The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2011, 12:13
Kocur napisał(a):Wyświetl post
8 lat oficjalnego logowania stuknie po wakacjach. Wcześniej aż mi głupio było zakładać konto bo myślałem że jest tylko dla wybranych i kumatych - szkoda że dzisiaj takiego odczucia ludzie nie mają.

Wiele się zmieniło, w życiu kolejne studia, kolejna praca, hmmm, kolejne białogłowy

Na forum też się wiele zmieniło - niestety...

- Kiedyś gościa co by napisał "trzymajmy kciuki żeby Amica weszła do pucharów dla dobra polskiej piłki" albo "pasy w ekstraklasie muszą być bo derby są cool" 90% forumowiczów by zbluzgało a potem dostała bana na pół roku.

Teraz osoby które zwracają uwagę na takie wynaturzenia są odbierane jako kosmici - i przez świeżych forumowiczów i czasami co gorsze - przez administratorów ...

Kiedyś forum uczyło, edukowało, młody człowiek wiedział kto jest przyjacielem a kto wrogiem - dzisiaj więcej tutaj kibice.net niż starej dobrej Wisły Kraków.

Miejmy nadzieję, będzie lepiej
Na podstawie wypowiedzi szanownego przedmówcy muszę stwierdzić i przyznać rację, że na tym forum bardzo wiele się zmieniło...ot lata lecą.

Jestem przekonany, że moja osoba to relikt przeszłości dawnego systemu.

Ale kochana młodzieży, ja byłem, jestem i będę Wiślakiem...no cóż STARYM WIŚLAKIEM!!!

W moim życiu nie ma wielkich zmian...ta sama praca od 38 lat...ta sama żona od 31lat...ale przede wszystkim ta sama ukochana drużyna, której na imię WISŁA KRAKÓW...i to z górą od przeszło 40 lat!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 12.06.2011, 15:00
U mnie chwilka też minęła ale nigdy nie byłem "paplą internetowym". U mnie najważniejsza zmiana to przeprowadzka do Poznania, w sumie koło 10 razy zmieniałem mieszkanie. Skończyłem studia mam kobietę pracę straszne

Wielu w Wielkopolsce próbowało mi Wisłę wyperswadować nie wiedzieć czemu im się w ogóle nie udało
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.06.2011, 17:32
No kur. wa =d Całość dziś przeczytałem...
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 12.06.2011, 19:53
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To se ne vrati. I dobrze wiemy, kto zabił ten klimat Serwując bany Usiowi, Lomowi, Wormalowi, Emsiemu itd.
Bo teraz nie ma komu wymyślać podpisów pod nickami to i inwencja umarła. Zamiast madafakarozmywaka wszyscy mają banita. A co my z Galery? I po wódkę pod ziemię nie ma kto skoczyć i po zakąskę z łabędzia
A ogólnie nic się nie zmieniło taka tu cisza.......
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 13.06.2011, 10:00
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To se ne vrati. I dobrze wiemy, kto zabił ten klimat Serwując bany Usiowi, Lomowi, Wormalowi, Emsiemu itd.
Ci których wymieniłeś pojawili się na forum koło 2004-2005 r. stanowili swoisty folklor, ale forum istniało na długo przed nimi i zapewniam Cię, że miało się dobrze Menel, Tequila, Plankton (7 Kotow) Piotr, Shell, OkoWieloryba, KOKOS i inni którzy się jeszcze wypowiadają - to oni stanowili o sile tego forum. Licząc poprzednie wersje forum, to już ponad 10 lat... jak ten czas leci.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.06.2011, 12:24
Ja zacząłem łamiąc wszelkie możliwe zasady istnienia na forum...
Z okazji awansu sąsiadki do Ekstraklasy zrobiłem "vlepkę" z motywem przewodnim "Arbeit Macht Frei", hasłem Witamy w Ekstraklasie i Herbem SSA.
Do tego założyłem osobny temat... a już wtedy był taki założony z pierwszymi projektami.

Chwała Bogu, że wtedy były jeszcze żółte kartki, bo inaczej bym zaliczył Bana na dzień dobry...

No ale człowiek na błędach się uczy...

A co się zmieniło?
Wszystko -
Nie ma już sektora X - i do tego tęsknię. Bo niestety, ale nowy młyn to już nie mój żywioł...dlatego stoję obok
Skończyłem studia, zrobiłem podyplomówkę, zmieniłem w międzyczasie chyba 3 razy pracę
Wyprowadziłem się z domu, kupiłem (albo raczej jestem w trakcie) kupna mieszkania
Ożeniłem się...
(w sumie mój profil jest standardowym KIBOLSKIM lansowanym przez GW )

Ustatkowałem się po prostu...

