|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czemu tak wszyscy męczą tego Sobolewskiego - nacharował sie w poprzednim meczu a on juz swoje lata ma więc taka gra co 3 dni może się dal niego fatalnie skończyć komu jak komu ale jemu trzeba na pewno dać odpocząć przed rewanżem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tylko Mistrzostwo,tylko wygrana z Widzewem,a na pierwszym miejscu walka o ligę mistrzów inaczej nie będziemy się rozwijać.Mamy wszystko żeby osiągać sukcesy: piłkarzy- dwie dobre jedenastki,stadion,najlepszych kibiców,dobry budżet i dobry zarząd.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.07.2011 o godz. 13:47.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Teren dosc trudny, Widzew w rozsypce ale to nie znaczy, ze mamy tam wyjsc w pol rezerwowym skladem. Juz nie czujmy sie az tacy mocni.
Wazne jest dobrze zaczac lige. Na dzien dobry mamy Widzew z problemami dlatego trzeba wyjsc mozliwie najsilniejszym skladem i po prostu wygrac.Musimy na poczatku ligi wygrac jak najwiecej bo przypomne, ze we wrzesniu jak bedziemy grac w fazie grupowej LE/LM czekaja nas mecze z Lechem i Legia plus mecze w europejskich pucharach, ktore beda znacznie trudniejsze niz mecze z Litexem, do tego dojdzie PP. Dlatego dobry start w lidze jest tak wazny bo pozniej ewentualne straty z sierpnia ciezko bedzie odrabiac w meczach przed i po pucharowych. Na Widzew niewielkie zmiany. Moze Biton za Gienka, Nuneza bym zostawil w 11, pytanie tylko czy na skrzydle czy na DM. W obronie moze Jovanovicia za Jaliensa lub na prawo za Lameya. Wiecej niz 2-3 zmiany w stosunku do meczu w Loweczu bylyby nie wskazane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja bym mimo wszystko chciał zobaczyć w Łodzi w większym wymiarze czasowym Jovanovica, Bitona, Nuneza, Gargułe i Jirsaka. Powinien też zagrać Kirm, aby po kontuzji budować formę. Prawda jest taka, że jeszcze Naszych "trzymają" treningi z obozów i żeby to wszystko "puściło" to trzeba grać i ogrywać tych co siedzą na ławce aby potem nie było za dużej różnicy na niekorzyść jak wypadnie ktoś z pierwszej jedenastki i wejdzie zmiennik. Nie mam też nic przeciwko gdyby tak zmiennicy zagrali dobre zawody po których Maaskant miałby pozytywny ból głowy na kogo postawić w kolejnych meczach.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Uważam, że z Widzewem powinniśmy zagrać składem z co najmniej kilkoma zmianami w stosunku do meczu z Litexem. Po to mamy szeroką kadrę, aby dawać podstawowym zawodnikom odpocząć, żeby Wisła nie skończyła jak Amika w poprzednim sezonie.
Jak dla mnie powinien wejść Biton za Genkova - chłopak ma być bądź co bądź bramkostrzelnym napastnikiem, to niech się pokaże a Genkov odpocznie przed rewanżem Guła za Meleksa - Melikson cały czas walczył z kryciem w poprzednim meczu co jest dość męczącym zadaniem. Lepiej, żeby na rewanż był w pełni wypoczęty. Jovanović za Lameya - dokładnie takie same powody jak wcześniej. Lamey odpoczywa, Jovanović niech się pokaże w meczu o stawkę bo w sparingach na boku obrony nieźle sobie poczynał. Nunez (albo Brud?) za Sobola - nasz kaptan jest w takim wieku, że należy się martwić o jego kondycję a Argentyńczyk sprawia wrażenie stworzonego do roli pomocnika box-to-box. Ewentualnie dać szanse Brudowi, żeby coś pograł z bądź co bądź jednym ze słabszych zespołów ligi a nie tylko figurował na liście graczy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Gdzie w tv jest ten meczyk?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeżeli nie będzie żadnych urazów to Maaskant zacznie podstawowym składem aby dalej zgrywać drużynę.
Ewentualne zmiany kluczowych zawodników przewiduje po godzinie gry.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 27.07.2011 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Quorth napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tam gdzie do tej pory czyli w Canal+.
EDIT: Bronek i Zibi byli szybsi. Powód: Żółwie tempo pisania :)
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 27.07.2011 o godz. 14:52.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Puścić w bój Bitona, Genkov bez formy.
Iliev niech gra bo i tak nie zagra z Litexem. Kiro może zagrać, niech wchodzi w rytm meczowy. Melex niech odpoczywa żeby czasem mu drwale z Łodzi nóg nie połamali, Guła pokazuje że ma chęć do gry. Jovanović - trzeba zobaczyć co z niego za grajek. Boguski na 20-30 min też mógłby się pokazać. Powinno być łatwo (obstawiam 2/3-0) ale wkońcu to pierwszy mecz sezonu i ciężko spodziewać się co pokaże Widzew |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie powinniśmy wyjść optymalnym składem, jeżeli ktoś chce dawać odpocząć naszym graczom po uwaga 3 meczach, to czego my chcemy szukać w dalszej części sezonu. Wejdziemy załóżmy do LM lub zagramy w grupie LE dojdzie do tego puchar Polski, i zrobi się maraton : gramy co 3 dni. Wtedy to chyba trzeba byłoby wystawiać inną 11 na mecz ligowy a inną na pucharowy
![]() Zrozumiem odpoczynek kluczowych graczy gdy sezon osiągnie pełne obroty i wszystkie rozgrywki będą już w zaawansowanym stadium, ale nie możemy na samym jego początku mówić, że piłkarze są zmęczeni gdy raptem pokopali piłke przez 270 minut. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy chcesz czy nie, Maaskant to wie, i wystawi nieco inny team przeciwko Widzewowi. BTW: http://www.youtube.com/watch?v=GpmI1Qua_6s - prezes Lato też ma coś do dodania
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.07.2011 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypominam że jeszcze nie awansowaliśmy, a po tym co widziałem wczoraj to nie skreślałbym jeszcze Bułgarów. Nie muszę chyba pisać co by oznaczało odpadnięcie z Litexem i późniejsza ewentualna klęska w 4 rundzie el. LE. Tak jak pisałem wyżej, jeżeli nie będzie urazów to myślę że wyjdziemy w podstawowym składzie, i po godzinie gry Maaskant zapewne zdejmie Meliksona, Sobola, Genkova(gdy już bedziemy wysoko wygrywac hehe oby). |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Chciałbym od początku zobaczyć na boisku Bitona. Składem można trochę pomieszać. Ciekaw jestem postawy zmienników. Mamy szeroką kadrę to wykorzystajmy to
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Virus_nh: Uff ![]()
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.07.2011 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie z Widzewm musi odpocząć Diaz , Genkov , Melikson musowo
za nich Paljic , Biton i Garguła można się też zastanowic czy nie dać szansy Jovanoviciowi od początku ( za Lameya ) lub Jirsakowi ( za Sobola ) moj skład Jovanic - Jovanovic , Jaliens , Chavez , Paljic - Wilk , Jirsak , Garguła - Iliev , Biton , Kirm powinniśmy dać rade w Łodzi , a nawet jeśli to remis nie będzie jakąś tragedią , szczególnie gdy pomyślimy o środowym spotkaniu |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że nie irionia. Przyznałem racę mając na uwadze jak sam wspomniałeś rangę spotkania z Litexem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jak Sergiejowi nic poważnego nie doskwiera to uważam, że właśnie on powinien bronić z Widzewem, żeby wejść w rytm meczowy. Odpocząć powinni Maor, Sobol i Lamey- priorytetem jest w tym momemncie rewanż z Liteksem.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Nie możemy przesadzać z ilością zmian, bo przecież chcemy wygrać ten mecz, co nie? Sobol i Maor muszą odpocząć. Sobol ma swoje lata, więc taka częsta gra może spowodować kontuzję lub spadek możliwości. Melikson to nasz skarb, a o skarb trzeba się troszczyć. Po to mamy dobrych rezerwowych, żeby w takim meczu dostali szansę i potwierdzili swoją gotowość do rywalizowania o miejsce w składzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Powinien grać optymalny sklad. Mamy początek sezonu, nie są zmęczeni, a widać duże braki w zgraniu zespolu. Gdzie mają się zgrywać jak nie w meczach ligowych?
Wydaje mi się, że wyjdą w podstawowym składzie. Znaki zapytanie jedynie co do lewej obrony, bramki i pozycji Iliewa. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Garguła dobrze wygląda ! Wstawiłbym go za melexa - niech odpoczywa chłopina
a zamiast Genkova wstawiłbym Bitona - potem wszedłby za niego w drugiej połówce Boguś Kiro niech sie ogrywa po kontuzji, jirsaka dałbym za Sobola żeby odpoczął przed rewanżem z Litexem Mój skład na Widzew: Jovanić - Lamey - Chavez - Jaliens - Diaz -- Kirm - Jirsak - Wilk - Garguła - Illiev (Paljić) --- Biton ! PS. Wkońcu mamy szeroką kadre, każdy dobry ![]() ![]()
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd. Kiedy duże drogi rozpadają się, i myślisz, że uczucie pozostanie, Musisz skądś zacząć Ja będę w tym miejscu! " |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Kogo pozbył się Widzew oprócz Sernasa? Dzalamidze dalej jest wypożyczony czy jak?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jezeli chodzi o Meliksona to popieram w 100%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za Kirma- Nunzez a za Jirsaka ktokolwiek.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.07.2011 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze - mamy teraz praktycznie dwie równorzędne jedenastki z pewnymi wyjątkami typu indywidualność Meliksona - więc szczerze, pół składu można wymienić, szczególnie w ofensywie a i tak myśle, że wygramy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Spore osłabienie, jak na ich kadrę, która wygląda teraz następująco: http://pl.wikipedia.org/wiki/Widzew_...on_2011.2F2012 Zapewne wyjdą: Mielcarz - Broź, Madera, Ukah (Bieniuk), Dudu - Budka, Bruno Pinheiro, Panka (Mroziński), Żigajews (Riski) - Grzelczak, Dżalamidze Bramki w sparingach strzelał głównie Okachi, nie wiem czy go podpisali. (Edit: nie podpisali) Nigeryjski 20letni napastnik. Widzew w sparingach: Szczerbiec Wolbórz – Widzew Łódź 0:5 (0:2) Dolcan Ząbki – Widzew Łódź 2:1 (2:0) Sandecja Nowy Sącz – Widzew Łódź 1:0 (0:0) Podbeskidzie Bielsko-Biała – Widzew Łódź 0:1 (0:1) Widzew Łódź – GKS Bogdanka Łęczna 1:2 (0:0) Omonia Nikozja – Widzew Łódź 4:3 (4:1) Korona Kielce – Widzew Łódź 1:1 (0:0) Nie wygląda to imponująco ![]() Bramki dla Widzewa: Radzio x3, Okachi&Grzelczak x2, po razie: Panka, Dudu, Broź, Grzeszczyk i Ceglarz. Podkreśleni to Ci, którzy raczej przeciw nam wystąpią. koniec analizy
Ostatnio edytowane przez filemon : 27.07.2011 o godz. 18:48.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|