|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zaczyna się super, Biedrzycki olał krycie Sobczaka i gol.
EDIT: Ale gol Rodado - szok.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.02.2025 o godz. 21:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No, ale Sobczak chyba sobie wziął za punkt honoru, żeby wszystkich dawnych kolegów wykosić.
Poza tym, szkoda Poletanovicia. Mam nadzieję, że to niegroźny uraz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Arka poluje na kości, Sobczak powinien już żóltą mieć. Faul na Rodado to mogła być czerwona. EDIT: Czemu nie było karnego po ręce zawodnika Arki?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.02.2025 o godz. 21:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zresztą - jak nie było kartki po wejściu Sobczaka obliczonym tylko i wyłącznie na faul...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bo:
1. Nie chciał 2. Nie patrzył się na piłkę Oczywiście nie mam wątpliwości, że w przypadku takiego zagrania u nas, znalazłby się opasły przepis, na podstawie którego byłby karny dla Arki. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie tylko burak Sobczak. Ten faul na Rodado jakiegoś szczyla od tyłu to kryminał.
Oby Duda wszedł grać a nie spacerować. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramka dla Arki taka typowa dla nas - nasi obrońcy (w tym przypadku Uryga z Jarochem) stoją jak kołki i patrzą się na piłkę, a Sobczak stoi sobie sam przed bramką.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Biedrzycki stał przy Sobczaku. Uryga przegrał główkę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciii nie zwalajcie winy na sędziów, To Królewski za wszystko odpowiada...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
oczywiście, że tak. Zrozumcie w końcu, że tego faceta nie stać na to, żeby awansować. Chwała mu, że uratował klub, ale on nie śmierdzi kasą, żeby jednocześnie spłacać długi (które nie są jego) i inwestować w drużynę. Chce, stara się, ale jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi. I stąd się biorą nasze problemy. My jeszcze tygodniami możemy dyskutować o tym, czy Jaroch umie grać w piłkę, czy Baena umie dośrodkować, czy Biedrzycki ma zwrotność wagonu z węglem ale to są problemy poboczne. A głównym problemem jest nasz właściciel. Z nim nic już więcej nie osiągniemy.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I nie mówmy o tym ...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Ależ mówmy. Oczywiście, że trzeba. Ale gdyby do przerwy było 3:0 dla nas, to sędziowie mogliby nas cmoknąć w pędzel.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Bo wygląda na to, że oczekujesz że Wisła ma być lepsza od 11thi przeciwnika i od trójki sędziowskiej. Jakbyś mógł wytłumaczyć co miałeś na myśli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie było 3:0 między innymi dzięki sędziemu, oczywiście można bredzić że sędzia gwiżdżący w drugą stronę, (faul na Kisie w 90 min przed polem karnym którego nie gwizdnął przy 1:2) nie ma wpływu na wynik. Ale to bajki dla małych dzieci.... Czy Letkiewicz był prawidłowo blokowany na linii bramkowej?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
I kij naszych asów ixbekemów i innych Poletanoviców w tyłek zapakowali Sobczak, Kocyła, Majchrzak, Ratajczyk, Rzuchowski, Kacaba, Gojny, Marcjanik i Węglarz.
Ale oczywiście mamy zajebistych piłkarzy, wszystkich, a o tych zagranicznych to Barcelona ostatnio pytała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Żenada
Kiedy ktoś w końcu kvrwa w tym klubie zrozumie że z ananasami pokroju Biedrzyckiego i Jarocha nigdy nie awansujemy Co z tego że jest milion podań i sto strzałów jak z jednej sytuacji tracimy dwa gole i cały mecz musimy gonić Każda akcja to przyjęcie poprawienie, prowadzenie piłki Wszystko na 4-5 kontaktów , wszystko zdążą zablokować ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Byliśmy o klasę lepsi a przegraliśmy. Setka Zwolińskiego, strzał Panu Bogu w okno Duarte, jakieś dziwne piętki Zwolińskiego, który zagrał dziś tragicznie. Kryminał w obronie przy golach: najpierw Igbekeme i Biedrzycki a przy drugim golu cała obrona na czele z Urygą i Letkiewiczem. Świnia jedna akcja składna i dwa gole. Czy karny po ręce Gaprindaszwili nam się przypadkiem nie należał ?
ooooo jeden z najlepszych na boisku Duarte ratuje remis, który mimo wszystko jest naszą porażką |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co za kompromitujący występ Dudy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Remis jest porażka
Duda z Sukiennickim niech już na stałe zejdą do drugiej drużyny ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sukiennicki ma IQ rozwielitki. Mamy piłkę pod polem karnym to ten stempel robi. Duda jak na niego dobry mecz. Czyli taki sobie, masa strat, głupich fauli, ale miał kilka dobrych dograń. Rodado i Duarte strzelili dwa gole z niczego. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A nasza obrona wpuściła dwa gole z niczego.
W ogóle to jesteśmy taką drużyną z niczego. Czy kolejny rok do niczego? Czekajcie... przecież my się chcemy zakręcić w okolicy szóstego miejsca, a szczyt formy szykujemy na baraże, gdzie pojedziemy równo ze wszystkimi. Taki jest plan. Prawdę mówię, nie zmyślam. A na poważnie: Królewski, odpuść sobie Wisłę. To nie na twój level. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przy pierwszej stoi Biedrzycki jak jełop i obserwuje jak go Sobczak mija. Kogoś innego pilnował? Bo nikogo więcej tam nie było... Druga jeszcze lepsza - stoją sobie nasi obrońcy na linii bramkowej i nie wypychają Arkowców. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że to były najłatwiejsze bramki dla Arki w tym sezonie. Wystarczyło wrzucić piłę w pole karne, naszym wtedy odcina prąd, i cyk dwie brameczki. Obrona pierwsza klasa.
Zespół powinno się budować od obrony, ale Królewski jeszcze za mało w piłce siedzi, żeby to zrozumieć. W sezonie 2046/47 będziemy mieć taką obronę, że klękajcie narody. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Meczu nie widziałem, ale z relacji wynika, że straciliśmy już Poletanovica, a Jop znów odstawił Kutwę od składu. No nie wiem, może nie stracilibyśmy 2 bramek w meczu, w którym przeważaliśmy, gdybyśmy mieli mocniejszy środek obrony?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Uryga z Biedrzyckim to jest dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Bylismy lepsi. Mam wrazenie ze gdyby nie kontuzja Poletanovica to bysmy dzisiaj wiecej strzelili niz Arka. Szkoda wielka szkoda.
Arka jest cieniem druzyny z rundy jesiennej. Jestem pewien ze wypadna z pierwszej dwojki na koniec |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Chorzowem wpadało praktycznie wszystko, dziś niestety nie za wiele.
Byliśmy lepsi, ale co z tego. Arka z 5 strzałów wbija nam 2 bramki, z czego druga to oczywiście jakieś nieszczęśliwe odbicia piłki na naszą niekorzyść. Biorąc pod uwagę jakość obu drużyn, dziś to była strata dwóch punktów. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Rozumiem nerwy, sam jestem wk.., ale Duda to IMHO akurat JAK NA NIEGO całkiem dobrze dzisiaj zagrał.
Obydwa gole do naszej bramki przy lepszych obrońcach nie miały prawa wpaść. Chyba też decyzja o wyjściu naszego bramkarza przy akcji bramkowej nie była najszczęśliwsza. Dzięki Ci Panie za Rodado, to jest aktualnie chyba nasza (malutka!!!) jedyna nadzieja na coś pozytywnego na koniec ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gdynia chuja grała, dobrze stawiali się w obronie ale w ataku byli cieniutcy.
Trzeba im przyznać że rzuty różne mieli fajne ale oprócz tego Wisła ich zgniotła. Graliśmy bezdyskusyjnie lepiej od Arki ale nie zawsze da się wygrać. P.S. nie wiem o czym myślał Biedrzycki w momencie kiedy miał kryć Sobczaka ale mam nadzieję że było śmiertelnie ważne. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|