|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać? | |||
| Zdecydowanie nowości |
|
216 | 34,18% |
| Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania |
|
35 | 5,54% |
| Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze |
|
201 | 31,80% |
| Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić |
|
88 | 13,92% |
| Jakie mi znajomi polecą |
|
72 | 11,39% |
| Nie lubie oglądać filmów |
|
20 | 3,16% |
| Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zobaczcie sobie film [Rec] http://www.filmweb.pl/f445353/%5BRec%5D,2007 !! Ja go oglądałem troche po północy i kupa w portach ze strachu
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() rewalacyjny. popieram kolegę, oglądać późno w nocy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez igortsw : 18.07.2008 o godz. 20:33.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
"Angielska Robota" - w roli głównej : Jason Statham, za którym nie przepadam. Jednak w tym filmie zaskoczyl mnie na plus. Musze przyznac, ze podchodzilem do tego filmu z duzym dystansem i balem sie, ze bedzie to kiszka. Po obejrzeniu stwierdzam, ze milo sie zaskoczylem i polecam tym, ktorzy lubia od czasu do czasu obejrzec cos z gatunku tych "luzniejszych".
"Zona" - jeden z lepszych filmow, jaki ostatnio bylo mi dane obejrzec. Gatunek: dramat , thriller. Film trzyma w napieciu od poczatku az do ostatniej minuty. Bardzo, bardzo dobre kino! ![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Polska produkcja "Cud Purymowy". Dobry film przestawiajacy wplyw pieniedzy na nastawienie do bycia żydem. Jest też aspekt kibicowski. Polecam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No i wróciłem żeby podzielić się swoimi dwoma kolejnymi seansami.
Na pierwszy ogień film, którego ciekaw był Gucio, na co tak długo czekałem. Ano na film pod tytułem "Wszyscy Kochają Mandy Lane". I powiem tak, że ze względu na olbrzymie nadzieje pokładane w tej produkcji film na mnie wielkiego wrażenia nie zrobił, ale muszę przyznać, że jak na amerykański film komercyjny jest to chyba od czasu Krzyku najlepszy jak dla mnie amerykański slasher z nastolatkami w roli głównej. Ciekawie poprowadzony, z niezłymi dialogami i naprawdę klasowym zakończeniem w którym muzyka wpasowała się na koniec kapitalnie. Nic tylko polecić, bo to kawał dobrej rozrywki choć do historii na pewno nie przejdzie, to warto zobaczyć czemu to dla Mandy Lane niektórzy skoczą z dachu, a inni... no właśnie cicho sza i do oglądania ![]() Tu jeszcze recenzja z Danse Macabre i trailer. http://www.horrory.com.pl/recenzje/A...andy_Lane.html http://pl.youtube.com/watch?v=s2mvnu74Tfw A na drugi ogień prawdziwy rodzynek czyli Skandynawski Rovdyr. Ostatnio mam szczęscie do dobrego kina Survivalowego i tym razem się udało. Film stylizowany na lata 70-te, naturalistyczny, bez zbędnych upiększeń, poprowadzony w iście mistrzowski sposób nic tylko polecić zapuszczenie się w te lasy gdzie ciszę co chwila przerywa gwizd polujących. Generalnie nie ma srania po gałęziach, jest ostro i bezkompromisowo Dla wszystkich fanów kina grozy a szczególnie pdogatunku Survival pozycja obowiązkowa (jak dla mnie z ostatniego czasu kolejny klasyk obok Wolf Creek) dopełniony świetnym soundtrackiem stworzonym przez Simona Bosvella (zrobił ścieżkę dźwiękową do Świętej Góry Jodorovskiego). Tu jeszcze recka i trailer. http://www.horrory.com.pl/recenzje/Manhunt.html http://pl.youtube.com/watch?v=ljExoJAMyFo Gorąco polecam ![]() ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No to ja też.
Kuracja To taki fabularny dokument. Opowiada o młodym lekarzu psychiatrze, który chce przez trzy miesiące przebywać na jednym z oddziałów szpitala psychiatrycznego jako pacjent. O całej sprawie mają wiedzieć tylko trzy osoby: ordynator oddziału na którym ma przebywać, ordynator oddziału w innym szpitalu, w którym główny bohater pracuje, oraz on sam. A wszystko w ramach eksperymentu badawczego. Po upływie trzech miesięcy ma on zostać wypisany z rozpoznaniem "zdrowy". Sprawy się komplikują gdy okazuje się, że udawał tak dobrze, iż wszyscy myślą, że jest ciężko chory na schizofrenię. Wypisanie ze szpitala zaczyna być problemem, a jedyna osoba która wie o eksperymencie - ordynator oddziału - umiera. Bardzo dobry, godzinny film opowiadający o realiach panujących w szpitalu dla obłąkanych i o tym, że jak raz tam zawitasz możesz już stamtąd nie wyjść... Na prawdę polecam. Jest na You Tube w odcinakch od A do G, co prawda w niezbyt dobrej wersji, no ale jak to myśli Bednarz - lepszy Nei niż nic http://pl.youtube.com/watch?v=P_KE0_UnfNw Powód: link
Ostatnio edytowane przez Wormal : 28.07.2008 o godz. 11:42.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mogę Ci polecic kilka klasyków wojennych które trzeba zobaczyc: Tylko dla Orłów, Działa Navarony, Czas Apokalipsy, Most na rzece Kwai, Okręt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja polecam "Lars and The Real Girl" z Ryan'em Goslingiem. W niektórych momentach filmu człowiek aż głupio się czuje, bo sytuacje są niby komiczne i śmiech byłby uzasadniony, ale z drugiej strony śmiać się po prostu nie wypada...
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ja polecił bym film "Odliczanie"
Bardzo ciekawy film o terrorystach. Często bohaterowie trzymają w takiej niepewności że ma się ochotę złapać myszkę i przesunąć film o kilka minut żeby zobaczyć jak rozwiąże się dana sytuacja. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To ja napisze o 2 filmach ktore mi dane bylo ostatnio obejrzec
1.Pathology http://www.filmweb.pl/f411099/Pathology,2007 Historia kolesia ktory w ramach stazu poznaje 'kolegow' ,ktorzy oprocz krojenia trupow, maja o wiele ciekawsze zajecie ![]() Film zapowiadal sie niezle, oryginalna historia, dobre aktorstwo, wszystko fajnie zmontowane....tyle ze nie przekonalo mnie to. Zamiast dobrze psychologicznie zarysowanych bohaterow, ujrzalem taka lekka prowizorke.Zamiast logiki, jej brak, zamiast efektownego zakonczenia, efekciarskie. Generalnie fim mnie nie przekonal, jednak mysle ze tym, ktorzy maja troche inny gust, moze sie podobac. Jak komus sie nudzi , spokojnie moze ogladnac. 2.Stay http://zostan.filmweb.pl/ Z tym filmem natomiast jest odwrotnie - dla mnie to prawdziwa bomba, niestety z opoznionym zaplonem(ale o tym dalej bedzie). Historia psychiatry(Ewan McGregor) ktory przejmuje pacjenta(Ryan Gosling ) od swojej kolezanki po fachu. Pacjenta ktory za 3 dni , dokladnie o 24 w nocy zamierza sie zabic...Czy uda mu sie go uratowac? Jest to film dla lubacych kino Lincha.Pokrecony jak cholera, swietnie zmontowany i zagrany ,znakomita czilautowa muzyka - psychodeliczne wizje przeplataja sie z flashbackami, tak ze im dalej, tym mniej wiemy o co w tym wszystkim biega. Jesli chodzi o akcje to w sumie sie niewiele dzieje wiec nie polecam go ludziom, kladacym na to nacisk. Co ciekawe zakonczenie wyjasnia wszystko i nie pozwala na dowolna interpretacje - co bardzo mi sie spodobalo Problem w tym, ze ja po skonczonym seansie, nadal nie wiedzialem o co w tym filmie chodzilo. Jedyne czym moge sie usprawiedliwic to to ze oglaldalem go na poimprezowej zwale , gdzie bardziej koncentrowalem sie na bolu lba niz na odgadnieciu sensu tego filmu. Tak wiec bylem troche zawiedziony, ale wystarczylo bym przeczytal kilka zdan wyjasnienia na jakims z forum by zrozumiec ze historia jest cudowna. Polecam mocno sie skoncentrowac na 1 i ostatniej scenie, oraz na postaciach tam wystepujacych oraz za bardzo nie przejmowac sie tym ze im dalej w las, tym ciezej A jak sie nie uda to znalesc gdzies rozwiazanie zagadki(choc wersji jest pewnie sporo, natomiast tylko 1 ta wlasciwa) a bedziecie oczarowani oryginalnoscia tego filmu pozdrawiam. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oglądnijcie sobie "It's all gone Pete Tong", film o dj'u który grał na Ibizie lecz dzięki dragom, wódzie itp ogłuchł. Pomimo tego i tak nagrał płytkę...film oparty na faktach..ścieżka dźwiękowa na 5+.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja wyjątkowo nie polece filmu, tylko zapytam się czy ktoś z forumowiczów miał styczność z filmami Dario Argento? Jakie odczucia? Może coś polecacie? Wiem, że jego filmy były wyświetlane na ENH nie tak dawno. Ponoć ma talent do filmów grozy.
Pozdro. Edycja: Dzięki Emsi, m.in. na Twoją odpowiedź liczyłem ![]()
Ostatnio edytowane przez .:MEDALIK:. : 04.08.2008 o godz. 19:21.
![]()
Nie mam recepty na jutro, nie umiem pomóc ludziom, cholerny samolub, nie wierze więcej w ludzkość. Nie narzekam, mój świat jest ułożony, wiem co mam, wiem co chce, wiem co muszę zrobić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na pierwszy ogień polecam Suspirię, czyli sztandarowy film Darka z niepowtarzalną muzyką Goblinów, jesli spodoba się stylistyka jego kina to dalej można spokojnie zobaczyć Głęboką Czerwień, Inferno, Kot o dziewięciu ogonach, czy Ptak o kryształowym upierzeniu. Zresztą jak się spodoba to polecę coś jeszcze, jedynie nie polecam jego najnowszych produkcji, bo od kilku lat reżyser jest wyraźnie bez formy i tworzy dość dziwaczne i słabe filmy.Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ostatnio przez mature zupełnie straciłem wątek co leci nowego w kinach.
Możecie mi wypisać jakieś dobre filmy, które pojawiły się na ekranach kin od lipca 2007 ? |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
Cytat:
wiesz, że w internecie można różne rzeczy znaleźć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Poleci ktoś jakąś naprawdę mocną komedie
(filmy w stylu American Pie odpadają) będę wdzięczny Przy okazji muszę polecić film "In Bruges", naprawdę bardzo dobry. Trochę się rozkręca ale nie zrażajcie się bo później akcja nabiera tempa. Świetne połączenie komizmu z tragizmem.Gorąco polecam bo warto ! Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czy ktoś mógłby polecić jakąś naprawdę dobra przeglądarkę do wyszukiwania torrentów? Obecnie korzystam z http://www.torrentz.com/. Idzie znaleźć sporo rzeczy, ale równie dużo nie znajduje w ogóle lub w wersji francuskiej czy hiszpańskiej. W szczególności chodzi mi o filmy The Station Agent, Jestem, Rozdroże Cafe, Kumple.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 18.08.2008 o godz. 20:33.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Isohunt.com jest nawet wporzo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wiem że wczas się zreflektowałem ale może ktoś zdąży to przeczytać... za 1 godz. na drugim leci Truposz, rewelacyjny film Jima Jarmusch'a z Johnny Depp'em w roli głównej. Rewelacyjny klimat, pełen smaczków i zaskakujących wydarzeń. GORĄCO POLECAM.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moze juz byl ale przewerotwalem kilka stron i nie znalazlem
Session 9 (2001) http://www.filmweb.pl/f91013/Dziewi%...sja,2001/opisy Horrorek(choc nie do konca) amerykancow ale bardziej przypomina europejskie podejscie do tematu. Praktycznie zadnych efektow specjalnych ,nie bierze tez na huki oraz nie ma jakiejs szybkiej akcji(niektorzy powiedza - nuda) czyli nie jest to film dla zwolennikow komercyjnych horrorow. Lekko drewniane aktorstwo ale to wszystko jest nic bo klimat ten film ma po prostu niesamowity. Historia po krotce opowiada o ekipie ktora ma oczyscic w tydzien budynek a wlasciwie palacyk, w ktorym kiedys miescil sie szpital psychiatryczny. Oczekiwalem jakiegos zwyklego sleszera ,dostalem mroczny film z calkiem niezle rozbudowanymi watkami psychologicznymi. Polecam(choc nie wszystkim) pozdr ps emsi - zapodaj jakies konkrety bo powoli koncza mi sie pomysly na sciaganie ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.08.2008 o godz. 17:00.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
No proszę, 21 stron tego tematu, a nie znalazł się tutaj jeden z moich ulubionych filmów.
Cztery pokoje / Four Rooms (1995) Średnia z filmweb: 8,07/10 Średnia z imdb.com : 6,3/10 http://cztery.pokoje.filmweb.pl/ "Cztery pokoje" to opowieść o jednej nocy, nocy noworocznej, z życia Teda- boya hotelowego. Zaraz na początku filmu otrzymuje on radę od starszego, doświadczonego już pracownika. Niestety biedak nie zdaje sobie sprawy, że z biegiem nocnych godzin zrobi prawie wszystko, co tamten mu odradził." Chyba urzekła mnie niekonwencjonalność tej komedii (do czego Tarantino zdążył już chyba widzów przywzyczaić ) i to, że diametralnie różni się od wszystkich zachodnich komedii produkowanych "na jedno kopyto". Poza tym świetna obsada robi swoje. A ostatnia scena z Tarantino gdy nakłania hotelowego do.... No właśnie, to trzeba obejrzeć! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I co sie okazalo...ano kazdy pokoj rezyserowal inny rezyser , pierwszych 2 nie pamietam - trzeci ,z bachorami - Rodrigez a czwarty.....wiadomo kto ![]() I nie pisze tego jako fanatyk kina Tarantino(choc nim w 100% jestem), tylko obiektywnie cos mi w tym filmie nie pasowalo a dla mnie Tarantino kreci filmy albo genialne, albo Jackie Brown...jedyny ktory pozostawil u mnie maly niedosyt. No a teraz tylko czekac na Inglorious Bastards ,ktory mam nadzieje wykosi konkurencje tak jak ostatnie jego filmy, czyli Kill Bill i Death Proof ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.08.2008 o godz. 00:55.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Po drugie: Film świetny ,ale nie ma wiele wspólnego z książką. Po trzecie: Ani serial ani film nie oddaje nawet w połowie napiecia ,jakie King stworzył w swojej książce. pozdro |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do dwa trudno się nie zgodzić, za to z trzecim się nie zgadzam, ponieważ to jedna z nielicznych sytuacji gdy film podobał mi się bardziej od książki Kinga (ale to moje zdanie). Pozdrawiam również ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co do Lśnienia to ja miałem tę nieprzyjemność że najpierw oglądałem film a później czytałem książke na której się niemiłosiernie wynudziłem.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
dziś o 23.30 na TVN 1. odcinek serialu Dexter. Jeden z najpopularniejszych serialów amerykańskich ostatnich lat. Czytałem książkę, świetna, choć krótka. Mam nadzieję, że serial będzie równie dobry
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|