Amen
Powód: zmiany...
Ostatnio edytowane przez Jarza : 13.06.2011 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 13.06.2011, 17:32
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ci których wymieniłeś pojawili się na forum koło 2004-2005 r. stanowili swoisty folklor, ale forum istniało na długo przed nimi i zapewniam Cię, że miało się dobrze Menel, Tequila, Plankton (7 Kotow) Piotr, Shell, OkoWieloryba, KOKOS i inni którzy się jeszcze wypowiadają - to oni stanowili o sile tego forum. Licząc poprzednie wersje forum, to już ponad 10 lat... jak ten czas leci.
oj, oj!!!!

Łza się w oku kręci...

Menel, gdzie jesteś?!?!?!

Plankton, gdzie jesteś?!?!?!

Oj, z Wami to był "dyskurs"!!!

To na prawdę była siła tego forum!!! Choć nie umniejszam nikogo z tamtych lat... Lol 21, czy pamiętasz jak byłem z "Lusią" na C-4?

Jeśli ktoś z Was przeczyta tego posta to dajcie znać co u Was...bo to że jesteście na Reymonta to nie wątpię!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
dudeq
Member

Stary 14.06.2011, 20:46
menela lubiło się czytać

sporo tych lat minęło..

a człowiek ciągle piękny młody i wolny )))
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 14.06.2011, 22:29
ja nie bede pokazywał paluchem kto rozpoczął pierwsza telenowele 8)

można by to idealnie przełożyć na realia stadionowe
cóż panowie zostaliśmy piknikami

w letnim zlocie zakopianko jakimstam tez uczestniczyłem, czy aby przypadkiem wtedy Coglin nie mial urodzin ?
skład pamietacie?
Plankton, RWD, Oczeu(?), Coglin, Gretzky, Frankie, Wormal, Taki... zglaszac sie
je*ac indunie!
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member

Stary 14.06.2011, 22:50
Szofer napisał(a):Wyświetl post
ja nie bede pokazywał paluchem kto rozpoczął pierwsza telenowele 8)
Dobrze pamiętam? Ty główny bohater i ?Kaja? Przystanek autobusowy/tramwajowy potem poleciało kilkaset stron tematu ? Kiedy to było tak w przybliżeniu ?
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 14.06.2011, 22:53
tzn to byl luzny temat ale od mojego posta do Kaji i kilku innych sprawach ktore wyniknely w zwiazku z tym został przemianowany na Telenowele
zdaje sie 2003/2004

pamietam... tez sie w nim udzielales
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member

Stary 14.06.2011, 23:32
Tak fajne czasy na forum , przedtem się pisało teraz raczej tylko czyta ale musze przyznać że często wpadam na stronę w pracy w domu zawsze musze luknąć co tam nowego , sentyment na pewno jest.

Najbardziej jednak chyba „merytoryczny” temat to założony przez ?dwóch userów jak dobrze pamiętam pt.” Pobijemy Planktona w ilości postów na forum”, chyba jednak im się nie udało
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.06.2011, 02:10
Raul TS napisał(a):Wyświetl post
Tak fajne czasy na forum , przedtem się pisało teraz raczej tylko czyta

Przedtem człowiek był młody dzik a teraz raczej stary byczek ;p pokój
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 16.06.2011, 20:39
Chyba niechcący założyłem temat, gdzie nie wpisują się ofiary pękniętych lateksowych zabezpieczeń i wreszcie mozna normalnie cos napisac. Może sie uda pociągnąć to dłużej i powspominać starsze dzieje.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 17.06.2011, 11:50
gigant napisał(a):Wyświetl post
Chyba niechcący założyłem temat, gdzie nie wpisują się ofiary pękniętych lateksowych zabezpieczeń i wreszcie mozna normalnie cos napisac. Może sie uda pociągnąć to dłużej i powspominać starsze dzieje.
To nie zły temat...rzekłbym nawet bardzo potrzebny...dajmy upust swoim wypowiedziom na temat dawnych, nie powtarzalnych chwil i przeżyć na R22...nie ważne gdzie kto siedział...ważne że był za Wisełką, że wspierał duchowo, sportowo a może i finansowo...na pewno dziesięć lat temu to był inny świat, to był inny stadion, to na pewno była inna drużyna...dzisiaj musimy się pogodzić z inną rzeczywistością, z inną kadrowo drużyną, z innym składem trenerskim i menadżerskim...ale dla Nas wszystkich powinna to być JEDNA DUMA - WISŁA KRAKÓW...NA DOBRE I NA ZŁE!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 17.06.2011, 22:05
- To chodzcie tu do kafejki to wam pokaze na czym to polega
5 min pozniej
- O... na przyklad wezmy pierwszą lepsza z brzegu - uzytkownik Agusia. Patrze na IP - Biezanow, wpisuje tutaj adres, to zamieniam na gwiazdke i ciach. Biezanow bez dostepu do forum. No, a teraz chodzmy sie napic. Odbanuje ich po weekendzie.

Zlot w Zakopanem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.06.2011, 22:20
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Tequila, Shell, OkoWieloryba
dodałbym użytkownika Poodel i mamy kilku chłopaków ze składu W'01

na forum od niepamiętnych czasów bodajże od "błękitnego"
Ostatnio edytowane przez PvD : 17.06.2011 o godz. 22:23.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Stary 17.06.2011, 22:54
- Na forum od lat 9 przynajmniej jak pokazuje data obok. Choć już nie pamiętam czy to dotyczy tez starszej wersji. Bo na tamtej też chwilę chyba zaliczyłem.

- z Wisłą sercem od podstawówki , aktywnie od początków liceum.

- studiowałem i pracuję

- kiedyś więcej pisałem teraz mniej czasu nawet na czytanie (na studiach było więcej czasu )

- w ramach zainteresowań piłkarskich oczywiście kibicuję i grywam w piłkę

- Początkowo bałem się, że będę zaliczany do kibiców sukcesu bo moja "aktywizacja" kibicowska zbiegła się jakoś tam z przyjściem telefoniki. Ale w sumie wyszło tak, że każdego kto dołączył w ciągu ostatnich 14 lat można by nazwać kibicem sukcesu bo prawie wszystko wygrywamy - przynajmniej w lidze
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 18.06.2011, 21:43
- na forum od 2003 (zakładałem konto żeby pogratulować KazkowiK obrony pracy magisterskiej )
- z Wisłą od... ponad 20 lat (cholera to już tak długo )
- od czasu zarejestrowania się na forum zdążyłem znaleźć pracę (umowa zlecenie, ale zawsze), do tytułu Technika Księgarstwa dołożyłem Technika Informatyka, no i beerceps mi troszkę urósł
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.06.2011, 23:44
No ja powiem że miałem konto (Donson) aż pewnego dnia nie mogę się zalogować, więc musiałem założyć nowy profil :(

a swoją drogą "Usiu" to miał mnóstwo banów.
Teraz jest masa lanserów i pedziów zwyczajnych, ale co zrobić. Świat idzie do przodu niewiele już takich uwstecznionych heteroseksualnych homofobicznych i nietolerancyjnych ksenofobów jak ja zostało...

za czas obecności na forum:
- skończyłem studia,
- znalazłem pracę,
- zmieniłem pracę
- zmieniłem samochód...

Wiele rzeczy się zmieniło...ale fajnie jest.
Forum takie poprawne się zrobiło troszkę....
Powód: reminder
Ostatnio edytowane przez Don Donson : 18.06.2011 o godz. 23:57.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.06.2011, 12:32
bylu napisał(a):Wyświetl post
Na pohybel tym, którzy nie czytali . Mieli czas żeby się z tym wcześniej zapoznać.
Chociaż racja, mogłem przynajmniej ostrzec, że wciąga
I odkładałem odkładałem, ale wczoraj postanowiłem że przysiądę i przeczytam. (huj z egzaminami to już przecież 11 sesja więc jest się do czego przyzwyczaić) zeszło mi do północy. Dzisiaj nastąpiła kontynuacja i

Właśnie przy rosole skończyłem. Ja obiad wpieprzam i czytam jak Plankton po ryby pojechał na wigilię i uszka lepił.

wcale nie żałuję teraz przeglądnę jakąś prezentację na jutro (taka symboliczna 600 slajdowa) i z samego rańca długa do szkoły podzielić się wiedzą.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
usiu
Schodowicze'05

Od: 12.2002

Stary 19.06.2011, 22:24
gdzie bany, ani jednego nie miałem !!

proszę nie rozpowszechniać nieprawdziwych oszczerstw pod moim adresem
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
Odpowiedz cytując
Wormal
Schodowicze'05

Stary 15.07.2011, 08:32
Zlot w Zakopcu - coś pięknego.

Zobaczyć Szaszke chodzącego na rękach po Krupówkach szybciej niż warszawioki na girach - bezcenne.

Gazda: "O wy ....isiny, boazerie żeście mi spolili" - no cóż - ognisko musiało być całonocne

No i to boisko do gry w gałę - względna różnica wysokości między jedna i drugą bramką to ok. 20 metrów - a my akurat atakowaliśmy pod górę.

No i sławne:
Taki: "RWD, WSTAJEMY !"
RWD: "Taki, urwać Ci głowę?!"

A co do tematu - od 2002 roku zmieniło się praktycznie wszystko.

Wormal = piknik

Ale jesio tylko przez rok
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.11.2011, 22:20
Nabijało się dla gwiazdek i czasu jakoś więcej było. Mam cichą nadzieję, że soso został kapłanem
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.02.2012, 02:25
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Czy to są opowiadania tego Planktona o którym piszecie?

http://www.insomnia.pl/Pami%C4%99tniki_Planktona...-t117835.html
Ma ktoś całość? Bo linki podane w tekście nie działają a zapodany fragment narobił mi apetytu

EDIT: Dzieki WISŁAZWE.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 02.02.2012 o godz. 14:52.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 02.02.2012, 09:58
W czerwcu będzie 9 lat... ludzi "trochę" mniej było na forum i zanim człowiek coś napisał to przemyślał to dwa razy... ale generalnie to zawsze bardziej czytającym się było...
Pamięta ktoś jak na narty do Białki forumowicze pojechały? pamiętam że Wormal na pewno był i nie wiem czy wtedy jakiś szalik Legii z nami nie wrócił z wyjazdu, albo przynajmniej takie plany były, żeby pożyczyć go od kogoś
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.02.2012, 11:08
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś całość? Bo linki podane w tekście nie działają a zapodany fragment narobił mi apetytu

Mam takie coś
http://www.speedyshare.com/file/EPd4...nktona.doc.rtf

P.s myślę, że Plankton się nie obrazi
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2012, 01:29
Lektura godna polecenia i w końcu mi się wyjaśniło (zawsze mnie to ciekawiło)- skąd te 7 kotów

P.S. Ten pies to miał naprawdę przejebane...

Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 04.02.2012, 19:02
Szofer napisał(a):Wyświetl post
...
Brakuje tych gwiazdek, które masz w podpisie.. Ale był bój o nie
Sam spamowałem by dopić do pięciu... a potem forum się zmieniło, a potem je usunięto... przywrócono... albo na odwrót.

Swoją drogą, pamięta ktoś podpis "Panzermoderator"?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.02.2012, 07:27
Przeczytałem słynny "Pamiętnik Plankton (u)". Nie wiem ,co robi autor obecnie ale trzeba przyznać ,że w wielu momentach widać tam przebłyski twórczego geniuszu. Szczególnie opisy libacji alkoholowych i towarzyszące temu refleksje egzystencjalne, sceny humorystyczne, dosyć dobrze naszkicowane postaci. Dobry reżyser+scenarzysta mogliby na bazie tego memuaru zarobić sporo kasy i zyskać popularność ( kreskówka dla dorosłych, serial komediowy, komediodramat w ostateczności). Teksty stałyby się na pewno kultowe.

Co do samego forum... Latka lecą... Coraz częściej łapię się na tym ,że napiszę komentarz np. w temacie "polityka transferowa" ale potem go kasuje i nie umieszczam. Po co . Przecież od wielu lat w zasadzie jest to samo. Ci którzy są stosunkowo młodzi stażem ,piszą to samo co ci starsi tylko ,że wcześniej dość podobne obserwacje. Ze zmian to mamy stadion. To jest jakiś nowy element. ....a jak sobie przypomnę. Wieli Real Madryt. Pierwszy gwizdek. Ronaldo (ten gruby)-Raul zaczynają. Widać na ich ustach te uśmiechy podszyte szyderą. Jak nasz stadion wtedy wyglądał. Jeszcze ten przenośny blaszak. Te ruiny "z pierwszej wojny światowej" jak to określili hiszpańscy dziennikarze. ....a. Albo ten mecz z Lazio u siebie. Ileż ja nerwów straciłem.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 05.02.2012 o godz. 07:38.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów