The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2010, 19:03
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong też do niczego się nie nadaje.
ale przynajnajmniej potrafił szarpnąc,był aktywny na skrzydle.Wiadmo że to nie jest drugi Franek czy Żuraw.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.05.2010, 19:04
Cwielong robil jakis szum na boisku, a Christov? u Kasperczaka przegrany.
Wiec moze podziekowac mu i niech wraca do Bułgari.

fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.05.2010, 19:05
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Co by nie zaśmiecać innych tematów, tutaj porozmawiajmy o minionym sezonie, nie będziemy ładować wszystkich postów w temat o meczu z Odrą.

Dla mnie sprawa jest jasna: Lech prześcignął nas organizacyjnie we wszystkich elementach. Mimo, że wielkiej piłki nie grali, a i sędziowie swoje dołożyli, przyczyn porażki należy upatrywać w sobie:

1. Brak sensownych transferów
2. Brak jakiejkolwiek wizji zespołu na najbliższe lata
3. Fatalne przygotowanie zespołu przez Skorżę
4. Totalny burdel we władzach naszego klubu

Coś pominąłem?
Wg mnie punkt 2 i 4 to przyczyna wszystkiego - reszta to pochodna. I niestety nie są to wnioski konstruktywne bo jakoś na zmiany się nie zapowiada.
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.05.2010, 19:07
Balon w niczym nas nie przeskoczył. Organizacyjnie, w kwestii tranferów i reszcie pierdołów.
Nasi dali dupy, a nie balon cudownie był zorganizowany i wyśmienicie grał. Byliśmy blisko wyjebania ich mimo plag z kontuzjami, gry na wsiach, bałaganem wewnętrznym i niepotrzebnym pociskiem na forum.
Do teraz liczyłem że wyjdą na frajerów. Niestety, gówno pokazali tak jak i my ale ceniłem w naszych to że potrafiła ośmieszyć drugą stronę, a samemu wyjść na czysto mimo kompletnej padaki. Nie udało się. Sezon wstecz to nasi mimo gówna zdobyli MP dlatego tak zajebiście smakowało. Dziś druga strona mimo takiego samego gówna zdobyło MP. Tylko kogo to będzie obchodzić za 5 lat? nikogo. Kolejne MP w historii.I żaden awans do pucharów nie zrekompensuje mi tego.
I niech im ktoś wybije z łbów tą *******oną nonszalancję podczas prowadzenia. Który to już razy w tak frajerski sposób tracą bramkę w końcówce?
Pal licho Legia czy nawet Arka. Ale nie cipodaje. Niech łajzy wyłożą 20 klocków na **** wie kogo i zeszmacą się przy kimś z Z-klasy Białoruskiej. Tak mi dopomóż Bóg.
Ostatnio edytowane przez element : 15.05.2010 o godz. 19:11.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
P.Wiślak
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 15.05.2010, 19:08
Szkoda Tego sezonu. Ale w piłce już tak jest, że raz jest dobrze a raz źle. CO do ostatniego meczu z odrą to wg mnie Wisła nie powinna odpuszczać Odrze, a im najwyraźniej nie chciało się grać w 2 połowie. Drugą sprawą jest to, że Wisła była w gorszej sytuacji niż Lech, jeśli chodzi o miejsce rozgrywania meczów. Ale i tak dobrze że mamy drugie miejsce i gramy w pucharach. Zobaczymy co zrobi Lech w LM i teraz my będziemy go oceniać.
I jeden błąd popełnili prezesi WIsłyna pewno. Wywalili skorżę! Dlaczego? BO WIsła nie wygrała 3 meczów pod rząd. Żałosne to było. Zemściło się....

WIERNOŚĆ WIŚLE!!!!

PS: Brakuje mi Baszczyńskiego na prawej obronie, a wam? :/
Ostatnio edytowane przez P.Wiślak : 15.05.2010 o godz. 19:10.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2010, 19:15
Ktos pisał o B Basałaju. Czemu niby skompromitowany?
Jovanovic - masz plusa.
nowak
Member

Od: 12.2008

Stary 15.05.2010, 19:16
Zakończony sezon był poniekąd bardzo dziwny. Z pewnością wszystkie mecze na wyjazdach nie oscylowały najlepiej ale mimo to rosnąca przewaga w tabeli dawała nam wiele radości i przynosiła nadzieje. Niestety rzeczywistość brutalnej piłki pokazała swoje pazury. Nie można tutaj wskazywać 1 przyczyny jaką najchętniej dla niektórych z was byłby Mariusz Jop. Prawdą jest że ogólnie sezon ten był mizerny nie tylko dla nas bo i da innych Legia itp. Faworyci poprzednich sezonów nie pokazali się. Ale dosyć ogólnie jeżeli chodzi o Wisłę to na jej wynik wpłynęło :

1.Brak własnego stadionu
2.Oszczędność transferowa
3. Błędne transfery
4. Złe przygotowanie (skuteczność)
5.Brak potencjału nowej Wisły (młodzież)
6. Błędy sędziów
7. Zły dobór zawodzników do kadry meczowaj ściągamy napastnika a się go nie wystawia christow
czy kombinacja stoperów zamiast Clebera
P.Wiślak
Junior Member

Stary 15.05.2010, 19:18
Myślisz że Kasperczak doprowadziłby Wisłę do Mistrzostwa gdyby przyszedł wcześniej? Przecież rok temu Wisła właśnie ze Skorżą miała mistrza.
A co Do Jopa to mał chłopak cholernego pecha. Współczuję mu teraz. Chciał dobrze wyszło tragicznie.:( szkoda słów
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2010, 19:19
Dobra - stało się. Co ma mówić Legia, która nie ma żadnych perspektyw teraz.
1. Konflikt z kibicami
2. Brak pucharów
3. Odchodzi Mucha

Tam to dopiero bajzel mają
AYALA
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:20
Kirm zawiódł mnie na całej linii, liczyłem że sie przebudzi i będzie grał co najmniej jak Kosa kilka lat temu.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 15.05.2010, 19:23
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ktos pisał o B Basałaju. Czemu niby skompromitowany?
Może nie skompromitowany, ale przekrętas na całej linii.
P.Wiślak
Junior Member

Stary 15.05.2010, 19:23
Panowie i Panie, cieszmy się z tego co mamy, bo tak jak skeba powiedzial Legia jest w o wiele gorszej sytuacji i od nas.
A propo zawodników, to czy Garguła wyleczył już kontuzję? bo ostatnio nie jestem na bieżąco?!
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.05.2010, 19:28
W sumie żałowałem tego mistrzostwa i nadal żałuje. Ale jak usłyszałem podsumawanie w C+, ile kłopotów przez cały sezon i że w sumie przed sezonem też bym brał 2 miejsce w ciemno i wogole . To jakoś powoli zaczynam to akceptowac.

Za 2 miesiace wracamy na R22 i to mnie już nastraja pozytywnie !
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.05.2010, 19:30
Aha, to może pocieszmy się tym,że Arka i Polonie też są za nami i nie mają perspekty, Gratuluję myślenia. Zmienić trenera, przewietrzyć kadrę. Ale i tak o wszystkim zdecyduje Cupiał.
Tylko Wisła!
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.05.2010, 19:31
świeży to temat, trzeba sobie to wszystko poukładać.
los wystawił nas na wielką próbę...
wiem tylko jedno, w żadnym wypadku nie można zwalac całego zła na Mariusza Jopa.
biała gwiazda
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:32
skeba napisał(a):Wyświetl post
Dobra - stało się. Co ma mówić Legia, która nie ma żadnych perspektyw teraz.
1. Konflikt z kibicami
2. Brak pucharów
3. Odchodzi Mucha

Tam to dopiero bajzel mają
Ale zrobią rewolucje, tak jak u nas po 8 miejscu w lidze.
A teraz to widzę, że nikt za bardzo nie wie co u nas robić. Z jednej strony nie było tak źle by robić rewolucję i były same wyjazdy, a z drugiej widać ogromny marazm i minimalizm. Nikt nie mówi budujemy silny klub na przebudowane R22. Tkwimy w jakimś okropnym stanie przejściowej niepewności. To jest okropne. A trzeba się szybko wsiąść w garść. Będą dochody z stadionu i kryzys się kończy, więc oby Boss zaszalał. A i z transferami trzeba się śpieszyć, bo parę drużyn się wzmacnia mocno. Co za okropieństwo w tym momencie, czuję się jak nad czarną chmurą albo przejdzie i wyjdzie słońce albo lunie deszcz.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.05.2010, 19:33
Przegrany sezon? Co to wogóle za temat? Ludzie przecież zdobyliśmy WICEMISTRZOSTWO POLSKI!! Spodziewaliście się że tak daleko zajdziemy po kompromitacji z Levadią? Co moze zwolnić Kasperczaka za błędy Skorży? Bez jaj...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.05.2010, 19:38
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Przegrany sezon? Co to wogóle za temat? Ludzie przecież zdobyliśmy WICEMISTRZOSTWO POLSKI!! Spodziewaliście się że tak daleko zajdziemy po kompromitacji z Levadią? Co moze zwolnić Kasperczaka za błędy Skorży? Bez jaj...
Wisła ze swoim składem nie powinna była brać pod uwagę wypadnięcia poza czołową czwórkę, bo potencjał kadrowy ma największy w kraju. Nawet same wyjazdy (choć Sosnowiec i stadion Hutnika to jednak mimo wszystko były mecze bardziej u siebie niż na wyjeździe) nie zmniejszały znacznie szans na tytuł. Przebieg sezonu pokazał, że pierwsze miejsce było na wyciągnięcie ręki, dlatego nie widzę uzasadnienia w gloryfikowaniu tego srebra.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
shinobi23
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.05.2010, 19:40
Wicemistrzostwo w tym sezonie to sukces !
Dziękuję dobranoc.
Pozdrawiam tych co pamiętają 2 ligę.
orzeu
Senior Member

Stary 15.05.2010, 19:40
Naprawde chcecie masowo wylewac zale?
W tym sezonie tragedia to przegrane derby i brak stadionu. No i Levadia. Wtopy ze slabymi u siebie to wlasnie efekt tego drugiego. Przed sezonem prawie wszyscy braliby 2 miejsce w ciemno.
Wniosek: potrzeba nam charakternych pilkarzy, ktorzy nie przejda obok derbow i nie zadowola sie 1-0 bo po 2 ostatnich kolejkach widac jak sie to konczy.

Kiedys znajomy kibic jednej ze zgod, gdy zdobywalismy mistrza i stadion skandowal "nie chcemy Liczki" powiedzial ze w dupach sie nam przewrocilo i dla niego sukcesem jest sama gra w ekstraklasie, a jego klub moglby pomarzyc chocby o podium w lidze.
Cieszcie sie z vicemistrzostwa. Temat zamykam.

Niedlugo wracamy do domu i wtedy pokazemy co to jest Wisla Krakow i Armia Bialej Gwiazdy!
Ostatnio edytowane przez orzeu : 15.05.2010 o godz. 19:50.
WISŁA PANY !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów