The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2009, 19:35
Chodziłem na Wandę przez bodajże 5 lat od 1997 do 2002 i mam nadzieję że znajdzie się w końcu sponsor, który sprawi że drużyna ta nie tylko powróci do ligi ale będzie w niej sobie radzić z sukcesami. Na kilkudziesięciu meczach na których byłem Wanda wygrała może 2,3 a i tak co 2 tyg nie mogłem się doczekać meczu. To jest magia tego sportu... Natomiast w TV nie oglądam bo nie lubię dlatego wydaje mi się, że pytanie w ankiecie nie jest trafione do końca..
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.07.2009, 20:23
Istniał na Wandzie jakiś zorganizowany ruch kibicowski?

Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.08.2009, 19:50
temat ucichł a kolejne gwiazdy zapowiedziały przyjazd do Krakowa m.in Skóra, Jeleniewski czy Sayfutdinov. Szykuje się fajny turniej. Widziałem już założone bandy dmuchane na stadionie.
Turniej rozpocznie się w nd 23.08 o 15:30- WSTĘP WOLNY-. Oczywiście nie powinno zabraknąć fanów żużla. Szkoda że nie mamy w sumie w Krakowie Wandy bo mogłoby być ciekawie. Co prawda jeżdżę na Unie do Tarnowa ale w tym sezonie tak wszystkich łotali że po pewnym czasie stało się to monotonne. Mają po prostu za silny skład na 1ligę. Zobaczymy jak będzie znów w CMSE w kolejnym sezonie. Może po kilku wzmocnieniach znów będą walczyć o mistrza. A co do Wandy... jeśli znalazłby się sponsor... aż nie chcę myśleć i marzyć... było by super.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.08.2009, 19:09
Macie jakieś aktualne fotki tego obiektu?

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.08.2009, 19:55
Co to za turniej? Można prosić o więcej informacji? Chętnie popatrzyłbym na gwiazdy speedwaya
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.08.2009, 20:52
bedie to turniej o Puchar Prezydenta Miasta Krakowa oraz o Puchar Komitetu Obchodów Rocznicy 60-lecia Nowej Huty.

ze znanych ma byc m.in. Gollob, Skornicki moze Jasom Crump czy Leigh Adams...

fajnie by bylo jakby znalazl sie jakis mocny sponsor i ekstraliga w Krakowie a na kazdym meczu by bylo z 10 tysiecy ludzi...
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 06.08.2009, 08:21
http://photos.nasza-klasa.pl/4881418...6f4a4a29d.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/4881418...0610fa916.jpeg

tak wyglądają bandy dmuchane założone na Wandzie dzięki tej o to firmie: http://admar.biz/zuzel/galeria.html

Jeżeli chodzi o sam turniej, jak do tej pory udział potwierdzili:
-Tomek Gollob (Stal Gorzów, Västervik)
-Adam Skórnicki (Lotos Gdańsk, Poole Pirates, Elit Vetlanda)
-Sebastian Ułamek (Unia Tarnów, Fjelsted)
-Emil Sayfutdinov (Polonia Bydgoszcz, Vojens, Turbina, Piraterna)
-Denis Sayfutdinov (Orzeł Łódź)
-Rafał Dobrucki (Falubaz, Piraterna)
-Daniel Jeleniewski (Atlas Wrocław, Ornama, PK Plzen, Kaskada)
-Grzegorz Knapp (GKŻ Grudziądz)
-Alan Marcinkowski (Kolejarz Rawicz wypoż z Unibax)
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 12.08.2009, 17:03
Kolejnym znanym zawodnikiem turnieju został Adrian Miedziński. to już za lekko ponad tydzień
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2009, 09:17
Zgodnie z wczorajszą Gazetą Krakowską dobrze reprezentowana powinna być ekipa Unii. Oprócz wspomnianego wyżej Ułamka, na turnieju pojadą także Janusz Kołodziej i Szymon Kiełbasa.

Z wyższej pólki zaproszono także R. Sullivana, dotąd jednak nie udzielił odpowiedzi.

Ogólnie wystartuje 16 zawodników.

Warto przyjść, pokazać, ze "czarny sport" ma swoich zwolenników takze w Krakowie
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.11.2009, 18:37. Żużel w Krakowie od przyszłego roku?
http://sport.interia.pl/zuzel/news/z...rakowa,1395039
Przyznam szczerze, że z chęcią bym się przeszedł na mecz żużlowy, bo do Tarnowa jechać w tym celu nie mam ochoty. Sądzę, że wiele osób z kibiców* piłkarskich klubów Cracovii, Hutnika czy Wisły uczęszczała by na te mecze. I nawet myślę, że byłoby więcej niż te 3-4 tyś. Żużel to jednak bezpieczniejsza alternatywa, bo nie ma konkurencji w Krakowie przez co żadnych głupich wojenek nie będzie. Trzymam kciuki, aby im się to udało.
*- nie mylić z bandytami mieniącymi się kibicami.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Trollolle
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 13.11.2009, 01:28. Żużel w Krakowie
czy ktoś z tu obecnych szanownych moĹźe polecieć mi taniego mechanika w krakowie ktĂłry wymieni rozrząd i wyreguluje zawory w bandicie? jestem nowy w tym mieście i jeszcze nikogo takiego nie znam.wdzięcznym będę. Ďđčőîňč ďđîčçâîä˙ň đŕçíîđîäíűĺ äĺéńňâč˙ âî íđŕâĺ, ęŕę ëĺęŕđńňâa â ňĺëĺ.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 02.04.2010, 09:17
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 02.04.2010, 09:23
Naprawdę warto przyjść na poniedziałkowy mecz. Orzeł Łódź jest jednym z faworytów do awansu do I ligi natomiast żużlowcy z Krakowa mogą być czarnym koniem tych rozgrywek. Oczy dużej części żużlowej polski będą zwrócone w poniedziałek właśnie na krakowski tor Wandy. Zapowiada się wspaniałe widowisko dlatego im więcej ludzi tym lepiej.

Ps. świetny plakat (kumpel robił ;p)
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.04.2010, 09:24
karnet zakupiony, teraz tylko czekac na mecze;] zachecam wszystkich do przychodzenia na speedway!
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.04.2010, 09:44
to "13" to sektor "ULTRA"? hehe
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
aadrian321
Member

Od: 12.2006

Stary 02.04.2010, 10:11
Nie to znaczy ze dzieci 13 lat i miej wchodzą za darmo hahaah
PRZECIEŻ TO PROSTE KTO DUMĄ JEST W POLSCE !!!

W*I*S*Ł*A K*R*A*K*Ó*W
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.04.2010, 16:05
http://www.youtube.com/watch?v=JxCu40Ki-qM

Wanda..
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
ABG-TSW
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.04.2010, 16:47
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/zuzel/news/z...rakowa,1395039
Przyznam szczerze, że z chęcią bym się przeszedł na mecz żużlowy, bo do Tarnowa jechać w tym celu nie mam ochoty. Sądzę, że wiele osób z kibiców* piłkarskich klubów Cracovii, Hutnika czy Wisły uczęszczała by na te mecze. I nawet myślę, że byłoby więcej niż te 3-4 tyś. Żużel to jednak bezpieczniejsza alternatywa, bo nie ma konkurencji w Krakowie przez co żadnych głupich wojenek nie będzie. Trzymam kciuki, aby im się to udało.
*- nie mylić z bandytami mieniącymi się kibicami.
Jesli nie chce Ci sie jechac do Tarnowa, to posiedź sobie z kibicami Cracovii Hutnika skoro Ci to odpowiada i odrazu możesz z nimi zaśpiewac "wtsk" itd
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.04.2010, 17:11
ABG-TSW napisał(a):Wyświetl post
Jesli nie chce Ci sie jechac do Tarnowa, to posiedź sobie z kibicami Cracovii Hutnika skoro Ci to odpowiada i odrazu możesz z nimi zaśpiewac "wtsk" itd
A dlaczego od razu zakładasz, że tego typu doping będzie na Wandzie? Żałosne by to było, inna drużyna , inna dysyplina, inni kibice. Co ma piernik do wiatraka?
Ja nie jestem jakimś wielkim kibicem żużla ale na Wandę przejdę się z ciekawości. Jak mi się spodoba to może nawet powtórzę. Wystapię w charakterze piknika ))) pewnie jak większość tych, którzy się tam pojawią. Jeżeli "objawi" się jakiś doping dla Wandy ( nie przeciwko jakiemukolwiek innemu klubowi) to może nawet się włączę. Żużel generalnie raczej nie budzi takich emocji jak piłka nożna, nie wiem może gdzieś tam w Pile czy innym Gorzowie tak ale nie podejrzewam, żeby w Krakowie w kierunku "szowinizmu żużlowego" się to ukierunkowało. Co do wycieczek na żużel do Tarnowa - sorry ale za Wisłą mogę jeździć po Polsce ( i dalej ) ale żebym od razu miał dymać do Tarnowa na żużel? W chwili kiedy będę miał to pod nosem? Ok , Unia jest naszą zgodą ale jak wyżej napisałem aż takim fanem żużla nie jestem.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 02.04.2010 o godz. 17:20.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.04.2010, 14:08
rafkur napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego od razu zakładasz, że tego typu doping będzie na Wandzie? Żałosne by to było, inna drużyna , inna dysyplina, inni kibice. Co ma piernik do wiatraka?
Ja nie jestem jakimś wielkim kibicem żużla ale na Wandę przejdę się z ciekawości. Jak mi się spodoba to może nawet powtórzę. Wystapię w charakterze piknika ))) pewnie jak większość tych, którzy się tam pojawią. Jeżeli "objawi" się jakiś doping dla Wandy ( nie przeciwko jakiemukolwiek innemu klubowi) to może nawet się włączę. Żużel generalnie raczej nie budzi takich emocji jak piłka nożna, nie wiem może gdzieś tam w Pile czy innym Gorzowie tak ale nie podejrzewam, żeby w Krakowie w kierunku "szowinizmu żużlowego" się to ukierunkowało. Co do wycieczek na żużel do Tarnowa - sorry ale za Wisłą mogę jeździć po Polsce ( i dalej ) ale żebym od razu miał dymać do Tarnowa na żużel? W chwili kiedy będę miał to pod nosem? Ok , Unia jest naszą zgodą ale jak wyżej napisałem aż takim fanem żużla nie jestem.
do Tarnowa w końcu kawał drogi
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 03.04.2010, 14:52
ABG-TSW napisał(a):Wyświetl post
w czasach mieszkania w hucie "pare" razy byłem na wandzie, i poza dziadkami, rodzinami zadnych akcentow kibicowskich tam nie bylo, nawet zadnych spiewow
ot takie miejsce na wypad na weekend jak do klubu czy na koncert gdzie mozna spotkac wszystkich,
chociaz z drugiej strony faktycznie, duzo hutnikow mozna tam bylo spotkac, ale z huty sendzimira
Ostatnio edytowane przez Kamil : 03.04.2010 o godz. 14:56.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.04.2010, 08:59
Żużel jako sport bardzo polecam, wiele meczy jest po prostu niezapomnianych, wspaniały sport . I tylko i wyłącznie cała frajda jest na stadionie - mecz przed TV to jest inna bajka, szczerze przyznam, że nawet oglądając GP nie zawsze oglądam wszystkie wyścigi. Mecz na stadionie, metanol, ryk motorów - cały żużel .

A kibicowsko? Wystarczy wspomnieć o akcji kibiców Falubaza na stadionie Stali Gorzów - dla mnie numer jeden w kraju pod każdym względem, pod każdą dyscypliną . Nawet w piłce takiej akcji jeszcze chyba nie było

http://www.youtube.com/watch?v=zKxlgnpcqJ8
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.04.2010, 10:11
Wizard napisał(a):Wyświetl post
A kibicowsko? Wystarczy wspomnieć o akcji kibiców Falubaza na stadionie Stali Gorzów - dla mnie numer jeden w kraju pod każdym względem, pod każdą dyscypliną . Nawet w piłce takiej akcji jeszcze chyba nie było
Ogólnie Falubaz jets chyba najbardziej ogarnięty jeżeli chodzi o kibicowskie klimaty z tych wszystkich drużyn. Na Apotorze, Stali Gorzów w **** trąbek.

Co do Wandy, to z tego co kojarze to tam zawsze gumiory przesiadywały.
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.04.2010, 07:58
05.04.2010 godz.15:00 "Speedway Wanda" Kraków - "Orzeł" Łódź
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.04.2010, 09:16
Żużel to bardzo widowiskowy sport, wiec naprawdę warto chodzić
http://www.youtube.com/watch?v=LcJidqvVu5g tutaj jest przykład najpiękniejszy bieg jaki widziałem na żywo.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 05.04.2010, 16:44
Fenomenalny mecz w Krakowie w którym Wanda nieszczęśliwie przegrywa 44:46 z faworytem do awansu do I ligi. Kibice dopisali mimo nie najlepszej pogody i mocno dopingowali krakowski team, który przez większą część meczu prowadził. Na 2 biegi przed końcem było jeszcze 40:38 dla Wandy. W kolejnym biegu 1:5 i stan meczu 41:43 dla gości. Gdy w zawodnicy stanęli do restartu 15 biegu (jeden z zawodników gości został wykluczony) emocje na stadionie sięgneły zenitu. Mimo świetnego startu Własowa i Chromika lider zespołu gości Jędrzejewski zdołał wyprzedzić obydwu Krakowian i dowiózł zwycięstwo gości.

Za 2 tygodnie kolejne emocje na stadionie Wandy. Mam nadzieję że mecz z Piłą przyniesie pierwsze zwycięstwo Wandzie po 5 latach niebytu.
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.04.2010, 17:01
własnie wróciłem i musze powiedzieć że było bardzo sympatycznie
niespodziewałem sie że przyjdzie tyle ludzi, a własnie frekwencja pokazuje że jest zapotrzebowanie na żużel w Krakowie. Szkoda że przegrali, no ale jak na pierwszy mecz od 5 lat to naprawde szacunek za walke.
btw, tylko ja odniosłem wrażenie że majchrowski był najebany?
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
Ave
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.04.2010, 17:09
Hahaha no Majchrowski był pewnie na bani Bardzo pozytywnie było

Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.04.2010, 17:14
jakiś doping ?
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów