The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2024, 08:10
Pragmatyzm musi w tym przypadku wygrać i poznając już Jopa jako trenera można podejrzewać że i tutaj tak będzie.

Biedrzycki będzie miał jeszcze możliwość zagrania w tej rundzie w minimum 3 spotkaniach (2 za kartki kolegów + PP). Sztab na pewno go buduje, żeby nie zapętlił się na swoich fatalnych interwencjach.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.10.2024 o godz. 08:13.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 22.10.2024, 08:12
2:2 jak w ....e strzelił
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.10.2024, 08:14
Nie mam pojęcia dlaczego Biedrzycki miałby dziś zagrać o ile Uryga i Łasicki są dostępni.
Jop podkreśla, że liczy się tylko kolejny mecz i ma tutaj pełną rację.
Jakakolwiek kalkulacja to głupota, jeden czy drugi mogą.doznać kontuzji, zachorowac i nie zagrać z Płockiem.
Tylko tu i teraz się liczy.
Poza tym, w razie W, mamy Kutwę. Zdaniem.niektórych ekspertów z tego forum to materiał na świetnego stopera.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2024, 08:18
Kutwa już jest świetnym defensywnym pomocnikiem, więc jak będzie trzeba to i stopera ogarnie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.10.2024, 08:20
Biedrzycki wyjdzie w podstawowym składzie dlatego, że Jop już myśli o Płocku, nawet jeśli temu zaprzeczył podczas konferencji prasowej.

Wychodzimy dziś parą Uryga+Łasicki i obaj dostają żółte kartki. Oznacza to, że w niedzielę, na wicelidera tabeli wychodzimy środkiem obrony Biedrzycki/Kutwa albo Biedrzycki/Jaroch. Mimo wszystko trzeba jakoś tego Biedrzyckiego w zaistniałej sytuacji wykorzystać do rotacji, żeby nie skończyć z rozwalonym środkiem obrony.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2024, 08:23
@Patryko

Choć również wg mnie wystawienie Biedrzyckiego ma logiczny sens to jeszcze jest jeden scenariusz:

Wychodzi Łasicki z Biedrzyckim, jeden dostaje żółta, drugi czerwona, wchodzi Uryga i dostaje żółta i tym sposobem na Płock nie ma już żadnego stopera

Co jak co, ale po Płocku mamy 3 mecze w których na papierze lepiej żeby ktoś pauzował. Tak mówi teoria..

Swoją drogą do autokaru z drużyną pojechał Szot i Kuziemka. Ciekawe czy któryś z nich zaliczy jakieś minuty. Młody w obliczu absencji ma szansę nawet być drugim skrzydłowym na ławce do wejścia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.10.2024 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.10.2024, 08:36
Można też zagrać Łasickim z Urygą i jak któryś żółtą złapie to Biedrzycki wchodzi za tego drugiego. Wątpię, że tak Jop będzie kombinował... Prędzej w 1 składzie na dzisiaj wystawi Łasickiego z Biedrzyckim.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.10.2024, 08:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@Patryko

Wychodzi Łasicki z Biedrzyckim, jeden dostaje żółta, drugi czerwona, wchodzi Uryga i dostaje żółta i tym sposobem na Płock nie ma już żadnego stopera
No tak, scenariusz czerwonej kartki dla Biedrzyckiego Że też o tym zapomniałem....

[35/54]

Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Od: 04.2024

Stary 22.10.2024, 09:09
Wolałbym już Alana Urygę z Biedrzyckim w wyjściowym składzie, mimo tego, że jest to duet dwóch jeźdźców apokalipsy to jednak przydadzą się centymetry w walkach o górne piłki, a Uryga ma ostatnio mocny ciąg do akcji ofensywnych i może dać sporo przy SFG + przepychać się z napastnikami Łęcznej. Mam wrażenie, że Łasicki nie wykazuje takich skłonności lub robi to mniej umiejętnie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2024, 10:23
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Czy tego chcemy, czy nie, zobaczymy na boisku Biedrzyckiego. Szczytem głupoty byłoby w naszej sytuacji granie dwoma stoperami z trzema żółtymi kartkami. Muszą się chłopaki jakoś umiejętnie wykartkować, żeby absencje nie wypadły w meczach z czubem tabeli.
Też o tym pomyślałem, ale bałem się napisać.
Wy tu liczycie żółte kartki, a Biedrzycki przecież tak się nie ogranicza
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2024 o godz. 10:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 22.10.2024, 10:25
A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2024, 10:27
Jagul napisał(a):Wyświetl post
A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.
Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Stary 22.10.2024, 10:31
Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 22.10.2024, 10:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.
Dlatego nie widzę sensu oszczędzania kogokolwiek. Wychodzimy Uryga - Łasicki i tyle.
Mamy dziś mecz i grajmy na galowo, a nie ryzykujmy Biedrzyckim, który nie radził sobie na tle Siarki.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Stary 22.10.2024, 10:37
Zdenerwowałem się w robocie jak pomyślałem o tym meczu w Wiedniu, straciliśmy Colleya i 6 bramek i po co to było Moskalowi przy takim wyniku trzymać najlepszych zawodników na boisku, gdzie zaczęło padać i było ogromne ryzyko kontuzji.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.10.2024, 10:37
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.
Dlatego w przerwie zimowej musimy koniecznie zakontraktować środkowego obrońcę do pierwszego składu, nawet jeśli to miałby być jedyny, zimowy transfer.

Mając w tym momencie 3 stoperów na jako takim poziomie, sami prosimy się o kłopoty. Póki co zdrowie im dopisuje, ale aż mi się słabo robi na myśl, że ktoś z nich mógłby teraz doznać kontuzji, wykluczającej z gry na miesiąc.

Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Stary 22.10.2024, 10:44
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione.
Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.10.2024, 10:53
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pojęcia dlaczego Biedrzycki miałby dziś zagrać o ile Uryga i Łasicki są dostępni.
Jop podkreśla, że liczy się tylko kolejny mecz i ma tutaj pełną rację.
Jakakolwiek kalkulacja to głupota, jeden czy drugi mogą.doznać kontuzji, zachorowac i nie zagrać z Płockiem.
Tylko tu i teraz się liczy.
Poza tym, w razie W, mamy Kutwę. Zdaniem.niektórych ekspertów z tego forum to materiał na świetnego stopera.
W niedzielę gramy z Płockiem, a 3 obrońców ma po 3 żółte kartki.
Trochę duże ryzyko by całą trójkę wystawić na Łęczną.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.10.2024, 11:02
Adryan napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.
Fazlagic ma kontrakt do czerwca 2026, więc należy mu się od Wisły jeszcze około 1,5 mln zlotych.
Także nie tak szybko.

A co do dzisiejszego meczu, to nie czas na jakiekolwiek.kalkulacje.
Niech graja najlepsi.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2024, 12:31
Jop kalkulował w meczu z Pogonią Siedlce przed spotkaniem z Termalika więc tym bardziej może dzisiaj przed spotkaniem z Płockiem. Ryzyko jest zawsze, a czy to się opłaci to zobaczymy.

To czy Colley zostanie będzie zależne od zbyt wielu czynników by to wyrokować na 8 miesięcy do przodu. Równie dobrze może sam chcieć odejść, bo markę ma wyrobioną wśród klubów ekstraklasy. Dobrze by było gdyby wrócił do gry jeszcze w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.10.2024, 13:11
Z Colleyem będzie o tyle dobra sytuacja, że tym razem będzie rozgrywany przez Wisłę, a nie Wisła przez niego.

Pamiętacie, jak próbowaliśmy go na siłę wypchnąć z Wisły, bo miał gigantyczny kontrakt i kopał się po czole?

Po roku przerwy od gry w piłkę jego pozycja negocjacyjna będzie bardzo niekorzystna, ze względów zdrowotnych wątpię, żeby połasił się na niego jakiś klub z Ekstraklasy. Jeśli będzie chciał zostać w Wiśle, a Wiśle Colley będzie pasować pod kątem czysto sportowym (niezależnie od ligi, w której przyjdzie jej grać), to zapewne na gorszym kontrakcie, niż do tej pory.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.10.2024 o godz. 13:14.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2024, 16:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem do zmiany w pierwszej kolejności są właśnie Alfaro i Carbo.
No jakżeby inaczej.

Czasem bawi mnie jak niektórzy nie doceniają znaczenia i wkładu tych zawodników w jakość gry Wisły oraz w realizację taktyki Jopa, nawet jeśli w danym momencie nie znajdują się oni w najwyższej formie.

Jop uparcie ich wystawia, bo są mu potrzebni i realizują powierzone im zadania. Alf to nasz najlepszy w defensywie piłkarz z graczy ofensywnych, wykonujący zawsze ogromną pracę w grze bez piłki, pressingu, paraliżowaniu rozegrania piłki przez rywali i zamykaniu im na to przestrzeni. Jop wie, że żaden inny z naszych obecnych bocznych pomocników nie byłby w stanie robić tego równie dobrze. W dodatku Alf potrafi odpowiednio się ustawić między formacjami przeciwników, umie zgubić krycie, podać prostopadle i odpowiednio dośrodkować z prawej nogi. Słabiutki jest tylko strzałowo.

O Carbo już było pisane tak wiele razy, że nie ma sensu raz wtóry podkreślać jego mocnych stron, którymi robi różnicę i które jak widać już kolejny trener bardzo ceni.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.10.2024 o godz. 16:25.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.10.2024, 17:52
Tak się złożyło, że ostatnich 2 meczów ligowych nie mogłem obejrzeć na żywo, PP obejrzałem tylko 2 dramatyczną w naszym wykonaniu połowę. Ten mecz jak na razie to największe gówno od meczu z Chrobrym w kwietniu tego roku. Mamy turbo farta, powinnismy przegrywać conajmniej 2:0.

Jedyny plus tego meczu to Letkiewicz, widać, że z chłopaka coś będzie. Reszta po krótkotrwałej chwili uniesienia zrównała do poziomu murawy. Skoro GKŁ ma o wiele lepsze drugie połowy to raczej trzeba się będzie pogodzić ze stratą punktów. Z taką formą w Płocku to się będziemy modlić o najniższy wymiar kary.

Pisałem po meczu z Pogonią, że prawdziwym testem będą te 3 najbliższe mecze, obstawiałem, że 4 pkt to będzie duży sukces. Jak widać niestety chyba wiele się nie pomyliłem.

No chyba, że na drugą polowe wyjdzie zupelnie inna druzyna, ale w takie cuda to ja juz od dawna nie wierze i staram się tonować zapedy do myslenia życzeniowego XD
Ostatnio edytowane przez Stelio : 22.10.2024 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.10.2024, 18:03
Tak jak pisałem zagraliśmy w piątek na pojebanej intensywności. Do tego to nasz 20 mecz w rundzie, czyli w zasadzie jesteśmy w połowie grudnia, do której realnie czeka nas kolejne 7 meczy + runda w PP. Cena za "wspaniałą pucharową przygodę".

Poza tym Stano to nie jest pierwszy lepszy ogór. Przypominam, że prowadząc Płock spuścił Wuje jak gówno w kiblu, a nas razem z nim do tej pojebanej ligi.

Liczę, że w drugiej chłopaki jednak znajdą siły, żeby trochę podkręcić tempo, ale na remis i punkt niespecjalnie się dziś obrażę.
Odpowiedz cytując
Adryan
Senior Member

Stary 22.10.2024, 18:23
Takiego napastnika jak Zwoliński nie mieliśmy od czasów Brożka i Genkowa.
Bardzo dobry występ, walczy, stara się, nawet bramkę strzelił ale nie była uznana.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 22.10.2024, 18:31
Alfaro Jaka to jest melepeta
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 22.10.2024, 18:56
Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 22.10.2024, 18:57
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....
Festiwal gów.a, a nie niedokładności i niechlujstwa.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 22.10.2024, 18:59
Uryga 4 żółta w sezonie - co za idiota.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.10.2024, 19:01
Niestety w jednym meczu prysnęła cała magia Jopa i "nowej" Wisły - oby tylko na chwilę i niech wróci dobra gra.
Typowy dla nas mecz, frajerska gra, jak były okazje to spartolone kapitalnie, rywal cienki, który ostatnio nie umiał wygrać, na nas się przełamuje, oczywiście 1:0 bo po co więcej? Uryga żółta kartka i nie zagra z Płockiem.
Do takich meczów jesteśmy przyzwyczajeni od kilku lat, chujnia po całości.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów