The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Wynik meczu 18 kolejki
Zwycięstwo Wisły 298 95,51%
Remis 10 3,21%
Zwycięstwo Widzewa 4 1,28%
Głosujących: 312. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2011, 09:26
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Więcej miejsca powinni mieć Kirm, Małecki czy Melikson - a to powinno się przełożyć na sytuacje bramkowe.
no i Dżalamidze, który we wczorajszym meczu, strzelił bramkę i miał dwie asysty, poza tym był najlepszy na boisku
że też oni takiego 20 latka znaleźli
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.03.2011, 10:40
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
no i Dżalamidze, który we wczorajszym meczu, strzelił bramkę i miał dwie asysty, poza tym był najlepszy na boisku
że też oni takiego 20 latka znaleźli
chłopak zagrał jeden mecz , dosłownie jeden mecz dobrze, a już się z niego robi wielki talent, niesamowita gwiazdę, radze poczekać klika kolejek z tym głosami zachwytu.

p.s. post kierowany ogólnie do wszystkich zachwycających się talentem Gruzina

edit:
Dubi, a czy ja gdzieś się rozpisywałem na temat talentu Meliksona ? z oceną jego umiejętności poczekam jak zobaczę go w przynajmniej kilku meczach. Oczywiście że na tego Gruzina trzeba uważać, dobrze się stało że swój potencjał pokazał w meczu z Koroną.
Ostatnio edytowane przez Luu... : 06.03.2011 o godz. 11:41.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2011, 10:44
Może Małego wystawic na ataku ? Bo Gienek jakoś sie nie czuje w systemie Maaskanta z wysuniętym napastnikiem. Na prawe skrzydło poszedłby Melikson.

------Małeck-----------i
Kirm----------Melikson

-Sivakov--Wilk--Jirsak
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.03.2011 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.03.2011, 10:58
Luu... napisał(a):Wyświetl post
chłopak zagrał jeden mecz , dosłownie jeden mecz dobrze, a już się z niego robi wielki talent, niesamowita gwiazdę, radze poczekać klika kolejek z tym głosami zachwytu.

Luu ... zapomniałeś już jak media/kibice zachwycali sie grą Meliksona po pierwszym spotkaniu w barwach Naszej Wisły ? bylo to raptem tydzien temu ... Widzew ma własnie takiego Meliksona u siebie, i trzeba na niego uważać.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 11:03
Ja rozumiem, że wszyscy szanujemy Sobola, ale Wilk jest o niebo lepszy w tej chwili. A poza tym Kirm na lewej, Mały na prawej, w środku Wilk Jirsak Melikson, w ataku Genkov, a na obronie od lewej Dragan Gordan Kew Eric - kolejne trzy punkty

Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 11:23
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Może Małego wystawic na ataku ? Bo Gienek jakoś sie nie czuje w systemie Maaskanta z wysuniętym napastnikiem. Na prawe skrzydło poszedłby Melikson.

------Małeck-----------i
Kirm----------Melikson

-Sivakov--Wilk--Jirsak
Byłoby to jakieś rozwiązanie, tylko wtedy odpada całkowiie gra wrzutkami z boków, bo Mały raczej nie wygra łatwo główki z obrońcami, ale przy kombinacyjnej gierce po ziemi, przy prostopadłych i piłkach na wolne pole napewno cos by ustrzelił..
Wariant dobry do sprawdzenia np. w drugich 45 minutach z Widzewem. Pierwszą połowę zagrać Genkovem, jak nie będzie efektów jego gry to Jirsak lub Siwakow wchodzą za niego(w zależności kto będzię od 1 minuty grać), Meleks na lewą, a Mały na środek.

Teraz z Ruchem to nie tak własnie mielismy grać po wejsciu Jirsaka i Wilka? Tylko jakoś nie kojarze, żeby Mały grał na szpicy(nie oglądałem jeszcze powtórki)..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 06.03.2011 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.03.2011, 11:31
--------Pareiko
Cikos-Jaliens-Chavez-Paljic
--------Wilk
----Jirsak---Melikson
Małecki----------------Kirm
------------Genkov

Chavez to nasz najlepszy stoper i nie moż siedzieć na ławce. Wilk obecnie lepszy jest od Sobolewskiego i szkoda by się marnował. Jirsak następny dobry mecz pewnie zagra gdzieś za 5-6 kolejek, ale musi pójść przekaz do drużyny że jak po dobrym spotkaniu i dobrze wykonanej pracy czeka nagroda. Genkov to nasz jedyny napastnik i poprostu musimy grać nim do oporu aż w końcu coś strzeli i poczuje sie pewniej.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.03.2011, 11:44

------Małeck-----------i
Kirm----------Melikson

-Sivakov--Wilk--Jirsak
Ja bym zostawił wszystko tak jak to było do tej pory. Bo po co zmieniać ustawienie które przynosi punkty? Ewentualnie tylko dał bym Wilka albo Jirsaka za Sivakova.

Co do Genkova i Małeckiego.. Zauważcie że Genkov wykonuje gigantyczną robote.. dużo biega, szarpie, walczy jednym słowem jest trudnym zawodnikiem dla obrońców.. Małecki w ostatnich 2 meczach po zejściu Genkova z boiska, wchodził do ataku na pod męczonych już środkowych obrońców, co przy jego dynamice i zwrotności daje dobry efekt. Po za tym kiedyś i Cvetan się przełamie, ja mam jeszcze przed oczami jego asysty do Małeckiego w jednym ze sparingów. Dajmy mu czas.
W obronie Widzewa na środku grają takie chłopy jak Ukah i Madera (kolejno 185cm, i 190cm wzrostu ) Małeckiemu ciężko by było walczy z takimi terminatorami. Lepiej jest gdy Mały gra na skrzydle i schodzi do środka..

Ktoś wie czy któryś z zawodników Widzewa nie zagra z Wisła za żółte kartki?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2011, 11:51

------Małeck-----------i
Kirm----------Melikson

-Sivakov--Wilk--Jirsak
jaki Małecki do ataku ?! o czym ty piszesz 3 z 4 bramek na wiosnę zdobyliśmy po rajdach Patryka na skrzydłach a wy chcecie go wystawiać w jako środkowego napastnika. Przemyślcie lepiej zanim coś napiszecie, bo tą są bzdury kompletne. w Tym systemie eliminujecie wszystkie zalety Małego....

a co do dyskusji powyżej, to ja za niedługo będę się bał krzyknąć na meczu JŻS bo mi jeden z drugim wyskoczy że jestem antysemitą. Paranoja i hipokryzja jak ktoś wyżej napisał.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.03.2011, 12:24

robi sie go na gwiazdę bo w jednym meczu pokazał że technikę ma lepszą niż 90% polskich piłkarzy. A na dobrą sprawę nic specjalnego nie pokazał - przyjęcie górnej piłki prawą nogą i lob z lewej to naprawdę nie piłkarski mount everest, balans ciałem jak przy asyście również - a dla polskich piłkarzy to niestety nieosiągalne.

I dziwić się potem że w Europie już nas zaczynają lać Azerowie czy Gruzini.

W obecnej piłce chodzi o tą umiejętność stworzenia przewagi, o wartość dodaną, a większość polskich graczy ma problem już z samym przyjęciem. I nie chodzi o to czy gruzin będzie tak grał co mecz - wystarczy że pokazał że ma potencjał aby grać nieszablonowo, a to w polskiej lidze wystarczy na status gwiazdy. Podobnie mechanizm działa zresztą przy ocenie Maora.

A Kirm niestety co mecz udowadnia że nie potrafi zrobić przewagi dryblingiem czy nieszablonowym zagraniem - co więcej zaczął w zwykłych sytuacjach podejmować błędne decyzje. I okres który spędził w Wiśle wystarczy aby stwierdzić że on tego wózka nie ciągnie - robią to Małecki czy obecnie Maor. Jak dla mnie to do Maora, Małeckiego i Wilka trzeba dokupić podobnych piłkarzy potrafiacych tworzyć grę, jak choćby Sobota czy nawet wspomniany Gruzin. Jak bedzie więcej zawodników grających piłką i tworzących grę, to i krytykowany Genkov będzie miał co wykańczać. Na razie nasza gra opiera się na indywidualnych zrywach Małeckiego czy Meliksona, bo wciąż mamy za mało jakości.

A mecz z Widzewem będzie bardzo trudny, bo jak nie daj boże Meliksona czy Małeckiego zabraknie będziemy tłuc głową w mur, co przy zerowym wykorzystywaniu stałych fragmentów gry nie napawa optymizmem. Wciąż mamy olbrzymi problem w ofensywie i stoperów wolnych i mało zwrotnych.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.03.2011 o godz. 12:15.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.03.2011, 12:59
Widzew ma dość słaby środek obrony. Jak to powiedział Kaziu Węgrzyn w Lidze+ "Szymanek jest mniej groźny dla swojej drużyny jako defensywny pomocnik" I tam trzeba szukać swoich szans. Oczywiście nasza obrona też musi zagrać na dobrym poziomie, bo akurat ofensywę Widzew ma bardzo dobrą.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.03.2011, 13:11
Obawiam się tego meczu w przeciwieństwie do meczu z Ruchem, ale jeżeli zagramy najsilniejszym składem i jeżeli piłkarze będą gryźć trawę, to powinno być dobrze i kolejne zwycięstwo na koncie.
Najważniejsze, że to znowu mecz w naszej twierdzy i tutaj nie ma mowy o potknięciu!
Odpowiedz cytując
Tom Al
Member

Od: 10.2008

Stary 06.03.2011, 13:29
witeq, sto procent racji. Na chwilę obecną ważne jest żeby z przodu mieć graczy którzy są w stanie regularnie ogrywać 1-2 obrońców i tworzyć przewagę. Takich którzy nie boją się gry do przodu, umieją przyjąć piłkę ze zwodem, celnie podać nawet z obrońcą na plecach. Na chwilę obecną w składzie mamy tylko dwóch takich zawodników - Maora i Małego, przy czym Mały jest z jednej strony bardzo pożyteczny a z drugiej strony trzeba go non stop asekurować bo potrafi się totalnie zapętlić. Genkow na razie trochę rozczarowuje ale alternatywy dla niego nie ma. Liczyłem na Gargułę ale po meczu z Podbeskidziem brak mi słów i Maaskant też chyba chyba stracił zupełnie cierpliwość do niego.

Co do Widzewa to widać było po meczu z Koroną - "radosny futbol". Do przodu ciekawie, Nika ośmieszał momentami gości z Korony i rażących błędów popełniać przy nim nie można. Jego pierwszy gol pokazał że chłopak potrafi wykorzystać złe ustawienie obrońców czy bramkarza. Wiadomo, nie ma się nim co zachwycać po jednym meczu ale technikę i pomysł (tym mi najbardziej zaimponował) ma pierwszorzędne. Chłopak pokazał niesamowity instynkt, wiedział dokładnie co powinien zrobić, kiedy i jak. Jeżeli tego czucia nie zgubi i będzie dalej tak grał to nie musi Widzewowi wygrywać meczów żeby go ktoś szybko kupił. Trzeba się nim dobrze zaopiekować a na dłuższą metę to i Valckx powinien na nim oko zawiesić.

Na miejscu Maaskanta zaryzykowałbym ustawieniem podobnym do tego z 2 połowy, myślę że dla Wilka i Sobolewskiego znajdzie się miejsce na boisku

obrona jak w meczu z Ruchem

pomoc Wilk Jirsak Sobolewski

atakujący Małecki Genkow Melikson

Sobol w takim ustawieniu odpowiedzialny niemal wyłącznie za destrukcję, odbiór i asekurację pozostałych graczy, łatanie dziury między obroną a pomocą która raziła w meczu z Ruchem).

Wilk ma zapie*dalać box to box i odbierać piłki razem z Sobolem ale też pomagać w rozegraniu, wchodzić do przodu, nie pozwalać na szybkie kontry, odciążać też z zadań defensywnych Jirsaka który niszczycielem nie jest. Wilk mógłby być w tym ustawieniu odpowiedzialny za asekurację Małego i doskok w momencie gdy Mały się zapędza i traci piłkę.

Jirsak - wiadomo, rozdzielanie piłek, regulowanie akcji, strzały z dystansu.

Maor i Mały - nasi Fast and Furious: gra 1 na 1, rozciąganie obrony, strzały z boku i dośrodkowania, zamykanie akcji idących drugą stroną.

Genkow - zgrywanie piłki na boki i do tyłu, przy nieco słabszym w obronie zespole jak Widzew mógłby do cholery strzelić ze 3 razy na bramkę i niech mu coś wpadnie

Przy takim ustawieniu mamy dynamiczne skrzydła, solidny środek który się nie pozwala przejść i z Widzew jedziemy czwóreczką Z ławki może wejść Siwakow ( Maaskant zauważyłchyba że poza ustawianiem się i asekuracją ten chłopak nic nie wnosi w grze do przodu a i odbioru jakiegoś cudownego nie ma), Kirm i Rios/Żurawski. To chyba najlepsze co w tej chwili mamy do zaproponowania.
Ostatnio edytowane przez Tom Al : 06.03.2011 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.03.2011, 13:50
ja wiem ze jeden mecz to za mało, ale pokazał, że potencjał ma
poza tym liczę, że za tydzień jak to u młodych forma spadnie

Cytat:
robi sie go na gwiazdę bo w jednym meczu pokazał że technikę ma lepszą niż 90% polskich piłkarzy. A na dobrą sprawę nic specjalnego nie pokazał - przyjęcie górnej piłki prawą nogą i lob z lewej to naprawdę nie piłkarski mount everest, balans ciałem jak przy asyście również - a dla polskich piłkarzy to niestety nieosiągalne.
otóż to
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.03.2011, 15:18
Po raz pierwszy i ostatni tutaj ostrzegam: ten temat nie służy debatowaniu nad sformułowaniami dotyczącymi narodowości Meliksona, ani nie chodzi w nim o wzajemne obrażanie się i wulgarne pyskówki. Osoby, które tego nie rozumieją, nie będą dłużej tolerowane na forum.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.03.2011, 15:41
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Widzew ma dość słaby środek obrony. Jak to powiedział Kaziu Węgrzyn w Lidze+ "Szymanek jest mniej groźny dla swojej drużyny jako defensywny pomocnik" I tam trzeba szukać swoich szans. Oczywiście nasza obrona też musi zagrać na dobrym poziomie, bo akurat ofensywę Widzew ma bardzo dobrą.
Chyba to samo można by napisać o nas... Zamień tylko Szymanka na Bunozę.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.03.2011, 15:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Chyba to samo można by napisać o nas... Zamień tylko Szymanka na Bunozę.
Mam nadzieje, że w sobotę on nie wystąpi tylko w jego miejsce do składu wejdzie Chavez.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.03.2011, 09:12
Tom Al napisał(a):Wyświetl post

Na miejscu Maaskanta zaryzykowałbym ustawieniem podobnym do tego z 2 połowy, myślę że dla Wilka i Sobolewskiego znajdzie się miejsce na boisku

obrona jak w meczu z Ruchem

pomoc Wilk Jirsak Sobolewski

atakujący Małecki Genkow Melikson

Sobol w takim ustawieniu odpowiedzialny niemal wyłącznie za destrukcję, odbiór i asekurację pozostałych graczy, łatanie dziury między obroną a pomocą która raziła w meczu z Ruchem).

Wilk ma zapie*dalać box to box i odbierać piłki razem z Sobolem ale też pomagać w rozegraniu, wchodzić do przodu, nie pozwalać na szybkie kontry, odciążać też z zadań defensywnych Jirsaka który niszczycielem nie jest. Wilk mógłby być w tym ustawieniu odpowiedzialny za asekurację Małego i doskok w momencie gdy Mały się zapędza i traci piłkę.

Jirsak - wiadomo, rozdzielanie piłek, regulowanie akcji, strzały z dystansu.

Maor i Mały - nasi Fast and Furious: gra 1 na 1, rozciąganie obrony, strzały z boku i dośrodkowania, zamykanie akcji idących drugą stroną.

Genkow - zgrywanie piłki na boki i do tyłu, przy nieco słabszym w obronie zespole jak Widzew mógłby do cholery strzelić ze 3 razy na bramkę i niech mu coś wpadnie

Przy takim ustawieniu mamy dynamiczne skrzydła, solidny środek który się nie pozwala przejść i z Widzew jedziemy czwóreczką Z ławki może wejść Siwakow ( Maaskant zauważyłchyba że poza ustawianiem się i asekuracją ten chłopak nic nie wnosi w grze do przodu a i odbioru jakiegoś cudownego nie ma), Kirm i Rios/Żurawski. To chyba najlepsze co w tej chwili mamy do zaproponowania.
Ciekawe ustawienie. Sądze że w takim składzie najwięcej skorzystałby ... Tomas Jirsak. Zwróccie uwagę jak drużyna zaczęła grac po tym jak wszedł Wilk. Jak grał Jirsak. Nie bał się podjac ryzyka. Kilka razy fajnie zagrał do przodu a wszystko to przez to iż miał za sobą WIlka i Sobola. Może tego brakowało Jirsakowi? Może to był bład Skorży że kazał mu także bronic? Podczas gdy on nie jest tytanem, nie ma tyle siły. Może należy dac mu więcej swobody tak jak Meleksowi? Oni + Genkov i Małecki mogli by rozmontowac każdą obronę w lidze. Do tego Kirm z ławki i szafa gra.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.03.2011, 09:30
W mojej opinii to był ten jeden dobry mecz Jirsaka w rundzie i teraz wróci do swojego poziomu. On tak ma.
..
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.03.2011, 09:41
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ustawienie. Sądze że w takim składzie najwięcej skorzystałby ... Tomas Jirsak. Zwróccie uwagę jak drużyna zaczęła grac po tym jak wszedł Wilk. Jak grał Jirsak. Nie bał się podjac ryzyka. Kilka razy fajnie zagrał do przodu a wszystko to przez to iż miał za sobą WIlka i Sobola. Może tego brakowało Jirsakowi? Może to był bład Skorży że kazał mu także bronic? Podczas gdy on nie jest tytanem, nie ma tyle siły. Może należy dac mu więcej swobody tak jak Meleksowi? Oni + Genkov i Małecki mogli by rozmontowac każdą obronę w lidze. Do tego Kirm z ławki i szafa gra.
Tak, tylko Jirska u Skorży grywał nawt podwiesoznego naapstnika bez zadań defensywnych
Ja to jestem prawie pewein ze Tomas tradycyjnie po dobrym meczu w nastepnym zniknie
a to ze grał to sie dowiem jakm bedzie schodził z boiska w 60 minucie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.03.2011, 09:43
Mam nadzieję,że Maaskant na Łodzian wystawi Chaveza.Obawiam się,że statycznie profesorsko grający Jaliens i chaotyczny Bunoza mogą być zbyt łatwym celem dla ruchliwego i sprytnego Dzalamidze.Chavez w pojedynkach z napastnikami radzi sobie najlepiej.Myślę,że z dwa,trzy jego firmowe wejścia w Gruzina i ten młokos od razu nabrałby szacunku dla Osmana,i bardziej myślałby o uciekaniu z nogami,niż o jakichś efektownych akcjach.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.03.2011, 10:18
Daleki jestem od hurra optymizmu przed meczem z Widzewem ale licze ze jednak 3 punkty zostan u Nas.

Na dzisiaj nadal uwazam ze do poprawienia jest wyprowadzanie pilki od stoperow. Czesto to wyglada jak paniczne wybijanie byle dalej od wlasnej bramki, zamiast zgrywac do boku do Paljicia lub Cikosa czy tez do Meliksona lub innego pomocnika ktory wychodzi do podania.

Kolejna rzecz do poprawienia to plysnnosc w przechodzeniu z obrony do ataku i potem do wracania po stracie. W momencie gdy atakujemy za duzo graczy podchodzi do przodu i potem jak tracimy pilke to robi sie bardzo duza dziura w srodku pola i czasami Nasi obroncy nie sa w stanie zaasekurowac tego sektora boiska. Przy zespolach ktore beda grac wieksza iloscia gracyz w srodku i z kontry bedziemy miec duze problemy.

Na koniec zostawiam sprawe ataku, tu za czesto Genkov walczac o pilke i skaczac do niej nie ma do kogo zgrywac. Kirm jakos sie chowa a Maly niepotrzebnie schodzi do srodka i dubluje sie z Genkovem. To tez oczywiscie kwestia zgrania i wypracowania automatu.

Sam jestem ciekaw jak tymrazem zagramy w meczu z Widzewem i czy ta gra bedzie powoli coraz bardzije cieszyc oko czy tez znowu bedzie szarpana.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.03.2011, 11:54
Pykniemy ich
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.03.2011, 12:40
Jaliens 3 poważne błedy w obronie po których padła 1 bramka, a 3 razy przeciwnik strzelał na bramkę. Źle się facet ustawia jak na byłego reprezentanta Holandii. Mogliśmy przez niego przegrać mecz.

Jak dla mnie nadal brakuje stoperów. Na Widzew powinni zagrać Chavez z Bunozą.
Jako defensywny pomocnik obojętne czy Wilk czy Sobol choć Wilk jest w formie.

Szczerze to bym spróbował wariant z Meliksonem za Kirma.
Za Meliksona do środka Jirsak.

Nie wiem co macie do Genkova? Solidny napastnik. Nie wiem tylko jak strzela.

Mój skład: Pareiko - Cikos, Chavez, Bunoza, Pajlic - Siwakov, Wilk, Jirsak - Małecki, Genkov, Melikson
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.03.2011, 13:24
Mój skład na Widzew: Pareiko-Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić-Sobolewski, Jirsak, Melikson- Kirm, Genkow, Małecki
W drugiej połowie Wilk za Sobola, Siwakow za Jirsaka i Rios za Genkowa
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.03.2011, 14:25
3 słabe mecze rozegrali Kirm i Jaliens. Kirm już raz udowodnił, że siedzienie na ławcę działa na niego mobilizująco, więc rezerwa tymczasowo jest dla niego wskazana. Jeżeli Maaskant chce mieć nominalnego prawego i lewego stopera to do składu wraca Chavez za Jaliensa i wszystko gra. Za Genkova mógłby wstawić Riosa, ewentualnie Rios na skrzydło, Małecki do ataku.

Pareiko - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljic - Sobolewski, Małecki, Jirsak, Wilk, Melikson - Genkov/Rios
to chyba optymalny skład biorąc pod uwage dyspozycję z ostatnich meczów
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 07.03.2011, 14:58
Dla mnie do zmiany jest przede wszystkim Jaliens, gra zdecydowanie poniżej oczekiwań. Para Bunoza Chavez bardziej mnie przekonuje . Nie rozumiem skąd u wielu osób takie domaganie się występu Riosa , jak na razie chłopak nic nie pokazał a dla mniej zorientowanych przypominam , że gość jest tylko wypożyczony do końca sezonu. Oczywiście w umowie między klubami jest zapis o możliwości wykupienia ale za kwotę przekraczającą milion euro!!!
Za takie pieniądze można mieć gracza dużo lepszego .
Odpowiedz cytując
żogaiła
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 07.03.2011, 15:14
W mojej opinii powinniśmy wyjść z Jirsakiem od początku. W końcu ma obok siebie gracza z którym może szybko, technicznie pograć na 1-2 kontakty (oczywiście chodzi o Meliksona). Ładnie to wyglądało już w meczu z Ruchem, gdy przyjdzie zgranie- powinno być jeszcze lepiej.
Takich dwóch ofensywnych pomocników wzajemnie się uzupełniających (Melikson- błyskotliwy, szybki, kreatywny; Jirsak- z dużą wizją gdy, także niezły technicznie, świetnie strzelający) zaasekurowani dobrym defensywnym pomocnikiem (na dzień dzisiejszy zdecydowanie najbardziej podoba mi się Wilk) będą w stanie rozmontować każdą obronę w naszej lidze.
Skrzydłowi są jacy są, mają swoje wady i zalety, ale gra się nawet klei. Małecki- mniej idiotycznych dryblingów, Kirm- więcej jakichkolwiek dryblingów i będzie git.
Genkov mi się nawet podoba, choć to opinia trochę na wyrost- tak naprawdę nie wiemy jeszcze na co go do końca stać

Wg mnie skład powinien wyglądać tak:

Pareiko
Cikos Chavez Jailens Paljic
Wilk
Jirsak Melikson
Małecki Kirm
Genkov
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 07.03.2011, 17:40
żogaiła napisał(a):Wyświetl post
W mojej opinii powinniśmy wyjść z Jirsakiem od początku. W końcu ma obok siebie gracza z którym może szybko, technicznie pograć na 1-2 kontakty (oczywiście chodzi o Meliksona). Ładnie to wyglądało już w meczu z Ruchem, gdy przyjdzie zgranie- powinno być jeszcze lepiej.
Takich dwóch ofensywnych pomocników wzajemnie się uzupełniających (Melikson- błyskotliwy, szybki, kreatywny; Jirsak- z dużą wizją gdy, także niezły technicznie, świetnie strzelający) zaasekurowani dobrym defensywnym pomocnikiem (na dzień dzisiejszy zdecydowanie najbardziej podoba mi się Wilk) będą w stanie rozmontować każdą obronę w naszej lidze.
Skrzydłowi są jacy są, mają swoje wady i zalety, ale gra się nawet klei. Małecki- mniej idiotycznych dryblingów, Kirm- więcej jakichkolwiek dryblingów i będzie git.
Genkov mi się nawet podoba, choć to opinia trochę na wyrost- tak naprawdę nie wiemy jeszcze na co go do końca stać

Wg mnie skład powinien wyglądać tak:

Pareiko
Cikos Chavez Jailens Paljic
Wilk
Jirsak Melikson
Małecki Kirm
Genkov
Zgadzam się z tobą w 100%
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.03.2011, 18:07
bartekd16 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z tobą w 100%
Nie ma to jak wyczerpująca odpowiedź
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów