The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2010, 11:16
Pierwsze zajecia z nowym trenerem bramkarzy

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...karzy_w_akcji/
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.06.2010, 11:22
trzeba dac mu szanse, spod jego skrzydeł Mateusz Prus odszedł do Rody Kerkrade
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2010, 11:28
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
trzeba dac mu szanse, spod jego skrzydeł Mateusz Prus odszedł do Rody Kerkrade
Nie to żebym miał coś przeciwko Kurdzielowi, ale ile Prus trenował pod jego okiem W Zagłębiu tylko pół roku...
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.06.2010, 11:33
jak patrzylem na zdjęcie z daleka to myślałem, że Borys Szyc trenuje dziś z Wisła

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...w_akcji/37597/
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.06.2010, 11:35
G. Kurdziel jest dobrym trenerem. Jak go znam to wiem, że do sprawy podejdzie na maxymalnym zaangażowaniu i profesjonalizmie. Życzę mu powodzenia.
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2010, 12:43
Czy ktoś może napisać dlaczego akurat ten gość został trenerem bramkarzy? Jest w nim coś extra? Rokuje jakieś duże nadzieje, że będzie na prawdę potrafił podnosić poziom naszych bramkarzy? Czy jest to zwyczajny facet, którego za pół roku już nie zobaczymy na Reymonta?
VrOOb3L
Junior Member

Od: 04.2006

Stary 17.06.2010, 12:46
Kibice Zagłębia dosyć ciepło się o nim wypowiadają, niektórzy żałują że odszedł z tego klubu.
QBAS
Senior Member

Stary 17.06.2010, 13:22
Ale mnie chodzi czy te "ciepłe słowa" spowodowane są sprawami merytorycznymi czy tylko faktem, że spędził w Zagłębiu wiele wiele lat
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 17.06.2010, 22:33
To, że w klubie z 3 ligi (pomijając nazewnictwo) dobrze trenował, nie oznacza, że w klubie sporo lepszym będzie tak samo. Może niech Kasperczaka wywalą, a jego następcą będzie trener Okocimskiego. Wydaje mi się, że ten człowiek ma jakieś układy, a nie umiejętności.
tomo
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:39
KOALIK napisał(a):
Wydaje mi się, że ten człowiek ma jakieś układy, a nie umiejętności.
A mi się wydaje że pieprzysz głupoty jak potłuczony . Dajcie mu szanse, kogo wy byście chcieli ? Dawidziuka ? on jest nie do wyciągnięcia z Szamotuł, z resztą tam rządzi tutaj byłby tylko trenerem bramkarzy ponadto jest koordynatorem ds. szkolenia bramkarzy w PZPN. Kazimierski, Łaciak, Kurdziel z tej trójki zdecydowanie najlepszy jest ten ostatni wymieniony. A tak w ogóle kogo sobie jeszcze wymarzyliście na tą posadę ? Zejdźmy na ziemię, dajmy czas żeby się wykazał. Miernikiem będzie liga, zobaczymy czy bramkarze będą popełniać błędy.
KOALIK
Banita

Stary 17.06.2010, 22:45
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
A mi się wydaje że pieprzysz głupoty jak potłuczony . Dajcie mu szanse, kogo wy byście chcieli ? Dawidziuka ? on jest nie do wyciągnięcia z Szamotuł, z resztą tam rządzi tutaj byłby tylko trenerem bramkarzy ponadto jest koordynatorem ds. szkolenia bramkarzy w PZPN. Kazimierski, Łaciak, Kurdziel z tej trójki zdecydowanie najlepszy jest ten ostatni wymieniony. A tak w ogóle kogo sobie jeszcze wymarzyliście na tą posadę ? Zejdźmy na ziemię, dajmy czas żeby się wykazał. Miernikiem będzie liga, zobaczymy czy bramkarze będą popełniać błędy.
Kogoś na poziomie Dowhania, a nie jakiegoś ,,specjalisty" z półamatorskiego klubu.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:48
Poza Dowhanem cala reszta jest na rownym poziomie.. jeden ciut gorszy, drugi ciut lepszy.. jest Dowhan i nikt inny.. dlatego nie ma duzego wyboru
jesli jest inaczej to napisz nazwisko chociaz jednego trenera tego typu jak Dowhan ktory szkolil takich pilkarzy jak chocby Mucha, Boruc czy Fabianski ktorzy dzis graja w najsilniejszych ligach w czolowych klubach..
ps. to nie jest wscibskie pytanie, po prostu moze mnie oswiecisz, bo ja osobiscie o nikim takim drugim nie slyszalem
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.06.2010 o godz. 22:51.
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.06.2010, 22:52

W czym Łaciak jest gorszy od Kurdziela? Albo w czym Kurdziel lepszy od Łaciaka?
Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski? Chciałbym poznać Twoje uzasadnienie, bo jak mniemam posiadasz takowe skoro jesteś tak pewny swego.
KOALIK
Banita

Stary 17.06.2010, 22:52
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Poza Dowhanem cala reszta jest na rownym poziomie.. jeden ciut gorszy, drugi ciut lepszy.. jest Dowhan i nikt inny.. dlatego nie ma duzego wyboru
jesli jest inaczej to napisz nazwisko chociaz jednego trenera tego typu jak Dowhan ktory szkolil takich pilkarzy jak chocby Mucha, Boruc czy Fabianski ktorzy dzis graja w najsilniejszych ligach w czolowych klubach..
ps. to nie jest wscibskie pytanie, po prostu moze mnie oswiecisz, bo ja osobiscie o nikim takim drugim nie slyszalem
To takiego trzeba poszukać.
SpoXsteR
Senior Member

Stary 17.06.2010, 22:58
A no wlasnie ..
chcesz, wymagasz, a sam o takim nie slyszales i na domiar zlego piszesz o amatorce choc pokazales ze na temat tego fachu nie masz zielonego pojecia
. to tak jakbym chcial zawodnika, ktory tak na prawde nie istnieje a jego nazwisko sobie wymyslilem
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.06.2010 o godz. 23:01.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2010, 22:59

Ja bym mu zafundował przeniesienie akademii bramkarskiej do Skotników, jako akademię bramkarską Wisły Kraków, zrobił dyrektorem tej jednostki i przy okazji trenerem bramkarzy pierwszej drużyny. Współpracowników dobrałby sam.

Tak samo akademię trampkarzy zbudowałbym w oparciu o tą szkółkę Szymka.
tomo
Senior Member

Stary 17.06.2010, 23:00
Dobry pomysł, ale to są koszta. A u nas to normalne, że każdy pieniądz ogląda się z miliarda stron.

Reser priv
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.06.2010, 23:07
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ja bym mu zafundował przeniesienie akademii bramkarskiej do Skotników, jako akademię bramkarską Wisły Kraków, zrobił dyrektorem tej jednostki i przy okazji trenerem bramkarzy pierwszej drużyny. Współpracowników dobrałby sam.

Tak samo akademię trampkarzy zbudowałbym w oparciu o tą szkółkę Szymka.

Świetny plan. Szkoda, że nikt u nas nie rusza bańką. Budowa akademii od podstaw to też są koszta, a i na efekty przyjdzie dłużej czekać.

Tutaj efekty byłyby znacznie szybciej, a koszta szybko by się zwróciły.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2010, 23:21
rav napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, ilu z wyznawców "Łaciak won" widziało choć jeden prowadzony przez niego trening. I miał okazję porównać te zajęcia z tym co odstawiał Kazimierski.
OK.
Jedna uwaga rav - Kazimierski jest słabym trenerem, o czym trąbiło się już od dawna, nie tylko w kontekście Wisły.
Kim jest Łaciak? Nikim. Osiągnięć nie ma żadnych, został przez Skorżę ściągnięty po kolesiowsku, jak reszta sztabu zresztą.

Warto kruszyć kopie o gościa, któremu brak kwalifikacji i ma na pieńku z kibicami? Tak, tak - nie ma co udawać, że to tylko kilku z SKWK. Masz pewność, że Łaciak nie poleciał po prostu dlatego, że nie po drodze mu z Kasperczakiem, Basałajem i Jaroszem, a jego "fanklub" był tylko dodatkowym argumentem?
Kasperczakowi też nie po drodze i to nie tylko z SKWK ( wielu ma do niego żal o wcześniejsze zachowania, tyle że nie każdy ma zamiar robić z tego powodu burdel w klubie ), a mimo to zostaje. Tylko, że Kasperczak to fachowiec, a Łaciak to podrzutek Skorży. W piłce jest nikim.

Zrobiłeś sobie korespondencyjną nawalankę z SKWK, gratulacje. Zapytam jeszcze raz - warto było akurat o Łaciaka? Rozumiem - Frankowskiego, Kasperczaka, ale do ****y nędzy - Łaciaka?!
Znasz się na tym, że potrafisz ocenić jego warsztat? Bo wybacz, ale liga nic w tej kwestii nie pokazała, poza tym był na stanowisku za krótko.

Pytanie drugie - potrafisz powiedzieć z pełnym przekonaniem, że jego następca nie jest lepszym fachowcem? Do mnie przemawia już informacja, że był uczniem Dawidziuka. To już coś, szczególnie w porównaniu z Łaciakiem.

Jest super - mamy nowy ( ) zarząd i już poszła w świat informacja, że kieruje się on niemerytorycznymi przesłankami. Dobrze, że są Mistrzostwa, inaczej na jedynkach we wszystkich bulwarówkach sportowych byłaby informacja o "strasznych kibolach Wisły trzęsących klubem". Dokładnie taka reklama, jakiej nam teraz trzeba. Obawiam się jednak, że kilka periodyków do sprawy wróci, wystarczy tylko że zrobi się trochę zastoju w interesie.
Zastanów się, co dzięki temu osiągnąłeś, bo IMHO był to gol samobójczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 23:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 17.06.2010, 23:30
Cytat:
że był uczniem Dawidziuka
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale chyba Dowhania.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2010, 23:32
Nie da się komentować oświadczenie TWSD, więc napiszę tutaj:
Idąc tokiem rozumowania autora tego tekstu jutro Basałaj zwolni Kasperczaka, a pojutrze z funkcji skauta poleci Kapka...
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2010, 23:43
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale chyba Dowhania.
To jeszcze lepiej.
Nie znam gościa kompletnie i wcale tego nie ukrywam. Problem, w tym, ze Łaciaka kojarzę tylko jako znienawidzonego przez kibiców podrzutka Skorży, który nie był łaskaw zabrać go ze sobą do wymarzonego klubu. Zakładam, że rav zna się świetnie na szkoleniu bramkarzy i nas oświeci.
Nie chodziło przecież o solówkę z SKWK, prawda?

EDIT: a tak, o Kapce zapomniałem. Gdyby SKWK faktycznie miało taką władzę, to gość w ogóle by do klubu nie wrócił. W tym konkretnym wypadku żałuję, że nie ma...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2010 o godz. 23:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.06.2010, 23:53
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Poza Dowhanem cala reszta jest na rownym poziomie.. jeden ciut gorszy, drugi ciut lepszy.. jest Dowhan i nikt inny.
A skąd ty to wszystko wiesz?Ja oczywiście nie zamierzam negować jego osiągnięć bo było by śmieszne, tyle że też nie róbmy z niego Boga a z reszty lam.
To w dużej mierze zależy też z kim dany trener współpracuje.

A co do ostatniego zdania wolfy - to chodziło o solówkę
Ja także po Łaciaku płakać nie będę - ten Kurdziel 'na papierze' wygląda lepiej - 5 lat trenerki to już coś.Zresztą ja tak myślę że trenowanie bramkarzy to nie jest tak ciężkie zajęcie niż bycie trenerem całego zespołu.Proch w tej kwestii został już dawno wymyślony i ważne jest by trener korzystał z tego.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 00:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Proch w tej kwestii został już dawno wymyślony i ważne jest by trener korzystał z tego.
Zabawna sprawa, ale do czasu Kazimierskiego (Skorży) nikogo pozycja trenera bramkarzy w naszym klubie nie obchodziła. Przyszedł z Petrescu Stigaciu (nie znam pisowni i nie chce mi się sprawdzać) to nikt nie zastanawiał się, czy jest lepszy, czy gorszy od poprzednika. W tej kwestii rzeczywiście nasz eks-trener wprowadził nowe standardy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 18.06.2010, 01:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie znam gościa kompletnie i wcale tego nie ukrywam. Problem, w tym, ze Łaciaka kojarzę tylko jako znienawidzonego przez kibiców podrzutka Skorży
Czytasz czasem sam siebie?

Cytat:
który nie był łaskaw zabrać go ze sobą do wymarzonego klubu.
Łaciak był tutaj przed Skorżą, a sam Skorża nadal jest uwielbiany przez SKWK. Chyba kręcisz się wokół własnej osi.

Cytat:
Zakładam, że rav zna się świetnie na szkoleniu bramkarzy i nas oświeci.
A po co? Skoro Ty wolisz gościa zbesztać, zniszczyć i wyrzucić do śmieci mimo że sam nic o nim nie wiesz. Pytasz czy warto kruszyć kopie "o gościa, któremu brak kwalifikacji i ma na pieńku z kibicami". A przepraszam skąd wiesz że brak mu kwalifikacji? Zastąpił go trener bramkarzy z 3 ligi. Ma na pieńku z kibicami? Jeśli Ci kibice wywieszają transparent "Łaciak Won" na meczu wyjazdowym KOSZYKAREK to świadczy chyba bardziej o tych kibicach niż o Łaciaku.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 18.06.2010 o godz. 01:59.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
wolfy
Senior Member

Stary 18.06.2010, 02:01
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Czytasz czasem sam siebie?
Zdarza mi się. Do czegoś zmierzasz?

Łaciak był tutaj przed Skorżą, a sam Skorża nadal jest uwielbiany przez SKWK. Chyba kręcisz się wokół własnej osi.
To chyba Ty nie czytałeś moich postów, ew. postanowiłeś się za coś odegrać ale nie wyszło. Teza, ze Łaciak to ofiara SKWK wyszła od rav-a, dla mnie jest "średnio" wiarygodna.
Skorża zrobił go trenerem pierwszej drużyny - to chyba jednak nie to samo co grupy juniorskie, prawda?

A po co? Skoro Ty wolisz gościa zbesztać, zniszczyć i wyrzucić do śmieci mimo że sam nic o nim nie wiesz.
Ogarnij się, człowieku! To, że Skorża go wciągnął na tą pozycję nie znaczy, że będzie tutaj siedział wiecznie. Zwolnienie pracownika to zwykły ruch biznesowy - uznano że jest za słaby i nie ma sensu dorabiać do tego ideologii. Bo ewidentnie - nie ma żadnych argumentów przemawiających ZA Łaciakiem.

Pytasz czy warto kruszyć kopie "o gościa, któremu brak kwalifikacji i ma na pieńku z kibicami". A przepraszam skąd wiesz że brak mu kwalifikacji? Ma na pieńku z kibicami? Jeśli Ci kibice wywieszają transparent "Łaciak Won" na meczu wyjazdowym KOSZYKAREK to świadczy chyba bardziej o tych kibicach niż o Łaciaku.
Skąd wiem, że brak mu kwalifikacji? Może stąd, że brak mu doświadczenia, osiągnięć, o ile się orientuję (za SKWK) to również wykształcenia. Mówimy tu o trenowaniu bramkarzy wartych po kilkaset tysięcy euro w klubie wicemistrza Polski! Gość był słabym piłkarzem, trenował juniorów - tyle ma w CV.
Poza tym rav twierdzi, że miał fajniejsze treningi niż Kazimierski - co akurat sztuką nie jest...

Gość jest w piłce kompletnym no namem i gdyby rav nie zrobił afery to pies z kulawą nogą by się nim nie zainteresował. Chciałbym więc się dowiedzieć co jest tak wyjątkowego w Łaciaku, co każe robić z jego powodu awanturę (umówmy się - słabo uargumentowaną) z SKWK. Padły konkretne oskarżenia, więc fajnie by było się dowiedzieć, co za nimi stoi.
Widzisz, ja jestem skłonny uwierzyć, że Łaciak poleciał przez Kasperczaka, Basałaja bądź Jarosza, a to że miał na pieńku z kibicami mogło co najwyżej być dodatkowym argumentem. Ale proszę bardzo - przekonajcie mnie, co jest tak wyjątkowego w Łaciaku, że powinien nadal być trenerem naszych bramkarzy...

Kiedy Skorża kompletował swój sztab i kopa dostał Kazimierz Moskal, który jest dla odmiany prawdziwym Wiślakiem, to jakoś nie pamiętam żeby rav robił aferę. A mnie było przykro, bo jakoś Petrescu i Okuka mogli z nim współpracować, a Skorża musiał ściągać swoich kolesi na każde stanowisko. I Pana Kazimierza zastąpili Andrzej B. i Janas Jr - obaj fachowcy pełną gębą.

Dlatego cała ta afera wydaje mi się mocno niesmaczna, a intencję niektórych osób nie do końca jasne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2010 o godz. 02:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2010, 07:26
Wolfy, sugestia.

Jeśli nie masz pełnej informacji na dany temat, a chcesz z kimś pojechać - upewnij się co do swoich informacji, bo się ośmieszasz. Większość swojej wypowiedzi nt. Łaciaka opierasz na swoich domysłach bądź stwierdzeniach SKWK. Szkoda, że zanim mnie publicznie skrytykowałeś, nie zapoznałeś się z faktami.

Gdybym nie miał potwierdzenia, że to zachowanie kibiców w stosunku na Łaciaka wywołało temat jego zwolnienia, to bym o tym nie napisał. Nie mogę podać co to za szczegóły, jakie i czyje zdania, bo naraziłbym kogoś w klubie na nieprzyjemnośc
i.

Zresztą wystarczy spojrzeć kto, i w jakim trybie, został jego zastępcą. Gdyby o zwolnieniu decydowały kompetencje, to najpierw dogadano by się z Kurdzielem (nic do niego nie mam i mam nadzieję, że będzie najlepszym trenerem bramkarzy Wisły ostatniego 20-lecia) czy kimś bardziej znanym, a dopiero potem nastąpiłby rozwód z Łaciakiem. O, tym, że Łaciak odejdzie wiadomo od poniedziałku.

Wspominasz, że wywołałem aferę niczym ogólnopolskie media, sugerując że pewnie za TWSD teraz to podchwycą i napiszą o kibolach wpływających na Wisłę. Czy Ty uważasz, że w mediach pracują idioci i nie znają sytuacji? Sprawa Łaciaka jest jednym z tematów rozmów dziennikarzy, chociażby przy okazji konferencji prasowych. Więc zapewniam Cię, że mają wystarczająco informacji na ten temat, by o tym pisać bez wchodzenia na TWSD. I jeśli coś się pojawi to na pewno nie dlatego, że ukazały się w jednym artykule o dość pozytywnym tytule (zestawienie Łaciaka z Dawidziukiem) trzy zdania na ten temat na TWSD.

Przyzwyczaiłem się już, że gdy napiszę prawdę, od razu jestem posądzany o wywoływanie nawalanki z SKWK. Serdecznie w dupie mam tego typu gadki. Kto mnie zna, wie, że piszę o Wiśle szczerze. Wystarczy przywołać Twoje przykłady - Kasperczak, Kapka. Widziałeś polemikę o nich na stronie? Naprawdę, miałem mnóstwo tematów, którymi mógłbym przywalić w SKWK. Naprawdę uderzyć a nie wspomnieć o ich udziale w pewnych sprawach. Policz ile tekstów recenzowało ich postępowanie - już nie mówiąc o bezpośrednim przywalaniu, bo trzeba mieć bardzo dużo złej woli, żeby dopatrywać się szkalowania SKWK w tekście o Łaciaku. Zestaw tą ilość z tekstami promującymi ich akcje, wspominające o stowarzyszeniu w pozytywnym kontekście.

Do wielu wątków Twojej wypowiedzi się nie odniosę. Nie mam czasu i nie chce mi się tłumaczyć rzeczy oczywistych.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 18.06.2010, 09:35
Czyli jak zwykle - same ogólniki, zero faktów. Zapytam jeszcze raz: Dlaczego Łaciak powinien zostać? Dlaczego jest dobrym trenerem, a jedynym powodem jego zwolnienia jest chęć podlizania się SKWK? Dlaczego wobec tego Basałaj nie podlizał się bardziej np. zwalniając Kapkę? W reszcie: powiedz mi, czy nie przeszkadza Ci jego przeszłość kibicowska i jego rozumienie pojęcia 'wierność'? Rozumiem że pewnie się znacie ze starych czasów ? To wiele by wyjaśniało, ale warto byłoby to podkreślić.

Jak widzisz, tylko zadaję pytania - nie oskarżam Cię. Proszę o odpowiedzi, które pozwolą 'szarym' kibicom zrozumieć Twoje argumenty.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Kuba
Senior Member

Stary 18.06.2010, 09:37
akakiusz napisał(a):Wyświetl post
Nie da się komentować oświadczenie TWSD, więc napiszę tutaj:
Idąc tokiem rozumowania autora tego tekstu jutro Basałaj zwolni Kasperczaka, a pojutrze z funkcji skauta poleci Kapka...
krążą plotki, że Pan Basałaj nie przepada za Kasperczakiem i na odwrót więc akurat ta opcja kiedyś będzie możliwa.

Kapka jest chyba jednak niezatapialny.

A powracając do głownego wątku to przedwczoraj nie odpisałem Ci Rafał, więc pisze teraz.
Tutaj tekst Marcina z SKWK
""Niestety co bardzo przykre cegiełkę do rodzimej, futbolowej patologii dokłada także i nasz klub, choćby zatrudnianiem na stanowisku trenera bramkarzy specjalisty, który gromadzenie wiedzy zaprzestał na szkole średniej, o ile nie zawodowej (budowlaniec), ma małe doświadczenie praktyczne, i co najgorsze jest zdrajcą wiślackiego ruchu kibicowskiego, od którego tchórzliwie odwrocił się na 10 lat.
""
i twoja odpowiedź w oficjalnym felietonie

"Niedawno uznano go nawet za... współwinnego porażki 0:6 reprezentacji Polski z Hiszpanią."

I to jest właśnie demagogia.
Nieważne czy ktoś się zgadza z autorem tekstu na stronie SKWK czy nie, ale pisanie o dokładaniu cegiełki do "rodzimej, futbolowej patologii" a "uznawanie Łaciaka za współwinnego porażki z Hiszpanią" robi bardzo dużą różnicę.
Mozna lubieć kontrowersyjną postać Marcina lub nie, ale sugeruje, ze absolutnie nie powinno sie wciskać ludziom, że napisał coś co nie miało miejsca.

Tak samo sugerowanie, że Bogdan Basałaj jest na posyłki SKWK może zaszkodzić wszelkiej dalszej dyskusji, bo od tej chwili może on robić wszystko, żeby udowodnić, że tak nie jest.
Nawet teoretycznie zakłądając, że 99,9 % kibiców fanatyków i pikników będzie sugerowac, że np (abstrakcja) Piotrek Brożek musi odejść, bo pije całymi dniami na Szewskiej w klubach to w tej chwili BB może go nie zwolnić tylko po to, żeby pokazać iż nie jest pod wpływem SKWK.

W tej kłotni nikt nie jest święty. Ze strony niektórych ludzi z SKWK też zdarzają się mocne wpadki, ale nie można tez w tym ferworze walki sugerować, że ktoś napisał coś czego nie napisał lub ograniczać pośrednio czyjeś działania tylko dlatego, że w tym konkretnym momencie zgodził się z SKWK lub TWSD.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 18.06.2010 o godz. 09:43.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.06.2010, 09:40
Ludzie ogarnijcie się. Czy koniecznie chcecie tu drugiej Legii? Tyle, bo więcej nie ma sensu pisać !

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów