|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Seat Tolledo 1,9 tdi 90 km - miasto 6,8 trasa do 5
To ten sam TDI, co w aktualnym polo jest montowany w wersji 100 i 130KM? Bo w polówce mi "pije" średnio 6.2l/100km, przy czym dojezdzam spod Krakowa 15km i pozniej przez miasto z 10km jade w korkach... Na trasie przy spokojnej jezdzie spokojnie 5l/100km, a jak sie czlowiek uprze to 4.2l/100 da rade zrobic ![]() Jedyny minus jest taki, ze na autostradzie (np Krakow- Wroclaw) przy predkosci 130-150 na praktycznie calej trasie spalanie ponad 7litrow... Ale to glownie bym na skrzynie zwalil, bo gdyby byla 6biegowa to by to pewnie inaczej wygladalo... ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
seicento 900 roczik 99 6,5-7l srednio, dzielna maszyna wykrzaesilem z niego 155km/h na A4
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narzekacie, ja tam po mieście i trasie jeżdże skodą 120 z silnikiem favo, na gazie+BLOS, w jeździe mieszanej pali mi około 9l gazu na setkę. W maire sensowna jazda do do 120 km/h, powyże jauto się wyraźnie męczy.
Najfajniejsze w tym aucie jest to, że jest duże o narty można do środka spakować, a ubezpieczenie kosztuje 180zł za rok ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie do końca tak jest. Audi S6 pierwszej generacji (C4) miało silnik 2.2 turbo jak i 4.2 V8, a kolejna generacja miała już tylko 4.2 V8. Przez jakiś czas montowano chyba też silnik 2.7 biTurbo, ale tu pewny nie jestem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jesli chodzi o osiagniecia to jak mialem jeszcze Deawoo Matiza to w 4 schabow(rodzice, ja i babka) caly zaladowany samochod trasa gorzysta srednia predkosc 95 km/h udalo mi sie osiagnac 4,82 litra na 100 KM. Do tej pory nie pobity rekord przez zaden z moich samochodow a Cee`d jest juz moim 6.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
często jeżdżę Focusem I generacji 1.6 100KM
jeżeli chodzi o komfort jazdy to bezdyskusyjny, zawieszenie świetne ale z tego właśnie słynie to auto... dynamika... jak dla mnie może średnia, da sie wyżyłować przy starcie na dwójce do 105 km/h nie mniej na trasie, juz tak zrywny nie jest. Najlepsze spalanie osiąga na 4 biegu przy 2tys obrotów, nawet poniżej 5 litrow (komputer wskazuje chwilowe spalanie) z tego co wiem tata nim jechał nad morze i średnie mu wyszło ok 6,5 litrow/100km, po mieście wychodzi jakieś 7,5... ja jeżdżę Calibra 2.0 115.... no coz za to na trasie prezentuje sie całkiem ciekawie, przy jeździe około 120/130 km/h spalanie prezentuje sie nawet poniżej 7 litrów, w wakacje udało mi sie nawet zejść do 6,5 przy płynnej jeździenie polecam Hyundai Accent I, toczy sie niemiłosiernie a spalanie calibry :/ |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
fabia 1,4
przy cisnieciu i wlaczonej klimie / cisniecie tzn 160 na budziku a po miescie gaz 1 - 2 - 3 hamulec / to spali do 8 przy wylaczonej klimie jezdzie plynnej srednio 7 ale da rade zejsc nawet do 6,8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To ja napisze coś o Lanosie.
Ogólnie to go nie polecam - tak na wstępie. Po przedostatniej wizycie w warsztacie pali mniej więcej 16 litrów gazu (został podkręcony przez mechanika),po ostatniej wizycie i wymianie filtra od gazu miał palić normalnie,(ok 11 litrów gazu) a na następny dzień w ogóle nie zapalił. Silnik chyba 1.5 (82 konie) Jest to samochód ojca,ja zacząłem sie rozglądać za czymś dla siebie,coś w graniach 5 tysięcy.Poleci ktoś jakiś samochodzik w tej cenie?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 14.12.2008 o godz. 15:02.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
opel astra 1.8 i 1993 r
prawie jak antyk ale wygląda lepiej jak nie jedno 5-6 lat młodsze. Spalanie na trasie ok 6 l, W mieście 7,5-8,5\, w zimie minimalnie więcej. To hatchbag więc bardzo pojemny i da się nim przewieźć dużo rzeczy. Jeśli chodzi o korozję to jest ok ale trzeba szybko reagować. Mam go ponad 2 lata i jakby nie ten rocznik to nie zamieniłbym na nic innego... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
w tej cenie to ja bym ci polecal Skodie Felicje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Sam się rozglądam za tym samochodem ale ciężko trafić na jakąś dobrą okazje. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
corsa / astra 1 - w okolicach 5 tys można coś kupić ew. seat ibiza ale to może być troszkę droższe auto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
jak kolega wyżej pytał o samochód w cenie 5 tys to ja zapytam o pierwszy "pierwszy" samochód
którego bardzo żal nie będzie stłuc ani zarysować ![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja zaraz sobie przypomnę i podam jakie autka mi wpadły w oko w tych granicach cenowych
No,ja też jako pierwszy samochód ;p Więc myślałem o : Astrze,Mazda 323 coupe,Ibiza,Bravo,Peugeot 306 jak sobie przypomnę o czymś jeszcze to dopisze Co do Felicji to czytałem gdzieś,że nie jest godna poleceniu Hmm może nie koniecznie do 5 tysięcy ale w granicach,bo jak była by jakaś okazja za 6 to wiadomo,że pewnie długo by sie nie zastanawiać.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 14.12.2008 o godz. 15:04.
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
do 5k to VW Polo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://www.moto.allegro.pl/item50371...iat_brava.html
Wszystko ok tylko ten przebieg raczej watpliwy Odradzasz ? czesci tanie spalanie w normie, sa ludzie ktorzy nic innego jak fiata nie chca w garazu a inni nawet nie popatrza sie na niego ![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=500930016
130 koni w takim samochodziku?!!Może ktoś wyrazić opinię o 306tce? http://kupuzywane.moto.onet.pl/mazda...3eceaad042177e o taką Mazdę mi chodziło
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 14.12.2008 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a nie myslaes nad takim cudem
http://moto.allegro.pl/item502427011...rrr_kutno.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze to w ogóle nie podobają mi sie Golfy III
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a pierrrrr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kur... to są jaja- polo z tym silnikiem, 2008r, a pali mi wiecej nawet przy bardzo ekonomicznej jezdzie x_X
![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kur... mozecie mi wytlumaczyc fenomen Golfow III? Siedzialem z kumplami na piwku i wlasnie nadszedl temat tego samochodu to jeden kumpel o malo co Nirvany nie dostal i nie spuscil sie jak uslyszal ta nazwe. Juz doszlo nawet do tego ze zaczal polemizowac czy Golf czasem nie jest lepszy od mojego samochodu(dodam ze z calej ekipy ja wcale najlepszego samochodu nie mam dwoch innych ma nowe BMW serii 3 a trzeci ma Audi A4 z 2005 roku). Coz pozostali kumple tylko po sobie popatrzyli wymownymi spojrzeniami, natomiast ja nie chcialem kontynuowac tego tematy. Tylko ja nie rozumiem jednej rzeczy. Co ide i spotykam kogos znajomego to jest: - zmienilem samochod; - Co tam zes kupil?; - Golfa III... No ludzie ile mozna?
Jeszcze jeden fenomen. Mianowicie chodzi mi tu o ludzi ktorzy uwazaja ze samochody Daewoo i wogole koreanskie sa do... Rozmawialem z tym ziomem "od Golfa III" wlasnie na temat koreanczykow i stwierdzil ze duzo zra paliwa... Moja pierwsza mysl jak sie nie umie jezdzic ekonomicznie to po ch*** wogole kupowac ekonomiczny samochod... I tu nastapila miedzy nami ostra wymiana zdan ktorego argumentacja byla mniej wiecej taka: "Bo sasiad ma i mu duzo pali"... Zobaczylem ten samochod to sie przezegnalem. zaczalem powatpiewywac czy tam wogole byl silnik od Tico pod maska czy od czegos innego tam nie byl wsadzony. Widac sasiad zapaleniec motoryzacji chcial z Tico zrobic Ferrari w dodatku California(czyli kabriolet)... tlumiki, spoilery, wloty powietrza na masce, zdjety dach, opony od kombajnu, zamiast tylnej lawki glosniki estradowe itp itd. No wiejski tuninng pelna para. Ale mu duzo pali... Ogolnie to chcialem napisac o tym ze ludzie uwazaja samochody koreanskie za badziewia ale Cee`d udowodnil wszystkim ze sie ludzie myla odnosnie tych samochodow. Wedlug mnie ten samochod bije nawet najnowsza generacje Volkswagena Golfa i pozostalych kompaktow. A w kategorii jakosc/cena... nikt go nie przebija. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
-auto niemieckie a co sie z tym wiaze blacha nie do zdarcia -auto z jajem dynamiczne i uniwersalne w naszym regionie robi za auto miejskie jak i gorskie w kazdych warunkach daje rade - stosunkowo tanie a moze posluzych ladnych kilka lat - no i wreszcie stereotyp auto dla dresiarzy kiboli itp itd |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt że Niemcy ostatnio przestali robić niezniszczalne auta bo im się to po prostu nie opłaciło
Mimo tego proponuje porównać po 10 latach użytkowania stan golfa i Twojego kia oraz ceny części zamiennych do tych aut zobaczymy czy stosunek jakość /cena będzie dalej taki wspaniały. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz patrzylem na ceny czesci i wcale az tak drogie nie sa. Choc zobaczymy ile wytrzyma zawieszenie autko ma dopiero niecale 4k kilosow nabite wiec zobaczymy jak to wyjdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A golfiny które do nas przyjeżdżają po 200 tyś jeśli w benzynie lub więcej w dieslu
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|