|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
tu się z Tobą zgodzę format bd mieści dużo i potrafi wiele ale musi jeszcze dużo wody w Wiśle upłynąć żeby można było nagrywać płyty BD(kosztami równymi teraz płytą DVD) itd poza tym większość gier jak na razie zrobione jest w 720p a nie w 1080 p i przeważnie sa upscalowane jest chyba raptem 5 tytułów które obsługują pełne full hd więc jak by na to nie patrzeć przewagę ma ps3 bo jest bardziej przyszłościowe no ale wg mnie jest za drogie można mieć przynajmniej w miejscu w którym przebywam 2 xboxy za to (Irlandia) a ps3 jest w cenie 400 euro więc lekka przesada |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Konsolę kupuje się pod kątem gier / przywiązania / kasy. Jeśli ktoś miał wcześniej iXa to wybierze 360, a jak ktoś od dawien dawna jest po stronie Sony, to się nie tknie tego xpudła. Jeśli chodzi o gry, to większość jest obecnie wieloplatformowa, PS3 dostała niesamowicie w dupę, ponieważ straciła masę exclusivów - Devil May Cry, Soul Calibur, GTA, PES. Na całe szczęście jeszcze zostało nam Gran Turismo i Tekken. Za PS3 przemawia Blue-Ray, DARMOWY dostęp do rozgrywki Online, większe możliwości techniczne, za X360 piraty.
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzwd czytaj ze zrozumieniem.
Emsi to tylko plotki, tak jak i Bill nie dostał nowego Metal Geara, który de facto również jest tytułem obowiązkowym dla posiadacza czarnuli, tak i Tekkena nie uda (?!) mu się pozyskać. Pozostaje jeszcze ostatni hit Killzone 2 ale zaraz będzie afera, że X ma Gears of War i Halo, które w stanach wychodziło z każdej lodówki. Jeszcze jedno, jeśli chodzi o kategorię platformówek PS3 jest nie pod.ebania Uncharted, Jak & Daxter, Ratchet Clank i mega mega mega hit czyli Little Big Planet. ![]()
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Jeszcze jedno, jeśli chodzi o kategorię platformówek PS3 jest nie pod.ebania Uncharted, Jak & Daxter, Ratchet Clank i mega mega mega hit czyli Little Big Planet."
co do Little Big Planet się zgodzę jest na prawdę jest niesamowite , a co do GT 5 no to wciąż nie widać zbyt jej efektów ? kiedy ono zostanie wreszcie wydane ?
Ostatnio edytowane przez famul : 16.04.2009 o godz. 20:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno Boże Narodzenie 2009 ale nigdy nic nie wiadomo..
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dniu premiery możliwe, za CoD 4 dałem w pre-orderze 269zł ale obecnie ceny gier są na poziomie 199-219zł. Natomiast po tygodniu - dwóch na allegro spadają do 150-170zł.
Killzone 2 już po 119zł jest. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdy wyszło COD 4 to cena prawie przez rok utrzymywała na poziomie ok 50 euro za nową , wiadome od czasu do czasu były promocje na 35 - 40 ale tak to cena oscylowała w granicy 50 euro za nówkę , a używki stały po ok 35 euro , dopiero teraz cena spadła do 35 euro za nową
p.s w Polsce bardzo szybko tanieją gry w Irlandii z tym jest większy problem jedynie jak są promocję można coś ciekawego wyłapać w dobrej cenie ![]()
Ostatnio edytowane przez famul : 16.04.2009 o godz. 22:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma czegoś takiego, że producent koszty odbija sobie na cenie produktu finalnego (windując jego cenę, powyżej średniej kwoty gier). Pozatym nie trudno policzyć, 50 euro x 50000000 szt (wszystkie części w sumie sprzedały się, w nakładzie 50 mln egzemplarzy) = 2500000000 euro ze sprzedanych kopii. Daje to 2,5 miliarda euro kwoty brutto, jeśli się nie je.nąłem w obliczeniach. Oczywiście wiadomo, że duża część była w platynie czyli po ok 20 euro, trzeba odjąć koszty produkcji, reklamy ale chodzi mi o sam przykład, gdzie jest wykazane jak kształtuje się sprzedaż. Konsole, to nie PC, gdzie co 100 egzemplarz gry to oryginał. Sony i Microsoft dokładają do produkcji konsol, zysk nabijają im gry.
Ostatnio edytowane przez uher : 17.04.2009 o godz. 00:10.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Więc ja sobie spokojnie czekam na Tekkena i doceniam obie konsole jak najbardziej ![]() Co do rzeczy wydawanych przez Sony jak i Microsoft wiadome jest, że jeden drugiemu nie sprzeda ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety to fakt, na stronie http://tekken.namco.com/ u dołu widnieje logo Xboxa 360. Mam nadzieję, że nie przygrają w ch.ja tak jak z GTA, gdzie nie dość, że Bill dostał swoją wersję, to jeszcze zrobił sobie wyłączność na The Lost And Damned. ![]()
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Sam nie mam PS czy Xboxa ale jak grałem u kuzyna to miałem wielką zajawke na Tekkena
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o to, że PS3 powoli traci wszystkie swoje flagowe hity, na rzecz multiplatformowości. Co do różnic to wiele jest gier, które na każdej platformie są inne, najprostszym przykładem jest FIFA 09, na konsolach widać krople potu na czołach piłkarzy, natomiast na PC ledwo co piłka jakoś tam wygląda.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy na PS2, wychodzą jeszcze jakieś gry? Opłaca się jeszcze ją kupować?
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Łatwo Ci mówić o PS3, nie mam 1000 zł aby wyłożyć na konsole.....
![]() ![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Witam!
Bylby ktos chetny na wymiane PES 09 na FIFE 09 na xbox`a? Zainteresowanych zapraszam na priv, badz 1331012 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja ostatnio Pekin 2008 męczyłem
O mało gałki nie wyrwałem z pada... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Za ile najtaniej kupie nówke Xboxa 360 premium 20gb lub 60gb (właśnie, opłaca sie brać 60, czy 20 wystarczy?)? Ile kosztuje przerobienie? I jaka jest szansa na zarobienie bana grając przez internet na przerobionym X'ie?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 11.05.2009 o godz. 21:18.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bana zalapiesz momentalnie, pograsz tydzien-miesiac, albo jeden wieczor. Bierz 60 GB, Jedna gra to okolo 5 GB, a sie nie oplaca brac juz 20 GB, ja kupilem Premium 60GB w okolice sylwka za 1000 z,l a w cenie byl jeszcze GOW 2
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak się ściąga dema gier na ps3 ? I czy ktoś wie czy można/jeśli tak to jak ściągnąć uaktualnienia składów w PES 09 ?
![]()
W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek
Jesteśmy Śląsk Wrocław - Nam należy się szacunek ! ------------------------------------------------------------------------------ ŚLĄSK-WISŁA-LECHIA |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Była już premiera UFC 2009 Undisputed na X'a ?
Bo latałem dzisiaj po sklepach i w Saturnie pierdzielą że premiera 19 czerwca, w Empikach jeszcze nie mają chociaż wprowadzony już jest do systemu:/ A jak ktoś już posiada to proszę o recenzję ![]() ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Gierka zajebista warto kupić. ![]()
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
No nic będę czekał. Mam zamówionego Fight Night Round 4, a tu ciągle premiere odwlekają:/ ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kamyk, spróbuj na allegro. zamówiłem ze sklepu Game Over i dostałem zaraz po premierze. a premiera była chyba jakoś pod koniec maja.
ogólnie gierka mi się podoba, mimo, że są różne głosy. kariera wg niektórych dość nudna. mi się np. podoba to, że zaczynasz gościem, który jest można powiedzieć słaby. jeden ze styli wziąłem muay thai i nie potrafiłem high kick'ów trzeba się nauczyć nowych ciosów, umawiając się na sparingi z konkretnym teamem, tam są zadania (za jedno 10pkt ) jak uzbierasz 150 pkt masz lvl 2 i masz high kick, na lvl 3 masz flying knee etc. treningi są ważne właśnie z tego względu, bo oprócz nich jest jeszcze siłownia, ale ona nie załatwia sprawy do końca ![]() najbardziej denerwujące są ciągłe autosave :/ ocipieć od tego można. gierka wg mnie godna polecenia. podobno prawdziwa zabawa zaczyna się na live ![]() ![]()
Tylko Pomka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
korki w domu i nie traci przy tym rankingu.Wniosek z tego taki że lepiej grać z uczciwymi kolesiami albo zasiąść z kumplami w domu i powalczyć
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 15.06.2009 o godz. 11:12.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
zawsze się tacy znajdą. tak samo było w przypadku Fify choćby.
ale: Cytat:
tzn, może i będą, ale już inaczej będą traktowani.![]()
Tylko Pomka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gdzie najtaniej dostanę w Krakowie Xboxa 360? wie ktoś może ?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
ostatnio była promocja w Realu i był za 400 zł ale nie wiem czy Premium czy ten bez dysku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ja UFC grałem i moim zdaniem kiszka jest, nie warto wydawać na oryginał pieniędzy. Bardziej jestem za nowym FNR4. 3 była na wieele godzin zabawy, z 4 powinno być podobnie bo chyba nic nie zepsuli. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
moje pytanie brzmi : po co mi do XBOXa dysk twardy jest potrzebny? gry mam na płytach, nie chcę na to żadnej muzyki ani filmów wgrywać, jedynie by się przydało mieć na savegame jakieś miejsce... czy w takim wypadku wersja arcade będzie dobra? ;D nie powiem, robiłoby mnie kupienie sobie za 4 bańki w realu tego cuda, do tego 5 dych za przerobienie i zabawa na długie miesiące będzie
![]()
Ostatnio edytowane przez globoos : 22.06.2009 o godz. 11:55.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|