The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2026, 05:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mozna sie zastanawiać, krążą plotki że Cziczkan ma szansę zostać ma 3 bramkarza, pewnie nie byłaby to taka zła opcja. Wydaje sie pewniejszy niz Buchalik ktory pełnił przez lata podobna funkcje. A ten szkoda byłoby kisic jakiegos innego 21 latka nic Letkiewicz na trybunach.

Uwazam ze z perspektywy naszej kadry to jesli ktos o cos tu walczy to Cziczkan, Omić, Carbo i Sanchez. Przy reszcie juz decyzje albo zapadły, albo wszystko kwestia czy sie dogadaja w gabinetach.

Dlatego jest jakiś sens zebg w/w czworka pilkarzy jeszcze sie pokazała w tym sezonie.
Mam nadzieję, że czwórka która wymieniłeś zostanie w lecie zastąpiona lepszymi graczami.
Co do dziś to chciałbym żeby Baniowski dostał 20-30 minut (jeśli jest zdrowy).
Mój typ: maximum remis.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2026, 08:40
Baniowski ostatnio regularnie zawodzi na poziomie 3. ligowych rezerw.
To już Sukiennicki wyglądał tam lepiej, a grał bardzo, bardzo słabo... Filipowi głowa nie dojeżdża.

Jeśli już kogoś wystawiać do gry, to Omicia, którego przyszłość w Wiśle w przyszłym sezonie może być poddana głębszej analizie (bo ma kontrakt).

Chichkan jest dobrym kumplem Rodado, więc to może też być jakiś powód rozważania go jako 3. bramkarza w przyszłym sezonie. Szkoda, bo jego umiejętności są nam znane
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.05.2026, 09:00
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że czwórka która wymieniłeś zostanie w lecie zastąpiona lepszymi graczami.
Co do dziś to chciałbym żeby Baniowski dostał 20-30 minut (jeśli jest zdrowy).
Mój typ: maximum remis.
Raczej wszyscy (moze poza Cziczkanem) którzy grali w środę derby nie beda grali w Warszawie, czyli m.in Baniowski, Kawała.

@doktor granat

W świecie idealnym wymienionym cala czwórkę na lepszych zawodników, tylko czy chcemy w lecie zakontraktować +10 zawodników?

Nie wiem, to sie moze skończyć chaosem w drużynie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.05.2026, 10:26
krysztal napisał(a):Wyświetl post
To może od razu bez bramkarza,11 w polu. Też będzie eksperymentalnie.
I gwarantuje Ci pepe że jakbyśmy to my byli na musiku to na żadne eksperymenty Polonii nie moglibyśmy liczyć
Nie mam żadnych wątpliwości, że nikt by się nam nie podłożył. Również zakładam, że Wisła się nie podłoży. Ale zagranie dziś zmiennikami jest wielu powodów dobrym pomysłem. A na pewno nie będą wystawiani zawodnicy, którzy mają jakąś kontuzję.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.05.2026, 10:56
Gramy dla Rodado. Ilość zmian jak najmniejsza.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 15.05.2026, 12:00
Raczej wszyscy (moze poza Cziczkanem) którzy grali w środę derby nie beda grali w Warszawie, czyli m.in Baniowski, Kawała.

@doktor granat

W świecie idealnym wymienionym cala czwórkę na lepszych zawodników, tylko czy chcemy w lecie zakontraktować +10 zawodników?

Nie wiem, to sie moze skończyć chaosem w drużynie.
Masz rację, że co za dużo nowych to może być niezdrowo.
Z drugiej strony moja ocena w/w zawodników jest jak poniżej. Nie widzę w miarę spokojnej gry w środku stawki z graczami o charakterystyce jaką pozwoliłem sobie dopisać poniżej.
Cziczkan - ogólnie słaby i niepewny
Omić - ? - w sumie jeszcze dość mało mi znany
Carbo - za wolny, mało zwrotny
Sanchez - mocno ograniczony technicznie, sprawnościowo i szybkościowo
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 14:20
Masz rację, że co za dużo nowych to może być niezdrowo.
Z drugiej strony moja ocena w/w zawodników jest jak poniżej. Nie widzę w miarę spokojnej gry w środku stawki z graczami o charakterystyce jaką pozwoliłem sobie dopisać poniżej.
Cziczkan - ogólnie słaby i niepewny
Omić - ? - w sumie jeszcze dość mało mi znany
Carbo - za wolny, mało zwrotny
Sanchez - mocno ograniczony technicznie, sprawnościowo i szybkościowo
Rozmawiamy o zawodnikach numer 20-28 w kadrze i raczej tak powinni byc rozpatrywani.

Potrzeba nam zawodników którzy zaakceptuja swoja role w klubie i nie beda robić kwasów że nie graja tyle ileby chcieli.

Reszta juz w rękach sztabu i Bashy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.05.2026, 16:28
Naprawdę odpuściłbym na razie Sanchezowi. Jest po kontuzji kostki i na kulisach było widać jak ta stopa jest poklejona.Wirtuozem nie jest ale ja biorę poprawkę,że przez uraz może być trochę bardziej drewniany niż gdy jest w 100% zdrowy.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 15.05.2026, 18:23
Rozmawiamy o zawodnikach numer 20-28 w kadrze i raczej tak powinni byc rozpatrywani.

Potrzeba nam zawodników którzy zaakceptuja swoja role w klubie i nie beda robić kwasów że nie graja tyle ileby chcieli.

Reszta juz w rękach sztabu i Bashy.
Nr 20-28-stranieri z niemałymi kontraktami (pewnie Białorusin za mniej)?
Serio tak to widzisz?
20-28 to moim zdaniem powinni być olejarki, sukienniccy jak ich nie stać na więcej i chłopaki z rezerw, a nie Hiszpanie 30+
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.05.2026, 18:43
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę odpuściłbym na razie Sanchezowi. Jest po kontuzji kostki i na kulisach było widać jak ta stopa jest poklejona.Wirtuozem nie jest ale ja biorę poprawkę,że przez uraz może być trochę bardziej drewniany niż gdy jest w 100% zdrowy.
Jordi walczy o kontrakt na przyszły sezon.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.05.2026, 20:34
Całkiem niezła pierwsza połowa Wisły.

Czy po niej Framat zdążył już po raz kolejny napisać sugestie, że Božić nie bardzo nadaje się do gry na lewej pomocy i powinien grać na dziesiątce lub ósemce - i bo nawet Sukiennicki bywał niekiedy bardziej dynamiczniejszy?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.05.2026, 21:15
W pale się nie mieści co oni pod bramką Poloni odstawiają
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 21:18
Kuchta zawodnikiem meczu. I nawet nie ma dyskusji.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 21:21
93 minuta a siedzą na nich jak by to był początek meczu i to Wisła a nie Polonia musiała koniecznie wygrać.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.05.2026, 21:24
Czemu nie graliśmy tak przez całą wiosnę? Mecz o nic, a oni grają z zaangażowaniem większym niż we wszystkich meczach przed Chrobrym razem wziętych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2026, 21:25
Ktoś mi wyjaśni jakim cudem nie było karnego na Biedrzyckim w ostatnich minutach?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.05.2026, 21:26
Czyli jednak te remisy w środku rundy to psycha siadła drużynie. Omić odpalony najwidoczniej.

Duarte fajny grajek, ale on jest większość rundy daremny. Jeśli coś pogramy w Eklapie, gość do odejścia.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2026, 21:28
To jest proste do wytłumaczenia - gramy bez obciążenia psychicznego. Mając gigantyczną przewagę w lidze remis jest cennym wynikiem (bo rywale nie gonili).

Carbo pokazuje Omiciowi, jak powinno walczyć się o zostanie w drużynie.
Oczywiście nie nawołuję do przedłużenia umowy Hiszpana (choć ziarenko niepewności zasiał), ale doceniam jego bardzo dobre wejście. Niestety, w dużym kontraście do wyczynów Omicia.
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 15.05.2026, 21:30
As napisał(a):Wyświetl post
93 minuta a siedzą na nich jak by to był początek meczu i to Wisła a nie Polonia musiała koniecznie wygrać.
To było mega. Szacunek dla trenera Jopa, naprawdę. Zmotywować piłkarzy do grania pressingiem 20 metrów od bramki rywala w 93 minucie meczu, w spotkaniu o nic gdy awans i pierwsze miejsce są już zaklepane - za to należą się dla naszego sztabu trenerskiego wielkie brawa.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 15.05.2026, 21:35
Omic tragedia, nie raz niebezpieczny, głupi faul, raz zmascil w polu karnym i raz miał sytuację (wydawało się że strzał to jego mocną stroną) i uderzył jak 7 latka.
Carbo, Erthaler,Krzyżanowski, Lelivield, Durate co tam w rogach boiska robił w końcówce to różnica klas.

5-1 byłoby sprawiedliwie.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 15.05.2026, 21:39
Ale taki Jordi to trafił na idealny czas w Wiśle. Gdybyśmy nie mieli awansu wywalczonego w cuglach to by kibice po nim jechali jak po Fazlagiciu czy innym asie. Jordi jest bardziej drewniany niż najgorsza wersja Ondraska, ale dzięki dobrym czasom klubu śpiewają mu "Jordi, Jordi Sánchez, sia la la la"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 21:41
Troche mi szkoda Sancheza, chlop sie staral widac, ze byl mega zmotywowany zeby poprawic sie wzgledem ostatniego meczu.
Niestety znowu mial pare sytuacji co mogl sie zachowac lepiej ale trzeba mu tez oddac, ze nie byl samolubny i nieraz oddawal pilke jak kolega byl w lepszej pozycji.

No i kilka razy nie pomogli mu koledzy niedokladnie zagrywajac pilke.

Ogolnie chlop chyba nie dostanie kontraktu. Przyszedl jako zadaniowiec na "autobusiarzy" i jak trzeba sie rozpychac to jest super ale nie do konca sprawdza sie w normalnych meczach. Jako trzeci napastnik moze byc ale chyba nie dadza mu kontraktu.
Ostatnio edytowane przez As : 15.05.2026 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.05.2026, 21:44
Widać po ostatnich meczach, że głowa nie dojeżdżała, presja była za duża - to było głównym powodem naszego kryzysu. Podejrzewam, że na zamknięcie sezonu będą kolejne 3 punkty.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.05.2026, 21:45
Powinno być luzem 0:5 i Polonia nie miałaby prawa czuć się pokrzywdzona.

To jak dziś w meczu pracował Duarte, to powinni puszczać młodym w akademii (oczywiście poza zmarnowanymi sytuacjami, sam Fred powinien mieć ze 3 bramki).

Zjawiński bez sztycha.

Kolejny, piękny wieczór.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.05.2026, 21:56
Markus napisał(a):Wyświetl post
Całkiem niezła pierwsza połowa Wisły.

Czy po niej Framat zdążył już po raz kolejny napisać sugestie, że Božić nie bardzo nadaje się do gry na lewej pomocy i powinien grać na dziesiątce lub ósemce - i bo nawet Sukiennicki bywał niekiedy bardziej dynamiczniejszy?
Przypominam ci kmiocie, że temat jest o meczu, a nie FraMacie.

Mecz bardzo dobry, gdybyśmy jednak przegrywali 1:0 to ta nieskuteczność pod bramką doprowadziłaby mnie do szału.
Gdybyśmy wygrali dzisiaj 5:0 to poloniści powinni byli cieszyć się z niskiego wymiaru kary.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.05.2026, 22:01
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Omic tragedia, nie raz niebezpieczny, głupi faul, raz zmascil w polu karnym i raz miał sytuację (wydawało się że strzał to jego mocną stroną) i uderzył jak 7 latka.
Carbo, Erthaler,Krzyżanowski, Lelivield, Durate co tam w rogach boiska robił w końcówce to różnica klas.

5-1 byłoby sprawiedliwie.
Omic tragedia? A co pokazał Kuziemka? Tyle samo czasu dostali .

Nie ma co jak oceniać po 15 minutowym występie, napisz jeszcze, że nie wykorzystał szansy

A co do Carbo, on jest w tej drużynie kilka lat i ma swoją pozycję, wszyscy z nim grają. Krzyżanowski kiedy mógł dograć do Omica to zaczął się kiwać i zmarnował okazję.

Co Duda pokazał, że grał do 75 minuty? Chcesz porównać jego strzał ze strzałem Omica? Gdyby tak jak on w pierwszej połowie piłkę stracił Omic to by go zjedli, ale Kacper jest nietykalny.

Omic potrzebuje czasu na boisku, żeby złapać spokój i pewność. Duarte przez rok kopał się po czole, ale był wpuszczany i się ograł. To samo byłoby z Omicem, ale trener jest jaki jest.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 22:12
Różnica 2 a nawet 3 klas dziś Ciężko się przyczepić do kogokolwiek z naszych zawodników. Szkoda , że Duarte nie wykorzystuje chociaż połowy sytuacji, gdyby tak było to miałby więcej bramek niż Rodado a my liczylibyśmy za Niego miliony.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 22:21
Nr 20-28-stranieri z niemałymi kontraktami (pewnie Białorusin za mniej)?
Serio tak to widzisz?
20-28 to moim zdaniem powinni być olejarki, sukienniccy jak ich nie stać na więcej i chłopaki z rezerw, a nie Hiszpanie 30+
Sancheza i kogos z dwojki Omic/Carbo (po dzisiejszym meczu raczej Carbo) bym zostawił.

Zawodnik nr 20 przy 5-6 kontuzjach (a te beda) staje sie pierwszym do wejścia z latwki. Ja nie chcę na tych pozycjach Olejarek.

Kadra na esa musi byc szersza i mocniejsza niz na 1 lige.

A co do dzisiaj. Świetny mecz. Niesamowite zaangazowanie. Az jestem ciekaw czym to jest spowodowane.

Tylko ta skuteczność.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 15.05.2026, 22:33
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Omic tragedia? A co pokazał Kuziemka? Tyle samo czasu dostali .

Nie ma co jak oceniać po 15 minutowym występie, napisz jeszcze, że nie wykorzystał szansy

A co do Carbo, on jest w tej drużynie kilka lat i ma swoją pozycję, wszyscy z nim grają. Krzyżanowski kiedy mógł dograć do Omica to zaczął się kiwać i zmarnował okazję.

Co Duda pokazał, że grał do 75 minuty? Chcesz porównać jego strzał ze strzałem Omica? Gdyby tak jak on w pierwszej połowie piłkę stracił Omic to by go zjedli, ale Kacper jest nietykalny.

Omic potrzebuje czasu na boisku, żeby złapać spokój i pewność. Duarte przez rok kopał się po czole, ale był wpuszczany i się ograł. To samo byłoby z Omicem, ale trener jest jaki jest.
Tylko się nie popluj.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.05.2026, 22:48
Omic, Sanchez, pogonić, za słabi, jak znajdzie się dobra oferta na Dudę- pogonić- on pewnego poziomu nie przeskoczy. Carbo zostawić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów