|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiadomo - uniknąć Kaukazu. Mocne drużyny to na pewno Videoton i Neftczi.
Videoton wiadomo, przecinki nie zostają mistrzem Węgier. Natomiast w Neftczi gra kilku mocnych piłkarzy: Mpenza, Mitreski (2,5 sezonu w Niemczech, pełna runda w Belgii w pierwszym składzie, 4 sezony w Spartaku Moskwa), na pewno też grający tam Azerowie też "łatwo skóry nie oddadzą" ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zapominamy, że gra w LM daje niebotycznie wyższe pieniądze niż zwycięstwa w grupie LE.
Sam udział w sezonie 2010/2011: Każdy zespół otrzymał bonus za uczestnictwo w wysokości 3,9 miliona euro oraz bonus za mecz w grupie 550 000. Oprócz tego wypłacane były bonusy: 800 000 za każde zwycięstwo i 400 000 za każdy remis w fazie grupowej. A więc sam udział i mecze to razem 7,2 mln euro Po co nam punkty? Za takie pieniadze można zespół wzmocnić sportowo i w nastepnym sezonie nie bac się braku rozstawienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Najlepiej trafić na kogoś kto zaczyna lige podobnie jak Ekstraklasa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kondrad czyli wg. Ciebie lepiej grać w LE po ujj na Lm omgg....
Nie dogodzi niestety wszystkim tak źle i tak nie dobrze ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Prawa transmisyjne są sprzedawane w pakiecie i z tego właśnie dostajesz kasę z UEFA.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Po zakończeniu gry jest jakas pula rozdysponowana miedzy kluby jej wielkosc zalezy od tego ile nadawcy z kraju zainteresowanej druzyny zaplacili za prawa do transmisji Z tego też wzgledu mozna smialo liczyc minimalny przychod w przypadku awansu na ok 10 mln E a to przy relatywnie tanich biletach ![]()
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 31.05.2011 o godz. 15:50.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pokusiłam się o małe zestawienie. ceny za lot na 12/13 lipca. Charakter szacunkowy i na szybko, jak gdzieś odkrył ktoś błąd pw proszę.
Dacia Kiszyniów (Mołdawia) - 920/970 km, lot z Wawy od 1600zł z przesiadkami w Monachium. Dojazd na kołach - średnio. Niby blisko ale trasa przez Ukrainę koszmarek. Pjunik Erewań (Armenia) - 3327/3440 km - z przesiadką w Moskwie z Wawy 1200 zł (ruskimi liniami FK Borac (Bośnia i Hercegowina) - ok 1000km - lot z przesiadką w Ljublianie od 1100zł z Wawy. Dojazd na kołach - da się zrobić. FK Mogren (Czarnogóra) - 1500 km, od 2 tysięcy z Wawy. Dojazd na kołach - da się zrobić. Skonto Ryga (Łotwa) - 920 km, z Krakowa z przesiadką w Warszawie od 800 zł. Dojazd na kołach - da się zrobić bez większych problemów. Videoton FC Fehervar (Węgry) - 440km. O ilę się nie mylę - najbliższy możliwy kierunek. Bangor City FC (Walia) - 2300 km ( google maps wyliczyło 12 dni podróży ze względu na prom HB Torshavn (Wyspy Owcze) - koniec świata.Można lecieć do Bergen od 400zł a potem bajońskie sumy za prom, lot z Wawy z przesiadkami od 3300. Dojazd na kołach - szanse są, dla desperatów. Linfield FC (Irlandia Płn.) - 2400 km, lot z Krakowa od 650zł, można też lecieći do Dublina bo to 150km różnicy. Dojazd na kołach - da się zrobić ale po co. Toboł Kostanaj (kazachstan) - kolejna porażka dla wyjazdowicza - prawie 9 000 km, loty od 4400zł z Krakowa z dwoma przesiadkami. Dojazd na kołach - chyba nie ma co rozważać Football 1991 Dudelange (Luksemburg) - 1300 km, z przesiadką w Pradze od 900zł, Dojazd na kołach - luksusowy ale płatne autostrady FC Flora Tallin (Estonia) - 1300 km, z przesiadką w Wawie od 800zł. Dojazd na kołach - kto był ten wie. Kto nie był - można przeżyć przy odpowiednim stężeniu alkoholu we krwi. Breidablik (Islandia) - kolejny koszmarek, loty od 2200.Dojazd na kołach - nie rozważam. Valletta FC (Malta) - 2600km, lot od 1200 zł (ale i na farcie znajdzie się za ok 800zł). Dojazd na kołach - można ale prom potęguje koszty. Dodatkowo płatne autostrady po drodze i Włoska mafia Neftci Baku (Azerbejdżan) - jedyne 4 800 km, lot i tutaj zaskoczenie, nadzień dzisiejszy od 2000zł. Dojazd na kołach - nie rozważam FK Szkendija 79 (Macedonia) - 1300 km, lot do Skopje (ok 100km) - od 1200zł. Dojazd na kołach - da się zrobić. Skenderbeu Korce (Albania) - ok 1500km,lot do Tirany (ok 180km) od 1200zł, przesiadką w Bolonii. Dojazd na kołach - da się zrobić. Jeśli chodzi o kibicowanie - Bałkany i Wielka Brytania ciekawe, o dojazd no to Węgry ew Łotwa, piłkarsko trudno powiedzieć. Turystycznie poproszę Luksemburg. A od Islandii, Wysp Owczych, Kazachstanu i Azerbejdżanu zachowaj nas ręko losująca. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja mam pytanie, czy gospodarz pierwszego meczu w każdej rundzie kwalifikacyjnej do CL jest zawsze losowany. W szczególności interesuje mnie 4 runda kwal. o ile tam Wisła dojdzie to czy najpierw będzie grać u siebie czy na wyjeździe ? Czy szanse są pół na pół.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Napisałem to jedynie jako ciekawostkę, gdyż wg. mnie trochę za mało punktów do rankingu jest przyznawanych za awans do grupy LM. Tyle. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wzięłam pod uwagę kosztów wyjazdu autokarem / samochodem więc jest kilka tańszych niż UK np Łotwa czy Estonia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Weźcie pod uwagę też to, że jeżeli wylosujemy jakiś Ryanairowy czy Wizzairowy kierunek, to ceny biletów pójdą w górę. Co oczywiście nie oznacza, że nie można się dostać do Londynu czy innego Birmingham i stamtąd ogarniać transport lądowy.
Oczywiście mam nadzieję, że nie będzie kierunku wschodniego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zapomniałeś jeszcze o dwóch potencjalnych rywalach. Mianowicie przeciwnikami Valletty i Football 1991 Dudelangen w pierwszej rundzie będą: SP Tre Fiori (San Marino) FC Santa Coloma (Andora) I żaden z tych zespołów nie jest bez szans. Turystycznie (a ja pierwszy pucharowy wyjazd zawsze tak traktuje) mistrzostwo. W przypadku Tre Fiori, samolotem do Bolonii z Krakowa bezpośredni ryanairem to zaledwie 300 złotych w dwie strony. Potem jeszcze 150 km pociagiem/pksem. Z Santa Coloma gorzej, 2300 km w jedną stronę przez niemcy samochodem. Plus drogie francuskie autostrady. Lotów nie sprawdzałem... ![]()
Ddf
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Najwazniejsze by nie czekaly naszych pilkarzy dalekie wyjazdy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Teraz spojrzałem na stronę lotu i KRK-RIX (Ryga) wylot 12, powrót 14 Lipca jest za 440 PLN. Wprawdzie czasami loty są tak pokręcone, że lepiej polecieć WAW-RIX, a transport KRK-WAW załatwić osobno (no bo jak się ma czekać 12 h na Okęciu...) A z małym trikiem ze zmianą kraju użytkownika powinno wyjść parę złotych taniej. Do Dudelange można z kolei polecieć ryanem do Charleroi, a stamtąd busy do Luksemburga jeżdżą w cenie od 5 do 25 EUR. Dla większej (4-5 osobowej) ekipy, pewnie i samochód z lotniska byłby dobry (no, tylko trzeba zrezygnować ze znakomitego belgijskiego piwa). Ale o tym będziemy rozmawiać, gdy będzie po losowaniu - no i pewnie wtedy też bilety mogą podrożeć :/
P.S. Do Andory (w okolice) można, chyba, dość łatwo dotrzeć z lotniska w Gironie (przez niektórych dumnie zwane Barceloną), bodaj z Rzeszowa i Wrocka lata Ryan. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tą Maltą jest tak, że bilety teraz są za ok 400-500 zł. a po losowaniu pójdą w górę.Tak było z Alicante po tym jak okazało się, że koszykarki awansowały do F4 w Walencji.
a jeśli chodzi o SP Tre Fiori (San Marino) i FC Santa Coloma (Andora) to przeoczyłam bo sugerowałam się artykułem nt potencjalnych rywali. Czyli wyjazd do Luksemburga lepszy niż mi się początkowo wydawało ![]() Pisząc o cenach biletów brałam pod uwagę to, że od losowania do meczu będą 3 tygodnie a wtedy ceny będą wyższe niż teraz gdzie do meczu jest 7 tygodni. i powtarzam - są to wyliczenia szacunkowe ![]() Co do ryanaira i wizzaira sprawdzając ceny weźcie pod uwagę dopłatę za zapłatę ( wiecie o co chodzi nie? ) oraz ew zakup bagażu (wódeczki w podręcznym niet)
Ostatnio edytowane przez alterego : 31.05.2011 o godz. 20:17.
![]()
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam, czy hipotetyczny awans do Ligii Mistrzów naprawdę sprawi, że odjedziemy reszcie stawki na kilka lat. Przykłady:
FC Unirea Steaua Bukareszt Artmedia Petrżałka FC Thun Debrecen Pokazują, że pieniądze z LM nie gwarantują dominacji na krajowym podwórku. Tak się zastanawiam, czym to może być spowodowane? |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zycze powodzenia
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
autobusy sa tanie jak barszcz najdrozszy bilet to ze stefy bodajze A do C Koszt: 1.16 Euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pięniądze nie grają czego najlepszy przykład masz choćby w Manchesterze City czy w Polonii Warszawa. Po za tym sukcesy w pucharach często powodują, że drużyna się sypie. Jedni chcą odejść, inni podwyżki itp. Budowa profesjonalego klubu piłkarskiego to nie jest prosta sprawa i dlatego potrzeba do tego fachowców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ale nie oszukujmy się. Jak uda się wreszcie doczłapać do 4 rundy, to tam będziemy potrzebować dużo szczęścia żeby dobrze wylosować i awansować. A z tego co wyczytałem w 4 rundzie eliminacji grać będą na pewno: Arsenal FC, Villarreal CF, Udinese Calcio, FC Bayern München, Olympique Lyonnais. Więc znając nasze szczęście do losowania trafimy Arsenal albo Bayern....
Ostatnio edytowane przez DrunkenBear : 01.06.2011 o godz. 02:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Chłopie, ale my nie możemy na nich trafić!!! Ile razy ma być to wałkowane? Poczytałbyś trochę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja juz kiedys napisalem ze pierwszy polski klub ktory trafi do LM odjedzie konkurencji w polskiej lidze na pare lat. dlatego tak wazny byl tegoroczny tytul. w tym sezonie - prawdopodobnie po raz ostatni - jest latwe podejscie do Champions League. start Wisly w LM to srednio10 mln. euro zysku (i to przy 6 porazkach) biorac pod uwage to ze pracuja u nas fachowcy (przynajmniej 3) to wydanie w jednym okienku chocby polowy z zyskow z LM powoduje ze w kraju nie mamy konkurencji a i braku rozstawienia nie musimy sie bac. A Stan umie madrze wydac. w tym roku musimy awansowac. bo za rok moze byc znacznie ciezej, a mimo milosci Cupiala do Wisly, ciezko jest mi sobie wyobrazic ze sypnie takim groszem jakiego mozemy doswiadczyc od UEFA za Champions League. Panowie nie biora jeszcze jednej rzeczy pod uwage. LM to nie tylko UEFA, to sposorzy, u nas, w Polsce. Nie Milko jak w Bialymstoku tylko powazne firmy: Pepsi, Coca Cola. Inny poziom sponsorigu i kontrakty idace w mln euro (nie zlotych). momencie awansu do LM przed Wisla otworza sie niespotykane mozliwosci. Taki Melikson po pary dobrych meczach bedzie wart parenscie razy wiecej niz obecnie; kazdy pilkarz podniesie swoja wartosc. Obnizenia wartoscie nie ryzykujemy bo tylko mozemy zyskac, nie stracic. A i wezcie pod uwage (uzywajac przykladu Roberta Lewandowskiego) ze Wisla w LM nie mialaby zadnego problemu aby przekonac KAZDEGO polskiego pilkarza do gry u siebie kosztem Legii, Lecha czy innych klubow. Nalezy jeszcze wziasc pod uwage ze lepiej jest przekonac do pracy u siebie zagranicznego dobrego trenera grajac w CL niz nie grajac. Mowie o tym dlatego ze w razie awansu trzeba by sie liczyc z mozliwoscia odejscia RM.
Troche off topic ale mam nadzieje ze moderatorzy wybacza. Podpiolem sie pod dyskusje ![]() ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie na razie bardziej interesują charakterystyki rywali w eliminacjach. Na kogo lepiej trafić, kogo teoretycznie będzie łatwiej ograć itd.
Lepiej napisać ciekawą głupotę bo się lepiej sprzeda. Niestety... A ludzie dalej kupują. Także nie zdziwiłbym się jakby w Fakcie ktoś coś przekręcił odnośnie potencjalnych rywali ![]()
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 01.06.2011 o godz. 07:25.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|