The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2025, 14:13
Trzeba było trzymać te sektory dla Miedzi
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.05.2025, 14:28
As napisał(a):Wyświetl post
Zle to wyglada panowie. Chyba bedzie komplet a wszyscy wiemy jakie zwykle sa wyniki kiedy stadion jest pelny.
I pora to odczarowac. Dopiero co na luzie wygrywalismy z Legia 4-0 i 33k nie przeszkadzaly
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2025, 16:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
I pora to odczarowac. Dopiero co na luzie wygrywalismy z Legia 4-0 i 33k nie przeszkadzaly
To chyba była zupełnie inna ekipa.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 27.05.2025, 16:29
Dopiero co..
To było przed wojną, to było nawet przed covidem. Inny chyba lepszy świat z Wisłą w extra..
A takie rozmiary wygranej dlatego, że l grała na zwolnienie trenera (są pinto)?) co im się oczywiście udało.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.05.2025 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2025, 16:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jop był na ławce jako asystent
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.05.2025, 16:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nawet powiedział,że inna epoka...
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.05.2025, 20:25
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nawet powiedział,że inna epoka...
Ja wtedy to jeszcze dawalem rade na czwarte pietro wbiec biorac naraz po trzy schody. Tak dawno to bylo
Odpowiedz cytując
Pelson
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.05.2025, 08:10
O postawę Colleya jestem najbardziej zaniepokojony. W Rzeszowie wyglądał dramatycznie. Chyba każdy to widział, że brakuje formy i pod względem fizycznym i pod względem ogrania, decyzyjności itd. Tutaj Wisła może mieć problem.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 28.05.2025, 08:47
z GKSem Wisła pokazała, że potrafi grać defensywnie.
Jak dla mnie mogą przestać cały mecz by dublować stoperów i wygrać 1:0.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2025, 09:53
Pelson napisał(a):Wyświetl post
O postawę Colleya jestem najbardziej zaniepokojony. W Rzeszowie wyglądał dramatycznie. Chyba każdy to widział, że brakuje formy i pod względem fizycznym i pod względem ogrania, decyzyjności itd. Tutaj Wisła może mieć problem.
No niestety, tutaj wybór jest zależny od zdrowia Biedrzyckiego. Colley wyglądał źle, Jaroch się obcinał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2025, 10:11
Biedrzycki do 19 kwietnia rozegrał 8 spotkan wiosna po 90 min. Pauzował "tylko" 4 tygodnie. Colley ledwo 1.5 spotkania po 9 miesiącach (+ tylko 2 mecze w rezerwach).

Jesli kondycyjnie i zdrowotnie Biedrzycki sie trzyma to postawilbym na niego. Tym bardziej że Legnica będzie grała głównie na wrzutki w pole karne, a tam jego wzrost sie przyda. A kto wie, moze będzie jakas rotacja (zmiana stopera w trakcie meczu), bo raczej obaj nie sa gotowi na ewentualne 120 minut.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 28.05.2025, 12:11
Nie no, im dłużej o tym myśle tym bardziej mam minorowy nastrój przed tym jutrzejszym meczem. Tutaj wszystko pod szmatę w pysk się zgadza:

1. Serie meczów po naszej stronie i oponenta (domniemana wyższość formy i bycie faworytem na papierze).
2. Historia spotkań z tym przeciwnikiem w tym sezonie (porażka i remis).
3. Full stadion.
4. Dziura w obronie w postaci Józka który nie grał od pół roku w piłkę.i jak amen w pacierzu coś odjebie. Jak nie czerwo to jakiś karny z dupy albo wylew w kryciu.

To nie będzie ten rok niestety...
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.05.2025, 12:38
O baben, jak dawno mnie tu nie było. Mój scenariusz jest taki: Dostajemy w ....e 1:3 i miedzianka sprowadza nas na ziemie. Bardzo chciałbym się mylić, ale znam Wisłę prawie 30 lat i wiem czego można się spodziewać (poza jakimiś przebłyskami)
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.05.2025, 12:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Biedrzycki do 19 kwietnia rozegrał 8 spotkan wiosna po 90 min. Pauzował "tylko" 4 tygodnie. Colley ledwo 1.5 spotkania po 9 miesiącach (+ tylko 2 mecze w rezerwach).

Jesli kondycyjnie i zdrowotnie Biedrzycki sie trzyma to postawilbym na niego. Tym bardziej że Legnica będzie grała głównie na wrzutki w pole karne, a tam jego wzrost sie przyda. A kto wie, moze będzie jakas rotacja (zmiana stopera w trakcie meczu), bo raczej obaj nie sa gotowi na ewentualne 120 minut.
Ja się zgadzam, tylko pytanie czy Biedrzycki jest na tyle zdrowy żeby normalnie wejść i grać, czy może w razie W wejść na zmianę i może jakoś dogra do końca meczu?

Bo wiadomo że lepszy ograny Biedrzycki niż Colley w takiej formie jak ze Stalą. Przy czym i tu, i tu poziom oczekiwań może być tylko i wyłącznie niski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pelson
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.05.2025, 13:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja się zgadzam, tylko pytanie czy Biedrzycki jest na tyle zdrowy żeby normalnie wejść i grać, czy może w razie W wejść na zmianę i może jakoś dogra do końca meczu?

Bo wiadomo że lepszy ograny Biedrzycki niż Colley w takiej formie jak ze Stalą. Przy czym i tu, i tu poziom oczekiwań może być tylko i wyłącznie niski.
To niezły chichot losu, że teraz pokładamy nadzieje w Biedrzyckim, po tych wszystkich jego odpałach w tym sezonie. Ale tak, to prawda, że lepszy byłby mimo wszystko Biedrzycki niż Colley. Pożyjemy, zobaczymy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.05.2025, 14:29
Pelson napisał(a):Wyświetl post
To niezły chichot losu, że teraz pokładamy nadzieje w Biedrzyckim, po tych wszystkich jego odpałach w tym sezonie. Ale tak, to prawda, że lepszy byłby mimo wszystko Biedrzycki niż Colley. Pożyjemy, zobaczymy.
Żaden chichot losu, po prostu po kontuzji Colleya nie mamy żadnego naprawdę dobrego środkowego obrońcy. Żeby nie było - Biedrzycki przed kontuzją wielokrotnie się kompromitował, chociaż dużo tu winy Jopa który sobie ubzdurał, że będzie wystawiał dwóch wolnych stoperów razem.
Z Kutwą Biedrzycki wyglądał lepiej, bo miał go kto zaasekurować.

Para Łasicki-Biedrzycki to byłoby pewnie optimum, bo Colley ma prawo nie być w wybitnej formie po niemal całym sezonie leczenia i rehabilitacji po zerwaniu ścięgna Achillesa.To jest zawodnik bazujący na szybkości, dynamice i technice.

Przy czym - kto by nie zagrał, trzeba liczyć że wejdzie na szczyty swoich możliwości, bo aktualnie nie są to dobrzy obrońcy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.05.2025, 14:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post

W razie czego lepiej żeby zaczął od początku, bo tracimy tylko 1 zmianę jakby musiał zejść przez uraz
Colley to tykającą bomba z opóźnionym zapłonem nawet w optymalnej formie, teraz to w gole strach się bać
No druga kwestia, on z Lasickim na środku to ewidentny brak centymetrów
Swoją drogą, jak tylko zaczynam myśleć o tym meczu czuje w powietrzu zapach mokrej szmaty
A co w ogóle z Uryga, było oficjalne info ?
Domyślam się że zerwał krzyżowe skoro jest już po operacji ale komunikatu albo nie było albo mi umknal
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.05.2025, 15:05
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W razie czego lepiej żeby zaczął od początku, bo tracimy tylko 1 zmianę jakby musiał zejść przez uraz
Colley to tykającą bomba z opóźnionym zapłonem nawet w optymalnej formie, teraz to w gole strach się bać
No druga kwestia, on z Lasickim na środku to ewidentny brak centymetrów
Swoją drogą, jak tylko zaczynam myśleć o tym meczu czuje w powietrzu zapach mokrej szmaty
A co w ogóle z Uryga, było oficjalne info ?
Domyślam się że zerwał krzyżowe skoro jest już po operacji ale komunikatu albo nie było albo mi umknal
Podejrzewam że jeśli Biedrzycki będzie zdrowy, to zagra.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 28.05.2025, 18:20
"11" B. Karcza.
https://gazetakrakowska.pl/kto-na-ba.../c2p2-27631291

Rodado
Fred-Duda-Baena
Poletanović-Carbo
Mikulec-Colley-Łasicki-Jaroch
Broda

Wydaje mi się, że z 10 trafił. Jak dla mnie to pytanie czy Carbo wyjdzie w pierwszej 11 czy Ikbekeme.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2025, 20:09
Karcz najczęściej trafia 10 z 11 nazwisk
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.05.2025 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2025, 21:42
Poletanović i Carbo dadzą nam "centymetry".
W rozegraniu będzie ciut gorzej, ale za to teoretycznie bezpieczniej. Przy naszej grze podaniami od tyłu Igbekeme często wchodzi w drybling balansem ciała, będąc obróconym przodem do naszej bramki. W środku pola Miedzi gra znany nam Hajda z Puszczy Niepołomice, paskudny typ, który na sto procent w takich sytuacjach wchodziłby w Jamesa agresywnym doskokiem. Mam nadzieję, że nie będziemy grali w ten sposób (krótkie podania od obrońców do środkowych pomocników).

Nie wiadomo jak zdrowie Biedrzyckiego, bo jeśli będzie w 100% gotowy do gry, to może wygryźć Józka ze składu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2025, 08:16
Z innej beczki: wygląda na to, że o 21.00 nie będzie padało.
Dobra pogoda na dobry mecz.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2025, 08:51
Temperatura tez dobra (13-11 st).

Walczmy dzisiaj o to, by emocje trzymały nas do niedzieli.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.05.2025, 09:56
dla tych co na stadion sie nie załapali: jaki pub polecacie żeby w *godnej atmosferze poogladac to widowisko

*homogenicznej wyznaniowo tj bez rzymian
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2025, 15:19
Proszę linka do meczu.tak aby hulał w Turcji
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2025, 19:14
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Poletanović i Carbo dadzą nam "centymetry".
W rozegraniu będzie ciut gorzej, ale za to teoretycznie bezpieczniej. Przy naszej grze podaniami od tyłu Igbekeme często wchodzi w drybling balansem ciała, będąc obróconym przodem do naszej bramki. W środku pola Miedzi gra znany nam Hajda z Puszczy Niepołomice, paskudny typ, który na sto procent w takich sytuacjach wchodziłby w Jamesa agresywnym doskokiem. Mam nadzieję, że nie będziemy grali w ten sposób (krótkie podania od obrońców do środkowych pomocników).

Nie wiadomo jak zdrowie Biedrzyckiego, bo jeśli będzie w 100% gotowy do gry, to może wygryźć Józka ze składu.
Niestety, Jop nie wystawił Poletanovicia i Carbo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2025, 19:22
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Proszę linka do meczu.tak aby hulał w Turcji
https://sport.tvp.pl/86918088/wisla-...-gdzie-ogladac

lub https://strimsy.top/WislaKrakowMiedzLegnica.php
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.05.2025, 20:53
HELLO PUSZCZA MY OLD FRIEND.

Jeszcze jakaś asysta bramkarza na dobicie w 95 minucie i kończymy ten cyrk. Jeszcze ktoś chętny na analizy dotyczące niedzieli?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.05.2025, 20:55
spokojnie, Chelsea też przegrywała 0:1 do przerwy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2025, 20:56
Póki co wracają stare demony.

U nas sytuacje Duarte i Dudy, po czym koleś oddaje strzał życia i przegrywamy. Gdzieś to już widziałem...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów