The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
|el0|ManoeL
Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2012, 18:12
ja kibicuje termalice niech awansuja pamietam jeszcze jak gralismy z nimi w okregowce ze 6 lat temu
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2012, 18:16
Dla mnie niesamowicie ciekawą rzeczą byłby awans Niecieczy do ekstraklasy. Chociaż jak widać, Zawisza i Piast też mają chrapkę na to drugie miejsce. Ciekawe też, czy Pogoń utrzyma swoją formę z jesieni...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Stary 16.03.2012, 18:17
Mam nadzieję że awansują kluby z kibicami. Najchętniej widziałbym z tego grona Pogoń Szczecin i Zawisza Bydgoszcz kosztem Bełchatowa i tych z gorszej strony błoń.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.03.2012, 18:36
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie niesamowicie ciekawą rzeczą byłby awans Niecieczy do ekstraklasy. Chociaż jak widać, Zawisza i Piast też mają chrapkę na to drugie miejsce. Ciekawe też, czy Pogoń utrzyma swoją formę z jesieni...

Przypuszczam, że Nieciecza ''przez przypadek'' przegra na wiosnę parę spotkań, podobnie jak mająca szansę na awans swego czasu Sandecja, no chyba że się mylę.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2012, 20:24
Kibicowsko, życzyłbym awans tym klubom :

Zawisza Bydgoszcz
Piast Gliwice

Dwa nowe stadiony, dotychczas nie odwiedzone przez nas ( Zawiszy zmodernizowany , a Piast ma nowy stadion)

Napewno ciekawostką byłyby awans Niecieczy . Fajny wyjazd byłby , jeślli mecz w lecie z nimi. Za trybunami rozpościera sie pole kukurydzy ( można by sobie pojeść )
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2012, 20:25
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
|el0|ManoeL napisał(a):Wyświetl post
ja kibicuje termalice niech awansuja pamietam jeszcze jak gralismy z nimi w okregowce ze 6 lat temu
czy Wy jestescie jacyś zboczeni ?
co w tym ciekawego
tak ciekawie się oglada mecz w Bielsku, Belchatowie czy wczesniej w Wodzislawiu ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2012, 23:44
Wlasciwie wszytskie znane marki juz w Ekstraklasie są ,w tym sezonie na awans obstawiam Pogon i byc moze Piast.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.03.2012, 00:25
własnie sobie popatrzyłem na ten ich stadion - mówię o Piaście - dokładnie na opis:

Cytat:
Wyjątkowo prosta konstrukcja z prefabrykatów zaczęła rosnąć we wrześniu 2010 i cały stadion był gotowy już w lipcu 2011.
Ja rozumiem, że nasz jednak większy i w ogóle, ale k... w rok stadion? Da się?

Potem popatrzyłem sobie, jaką frekwencję mają od oddania tego nowego stadionu i... od 7,5 do 9,5 tysiąca :O Nawet nie ma sensu pisać, który klub z e-klasy ma niższą - łatwiej byłoby napisać, który na wyższą
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.03.2012, 08:55
Co do Niecieczy to słyszałem, że w razie awansu może się zdarzyć fuzja z UNIĄ TARNÓW.
Ktoś to może potwierdzić ?
Powód: Pytanie...
Ostatnio edytowane przez TSWalos : 17.03.2012 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 17.03.2012, 09:06
Zawisza i Arka/Pogoń, termalice powinni ujebać sędziowie i pzpn starczy takich tworów
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.03.2012, 10:29
największy budżet ma w 1 lidze Pogoń-12 mln zł.Drugi jest Piast -9 mln zł,trzecia Arka -8 mln zł.

trzech Hiszpanów z 2 i 3 ligi zatrudnił Piast Gliwice.

fajnie jakby Termalica weszła.To byłoby coś,takie nasze Hoffenheim
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 17.03.2012, 12:06
Pod względem wyjazdowym i kibicowskim oczywiście Pogoń. Na drugim miejscu Piast/Arka, biorę pod uwagę nowe stadiony. Stadion Zawiszy według mnie jest brzydki, niezbyt mi się podoba. Negatywnie zaskoczyło mnie GKS Katowice, przed sezonem miało walczyć o awans. Niedługo zaczynają nowy stadion budować.

A jak przewidujecie dzisiejsze mecze? Według mnie wygra Flota, Wisła Płock, Sandecja, a remisy Arki i Termalici, GKS Katowice i Ruchu oraz Pogoni i Piasta. Najciekawiej dla tabeli będzie w Szczecinie, zobaczymy czy Piast włączy się do walki o Ekstraklasę. Ciekawie, ale dla dołu tabeli będzie również w Płocku, Wisła ma tyle samo punktów co znajdujący się w strefie spadkowej Dolcan.
Ostatnio edytowane przez Benan : 17.03.2012 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.03.2012, 13:02
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Co do Niecieczy to słyszałem, że w razie awansu może się zdarzyć fuzja z UNIĄ TARNÓW.
Oby nie! Nie sądzę zresztą, żeby kibice Unii chcieli dostać się do Ekstraklasy w taki sposób...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 17.03.2012, 16:47
Pogoń i Zawisza niech awansują. Arka niech gnije w tej pierwszej lidze a nawet niech spadną do II ligi jak nie w tym to w następnym sezonie.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.03.2012, 16:52
Jakaś stacja przeprowadza transmisje z meczy I ligi?
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 17.03.2012, 16:57
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Jakaś stacja przeprowadza transmisje z meczy I ligi?
Orange Sport

Dzisiejsze wyniki ( na godzinę 19)
GKS Bogdanka - Flota Świnoujście 5:2
Wisła Płock - Olimpia Elbląg 1:1
Arka Gdynia - Termalica 1:0

Dziwi mnie rozmiar zwycięstwa Bogdanki, przed meczem raczej stawiałem na Flotę. Olimpia Elbląg niby chce walczyć o to utrzymanie, ale jeden punkt w meczu z walczącą również Wisłą to niewiele. I na koniec szczęśliwe zwycięstwo Arki.
Ostatnio edytowane przez Benan : 17.03.2012 o godz. 19:10.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 18.03.2012, 12:59
I kolejne wyniki z soboty:
GKS Katowice - Ruch Radzionków 1:2
Polonia Bytom - Sandecja 2:1
Pogoń Szczecin - Piast 2:1

Pogoń wymęczyła to zwycięstwo i widać, że bardo chce awansować. Zaskakuje również zwycięstwo Bytomia z Sandecją, mimo wszystko goście powinni to wygrać.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.03.2012, 13:14
Stawiam, że awansują Pogoń i Piast. Pogoń ma zdecydowanie najlepszych piłkarzy, pod względem indywidualnych umiejętności, typu Hernani, Budka, Radler, Hricko, Sotirovic, ciekawi w dalszym ciągu stosunkowo młodzi Franczak, Szałek i Djossue. Piast ma przed sobą dwanaście meczów na własnym, nowym, bardzo przyzwoitym stadionie i wyjazd do Łęcznej i stratę zaledwie dwóch punktów do drugiego miejsca, mimo rozegranych 16 spotkań wyjazdowych w poprzedniej rundzie, co muszą po prostu wykorzystać.

Czarnym koniem może być Górnik Łęczna, który ma dosyć ciekawy skład i jest również kasa w tym klubie, natomiast minimalnie za granicą awansu znajdą się Arka i Zawisza. Chociaż generalnie nie miałbym nic przeciwko tym klubom w Ekstraklasie, mają ładne, nowe stadiony, niezłe frekwencje, tradycje i dobry doping. Fajnie by było ich zobaczyć w miejsce takiego Bełchatowa.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 18.03.2012 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 18.03.2012, 13:26
Górnik Łęczna występuje w lubelskiej B klasie Ja mam tylko nadziej ę że nie wejdzie Nieciecza,chciałbym żeby weszły Pogoń i Zawisza,zakładając jakie zawirowania były w tych klubach kiedyś i że dzięki kibicom te kluby stanęły na nogi.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.03.2012, 13:38
Pogoń i Zawisza lub Piast wejdą moim zdaniem.
Piast do końca rozgrywek zagra bodajże już tylko jeden mecz wyjazdowy - więc tj. spory atut.
Termalica nie wiem po co by miała wejść. Pewnie przegrają kilka meczów z bardziej zdeterminowanymi drużynami. Za 4-5 miejsce na koniec nikt im głowy nie urwie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2012, 16:28
Awansują ( przyp. Termalica ), zrobią fuzję z drużyną profesora i tym samym znów nie spadną "sąsiady".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AndyWiślak
Member

Od: 08.2011

Stary 18.03.2012, 17:05
Oglądałem wczoraj mecz między Pogonią a Piastem i donoszę wrażenie, że oba zespoły dajły czytelny sygnał, że w następnym sezonie chcą grać w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.03.2012, 17:27
TSWalos napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że Nieciecza chciałaby wówczas grać na stadionie Unii - o samej fuzji nic nie wiem.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 18.03.2012, 20:15
Mam nadzieję, że nie będzie fuzji Niecieczy z Unią. Jak awansować to w normalny sposób. A Unia ma szanse na awans. Dzisiejsze wyniki:
Warta Poznań - KS Polkowice 1:0
Kolejarz Stróże - Dolcan Ząbki 2:0
Zawisza - Olimpia Grudziądz 4:3

Tabela po 21 kolejce:
1. Pogoń Szczecin 44 pkt
2. Zawisza Bydgoszcz 40 pkt
3. Termalica Bruk - Bet Nieciecza 37 pkt
4. Kolejarz Stróże 36 pkt
5. Piast Gliwice 35 pkt
6. GKS Bogdanka 33 pkt
7. Arka Gdynia 32 pkt
8. Flota Świnoujście 31 pkt
9. Ruch Radzionków 29 pkt
10.Warta Poznań 28 pkt
11. Sandecja Nowy Sącz 24 pkt
12. GKS Katowice 23 pkt
13. Olimpia Grudziądz 23 pkt
14. Wisła Płock 22 pkt
15. Dolcan Ząbki 21 pkt
16. KS Polkowice 20 pkt
17. Polonia Bytom 19 pkt
18. Olimpia Elbląg 14 pkt

Awans Zawiszy na drugie miejsce, widać że Bydgoszcz mierzy w Ekstraklase. Piast Gliwice traci już 9 pkt do Pogoni, ciężko będzie z awansem. Na dole podniosła się delikatnie Polonia Bytom, walka powinna być zacięta. Zwycięstwo Warty, ale w tym sezonie już niczego wielkiego nie zwojują. W Kolejarzu cały mecz rozegrał nasz Chrapek, zaliczył asystę przy drugim golu.
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Stary 25.03.2012, 00:40
Kolejne mecze w 1 lidze, 22 kolejka:
Piast Gliwice - Warta Poznań 3:0
Dolcan - Bogdanka 0:0
Olimpia Elbląg - Arka 1:4
Olimpia Grudziądz - Wisła Płock 3:3
Ruch Radzionków - Zawisza 4:1
Flota - GKS Katowice 0:0
KS Polkowice - Kolejarz 1:0
Sandecja - Pogoń 1:0

Zaskakują porażki faworytów, zwłaszcza w meczu Zawiszy z Ruchem. W Nowym Sączu Pogoń przegrała z Sandecją. Arka podbudowana awansem do półfinału PP włącza się do walki o awans, do 2 miejsca traci już tylko 5 punktów. Broni nie składa Piast, który ma świetny terminarz ( prawie wszystkie mecze w rundzie rewanżowej gra u siebie). Grali nasi wypożyczeni: Chrapek do 83', a Michał Nalepa cały mecz (wg mnie zagrał lepiej niż dobrze, wynik zresztą robi wrażenie).

Niedziela, godzina 12 Termalica gra z Polonią Bytom. Na ławce Termalici Skołorzyński i Kowalski. Z ciekawostek, w Polonii w pierwszym składzie Paulista oraz znany i lubiany Marcin Cabaj.
Wynik 1:0 dla Termalici. Mateusz Kowalski wszedł w 86 minucie. Klub z Niecieczy wice liderem 1 ligi, Polonia Bytom na przedostatnim miejscu.
Ostatnio edytowane przez Benan : 26.03.2012 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.05.2012, 11:22
Odświeżam temat o rozgrywkach na szczeblu I ligi, do końca pozostało 2 kolejki. Liderem na tą chwilę są zawodnicy Piasta Gliwice, którzy mają 58 punktów i o 2 wyprzedzają drużynę Zawiszy Bydgoszcz (56), z awansu nie rezygnują także piłkarze Termaliki Nieciecza, którzy z 55 punktami zajmują pozycję 3, tyle samo punktów ma Pogoń Szczecin, która również ma jeszcze szansę na awans do Ekstraklasy.

Teoretycznie awansować może też Kolejarz Stroże, zajmujący 5 pozycję z dorobkiem 53 punktów.

Znamy już dwóch spadkowiczów z I ligi, jest to KS ( Górnik) Polkowice oraz Olimpia Elbląg.
W strefie spadkowej znajduje się jeszcze Wisła Płock, Polonia Bytom. Płocka Wisła traci do bezpiecznego miejsca 4 punkty.

Znamy 4 drużyny które wywalczyły awans do I ligi i tak z II ligi gr. zachodniej awans uzyskały - Miedź Legnica oraz GKS Tychy, a z gr. wschodniej - Okocimski Brzesko i Stomil Olsztyn.

Przypomnę, że spadkowiczami z EkstraklasyŁKS Łódź i Cracovia ( w końcu )

Skupmy się jednak na dwóch ostatnich kolejkach I ligi, 33 kolejka zostanie rozegrana dziś o 17:00 o to jak wygląda zestaw pary:

Ruch Radzionków - KS Polkowice
Olimpia Grudziądz - Flota Świnoujście
Olimpia Elbląg - Dolcan Ząbki
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Kolejarz Stróże
Sandecja Nowy Sącz - Bogdanka Łęczna
Piast Gliwice - GKS Katowice
Warta Poznań - Zawisza Bydgoszcz
Pogoń Szczecin - Wisła Płock
Polonia Bytom - Arka Gdynia

Na czarno zespoły walczące o awans, na czerwono mające jeszcze szansę na utrzymanie w I lidze.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.05.2012, 11:30
Zawisza jak najbardziej na tak może wprowadzi jakąś świeżość w ekstraklasę. Inna rzecz z pogonią i piastem-niech się biją o awans ale wolałbym Piast.
Tylko nie termalica albo stróże!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.05.2012, 11:36
Termalica nie wjedzie mają dwa mecze do końca ze Stróżami może remis z Łęczną przegrają.Ja widzę Pias i Pogoń lub Zawisza raczej wolał bym Zawiszę
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.05.2012, 13:22
Termalica mogłaby wygrać oba te mecze bo obaj przeciwnicy tak naprawdę grają o nic.
Ale skoro mieli prostą drogę do awansu i 3 porażki rzędu na ostatniej prostej to pewnie dziś czy/i w ostatniej kolejce też zechcą posiać punkty. Nie dogadali się z Filipiakiem i właściciel postawił szlaban na awans bo po co on im?
Stawiam na Piast i Zawiszę (magiczny Szatałow).
Ostatnio edytowane przez arti : 20.05.2012 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.05.2012, 13:29
Ja bym chciał zobaczyc jakies nowe druzyny jak Termalica i Kolejarz ale niestety obie graja razem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów