki że gdy przechodzisz przez bramkę im wyświetla się twoje foto z karty kibica tak że mogą być przykre niespodzianki
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.12.2011, 23:18
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Możliwość "podarowania" komuś swojego karnetu na dany mecz.

Wy tak na powaznie jeszcze nikt z mojej grupy znajomych nie mial najmniejszych problemow z "pozyczeniem" karnetu i wejsciem na niego ..... na jaki Wy stadion chodzicie ?
to prawda, ale po co ta ciągła spina że cie cofną na bramce ? Raz nic nie sprawdzą, raz wezmą legite, a bywało i tak że bez potwierdzenia kupna biletu na sektor nie wpuszczali..
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.12.2011, 23:42
Dla mnie sklepik z pamiątkami jakiś z prawdziwego zdarzenia! Nie wiadomo czy iść do Wiślackiego Świata, fanatyka czy strefe kibica... Byłem na Camp Nou, a tam naprawdę jest fantastycznie zrobiony sklepik. O Muzeum nie wspomne bo liczę, że kiedyś powstanie i to takie na jakie zasługujemy. Palenie specjalnie mnie nie irytuje (przynajmniej na C). Doliczenie do karnetu złotóweczki to też swietny pomysł.

Co do SKWK jeszcze: nie dało by się przejść po E,G puszką?
Dodatkowe 3-4 tysiące pewnie by się zebrały
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.12.2011, 23:45
3 tyś to czasem na całym stadionie się zbiera.
Dla porównania Legia zbiera po 20 tyś na mecz.
Nie ma tyle osób do zbierania

Z tym muzeum to rzeczywiście jest problem..wiele pamiątek jest w rękach "obcych osób" / sportowców Wisły (klub musi się z nimi dogadać żeby dali je do muzeum, przy okazji wielkie słowa uznania dla Antoniego Szymanowskiego, który sam wyszedł z inicjatywą oddania do muzeum klubowego między innymi medali olimpijskich) Ale mnie boli co innego, że jest jest to nieszczęsne S.A i TS i nie będą pamiątki w jednym miejscu , czyli całej Wisły.. a szkoda bo Towarzystwo Sportowe mogłoby zająć połowę trybuny pamiątkami, pucharami, medalami.. jak zobaczyłem zdjęcia pamiątek kilku dwóch sekcji to... jest tego kilka worków
Chyba że SA i TS się dogadają i stworzą wspólne muzeum.. to wtedy muzeum byloby z prawdziwego zdarzenia. Bo samo S.A jest biedne jak mysz kościelna (liczę sukcesy od wejścia TF).. maja może 1/20 tego co ma TS. A kiepsko będzie wyglądać umieszczanie na siłę pustych ścian obrazkami i tapetami. I musimy do tego dążyć. To ma być muzeum CAŁEJ WISŁY - od sekcji szachowej po pływaków. Wtedy możemy mówić o muzeum z prawdziwego zdarzenia, największego w Polsce.

Dla przykładu
"kilka" trofeów szkołki piłkarskiej TS Wisła (zdjęcia dosyć stare, do dzisiaj wzbogacili się o przynajmniej 10 samych pucharów)

A żeby przedstawić mniej więcej jaką potegą jest Wisła Kraków podam suche statystyki
  • 312 Mistrzostw Polski
  • 1 Mistrzostwo Ligi
  • 209 Wicemistrzostw Polski
  • 139 III miejsc w Mistrzostwach Polski
  • 17 Pucharów Polski
  • 1 Międzynarodowe Mistrzostwo Węgier
  • 3 finały Europejskich Pucharów w rozgrywkach drużynowych
  • 2 Ćwierćfinały Pucharów Mistrzów Krajowych w rozgrywkach drużynowych
  • 12 medali Igrzysk Olimpijskich (7 brązowych, 3 srebra, 2 złota)
  • 3 Akademickie Mistrzostwa Świata
  • 2 Wicemistrzostwa w Akademickich Mistrzostwach Świata
  • 1 Mistrzostwo Świata
  • 1 Wicemistrzostwo Świata
  • 2 III miejsca w Mistrzostwach Świata
  • 1 III miejsce w Pucharze Świata
  • 6 Mistrzostw Europy
  • 11 Wicemistrzostw Europy
  • 15 III miejsc w Mistrzostwach Europy
  • 12 Rekordów Polski (w tym 3 niepobite do dziś)
  • 2 Wyrównane rekordy Polski
  • 2 Rekordy Europy
  • 69 Olimpijczyków
  • 285 Reprezentantów Polski w grach zespołowych
i mnóstwo innych mniejszych i większych sukcesów na arenach międzynarodowych / krajowych / turniejowych i nagród za całokształt dla klubu od prezydentów, władz miasta, agencji sportowych itd

MUZEUM TO PODSTAWA! to jedna obok kibiców z wizytówek klubu. Przyjezdza gośc z USA i podziwia, przyjeżdza z europy i podziwia.. przyjeżdza gośc z wioski i podziwia.. przyjeżdza z Warszawy i podziwia..
Muzeum służy jako opublikowanie historii , tradycji i potęgi danego klubu.. i to pan Basałaj i jego kompani muszą sobie wkuć do łba. Więc bez fochów tylko dogadywać się z TS-em

Ostatnio edytowane przez CH. : 30.12.2011 o godz. 00:32.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.12.2011, 23:46
Te miejsca koło telebimu są przeznaczone na sponsora nazwy stadionu-kasa za to pójdzie do miasta niestety. Do nas jakieś ochlapy tylko...Ale nie wiem czy klub to miejsce mógł by wykorzystać zanim taki sponsor sie cudem trafi.

Co do muzeum, to klub musi sie dogadać z TSem, byłymi sportowcami i kibicami. Może powinno sie zachęcić prywatne osoby do przekazania pamiątek, w zamian za karnety, przywileje, itp.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.12.2011 o godz. 23:51.
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.12.2011, 23:51
aphroditeN napisał(a):Wyświetl post
to prawda, ale po co ta ciągła spina że cie cofną na bramce ? Raz nic nie sprawdzą, raz wezmą legite, a bywało i tak że bez potwierdzenia kupna biletu na sektor nie wpuszczali..
a raz blond kuw*a miła i kompetentna pani z ochrony nie wpuści w ogóle mimo tego, że masz KK, potwierdzenie zakupu biletu i dokument tożsamości i jesteś trzeźwy ...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2011, 00:09
Wiecie co jest śmieszne, smutne, straszne zarazem. Że większość tego co tu napisane to jest 100 tyś. zł trochę chęci i sporo zaangażowania.
Dziękuję dobranoc.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2011, 00:12
- Z rzeczy, które rzadko padaja to podstawiane autobusy, kiedy mecz kończy się na tyle późno, że nie możliwy jest powrót MPK..
- Mimo, że ceny są atrakcyjne to dołączenie do grona ulgowych osób z FC, szczególnie jeśli dzisiejsze ceny nie wpłyną na znaczne podniesienie frekwencji..
- Większe zaangażowanie w akcję "Kto kocha ten wierzy", jaki pozytywny wydźwiek miała akcja mikołajkowa, nie trzeba im chyba przypominać..1000 biletów,a plusów czy to medialnych czy w przyszłości z tych dzieciaków nie sposób zliczyć..
- forma tekturkowa karnetów, różnorakie graficznie bilety, oraz programy meczowe, które byłyby "fajną" pamiątką z meczu i spoko rzeczą do kolekcjonowania.
- program lojalnościowy, punkty za mecze u siebie, wyjazdy(jak dojdzie zintegrowany system kart na wszystkich stadionach), wydatki w sklepiku czy na stadionie (w mniejszym stopniu), a wzamian za punkty upominki czy zniżki oraz specjalnie wydawane karty kibica (po przekorczeniu jakiegoś progu srebrna, złota czy platynowa karta).
- podwieszenie pod dachem wzdłóż prostej na stałe koszulek (solidniejszych niż te co teraz) legend Wisły..
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.12.2011, 00:22
Postulat nie do klubu ale raczej do ZIKiT-u - organizacja ruchu drogowego przed i po meczu.
Wyjeżdżanie samochodem z okolic stadionu po meczu to atrakcja dla cierpliwych.
Proste rozwiązanie podpatrzone w Jerozolimie - po spotkaniu z Beitarem. Ulice w okolicy stadionu zmienia się na jednokierunkowe. Przed meczem wszystkie pasy jezdni prowadzą do stadionu po meczu na odwrót. Organizacyjnie do zrobienia tym bardziej że i tak policja stoi na każdym skrzyżowaniu w okolicy. Wystarczyłoby samą ulicę Piastowską w ten sposób wykorzystać.

2 sprawa - nie wiem jak w końcu wygląda kwestia przyszłych parkingów wokół stadionu, ale czy do karnetu nie można by dopłacić za własne miejsce postojowe?

3 sprawa - organizacja komunikacji miejskiej po meczach. We Wrocławiu da się to zrobić. Nie wierzę, że w mieście ktore ma najlepiej rozwiniętą komunikację miejską jest to niemożliwe.

Reasumując jestem ciekaw czy klub w ogóle rozmawia o takich sprawach z miastem?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.12.2011, 00:30
lazy napisał(a):Wyświetl post
Postulat nie do klubu ale raczej do ZIKiT-u - organizacja ruchu drogowego przed i po meczu.
Wyjeżdżanie samochodem z okolic stadionu po meczu to atrakcja dla cierpliwych.
Proste rozwiązanie podpatrzone w Jerozolimie - po spotkaniu z Beitarem. Ulice w okolicy stadionu zmienia się na jednokierunkowe. Przed meczem wszystkie pasy jezdni prowadzą do stadionu po meczu na odwrót. Organizacyjnie do zrobienia tym bardziej że i tak policja stoi na każdym skrzyżowaniu w okolicy. Wystarczyłoby samą ulicę Piastowską w ten sposób wykorzystać.
Jesli to aż takie proste, to jestem w szoku, że nikt na to wcześniej nie wpadł. Pomysł bdb..
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.12.2011, 00:41
- Możliwość zwrotu / przebukowania biletu na kogoś innego.
- Dodatkowe autobusy po meczu, szczególnie po europejskich pucharach, czy też piątkowych meczach, gdy po 23 spod stadionu nie idzie się dostać na D303/Hutę.
- Karta, sprzedaż przez internet biletów
- zakaz palenia na C
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 30.12.2011 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 30.12.2011, 00:41
AxelFoley napisał(a):Wyświetl post
Skąd Ty się urwałeś, że dla Ciebie bierne palenie papierochów przez kibiców niepalących i np. dzieci z którymi przychodzą to PIERDOŁY ?
Naukę czytania ze zrozumieniem jeszcze w gimnazjum nie mieliście? Jest tysiące istotniejszych problemów, przy którym ten faktycznie wydaje się nieistotny. W sektorze rodzinnym nikt nie pali, poza tym, jakby nawet, to wystarczy podejść i zwrócić uwagę. Chyba, że brakuje odwagi?
Zaśmiecasz interesujący temat, takimi śmieciowymi "problemami" - więc nie odpowiadaj, skupmy się na ważniejszych rzeczach.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2011, 02:41
siara napisał(a):Wyświetl post
1) Dożywotni zakaz stadionowy dla Zdzisława Kapki

Cztery rzeczy, które w tym temacie się jeszcze nie pojawiły:

1) prezentacja drużyny w Multikinie przed każdą rundą ( tak jak to było praktykowane parę lat temu )

2) zaklejenie tego obskurnego betonu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zja_1_0/51097/
http://galeria.wislakrakow.com/20111...0nDSC_0142.jpg
widać różnicę ?
fajne rozwiązanie zastosowano na Emirates Stadium :
http://www.fussballinlondon.de/stadi...Arsenal_08.JPG
http://www.fussballinlondon.de/stadi...Arsenal_05.JPG

3) Powstanie internetowej TV z prawdziwego zdarzenia (ciekawostki, przedstawienie historii klubu, wywiady z piłkarzami przeprowadzone w podobnym stylu jak niegdyś ten z Marcelo na TWSD )

4) Mały upominek od klubu przy zakupie karnetu ( znowu odniosę się do Arsenalu: wyrabiając kartę kibica przez internet po kilku dniach otrzymujesz przesyłkę z płytą DVD, książką, vademecum kibica oraz plakatem). Do Arsenalu nam daleko, więc niech to na razie będzie zwykły plakat czy jakaś gazetka.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.12.2011, 09:20
To ja dodam coś od siebie z innej strony chodzi o stronkę internetową. Wszystko jest ok poza działem historia, który powinien być w menu głównym i tam np. odnośnik - oni grali dla nas i zdjęcia i opis sylwetek najlepszych piłkarzy... i WYWALIĆ tapety z głównej. Przecież to śmiesznie wygląda: tapeta z Marcelo jak trzyma naszą koszulkę a już u nas nie gra, tapeta z Łobodzińskim!, tapeta z Zieńczukiem który gra w innym zespole, podobnie z Ćwielongiem, Brożkiem. Te tapety można znaleźć też przez wejście w multimedia - tapety - byli piłkarze - więc po co oni na głównej?

Oraz skoro jest wyszczególniony dział MESA to robić w nim lepsze i pełniejsze uaktualnienia. Z reguły wynik szybciej jest dostępny na innych stronach. Może ciut więcej zdjęć.
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.12.2011, 10:11
Postulat, który chyba jeszcze się nie pojawił:
Mozliwość zakupu innego biletu, na inny sektor w przypadku posiadania karnetu.

Mam karnet na C, ale przyjeżdza rodzina / znajomi i chce z nimi iść na sektor E (po 1 żeby nie bylo "kosmitów" i przypadkowych ludzi w młynie, po 2 idą pierwszy raz na mecz i raczej nie sa i nie będa fanatykami.). Chce zrezygnować (nie mówie tu o oddawaniu kasy albo przepisaniu tego biletu bo to juz byłby totalny kosmos), ale chce poprostu zakupić nowy bile, anulując to jedno wejście na karnet. Teraz sie nie da!!! Na wiosne chciałbym zabrać dziecko na mecz na sektor rodzinny - też się nie da bo mam karnet na C.

Fajnie byłoby to zmienić.
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.12.2011, 10:45
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

- zakaz palenia na C
To może jeszcze stewardzi na C ? Bo kto inny miałby to egzekwować twoim zdaniem?
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
robert1980
Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2011, 10:52
Już ktoś to przypomniał PROGRAM MECZOWY był w roku 91 [posiadam] a teraz ni ch... nie da się
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 30.12.2011, 11:03
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że istnieją takie Młode Ekstraklasy, ale nie kłóci się to z istnieniem rezerw. Popatrz na rezerwy Barcelony, Bayernu, czy MU. Dlaczego tam się ogrywają 19-21 letni piłkarze, a nie w drużynach młodzieżowych? Rezerwy Barcelony z tego co ostatnio patrzyłem mają strasznie niską średnią wieku i grają na zapleczu Primera Division. Czy to jest zły model?
Na pewno nie, ale Mloda Ekstraklasa tez nie jest zlym modelem. Rezerwy w trzeciej lidze, ok, ale ile druzyn mamy w Ekstraklasie? Wiekszosc gralaby w czwartych ligach, ktore na pewno nie sa na wyzszym poziomie niz Mloda Ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2011, 12:03
piter116 napisał(a):Wyświetl post
3) Powstanie internetowej TV z prawdziwego zdarzenia (ciekawostki, przedstawienie historii klubu, wywiady z piłkarzami przeprowadzone w podobnym stylu jak niegdyś ten z Marcelo na TWSD )

Lepiej jakby to był kanał Wisła TV na większą skale tak jak ma MU,Chelsea,Barca i się dogadać z prawami w sprawie meczów powtórek itp.Zawsze fajnie by to wyglądało np.mecze teraz i kiedyś,skróty,wywiady to było dobre dawać do internetu i do tv.I można by dołączyć do jakieś platformy cyfrowej.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.12.2011, 12:48
Charlie napisał(a):Wyświetl post
To może jeszcze stewardzi na C ? Bo kto inny miałby to egzekwować twoim zdaniem?
wiem, że to nie możliwe
po prostu nie lubię jak ktoś mi śmierdzi za plecami - tyle (ale jako, że to tylko w przerwie, to jakoś przeżyję)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.12.2011, 16:45
Coś zrobić z przerwą w meczu. Na razie te 20 minut jest całkowicie marnowane pod względem marketingowym. Tańczące dziewczyny to zdecydowanie za mało.

Pomysł z USA: podczas meczu (czy to lokalnej drużyny uniwersyteckiej, czy podczas topowego spotkania NHL) przedstawiciel sponsora, najczęściej ubrany w fikuśny stroik (np. Człowiek-Pizza) biega wzdłuż trybun ze specjalną wyrzutnią pneumatyczną. I wystrzeliwuje w kierunku trybun kilka koszulek klubowych. Podczas tego ewentu spiker opowiada, jakie to z.biste pizze/hotdogi można zjeść w restauracji sponsora, podobna reklama leci także na wielkich bilbordach.

Wiem, troszkę żałosne - ale zwykłym kibicom (nie-ultrasom) się to strasznie podoba, a przy okazji ludzie zapamiętują markę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.12.2011, 17:23
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Na pewno nie, ale Mloda Ekstraklasa tez nie jest zlym modelem. Rezerwy w trzeciej lidze, ok, ale ile druzyn mamy w Ekstraklasie? Wiekszosc gralaby w czwartych ligach, ktore na pewno nie sa na wyzszym poziomie niz Mloda Ekstraklasa.
My musimy się martwić o siebie, słabsze kluby o siebie, jeżeli mamy równać do najlepszych. Ciekawie jest to rozwiązane w Hiszpanii, że rezerwy mogą grać na zapleczu najwyższej klasy rozgrywkowej. U nas chyba najwyżej mogą być w 2. lidze? Ten model byłby idealny. Młoda Ekstraklasa to przedsmak seniorskiej piłki, brakuje tam też rywalizacji. Taka 2. liga to trochę (?) wyższy poziom od MESA, ale rywalizacja między drużynami o coś. Gdybyśmy mieli rezerwy w 2. lidze...

Zalety:
- Będący w słabszej dyspozycji piłkarze mieliby gdzie się odbudować (czy MESA jest miejscem dla 27 latka po kontuzji? czy weryfikuje formę zawodnika?)
- Można by było łatwiej ogrywać jakiś talent (np. Chrapek strzela 7. goli w sezonie MESY grając z młodzieżowcami. Żeby wiedzieć jakby sobie poradził w seniorskiej piłce musimy albo dać mu kilka meczów szansy w Ekstraklasie, albo go wypożyczyć)
- Lepsze rozpoznanie 2. ligi wschodniej (wyjazdy drużyny rezerw wraz ze szkoleniowcami dają sporo informacji o kadrach tamtych drużyn, wiemy kogo można zaprosić na testy, albo kupić do drużyny rezerw)
- Rezerwy byłyby oparte o naszych młodzieżowców (19-21 lat), kilka młodszych talentów (16-18), a także dla równowagi kilku graczy bardziej doświadczonych (24-27 lat), a MESA to wtedy juniorzy starsi
- Dodatkowa możliwość przeglądnięcia kadry zespołu dla nas kibiców, a także dla szkoleniowców i włodarzy
- Pod względem kibicowskim możliwość reklamy klubu w dalszej okolicy
- Młody piłkarz chętniej do nas przyjdzie. Jeżeli będzie za słaby na pierwszą drużynę to nie skaże się na niebyt w dorosłej piłce (oznaczający często dłuższy rozbrat z poważną piłką)

Wady:
- Koszta? (sądzę, że w kwocie 1 mln zł by się wszystko zamknęło, ale mogę się mylić)

Dlatego uważam, że projekt MESA możemy dopracować poprzez wprowadzenie rezerw. Dlatego właśnie w mojej opinii Młoda Ekstraklasa z równoczesną likwidacją rezerw nie była krokiem naprzód w naszym wypadku. Przywrócenie rezerw to jedna z rzeczy, które mogą podnieść nasz poziom sportowy.

Być może trochę na siłę wyszukane argumenty, jednak tak właśnie to widzę.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 30.12.2011 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów