|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Trzeba było trzymać te sektory dla Miedzi
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To chyba była zupełnie inna ekipa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Dopiero co..
![]() To było przed wojną, to było nawet przed covidem. Inny chyba lepszy świat z Wisłą w extra.. A takie rozmiary wygranej dlatego, że l grała na zwolnienie trenera (są pinto)?) co im się oczywiście udało.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.05.2025 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
O postawę Colleya jestem najbardziej zaniepokojony. W Rzeszowie wyglądał dramatycznie. Chyba każdy to widział, że brakuje formy i pod względem fizycznym i pod względem ogrania, decyzyjności itd. Tutaj Wisła może mieć problem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z GKSem Wisła pokazała, że potrafi grać defensywnie.
Jak dla mnie mogą przestać cały mecz by dublować stoperów i wygrać 1:0. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No niestety, tutaj wybór jest zależny od zdrowia Biedrzyckiego. Colley wyglądał źle, Jaroch się obcinał.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Biedrzycki do 19 kwietnia rozegrał 8 spotkan wiosna po 90 min. Pauzował "tylko" 4 tygodnie. Colley ledwo 1.5 spotkania po 9 miesiącach (+ tylko 2 mecze w rezerwach).
Jesli kondycyjnie i zdrowotnie Biedrzycki sie trzyma to postawilbym na niego. Tym bardziej że Legnica będzie grała głównie na wrzutki w pole karne, a tam jego wzrost sie przyda. A kto wie, moze będzie jakas rotacja (zmiana stopera w trakcie meczu), bo raczej obaj nie sa gotowi na ewentualne 120 minut. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Nie no, im dłużej o tym myśle tym bardziej mam minorowy nastrój przed tym jutrzejszym meczem. Tutaj wszystko pod szmatę w pysk się zgadza:
1. Serie meczów po naszej stronie i oponenta (domniemana wyższość formy i bycie faworytem na papierze). 2. Historia spotkań z tym przeciwnikiem w tym sezonie (porażka i remis). 3. Full stadion. 4. Dziura w obronie w postaci Józka który nie grał od pół roku w piłkę.i jak amen w pacierzu coś odjebie. Jak nie czerwo to jakiś karny z dupy albo wylew w kryciu. To nie będzie ten rok niestety... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
O baben, jak dawno mnie tu nie było. Mój scenariusz jest taki: Dostajemy w ....e 1:3 i miedzianka sprowadza nas na ziemie. Bardzo chciałbym się mylić, ale znam Wisłę prawie 30 lat i wiem czego można się spodziewać (poza jakimiś przebłyskami)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo wiadomo że lepszy ograny Biedrzycki niż Colley w takiej formie jak ze Stalą. Przy czym i tu, i tu poziom oczekiwań może być tylko i wyłącznie niski. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z Kutwą Biedrzycki wyglądał lepiej, bo miał go kto zaasekurować. Para Łasicki-Biedrzycki to byłoby pewnie optimum, bo Colley ma prawo nie być w wybitnej formie po niemal całym sezonie leczenia i rehabilitacji po zerwaniu ścięgna Achillesa.To jest zawodnik bazujący na szybkości, dynamice i technice. Przy czym - kto by nie zagrał, trzeba liczyć że wejdzie na szczyty swoich możliwości, bo aktualnie nie są to dobrzy obrońcy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Colley to tykającą bomba z opóźnionym zapłonem nawet w optymalnej formie, teraz to w gole strach się bać No druga kwestia, on z Lasickim na środku to ewidentny brak centymetrów Swoją drogą, jak tylko zaczynam myśleć o tym meczu czuje w powietrzu zapach mokrej szmaty A co w ogóle z Uryga, było oficjalne info ? Domyślam się że zerwał krzyżowe skoro jest już po operacji ale komunikatu albo nie było albo mi umknal ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"11" B. Karcza.
https://gazetakrakowska.pl/kto-na-ba.../c2p2-27631291 Rodado Fred-Duda-Baena Poletanović-Carbo Mikulec-Colley-Łasicki-Jaroch Broda Wydaje mi się, że z 10 trafił. Jak dla mnie to pytanie czy Carbo wyjdzie w pierwszej 11 czy Ikbekeme. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Karcz najczęściej trafia 10 z 11 nazwisk
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.05.2025 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Poletanović i Carbo dadzą nam "centymetry".
W rozegraniu będzie ciut gorzej, ale za to teoretycznie bezpieczniej. Przy naszej grze podaniami od tyłu Igbekeme często wchodzi w drybling balansem ciała, będąc obróconym przodem do naszej bramki. W środku pola Miedzi gra znany nam Hajda z Puszczy Niepołomice, paskudny typ, który na sto procent w takich sytuacjach wchodziłby w Jamesa agresywnym doskokiem. Mam nadzieję, że nie będziemy grali w ten sposób (krótkie podania od obrońców do środkowych pomocników). Nie wiadomo jak zdrowie Biedrzyckiego, bo jeśli będzie w 100% gotowy do gry, to może wygryźć Józka ze składu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z innej beczki: wygląda na to, że o 21.00 nie będzie padało.
Dobra pogoda na dobry mecz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Temperatura tez dobra (13-11 st).
Walczmy dzisiaj o to, by emocje trzymały nas do niedzieli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dla tych co na stadion sie nie załapali: jaki pub polecacie żeby w *godnej atmosferze poogladac to widowisko
*homogenicznej wyznaniowo tj bez rzymian ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Proszę linka do meczu.tak aby hulał w Turcji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
HELLO PUSZCZA MY OLD FRIEND.
Jeszcze jakaś asysta bramkarza na dobicie w 95 minucie i kończymy ten cyrk. Jeszcze ktoś chętny na analizy dotyczące niedzieli? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
spokojnie, Chelsea też przegrywała 0:1 do przerwy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Póki co wracają stare demony.
U nas sytuacje Duarte i Dudy, po czym koleś oddaje strzał życia i przegrywamy. Gdzieś to już widziałem... ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|