The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 13:06
Mam nadzieję, że wprowadzi nowe zasady.
Grajek ma być w klubie od 8 - 16. To absolutne minimum.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 08.11.2011, 13:06
Ludzie a może Moskal wyciągnie nasz zespół za uszy i w konicu beda grali ci co w formie a nie pupile wole dostać 10-0 grajać mlodymi niz wygrac 1-0 i gracze nasi przechodza obok meczu
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 08.11.2011, 13:09
emjot napisał(a):Wyświetl post

ci kopacze którzy mają wyjebane
będą mieli nadal
bo co im Kazek zrobi? Przecież jest trenerem na miesiąc
Szczera prawda :/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

będą mieli nadal
Jest trenerem na miesiąc chyba że dokona jakiegoś cudu więc nie będzie się bał eksperymentów zmian na kluczowych pozycjach a tego nam teraz brakuje. Stagnacja = porażki do końca rundy

Ci kopacze mają wyjebana mam nadzieję że Kazek ześle ich do ME, jeśli tak zrobi dostanie moje wielkie poparcie.

Jeśli porównujemy sytuację z Fergusonem i stabilizacją to czemu nie powiedzieć że Kazek wystrzeli jak Pep Guardiola.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

suikoden napisał(a):Wyświetl post
niz wygrac 1-0 i gracze nasi przechodza obok meczu
Gdybyśmy wygrywali po 1:0 to nie byłoby zmiany trenera
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 08.11.2011, 13:13
Wole Tak bierzemy Moskal Pensje Płacimy Dużo mniejszą
Pozbywamy się Lamey >Ściagamy Burlige z powrotem do rywalizacji z Jovanovciem
Pozbywamy się Palića w to miejsce Lisowkiego
Pozbywamy Się Jalinsa ściągamy Jodłowca bądzi Baszczyńskiego
Pozbywamy się Kirma sciagamy Sobote
Pozbywamy Się Nuneza Sciagmy Mączyńskiego

Zmniejszamy ilość obcokrajowcu za zdolnych graczy z charakterem
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.11.2011, 13:17
pewne to jest to, że z Maaskantem w najbliższej przyszłości nie gralibyśmy lepiej. Byłaby żenua z Górnikiem i wtopa ze Śląskiem. Co do Moskala, to nie wiadomo jak wpłynie na zespół - krótkoterminowe zyski są takie, że zaczną grac lepiej (w co wierze, i życzę Moskalowi powodzenia), bo gorzej już na prawdę nie można, jest szansa na wyjebanie Jaliensa ze składu, bo tez uważam, że na Czekaja teraz nastał idealny moment do przyjrzenia mu się w kilku ligowych spotkaniach, na co rzeczywiście go stać i czy jest gotowy na wkomponowanie się do 1 składu na dłużej.
Poza tym, gdzie w oświadczeniu jest napisane, że trenera nie można znaleźć wcześniej, by zastąpił Moskala ? Właśnie bardziej cieszy mnie to bardziej, niż np. info, że np. "Ulatowski, Wójcik czy inny Bobo Kaczmarek trenerem Wisły". To znak, że nie chwytają sie brzytwy, racjonalnie działają i szukają kogoś odpowiedniego - tak to odczytuję. Nie będzie żadnego Fornalika, ani Smudy tym bardziej, ja nie wiem skąd wy go wyczarowaliście ? Idę o zakład, że będzie to opcja zagraniczna vol.2.
A i nie ukrywam, że najlepiej chyba dla wszystkich (dla mnie też), by Moskal okazał się być odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
Ostatnio edytowane przez Krav : 08.11.2011 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.11.2011, 13:17
kogo sciagmy Burlige?Jodlowca?Maczynskiego?
ja nie wierze ze z Burligi czy Bruda cos bedzie, maja po 23 lat
Burliga cos tam pogrywal na wypozyczeniach, Bruda zadnego doswiadczenia w lidze, kisi sie caly czas w ME

Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.11.2011, 13:19
Burliga, Lisowski, Mączyński.....ja pier..ole..ja bym jeszcze ściągnął Rado i Kmiecika, a oddał Meliksona i Bitona:/

Kaziu powodzenia Ci życzę, ale z tą bandą kopiących się w głowy będzie ciężko
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.11.2011, 13:25
Moskal Kazimierz!
Nie rusz Kazika bo zginiesz!
Powód: anty caps lock?
Ostatnio edytowane przez SV_ : 08.11.2011 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.11.2011, 13:32
Dasqez napisał(a):Wyświetl post
Natomiast słowa Valckxa, że póki co nie trwają poszukiwania następcy Maaskanta, doprowadzają mnie do szału. Jak nie teraz, to ....a kiedy? Znowu na ostatnią chwilę jakiegoś kolegę ściągną?
Valckx został tu ściągnięty omamiony wizją budowania wielkiego klubu. Szybko okazało się że nie może przeprowadzać takich transferów jakie by chciał, a często musi udać się na szrot i wybierać stamtąd to co się jeszcze nadaje i jako tako się sprawdzi.

Myślę, że on sam nie ma już żadnych złudzeń, najprawdopodobniej szuka już sobie nowej posady w poważnym klubie, u nas tylko wypełni kontrakt obowiązujący do czerwca i tyle go będziemy widzieli.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.11.2011, 13:39
No ladnie. Czyzbysmy zakonczyli etap budowy Wielkiej Wisly?

Bardzo niepokojace sa te stwierdzenie "w tej chwili nie szukamy" i "pozostanie co najmniej do konca roku".
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.11.2011, 13:43
Wiadomo przecież, że to co powiedział Valx nie jest prawdą. Nowy trener jest i będzie szukany, ale operacja taka nie potrzebuje medialnego rozgłosu. Lepiej uspokoić opinię publiczną i trenera szukać po cichu. Z Maaskantem było tak samo - dopiero tuż przed podpisaniem kontraktu pojawiło się jego nazwisko.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 08.11.2011, 13:45
Mam nadzieje ze jest jak piszesz. Powiem tak, jesli klub by tak pogrywal zostawiajac niedopowiedzenia i Moskala jako trenera w dluzszej perspektywie to na co oni licza, ze stadion bedzie pelny?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.11.2011, 13:49
Mnie martwi jedno, nazwisko trenera Moskala nie zapełni stadionu. Myślę, że na następnym meczu znowu ludzi przyjdzie mniej. Frekwencja poniżej 10 tys jest bardziej realna niż kiedykolwiek za czasów Maaskanta.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.11.2011, 13:55

będą mieli nadal
Za przeproszeniem wypier*oli do zespołu młodej. Jestem za tym, żeby Moskal prowadził zespół do końca rundy bądź nawet końca sezonu. On najlepiej będzie wiedział czego brakuje niż jakiś Jimenez czy inny Kafarski.
Powód: abg
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 08.11.2011 o godz. 14:03.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.11.2011, 13:56
Matijas napisał(a):Wyświetl post
Kazik derbów by nie przegrał, a na pewno już by się nie zachowywał po nich jak napuszony Maasflynn czy jak mu tam.
Jakby jeszcze grał to możliwe.

Ale nie wszystko od trenera zależy.

Fakt jest taki, że dziś nie mamy w kadrze takiego piłkarza jakim był Moskal.
Do dziś pamiętam jak poderwał do walki drużynę w meczu PP z Legią genialną bramką...

Z całego serca życzę Mu, aby także po zimie był trenerem Wisły.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 08.11.2011, 13:57
Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Może jak przegra następne mecze, to się obudzą w tym klubie wreszcie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 14:14
Boguś Cupiał znów powtarza najgorsze błędy sprzed lat. Zwalnia trenera pod wpływem emocji, nie mając przygotowanej alternatywy jak w profesjonalnych klubach, a zastępcę mianuje spośród tanich asystentów.

To wszystko już było. Moskal też już był w takiej sytuacji i sobie kompletnie nie poradził, nic nie zmienił na lepsze, podobnie jak Kulawik, Kusto, Nawałka, niegdyś też Kmiecik. To może byli kiedyś dobrzy piłkarze, ale trenerzy z nich marni, bez sukcesów, osiągnięć, sprawdzonego warsztatu.

Wisła kolejny raz strzela sobie samobója i skręca w złą stronę. Nauka dawnych błędów jak zawsze została błyskawicznie zapomniana.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 14:18
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem co Wy widzicie w Burlidze, Jodłowcu, Lisowskim i Mączyńskim? Ligowi średniacy. Wolałbym dać już szansę zawodnikom z ME albo uruchomić wszelkie kontakty w Polsce i szukać kolejnego Błaszczykowskiego. Na siłę tych Polaków pchacie do Wisły.
abstrahując od Burligi, Jodłowca
w MESIE nie ma NIKOGOw tej chwili kto nadawałby się do czegokolwiek
wszak Czekaj już grywał u Holendra
Brud - dajcie spokój
Stanek, Szewczyk... rany boskie

jedyna szansa to chyba tylko Nalepa, ale on jest wypożyczony...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2011, 14:22
Markus dodam jeszcze, ze praktycznie bez doswiadczenia w samodzielnym prowadzeniu zespolu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.11.2011, 14:24
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Valckx został tu ściągnięty omamiony wizją budowania wielkiego klubu. Szybko okazało się że nie może przeprowadzać takich transferów jakie by chciał, a często musi udać się na szrot i wybierać stamtąd to co się jeszcze nadaje i jako tako się sprawdzi.

Myślę, że on sam nie ma już żadnych złudzeń, najprawdopodobniej szuka już sobie nowej posady w poważnym klubie, u nas tylko wypełni kontrakt obowiązujący do czerwca i tyle go będziemy widzieli.
No ba. Podobnie Maaskant myśle kombinował. Nie jest wcale powiedziane,że przedłużyłby z nami umowę. Raczej poszukałby sobie czegoś ciekawszego z większymi możliwościami finansowymi, zapleczem. Turcja,Grecja. Teraz będzie miał o tyle trudniej,że w przypadku nieprzedłużenia z nami umowy,to on wychodził z twarzą i z wynikiem do CV. Tak teraz raczej wpisanie MP będzie marną rekomendacją przy wywaleniu po roku pracy z słabiutkiej ligii. Bardzo słabiutkiej.

Moskal będzie grać tym co ma. Nie sądzę aby był tu problem z motywacją. Problemem sa liche umiejętności piłkarzy. Jak piszą,że Lamey w Holandii jest tratowany jako ciekawostka, to o czym my tu mówimy. To samo z Chavezem i Kirmem co nie wie co to wrzutka. Ale kto ich podpisał, szczególnie Lameya? Ciężko gorszego faceta było znaleźć. Ale jednak zdecydowano się nie niego. I wiedząc,że facet ma takie umiejętności mamiono Ligą Mistrzów. Tak samo widząc co potrafi Kirm, mamiono LM.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.11.2011, 14:25
30 Minut temu widziałem Henia K w galerii krk- aż mnie dreszcz przeszedł‚ !)
Powód: bledy z telefonu
Ostatnio edytowane przez JacekFan : 08.11.2011 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.11.2011, 14:26
Pan Kazimierz powinien wrócić na boisko, nie na ławkę trenerską.

Moim zdaniem, podkreślam: moim zdaniem, zarząd po raz kolejny wykazał się s....ysyństwem. Moskal dla kibiców z większym stażem jest postacią wyjątkową. Szkoda, że daje się mu taką niemożliwą misję. Później, jak dostaniemy od Śląska, Górnika i reszty, młodsi będą mówić: "Moskal, ty, a to czasem nie ten, co od Lenczyka 5:0 dostał?"

Panie Kazku, powodzenia! Okres jest cholernie ciężki, więc za wyniki nie będę Pana rozliczał.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.11.2011, 14:31
Co tu pisać . Zero profesjnalizmu, kierowanie się emocjami. Nadal jesteśmy w ciemnej dupie.

Przy całej sympati do Moskala to nie jest trener na ten czas gdy trzeba wziąść to wszystko do kupy pozbierać nadać nowy kształt. I nie piszcie że to wina zarządu. Miło było się śmiać z Polonii Warszawa

ech
Legii możemy już gratulować mistrza. Ku.. ..a mać
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.11.2011 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.11.2011, 14:32
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Wole Tak bierzemy Moskal Pensje Płacimy Dużo mniejszą
Pozbywamy się Lamey >Ściagamy Burlige z powrotem do rywalizacji z Jovanovciem
Pozbywamy się Palića w to miejsce Lisowkiego
Pozbywamy Się Jalinsa ściągamy Jodłowca bądzi Baszczyńskiego
Pozbywamy się Kirma sciagamy Sobote
Pozbywamy Się Nuneza Sciagmy Mączyńskiego

Zmniejszamy ilość obcokrajowcu za zdolnych graczy z charakterem
jeżeli to nie ironia to weź zmień dilera bo jakieś dobre gówno bierzesz
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.11.2011, 14:40
Smutny jestem coraz bardziej. Moskal to sympatyczny gość, ale współodpowiedzialny za ostatnie niepowodzenia, bo przecież to on był najbliżej Maaskanta.

Jedno jest pewne, co jest wielkim plusem - więcej szans będą dostawać Polacy. Oby to przyniosło pozytywny skutek, nadal nie tracę wiary, że ten sezon zakończymy w pierwszej trójce. Celem nadrzędnym powinno być jednak zwycięstwo Pucharu Polski, bo droga do półfinału może się usłać różami - jest tam trzech 'kopciuszków', cztery najlepsze kluby ostatniego sezonu i walka o jedno miejsce między naszą sąsiadką a Ruchem. Znając życie trafimy na kogoś z trójki Arka/Gryf/Ruch Zdzieszowice, więc wstydem będzie brak awansu.

Ale do rzeczy - co mnie martwi? Kazek pewnie popracuje do końca sezonu, bo wyniki gorsze w tym roku już być nie mogą. Gramy 3 z 4 pozostałych meczów u siebie. Wrócą Małecki, Bunoza pewnie wejdzie za Chaveza. W grudniu pojawi się na boisku Melikson. Drugą rundę mamy zdecydowanie łatwiejszą, bo wszystko, co najważniejsze zagramy u siebie. Kto wie - może nawet wywalczymy znów Mistrzostwo...

Ale po sezonie, Kazkowi powiedzą: "Dobra robota, dzięki." i zatrudnią z powrotem Smudę, który przy odrobinie szczęścia wyjdzie z reprezentacją z grupy EURO i na fali tego sukcesu Cupiał mający sentyment do Franza, zaprosi go do współpracy by odbudować "wielką Wisłę". Kazek znowu będzie asystentem. Szkoda tylko, że tak naprawdę aktualni kadrowicze Smudy to chyba jedno z ciekawszych pokoleń, jakie się nam mogło przydarzyć, bo zasługi przypadną Smudzie, choć nic wielkiego on dla tej drużyny nie zrobił. Niemal wszyscy grają w jakimś niezłym klubie zagranicznym, nasza trójka z Dortmundu jest na fali, Jeleń i Obraniak oraz Dudka dobrze radzą sobie we Francji, mamy naturalizowanego Perquisa i Boenischa, do tego paru Polaków z Legii, trio z Trabzonu, bramkarze Arsenalu i możnaby tak wymieniać...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.11.2011, 14:44
Uważam, że doświadczenie w pracy z takimi szkoleniowcami jak Petrescu, Engel, Okuka, Maaskant powinno wystarczyć w pełni do prowadzenia zespołu samodzielnie. Kwestia czy on potrafi wstrząsnąć zespołem aby zaczął grać lepiej bo o to przecież wszystkich chodzi. Plusem jest to, że zna zespół, wie że Chavez nie potrafi kopać piłki, a Kirm nie potrafi wrzucać itp, to na pewno jest na plus.
Skoro dali mu szansę nie widzę sensu biadolenia.
Życzę mu powodzenia choć nie ukrywam że nie tak sobie to wszystko wyobrażałem.

Uważam jednak że decyzje o zwolenniku Maaskanta można racjonalnie usprawiedliwić nie jest dla mnie to jakiś skandal, czego nie można było powiedzieć w przypadku chociażby Petrescu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.11.2011 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
Coin
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 08.11.2011, 14:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Moskal będzie grać tym co ma. Nie sądzę aby był tu problem z motywacją. Problemem sa liche umiejętności piłkarzy. Jak piszą,że Lamey w Holandii jest tratowany jako ciekawostka, to o czym my tu mówimy. To samo z Chavezem i Kirmem co nie wie co to wrzutka. Ale kto ich podpisał, szczególnie Lameya?
Nie no, totalnie się nie zgadzam. Narzekasz na Chaveza, który parę miesięcy temu był uznawany przez media za najlepszego obcokrajowca w ekstraklasie, filara obrony?
To jest problem taktyki, ustawienia, dyscypliny i motywacji. Lamey moze i jest slaby jak i niejeden pilkarz Wisly, ale cel ich sciagniecia byl jasny - doswiadczona kadra w walke o LM. Nie udało się - wnioski i jedziemy dalej.

Ale nikt mi nie wmówi, że ten skład nie jest w stanie grać lepiej. Po prostu Maaskant nie potrafił nimi pokierować.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 08.11.2011, 14:55
Coin napisał(a):Wyświetl post
Nie no, totalnie się nie zgadzam. Narzekasz na Chaveza, który parę miesięcy temu był uznawany przez media za najlepszego obcokrajowca: http://obywatelstwo.eu/emigranci.html w ekstraklasie, filara obrony?
To jest problem taktyki, ustawienia, dyscypliny i motywacji. Lamey moze i jest slaby jak i niejeden pilkarz Wisly, ale cel ich sciagniecia byl jasny - doswiadczona kadra w walke o LM. Nie udało się - wnioski i jedziemy dalej.

Ale nikt mi nie wmówi, że ten skład nie jest w stanie grać lepiej. Po prostu Maaskant nie potrafił nimi pokierować.
A Pan Kazimierz będzie umiał?
Niestety, przykro mi, nie wierzę w to.
Zresztą pewnie 3/4 polskich trenerów przymierzanych teraz do Wisły nie umiałaby tego zrobić.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów