|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
zawsze możesz sie wbić na krzywy ryj na stadion, z tego co wiem, to na PB takim sektorem "piknikowym" jest ta mała trybunka od strony ul Olimpijskiej. Bilet 40 zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
No ale odszedł Zabłocki, Komorowski i środkowy obrońca (nie pamiętam nazwiska). Też myślę że powinno być ok. Standardowo jest pewien niepokój przed pierwszym meczem zwłaszcza jeśli jest to wyjazd no ale jakoś dziwnie spokojny o wynik jestem. Choć fajerwerków się nie spodziewam.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A tu szybko strzelona bramka i puch 2;0, za chwile 3:0 - jeżeli tak by było, to cieniutko widzę Polonie w tym starciu..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
strata banasia komorowskeigo i zablockiego dla nas to jak strata clebera diaza i brozia
bedzie minimalne zwyciestwo, duzo zmarnowanych okazji, ale to my bedziemy przewazac |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja myśle ,że będzie 2:0 dla nas .
Pawełek - Baszczyński-Cleber-Marcelo-Diaz-Małecki-Sobolewski-Jirsak-Ćwielong-Boguski-Brożek grogoriogreg Banaś nigdy nie grał w Polonii . On poszedł do Górnika z Piasta. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może tak -
Pawełek - Singlar - Głowacki- Cleber - Piotr Brożek - Małecki - Sobolewski -Marcelo - Boguski - Beto - Brożek I zmiany - Ćwielong => Beto <= Jirsak=> Boguski<= Zieńczuk => Marcelo<= ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
A tak OT : ten słynny piłkarz z Argentyny ma na nazwisko Maradona chyba, że masz na myśli kogoś innego... ![]()
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
wracając do tematu, byłbym szczęśliwy, gdyby w składzie znaleźli się Cebanu i Singlar.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 21.02.2009 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Dlaczego? Skoro Skorża uważa, że na ten moment lepsi są Pawełek i Baszczyński to o co kaman? To nie koncert życzeń Di Caprio ![]() ![]() ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytam sobie forum Polonii i oni tam nastawiają się na zwycięstwo nad nami...
Jeden gość pisze, że nasza najsłabszą formacją jest obrona. Podoba mi się ich zacięcie, ale żeby w piątek nie byli zaskoczeni i załamani... ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ten mecz po prostu pokaże czy drużyna dobrze pracowała w okresie przygotowywawczym. Sklad mimo braku spektakularnych wzmocnień jest silny. Z drugiej strony wszyscy już nastawiają się, że Wisła jest do ogrania, jak to było jesienią. Nie chcę wróżyć - wolę zobaczyć jak teraz drużyna się prezentuje i czy realna jest walka o MP. Zwycięstwo w sparingu z porownywalną do Polonii drużyną jaką jest Piast daje powody do optymizmu, a jak będzie? Miejmy nadzieję, że zacznie się dobry sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobrze ze wszyscy uwazaja ze wisla jest do pokonania, znacznie latwiej sie gra gdy rywal stara sie atakowac, a nie murowac bramke.
Ja tez twierdze ze mamy najslabsza obrone, przynajmniej w sparingach grala bardzo slabo, na srodku pomocy mamy sobola, a on robi roznice. Niestety nie mozemy tylko liczyc na siebie, musimy tez liczyc na potkniecia rywali. Mam nadzieje ze po 6-7 konlejkach wisla odskoczy rywalom na wiecej niz 3 pkt, jak lech przejdzie udinnese bedzie musial wybrac, liga czy uefa. Nie maja za szerokiej kadry, maja moze 15 pilkarzy na poziomie. Wisla wg mnie ma szersza kadre, okolo 17 pilkarzy na poziomie (3 srodkowych obroncow, 4 bocznych obroncow, 2 srodkowych pomocnikow, 3 bocznych pomocnikow, 3 napastnikow). Licze ze skorza da szanse mlodszym, cale szczescie nei ma juz wiecznie mlodego i utalentowanego kmiecika, dawida juz raczej nie wystawi, burliga pod nieobecnosc loba ma szanse na gre w koncowkach na boku pomocy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() a dlatego, że Singlar od pewnego czasu wydaje się być lepszym w przodzie grajkiem, a jeśli bytomianie się zacznią bronić całym zespołem, to boczni obrońcy mogą odegrać ważną rolę. a Cebanu, bo kiedyś musi w końcu dostać szanse, a kontuzji Pawełkowi mimo wszystko nie życze. kogo by nie wystawił, ufam, że Maciek wie najlepiej kto powinien grać i skład wystawi najmocniejszy..
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 22.02.2009 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Gucio co do Cebanu masz racje. Jednak moim zdaniem nie jest to najlepszy pomysl w pierwszy meczu zmieniac bramkarza! Mario gra z tym zespolem juz ponad 2 lata i rozumie sie z obroncami itp a Cebanu jednak tego nie ma(bo kiedy mialby sie z nimi grac). Mysle jednak ze tak 4 kolejki przed koncem sezonu gdzie i tak juz nikt nas nie bedzie mogl dogonic to jednak Cebanu dostanie szanse ![]() Co do prawej obrony to naprawde nie wiem kto sie lepiej prezentuje...mam nadzieje ze nasz trener postawi jednak na wlasciwego gracza! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramkarz:
Pawełek Cebanu nie jest przygotowany do sezonu według naszego trenera bramkarzy, więc postawienie na niego zamiast Pawełka mogłoby się skończyć katastrofą! Wyobrażacie sobie przegraną Wisły z Polonią Bytom? ![]() No właśnie, więc lepiej nie eksperymentować z obsadą bramki. Obrona: Diaz - Głowacki - Cleber - Singlar Diaz jest klasą samą w sobie i Pi. Brożek zdecydowanie nie może się z nim równać na tej pozycji, natomiast środek obrony to tylko Głowacki i Cleber, Marcelo jest za młody na tak odpowiedzialną pozycję. Na prawej stronie wole młodszego, niewypalonego Singlara niż Baszczyńskiego który myśli tylko o $$$ i kontraktu nie przedłużył... Pomoc: Ćwieląg - Jirsak - Sobolewski - Małecki Ćwieląg rozegrał super runde przygotowawczą więc należy mu się miejsce w pierwszym składzie, a że atak zajęty przez lepszych piłkarzy to zostaje mu tylko niewdzięczna rola skrzydłowego - lewego. Na środku dwóch graczy z najwyższej półki. Połączenie niekonwencjonalnych podań Czecha z siłą Sobola daje nam ogromną przewagę w środku pola z każdą drużyną OE. Na prawym skrzydle, lepszy rydz niż nic.. czyli Małecki zamiast Łobodzińskiego. Atak: Brożek - Boguski Nie trzeba chyba komentować. pozdro dla kumatych ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|||
|
HanysKce napisał(a):
HanysKce napisał(a):
HanysKce napisał(a):
HanysKce napisał(a):
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie che mi się wchodzić z polemikę cytatów z Tobą (FredzIo), dlatego odpisze w jednym tekście..
otóż wypalony piłkarz to taki, który myśli już tylko o $$$ a nie grze o europejskie puchary i mistrzostwo Polski, analogicznie niewypalony to przeciwieństwo wypalonego, mało $$$ więcej grania (Małecki).. z Ćwielongiem mój błąd, sorry. jeśli nie czujesz się kumaty to co poradze ![]() etid. wypaleni piłkarze np.: Łobodziński, Cleber, Głowacki, Cantoro, Zieńczuk i Baszczyński niewypaleni piłkarze np.: Boguski, Małecki, Ćwielong, Jirsak widzisz różnice? ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nic. Ale nie masz tez prawa osadzac, kto jest kumaty a kto nie.
Różnica polega głównie na wieku piłkarza... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no i o to chodzi, młodzi to potęga, starzy do lamusa...
a mit AC Milanu opartego na samych dziadkach już dawno jest przedawniony.. lepiej popatrzeć na Barcelone, Manchester United gdzie główne role grają młodzi! $$$: 4 młodych = 1 starszy i co ekonomiści? Zwalniamy Zieńczuka i mamy kasę na wypłaty dla 4 kolejnych graczy, stąd klub nie robi transferów ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
HanysKce napisał(a):
Z wywiadów z zawodnikami Wisły wynika, że każdy z nich chce walczyć o obronę tytułu mistrzowskiego, a następstwem tego jest walka w europejskich pucharach. Dodam też, że gra w piłkę nożna to ich praca, a pracę należy wynagradzać. I myślę, że pieniędzy za swoją prace tak samo oczekują Cleber, Głowacki, Łobodziński, Cantoro, Zieńczuk i Baszczyński, jak i Boguski, Małecki, Ćwielong, Jirsak. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie no ale fakt faktem co racja to racja.. chociaż w moich definicjach zamiast $$$ pojawiają się stwierdzenia; "chce się grać", "nie chce się grać". W końcu nie róbmy z naszych zawodników takich strasznych materialistów. Czasem brak umiejętności przeważa nad chęciami i tyle. Co do meczu.. ktoś tam pisał wyżej, że to będzie sprawdzenie tego jak piłkarze przepracowali okres przygotowawczy. Owszem.. jakimiś wyznacznikiem pracy ten mecz będzie ale nie do końca. Wiadomo że zgrania jeszcze takiego nie ma, a to pierwszy mecz o punkty po przerwie więc ja tam lekkiej przeprawy nie przewiduję. Ale może miło mnie zaskoczą. Grunt by 3 punkty były i tyle. A wynik.. według mnie skromnie 1-0 dla Nas ![]() ![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A ja Ci powiem: weże zjedże koze!
![]() Ciekawy masz wskaźnik rozgraniczenia zawodnika na wypalonego/niewypalonego. I myślę, że jesteś w błędzie i to takim głębokim, w przysłowiowej "czarnej dupie". Przedstawione przez Ciebie przykłady to raczej dziwny przejaw nie wiem czego, bo dla mnie zawodnicy, których nazwiska podałeś w rubryce WYPALENI są co najwyżej ludźmi, którym zależy na dużych pieniądzach, dla mnie definicja wypalenia piłkarza raczej opiera się na tym, co dany X czy Y robi na boisku, jak się prezentuje, kiedy widać, że nie ma już więcej do zaoferowania, to znaczy , że się WYPALIŁ. Owszem, przykłady , które dobrałeś do niewypalonych, są akurat trafne w przypadku trzech pierwszych, bo już Jirsak to raczej tak MAŁO nie zarabia... Analogicznie - zawodnik niewypalony to piłkarz, który cały czas się rozwija, jest ważnym punktem drużyny i każdy jego mecz jest na coraz to wyższym poziomie (bądź po prostu na wysokim "jednostajnym").Patrząc na Twoje rozumowanie większość zawodników Ekstraklasy jest wypalona, bo zależy im na kasie, natomiast ci co są w drugich/trzecich ligach są niewypaleni, bo tej kasy nie zarabiają aż tak dużo. Jeśli miałbym podać zawodników których uważam za wypalonych w Wiśle to są to bez wątpienia Niedzielan, Dawidowski, do niedawna Kmiecik, Cantoro (tu akurat trafiłeś), zaś z niewypalonych to na pewno cała gama młodzików, Boguski, Brożki, generalnie większa część składu... łącznie z Łobodzińskim... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
aa rozpisałem się na temat składu, a o samym wyniku jeszcze nie wspomniałem. Ja to bym chciał, aby w tym meczu zaskoczył nas Beto - oczywiście pozytywnie, i wpakował troszkę bramek, może tak z 3, a jakby strzelił 4 to już byłaby miazga.
Polonia 0-4 Wisła (Beto '76, '80, '87, '90) tak późno gdyż wchodzi z ławki za Boguskiego w 70 minucie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego Clebera i Głowackiego uznajesz za piłkarzy wypalonych? To, że mają swój wiek, nie znaczy że są wypaleni. Cleber gra cały czas na jednym wysokim poziomie razem z Głowackim...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No co post to mnie bardziej zaskakujesz... A ja obstawiam, że wygramy 3:0 po bramkach Brożka, Boguskiego i Ćwielonga skoro już się tak bawimy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z relacji video ze zgrupowania.. zobacz jak zachowywali się przy traconych bramkach przez Wisłę..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ja nie widzę..W ogóle to się kupy nie trzyma Jak Cleber jest wypalony to Dawidowski będzie królem strzelców..Piszesz żeby wywalić Zienia i kupić młodych graczy..Masz 10 lat i myślisz że takie sprawy się załatwia ot tak? W ogóle to się lepiej zajmij swoją Gieksą , bo póki co to nie wygląda za ciekawie ![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
||
jedenastka MU z meczu z Fulham: Van Der Sar (39l.) Evra (28l.) Ferdinand (31l.) Ronaldo (24l.) O'Shea (28l.) Berbatov (28l.) Park (28l.) Carrick (28l.) Vidic (28l.) Scholes (35l.) Tevez (25l.) przypuszczalna jedenastka Wisły: Pawełek (28l.) Baszczyński (32l.) Cleber (35l.) Głowacki (30l.) Piotr Brożek (26l.) Małecki (21l.) Sobolewski (33l.) Zieńczuk (31l.) Jirsak (25l.) Boguski (25l.) Paweł Brożek (26l.) Średnia wieku MU: 29,27 lat Średnia weku Wisły: 28,36 lat No i? Młodsi są nasi, i co w związku ze związkiem? Tylko mi nie mów, że MU se może dać Kuszczaka, bo VDS to klasa sama w sobie, chociaż ma czterdziestkę na karku, bo na upartego my też możemy zdjąć Zieńczuka, wpuścić Ćwielonga i z głowy. Średnia wieku nie jest więc aż tak istotna...
Weź zobacz, gdzie jest wasz klub, gdzie nasz i.. a zresztą.. szkoda słów Ja jakoś dobrej myśli jestem, bo widzę, że paru panów dobrze przepracowało okres przygotowawczy i pierwsza trójka choćby nie wiem co powinna być, a czy mistrz? Zależy też od dyspozycji innych ekip.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 22.02.2009 o godz. 18:25.
|
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|