|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Chodziłem na Wandę przez bodajże 5 lat od 1997 do 2002 i mam nadzieję że znajdzie się w końcu sponsor, który sprawi że drużyna ta nie tylko powróci do ligi ale będzie w niej sobie radzić z sukcesami. Na kilkudziesięciu meczach na których byłem Wanda wygrała może 2,3 a i tak co 2 tyg nie mogłem się doczekać meczu. To jest magia tego sportu... Natomiast w TV nie oglądam bo nie lubię dlatego wydaje mi się, że pytanie w ankiecie nie jest trafione do końca..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Istniał na Wandzie jakiś zorganizowany ruch kibicowski?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
temat ucichł a kolejne gwiazdy zapowiedziały przyjazd do Krakowa m.in Skóra, Jeleniewski czy Sayfutdinov. Szykuje się fajny turniej. Widziałem już założone bandy dmuchane na stadionie.
Turniej rozpocznie się w nd 23.08 o 15:30- WSTĘP WOLNY-. Oczywiście nie powinno zabraknąć fanów żużla. Szkoda że nie mamy w sumie w Krakowie Wandy bo mogłoby być ciekawie. Co prawda jeżdżę na Unie do Tarnowa ale w tym sezonie tak wszystkich łotali że po pewnym czasie stało się to monotonne. Mają po prostu za silny skład na 1ligę. Zobaczymy jak będzie znów w CMSE w kolejnym sezonie. Może po kilku wzmocnieniach znów będą walczyć o mistrza. A co do Wandy... jeśli znalazłby się sponsor... aż nie chcę myśleć i marzyć... było by super. ![]() ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Macie jakieś aktualne fotki tego obiektu?
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]()
Moje Sety klubowe
NOWY SET! Buldus Hit Mix Vol 1! http://buldus.przeklej.pl//
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co to za turniej? Można prosić o więcej informacji?
Chętnie popatrzyłbym na gwiazdy speedwaya |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
bedie to turniej o Puchar Prezydenta Miasta Krakowa oraz o Puchar Komitetu Obchodów Rocznicy 60-lecia Nowej Huty.
ze znanych ma byc m.in. Gollob, Skornicki moze Jasom Crump czy Leigh Adams... fajnie by bylo jakby znalazl sie jakis mocny sponsor i ekstraliga w Krakowie a na kazdym meczu by bylo z 10 tysiecy ludzi... ![]()
LECHIA GDAŃSK
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://photos.nasza-klasa.pl/4881418...6f4a4a29d.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/4881418...0610fa916.jpeg tak wyglądają bandy dmuchane założone na Wandzie dzięki tej o to firmie: http://admar.biz/zuzel/galeria.html Jeżeli chodzi o sam turniej, jak do tej pory udział potwierdzili: -Tomek Gollob (Stal Gorzów, Västervik) -Adam Skórnicki (Lotos Gdańsk, Poole Pirates, Elit Vetlanda) -Sebastian Ułamek (Unia Tarnów, Fjelsted) -Emil Sayfutdinov (Polonia Bydgoszcz, Vojens, Turbina, Piraterna) -Denis Sayfutdinov (Orzeł Łódź) -Rafał Dobrucki (Falubaz, Piraterna) -Daniel Jeleniewski (Atlas Wrocław, Ornama, PK Plzen, Kaskada) -Grzegorz Knapp (GKŻ Grudziądz) -Alan Marcinkowski (Kolejarz Rawicz wypoż z Unibax) ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejnym znanym zawodnikiem turnieju został Adrian Miedziński. to już za lekko ponad tydzień
![]() ![]()
PdG.
TYLKO WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zgodnie z wczorajszą Gazetą Krakowską dobrze reprezentowana powinna być ekipa Unii. Oprócz wspomnianego wyżej Ułamka, na turnieju pojadą także Janusz Kołodziej i Szymon Kiełbasa.
Z wyższej pólki zaproszono także R. Sullivana, dotąd jednak nie udzielił odpowiedzi. Ogólnie wystartuje 16 zawodników. Warto przyjść, pokazać, ze "czarny sport" ma swoich zwolenników takze w Krakowie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/zuzel/news/z...rakowa,1395039
Przyznam szczerze, że z chęcią bym się przeszedł na mecz żużlowy, bo do Tarnowa jechać w tym celu nie mam ochoty. Sądzę, że wiele osób z kibiców* piłkarskich klubów Cracovii, Hutnika czy Wisły uczęszczała by na te mecze. I nawet myślę, że byłoby więcej niż te 3-4 tyś. Żużel to jednak bezpieczniejsza alternatywa, bo nie ma konkurencji w Krakowie przez co żadnych głupich wojenek nie będzie. Trzymam kciuki, aby im się to udało. *- nie mylić z bandytami mieniącymi się kibicami. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
czy ktoĹ z tu obecnych szanownych moĹźe polecieÄ mi taniego mechanika w krakowie ktĂłry wymieni rozrzÄ
d i wyreguluje zawory w bandicie? jestem nowy w tym mieĹcie i jeszcze nikogo takiego nie znam.wdziÄcznym bÄdÄ. Ďđčőîňč ďđîčçâîä˙ň đŕçíîđîäíűĺ äĺéńňâč˙ âî íđŕâĺ, ęŕę ëĺęŕđńňâa â ňĺëĺ.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę warto przyjść na poniedziałkowy mecz. Orzeł Łódź jest jednym z faworytów do awansu do I ligi natomiast żużlowcy z Krakowa mogą być czarnym koniem tych rozgrywek. Oczy dużej części żużlowej polski będą zwrócone w poniedziałek właśnie na krakowski tor Wandy. Zapowiada się wspaniałe widowisko dlatego im więcej ludzi tym lepiej.
Ps. świetny plakat (kumpel robił ;p) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
karnet zakupiony, teraz tylko czekac na mecze;] zachecam wszystkich do przychodzenia na speedway!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
to "13" to sektor "ULTRA"? hehe
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie to znaczy ze dzieci 13 lat i miej wchodzą za darmo hahaah
![]()
PRZECIEŻ TO PROSTE KTO DUMĄ JEST W POLSCE !!!
W*I*S*Ł*A K*R*A*K*Ó*W |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Ja nie jestem jakimś wielkim kibicem żużla ale na Wandę przejdę się z ciekawości. Jak mi się spodoba to może nawet powtórzę. Wystapię w charakterze piknika ))) pewnie jak większość tych, którzy się tam pojawią. Jeżeli "objawi" się jakiś doping dla Wandy ( nie przeciwko jakiemukolwiek innemu klubowi) to może nawet się włączę. Żużel generalnie raczej nie budzi takich emocji jak piłka nożna, nie wiem może gdzieś tam w Pile czy innym Gorzowie tak ale nie podejrzewam, żeby w Krakowie w kierunku "szowinizmu żużlowego" się to ukierunkowało. Co do wycieczek na żużel do Tarnowa - sorry ale za Wisłą mogę jeździć po Polsce ( i dalej ) ale żebym od razu miał dymać do Tarnowa na żużel? W chwili kiedy będę miał to pod nosem? Ok , Unia jest naszą zgodą ale jak wyżej napisałem aż takim fanem żużla nie jestem.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 02.04.2010 o godz. 17:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
ot takie miejsce na wypad na weekend jak do klubu czy na koncert gdzie mozna spotkac wszystkich, chociaz z drugiej strony faktycznie, duzo hutnikow mozna tam bylo spotkac, ale z huty sendzimira ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamil : 03.04.2010 o godz. 14:56.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Żużel jako sport bardzo polecam, wiele meczy jest po prostu niezapomnianych, wspaniały sport
. I tylko i wyłącznie cała frajda jest na stadionie - mecz przed TV to jest inna bajka, szczerze przyznam, że nawet oglądając GP nie zawsze oglądam wszystkie wyścigi. Mecz na stadionie, metanol, ryk motorów - cały żużel .A kibicowsko? Wystarczy wspomnieć o akcji kibiców Falubaza na stadionie Stali Gorzów - dla mnie numer jeden w kraju pod każdym względem, pod każdą dyscypliną . Nawet w piłce takiej akcji jeszcze chyba nie było ![]() http://www.youtube.com/watch?v=zKxlgnpcqJ8 ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Co do Wandy, to z tego co kojarze to tam zawsze gumiory przesiadywały. ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
05.04.2010 godz.15:00 "Speedway Wanda" Kraków - "Orzeł" Łódź
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Żużel to bardzo widowiskowy sport, wiec naprawdę warto chodzić
http://www.youtube.com/watch?v=LcJidqvVu5g tutaj jest przykład najpiękniejszy bieg jaki widziałem na żywo.![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fenomenalny mecz w Krakowie w którym Wanda nieszczęśliwie przegrywa 44:46 z faworytem do awansu do I ligi. Kibice dopisali mimo nie najlepszej pogody i mocno dopingowali krakowski team, który przez większą część meczu prowadził. Na 2 biegi przed końcem było jeszcze 40:38 dla Wandy. W kolejnym biegu 1:5 i stan meczu 41:43 dla gości. Gdy w zawodnicy stanęli do restartu 15 biegu (jeden z zawodników gości został wykluczony) emocje na stadionie sięgneły zenitu. Mimo świetnego startu Własowa i Chromika lider zespołu gości Jędrzejewski zdołał wyprzedzić obydwu Krakowian i dowiózł zwycięstwo gości.
Za 2 tygodnie kolejne emocje na stadionie Wandy. Mam nadzieję że mecz z Piłą przyniesie pierwsze zwycięstwo Wandzie po 5 latach niebytu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
własnie wróciłem i musze powiedzieć że było bardzo sympatycznie
niespodziewałem sie że przyjdzie tyle ludzi, a własnie frekwencja pokazuje że jest zapotrzebowanie na żużel w Krakowie. Szkoda że przegrali, no ale jak na pierwszy mecz od 5 lat to naprawde szacunek za walke. btw, tylko ja odniosłem wrażenie że majchrowski był najebany? ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Hahaha no Majchrowski był pewnie na bani
Bardzo pozytywnie było ![]() ![]() |
|