The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2011, 10:06
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo wszystko?
Moim zdaniem pytań namnoży się jeszcze więcej zarówno w przypadku awansu do LM jak i odpadnięcia i wejścia do LE.

No bo tak
Jeśli awansujemy do LM to rozumiem że wg Ciebie ją mamy odpuścić a skupic się na MP?
Odpuszczamy MP i nabijamy punkty dla Legii, Lecha, Śląska w przyszłym sezonie?
Jeśli wejdziemy do LM to wystarczy. Osiągnięmy cel sportowy i finansowy samym wejściem, którego nigdy nie dało nam się osiągnąć. A to , że zawodnicy będą chcieli coś tam powalczyć, bo jak piszesz "jak usłyszą hymn LM.." to niech walczą. Dla wielu z nas (kibiców) samo wejście do LM w zupełności wystarczy. Prestiż i pieniądze.

Cytat:
No to sam odpowiedzialeś sobie tym pytaniem. Koncentrujemy się na ....lidze i walce o MP. A jeśli coś powalczą przy okazji w LM to będzie na deser.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.08.2011, 10:12
Wiadomo wszystko?
Moim zdaniem pytań namnoży się jeszcze więcej zarówno w przypadku awansu do LM jak i odpadnięcia i wejścia do LE.
No bo tak
Jeśli awansujemy do LM to rozumiem że wg Ciebie ją mamy odpuścić a skupic się na MP?
Dlaczego? Wg mnie jeśli już do niej awansujemy i jeśli korzystnie wylosujemy to dlaczego nie powalczyc w LM? Myślisz że po awansie kopacze odpuszczą walkę w LM? Nie ma szans, nawet w podswiadomości jak wyjdą na OLD TRAFFORD i usłyszą hymn LM dadzą z siebie wszystko. Kibice myślisz że przestaną wymagać od nich walki w LM bo co? Bo już awansowali i kasa się zgadza? Zapomnij. Po ewentualnym awansie będzie jeszcze wieksza presja na wynik, na wyjście z grupy czy chociażby na zajęcie 3 miejsca które uprawni do dalszej walki w LE. Apetyt rośnie w miare jedzenia.

I teraz to samo po przegraniu z APOELEM, wchodzimy do LE i co? Jak mamy się zachować wg Ciebie? Odpuścić LE i walczyć o MP? A może walczyć w LE kosztem MP?
Pytań będzie więcej niż teraz...
Jedno jest pewne. Będzie zajebiście cięzko pogodzić te priorytety MP, LE, LM i trzeba będzie coś odpuścić tylko pytanie co?
Jest jeszcze taki aspekt tego co napisałeś, że wyjście i walka na całego na przysłowiowym OT = być może honorowy wynik, podczas gdy gra nie na 100% to z pewnością ciężkie manto i wstyd.
Trzeba zrobić co się da w pucharach i zrobić co się da żeby po rundzie jesiennej być liderem ligi albo bliziutko lidera. Pewnie będzie to niełatwe, no cóż...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2011, 10:31
Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanovic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką. Wiem,wiem,że mamy grę w LE czy LM ale uważam,że dysponujemy takim składem,że spokojnie damy radę odrobić straty w lidze. Poza tym przecież w LM,jak awansujemy to nie idziemy się bić o nie wiadomo co ale żeby sobie ot pokopać z najlepszymi, za kasę. Nie ma mowy o jakimś podbou Europy czy szachowania hasłami gry o wysokie cele. Kasa z LM powinna iść na dalsze działanie klubu, w kierunku,który obrał właściciel zarudniająć Valcxa. Mamy tyle do zrobienia, od stworzenia poważnej szkółki piłkarskiej, budowy zaplecza treningowego z prawdziwergo zdarzenia, po rozbdowe scautingu. Tak więc LM by nam się bardzo przydała, a dokładnie kasa z niej. Liga też ważna ale nie aż tak,przynajmniej w tym momencie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.08.2011, 10:43
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanovic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką.
taaaa już Lech się spinał na mecze pucharowe, bo przecież w lidze to z łatwością mieli wygrywać, jak na razie to już 4 punkty zostały stracone, a przecież w ostatnim sezonie był tytuł mistrza z najniższą średnią punktową na mecz - drugi sezon z rzędu w lidze będzie taka bieda, że nikt nie będzie wygrywał i znów się uda?!
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.08.2011, 10:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie możemy oddać walkowerem ten mecz. Ani to rywal godny czegokolwiek,ani to prestiż a wiadomym jest,że dziadostwo będzie starało się narobić nam jak najwięcej szkód. A skoro już z tym czymś musimy grać to rozumiem,że należy się spodziewać takich nazwisk jak Kowalski,Jirsak,Jovanovic w bramce, i nawet kilku chłopaków z ME by się przydało. Wynik tego spotkania absolutnie ma sprawę trzecio albo w ogóle nie ma znaczenia. Nawet jak będziemy mieć stratę 4 punktów do lidera to przy tylu kolejkach do końca jest to do odrobienia z nawiązką. Wiem,wiem,że mamy grę w LE czy LM ale uważam,że dysponujemy takim składem,że spokojnie damy radę odrobić straty w lidze. Poza tym przecież w LM,jak awansujemy to nie idziemy się bić o nie wiadomo co ale żeby sobie ot pokopać z najlepszymi, za kasę. Nie ma mowy o jakimś podbou Europy czy szachowania hasłami gry o wysokie cele. Kasa z LM powinna iść na dalsze działanie klubu, w kierunku,który obrał właściciel zarudniająć Valcxa. Mamy tyle do zrobienia, od stworzenia poważnej szkółki piłkarskiej, budowy zaplecza treningowego z prawdziwergo zdarzenia, po rozbdowe scautingu. Tak więc LM by nam się bardzo przydała, a dokładnie kasa z niej. Liga też ważna ale nie aż tak,przynajmniej w tym momencie.

Ale MP jest potrzebne Legii , czy chociażby Lechowi , i gdy jeden z tych klubów za rok wszedł by do LM to odskoczyłby nam na lata świetlne , bo w obu klubach jest o wiele bardziej profesjonalne zarządzanie niż u nas(może teraz tego nie widać ale zobaczycie w najbliższym czasie) ...a sądzę że taka Legia wygra ze Śląskiem czyli będzie miała 9 pkt ... żeby nie było tylko tak że nie będziemy mieli o co grać w lidze na wiosnę ...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2011, 11:00
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Ale MP jest potrzebne Legii , czy chociażby Lechowi , i gdy jeden z tych klubów za rok wszedł by do LM to odskoczyłby nam na lata świetlne , bo w obu klubach jest o wiele bardziej profesjonalne zarządzanie niż u nas(może teraz tego nie widać ale zobaczycie w najbliższym czasie) ...a
Dobry żart. Faktycznie nie mamy Bereta i Miklasa tylko jakiegoś Valcxa, a w POZnaniu też jakaś wyciągnieta z lamusa sława. Aż dziw, że już teraz przynajmniej na miesiąc (nie lat) świetlny nam nie uciekli. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 19.08.2011, 11:08
Spotkania z Koroną nie można odpuszczać czy oddać walkowerem ale trzeba zaufać zmiennikom i dać im szansę! Można się zastanowić nad wystawieniem Pareiki ale reszta powinna odpoczywać i ewentualnie 3 wpuścić pod koniec żeby wygrać to spotkanie. Można w tym meczu zaryzykować np Jovanić, Lamey, Bunoza, Osman, Palijc, Wilk, Jirsak, Garguła, Boguski, Biton, Kirm. Na aż takie ryzyko się Maskant nie zdecyduje ale powiedzcie mi czy ta 11 nie jest lepsza od Korony? (Można wystawić jeszcze Kowalskiego zamiast Osmana ale uznałem że to już była by przesada )

ps Melikson nie powinien wystąpić w tym meczu. Przed meczem z APOELem trzeba na niego uważać bo jest najczęściej faulowany a na jego stratę nie możemy sobie pozwolić...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.08.2011, 11:28
Na zdrowy rozum drużyna która gra w pucharach, powinna mieć łatwy terminarz na początku, tak jak twierdzi Trener Maaskant.

Tymczasem my mamy z 4 meczów tylko 1 u siebie?! Zdecydowanie dla mnie jest to nie zrozumiałe.

Szkoda że nam nie dali meczu w poniedziałek, bo od jutra mamy 3 dni do następnego meczu z Cypryjczykami.

Więc jutro pewnie drugi skład będzie grał i dobrze. Nie ma co ryzykować kontuzji wiedząc że Korona potrafi grać z nami bardzo brutalnie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.08.2011, 11:30
Trzeba wystawić taki skład, który pokona drwali z Kielc - dla mnie nie ma mowy o odpuszczaniu sobie ligi. To nie jest dopiero czwarta kolejka, to jest aż czwarta kolejka. Wiadomo, że priorytetem jest rewanż z Apoelem dlatego kilka zmian w składzie jest wskazane ale bez przesady. Taktyka Korony na ten sezon wygląda tak, aby maksymalnie skopać przeciwników po kostkach bo umiejętności czysto piłkarskich to za dużo nie mają. Ważne, żeby nie wdawać się z nimi w tą rzeźnię i narzucić im nasze warunki gry. Ten mecz należy wygrać!
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.08.2011, 11:42
Mamy szeroką kadrę po to by grać na 2 frontach bez wielkich zmian, moim zdaniem w Kielcach zagrają zmiennicy. Pewnie Maskant pilnuje ile kto zagrał meczy pod rząd i kiedy musi odsapnąć. Ma to taką zaletę że jest większa rywalizacja w drużynie bo każdy ma szansę zagrać raczej trudno będzie "utknąć na ławie w tym sezonie"

Profesjonalna drużyna jaką Wisłą chce być musi potrafić zagrać dobrze na 2 frontach korzystając z szerokiej kadry żeby nie skończyć jak Kuchenkorz klęską w lidze.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.08.2011, 11:46
Jak dla mnie na mecz z Koroną optymalny byłby skład : Jovanić - Czekaj Bunoza Kowalski Paljić - Kirm Wilk Garguła Jirsak Boguski - Biton. Nie ma co ryzykować przed wtorkowym rewanżem. Poza tym , Korona to drwale i trzeba uważać podwójnie.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2011, 12:07
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Ale MP jest potrzebne Legii , czy chociażby Lechowi , i gdy jeden z tych klubów za rok wszedł by do LM to odskoczyłby nam na lata świetlne , bo w obu klubach jest o wiele bardziej profesjonalne zarządzanie niż u nas(może teraz tego nie widać ale zobaczycie w najbliższym czasie) ...a sądzę że taka Legia wygra ze Śląskiem czyli będzie miała 9 pkt ... żeby nie było tylko tak że nie będziemy mieli o co grać w lidze na wiosnę ...
Czy w związku z tym, że MP jest potrzebne Legii albo Lechowi, Wisła ma się położyć i grzecznie nie zajmować znowu pierwszego miejsca w lidze ?

Mam nadzieję, że źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź w tej kwestii.

Co do poziomu zarządzania - pożyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 19.08.2011, 12:12
Ha teraz pytanie kto zagra na prawej stronie skoro Maaskant nie bierze do Kielc ani jednego prawego obrońcy ?
Coś czuję ,że będzie adrenalina tym razem bo szykuje się Kowalski w pierwszej jedenastce

Tak jak już parę osób pisało ,tak Maaskant potwierdził jedziemy tam rezerwowym składem w celu ugrania punktu ,a jak się uda trzech punktów
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.08.2011, 12:22
Jutro na Koronie zagrać rezerwowym składem. Nie ma co ryzykować, a ci co nie będą grać to niech mają treningi przygotowujące na mecz w Nikozji w saunie. Mój skład poniżej.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.08.2011, 12:25
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Czy w związku z tym, że MP jest potrzebne Legii albo Lechowi, Wisła ma się położyć i grzecznie nie zajmować znowu pierwszego miejsca w lidze ?

Mam nadzieję, że źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź w tej kwestii.

Co do poziomu zarządzania - pożyjemy, zobaczymy.

Właśnie chodzi mi o to żeby Wisła nie odpuszczała polskiej ligi , szczególnie w meczach z takimi drużynami jak Korona ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2011, 12:26
czyżby Kiro w obronie ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2011, 12:26
Nie przesadzajcie. Wiadomo, cel numer 1 to wtorek, ale nie możemy sobie pozwolić na takie frajerstwo jak Lech, trzeba wygrywać mecze i KONIECZNIE zdobyć mistrzostwo. Wiadomo że jakieś roszady w składzie muszą być, ale bez jaj żeby całą jedenastkę zmienić, włącznie z bramkarzem. Czysta głupota.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.08.2011, 12:28
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajcie. Wiadomo, cel numer 1 to wtorek, ale nie możemy sobie pozwolić na takie frajerstwo jak Lech, trzeba wygrywać mecze i KONIECZNIE zdobyć mistrzostwo. Wiadomo że jakieś roszady w składzie muszą być, ale bez jaj żeby całą jedenastkę zmienić, włącznie z bramkarzem. Czysta głupota.
Czystą głupotą było by nie przygotować się na najważniejszy mecz tej dekady, więc pomyśl, wolisz wygrać z koroną a później cięgi od Apoelu?
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2011, 12:56
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
wolisz wygrać z koroną a później cięgi od Apoelu?
A to jest jakaś taka zależność? Jedno drugiemu przeszkadza? To nie są dzieci, gra co 3-4 dni jest normą w europie. Odpuszczanie ligi jest głupotą i tyle.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 19.08.2011, 13:05
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ten_sam_wybor/
,,Mając w perspektywie mecz z APOEL-em lekki niepokój u trenera budzi agresywna gra Korony. Jego zdaniem zbyt agresywna. „Oglądałem mecz Korony z Jagiellonią, gdzie zawodnicy z Kielc wykonali wiele bardzo agresywnych wejść w przeciwników, szczególnie w pomocy. Widziałem w tym meczu sporo fauli, po których moim zdaniem sędzia powinien pokazać żółtą kartkę. Jeśli tamto spotkanie prowadziłby arbiter, który gwizdał w naszym środowym meczu, to myślę, że Korona ten mecz kończyłaby w sześciu” – stwierdził Robert Maaskant. „Jeśli sędziowie pozwolą Koronie na taką grę, to w tym sezonie ktoś może doznać kontuzji, prze którą zrujnowana może zostać jakaś kariera. Jestem za twardą grą, sam tak grałem, ale muszą być jakieś granice''
Nie ma co się czarować Korona nie dość,że jest słaba,to jeszcze hasają tam te drwalo-cwaniaki korzymy.Trzeba uważać bo Ci idioci na prawdę mogą zrobić krzywdę więc nawet jakbyśmy nie grali w pucharach wystawiłbym tam rezerwowy skład.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 19.08.2011, 13:17
W całej Europie gra się co trzy dni i nikt nie narzeka, a tu początek sezonu i trzeba wystawić głębokie rezerwy, bo trzeba się oszczędzać. Potem piłkarze z naszej ligi nie są przygotowani do gry na Zachodzie.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2011, 13:28
Wiadomo wszystko?

No bo tak
Dlaczego? Wg mnie jeśli już do niej awansujemy i jeśli korzystnie wylosujemy to dlaczego nie powalczyc w LM? Myślisz że po awansie kopacze odpuszczą walkę w LM? Nie ma szans, nawet w podswiadomości jak wyjdą na OLD TRAFFORD i usłyszą hymn LM dadzą z siebie wszystko. Kibice myślisz że przestaną wymagać od nich walki w LM bo co? Bo już awansowali i kasa się zgadza? Zapomnij. Po ewentualnym awansie będzie jeszcze wieksza presja na wynik, na wyjście z grupy czy chociażby na zajęcie 3 miejsca które uprawni do dalszej walki w LE. Apetyt rośnie w miare jedzenia.

I teraz to samo po przegraniu z APOELEM, wchodzimy do LE i co? Jak mamy się zachować wg Ciebie? Odpuścić LE i walczyć o MP? A może walczyć w LE kosztem MP?
Pytań będzie więcej niż teraz...

Jedno jest pewne. Będzie zajebiście cięzko pogodzić te priorytety MP, LE, LM i trzeba będzie coś odpuścić tylko pytanie co?
W LM to będą mogli o wielkie nic powalczyć. Maaskant nie głupi i odwróci priorytety. Będzie żonglowal składem pod kątem ligi a nie LM. To samo w LE. Walczyć będą, ale na ligę nie będzie wypuszczany drugi skłąd tak jak to ma miejsce w tym momencie. Bo każdy w klubie wie, że żeby zagrać za rok w pucharach trzeba znowu być najlepszym na własnym podwórku. Są rzeczy ważne, ale są także priorytety. MP jest tym ostatnim.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2011, 13:30
ja biorąc pod uwagę fakt, że we wtorek gramy rewanż z Apoelem... to wystawiłbym następujący skład na Koronę:

Jovanic
Kowalski-Czekaj-Bunoza-Paljic
Wilk- Jirsak
Garguła-
Kirm-Biton-Boguski

Po to mamy szeroką ławkę, żeby z tych zawodników korzystać... nie wyobrażam sobie, że wyjdziemy na Koronę w najsilniejszym zestawieniu... to by mogło być bardzo niemądre rozwiązanie... biorąc pod uwagę piekło jakie nas czeka w Nikozji... mówię po to mamy rezerwowy skład żeby czasem z nich skorzystać... a jak przegramy z Koroną? trudno LM na teraz jest ważniejsza. Amen.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 19.08.2011 o godz. 13:33.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2011, 13:30
Redakcja TWSD obstawia Kowalskiego na prawej obronie, całkiem możliwe, wręcz pewne, ale... spodziewam się tam Czarka Wilka. Nie przypadkowo chyba trener wymienił 3 zawodników, których zabiera kiedy padło pytanie o prawą obronę. Kiedyś gdzieś się natknąłem, że Czarek może grać również jako prawy pomocnik. Mając w pamięci jego asystę z Lechem może to być prawda. Dlaczego więc nie spróbować go na prawej obronie? Wtedy para defensywnych pomocników mogłaby wyglądać Brud - Nunez. Poza tym trener powiedział, że ten zawodnik "prawdopodobnie tam nie grał". Kowalski grał trochę meczów jako prawy obrońca.

Kiedyś któryś z naszych trenerów chciał Małeckiego wystawić na tej pozycji, pomijając teraz rozważanie sensowności takiego rozwiązania to to by była idealna riposta na uwagi selekcjonera ; )
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.08.2011, 13:31
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
W LM to będą mogli o wielkie nic powalczyć. Maaskant nie głupi i odwróci priorytety. Będzie żonglowal składem pod kątem ligi a nie LM. To samo w LE. Walczyć będą, ale na ligę nie będzie wypuszczany drugi skłąd tak jak to ma miejsce w tym momencie. Bo każdy w klubie wie, że żeby zagrać za rok w pucharach trzeba znowu być najlepszym na własnym podwórku. Są rzeczy ważne, ale są także priorytety. MP jest tym ostatnim.
Czyli co? Kowalski w pierwszym składzie na Manchester United?
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Od: 10.2004

Stary 19.08.2011, 13:31
Napinacze już w akcji: http://www.youtube.com/watch?v=2Hv3pkZBApU
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2011, 13:34
Czyli co? Kowalski w pierwszym składzie na Manchester United?
Czyli Kowalski w składzie jeżeli miałby zagrać Jaliens niebędący w pełni sił. Maaskant się takich decyzji nie boi. Zresztą co za różnica przegrać 2-3:0 czy 5:0? Płacą tak samo
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.08.2011, 13:41
Wiekszośc już tłumaczy sobie, a przy okazji i piłkarzom, że ten mecz mozna olać. To ja się pytam, po co my walczymy w tych pucharach? Po to żeby za rok ciąc budżet i zwalniać najdroższych pilkarzy bo zajmiemy 6 miejsce w lidze? Albo sie jest gotowym na puchary i gra się poważnie w lidze albo nie. Rozumiem, że przed tym meczem można sobie coś odpuścić ale wy to tak tłumaczycie, że przy nastepnym meczu w pucharach znów będzie odpuszczanie. Do czego to prowadzi? Co nam da, że teraz zagrają rezerwy? Melikson odpoczywał w meczu z Zagłebiem i zagral kiche z Apoelem, a niby mial byc wypoczęty i mega wymiatać. Nie można pozwolić sobie na brak pucharów za rok. A to sie może stać jeśli na powaznie nie zaczniemy traktować ligi. Ja wystawiłbym najlepszy skład i rozwalił Koronę, żeby poczuć się pewniej. Nie wierze, że po meczu z nimi połowa składu będzie miała kontuzję, bzdury.
Odpowiedz cytując
virus_nh
Member

Od: 04.2007

Stary 19.08.2011, 13:42
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
W całej Europie gra się co trzy dni i nikt nie narzeka, a tu początek sezonu i trzeba wystawić głębokie rezerwy, bo trzeba się oszczędzać. Potem piłkarze z naszej ligi nie są przygotowani do gry na Zachodzie.
Nie chodzi o przygotowanie kondycyjne, bardziej o ostrożność trenerea względem zdrowia zawodników. Przypadkowo trafiła by się kontuzja Meliksona itp. I wtedy pole manewru się zawęża.
Zwłaszcza, że połowa europy gra co 3 dni ale nie grają jednego z najważniejszych meczów w ostatniej dekadzie 3 dni po meczu ligowym.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.08.2011, 13:42
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A to jest jakaś taka zależność? Jedno drugiemu przeszkadza? To nie są dzieci, gra co 3-4 dni jest normą w europie. Odpuszczanie ligi jest głupotą i tyle.
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Kolega Baro1995 udzielił Wam odpowiedzi na nurtujące Was problemy. Owszem, taka gra to norma w Europie, ale nie w Polsce, gdzie na stadionie Korony Kielce odbędzie się w sobotę polowanie na kości Wiślaków. Pamiętacie mecz w tamtym sezonie? Tu nie chodzi o to, żeby za wszelką cenę udowadniać całemu światu, że jesteśmy gotowi na to Wasze "europejskie tempo", ale o to, aby oszczędzić naszych graczy nie tylko na mecz z APOELem, ale także na resztę ligi.

Dodam jeszcze, że nawet jeśli stracimy te punkty w Kielcach, to gdzieś na pewno da się to odrobić. Nikt ligi nie odpuszcza, po prostu obecnie obowiązują inne priorytety, ale już wkrótce wszystko się wyklaruje.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów