The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2023, 13:59
Myslę że po tej żenadzie w Bielsku nasze stranierosy z Iberii rozniosą Zagłębie 5-2. Tak żeby w kolejnych dwóch meczach ponieść 1 porażke i 1 remis. Statystyka musi się zgadzać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.11.2023, 14:22
Jak zwykle gdy wiekszosc spodziewa się wtopy, na przekór wygramy i to pewnie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2023, 15:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie no, trzech nam (chyba) nie wcisną. Ale takie 1-2 to już elegancko może siąść.
Dla mnie od pewnego czasu najbardziej fascynującą zagadką jest to, co tym razem wymyśli Sobolewski. Bo niestety nadal istnieje ogromny repertuar możliwości innowacyjnych koncepcji i posunięć, nie tylko w rodzaju czterech zmian w 70 minucie przy grze w dziesiątkę i nie układającym się wcześniej meczu.

Może zobaczymy na przykład teraz Gogóła w ataku? Kto się tego będzie spodziewać? Skoro już przesunął go na prawą obronę, to czemu nie? Czy to nie jest fascynujące? Sobolewski zaszokuje wtedy wszystkich, bo o szokowanie i odciskanie swojego ja na każdym meczu chyba mu najbardziej chodzi.

Pamiętajmy, że roszad nominalnych pozycji można robić mnóstwo, a on to bardzo lubi. Obstawiamy, kiedy zobaczymy Colleya w drugiej linii, Villara na obronie, a Juncę na ósemce?

Po roku trenowania przez Sobolewskiego Wisły, choć jedna osoba mogłaby zakładać, że to się na pewno nie wydarzy?

To miara dramatu, który mamy na ławce trenerskiej.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.11.2023, 15:29
Dzisiaj mi wpadlo w oko info, ze z pierwsza druzyna trenuje 4 lebkow z drugiej druzyny.
I ja mysle, ze doswiadczymy tego, ze najmlodszy zagra na zupelnie innej pozycji niz do tej pory gral, bo nasz maestro trenerki dojrzy w nim cos czego nikt wczesniej nie widzial
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.11.2023, 15:56
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
O ile dobrze pamiętam, przed sezonem właściciel i prezes Jarosław Królewski zapowiadał, że celem drużyny po rundzie jesiennej jest TOP4 i maksymalnie 2 punkty straty do TOP 2.
To dosyć jasne i klarowne kryterium.
To takie chrzanienie Królewskiego. Nie sądzę, żeby go zwolnił jak będzie na Przykład Top 6 i powiedzmy 5 punktów straty do Top2.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.11.2023, 17:56
Jestesmy bardzo niestabilna druzyna i kij wie co sie dzisiaj wydarzy. Moze znowu jakies czerwo i porazka. A moze grad strzalow i remis? A moze dominacja i jedna sytuacja sosnowca i w dupe 0:1?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2023, 19:58
jestem pozytywnie zaskoczony składem.na szpicy Sobczak za nim Rodado. może to zatrybić. stawiam 3-0 dla nas
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2023, 21:24
pajace z Sosnowca już powinni grać w 9. atak łokciem Karwota bez kartki, Machała zatrzymuje jako ostatni Sobczaka i tylko żółta................
Na już Sobczak do zmiany za niego Alfaro na lewo Goku do środka Rodado na szpicę i Baena za Mikiego na prawo.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.11.2023, 22:27
Kolejna kompromitacja zespołu. Ile jeszcze Królewski każe się wszystkim męczyć z Sobolewskim?
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 03.11.2023, 22:29
Mam ....a dosc. Dopki ten pajac na lawce bedzie nie przyjde na stadion. To jest ....a jebana zenada zeby nie wygrywac z takimi ciotami.
....a jego mac 12 roznych i ..... Jebany nieudacznik przez tego pseudo trenera nie awansujemy

Tu nawet nie ma co zwalac na nieskutecznosc. Mieliamy zaledwie dwie setki a reszta to strzaly z dystansu. Wiec nie ma co .......ic o nieskutecznosci. Poprostu nie umiemy stwarzac sytuacji.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.11.2023, 22:30
Hehe gramy swoje, jak to my.

Wiele meczów przedupcymy, wiele zremisujemy, może wymęczymy baraże, żeby odpaść honorowo.

Trener jest jaki jest, hajsu brak także nie ma co się dziwić, zakręcimy się kolo 5-8 miejsca
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.11.2023, 22:30
Jest pięknie, Sobolewski po co to ciągniesz dalej? Przecież widać, że to nie ma sensu. Królewski i Ramirez przestańcie się kompromitować i wyrzućcie go jak nie chce sam.

Gra dramat, murawa jeszcze większy dramat.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2023, 22:31
Najbardziej baliśmy się o Gogóła a bardzo poprawny mecz zagrał. Kolejny słaby mecz Goku i niestety fatalna zmiana Alfaro. niestety kolejne 2pkt stracone ...

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 03.11.2023, 22:33
Czy ktorekolwiek dno dziennikarskie zapyta tego paralityka czy nie ma wstydu nadal byc trenerem najbogatszego klubu w lidze, ktory nie umie wygrac z najslabszymi w prawie polowie sezonu?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.11.2023, 22:36
Jakiego wstydu? On robi swoją pracę jak tylko może, zarabia pieniądze i ma robotę.

Nas na trenera lepszego nie stać. To nie wina Sobolewskiego, że jest trenerem - tylko naszych władz.

Ale nie oczzekujmy tu jakiegoś Nawałki jak jestesmy przeciętnym zespołem w 1 lidze, z problemami z budżetem.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.11.2023, 22:37
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Jest pięknie, Sobolewski po co to ciągniesz dalej? Przecież widać, że to nie ma sensu.
No jak to po co? Dla piniendzy, bo to ostatni kontrakt w "karierze". Nie obrażając Prądniczanki czy Fajrantu, nie wiem czy bym się zdecydował na zatrudnienie tam takiego fachowca.

Szkoda w ogóle komentować to widowisko.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 03.11.2023, 22:38
Szkoda nerwów i emocji. W klubie jak widać mają w dupie czy będzie awans czy nie. Najwidoczniej Sobol to trener marzeń skoro przy takiej grze a właściwie braku postępu jeszcze pełni ta funkcje. Jestem tak zniesmaczony tym gównem które się nam podaje że z coraz mniejszymi emocjami czekam na kolejny mecz. A najgorsza u kibicow jest obojętność
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 03.11.2023, 22:38
Wstyd, ze z najlepsza kadra nie potrafi wygrywac z najslabszymi druzynami. Czego nie rozumiesz?
Z reszta sie zgadzam. I na lepszego trenera nas stac. Wystarczylo nie zatrudniac paralityka i jednego hiszpana mniej sciagnac. I mielibysmy bardzo dobrego trenera.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.11.2023, 22:39
Ciekawe ile było groźnych ataków

Tu jest potrzebny bojkot totalny. Sobolewski już od dawna bojkotuje trenowanie czegokolwiek. Piłkarze bojkotują granie w piłkę. Prezes bojkotuje myślenie. A niedobitki kibiców dalej przychodzą na stadion i robią za listek figowy. Bojkot musi być totalny inaczej nic się nie zmieni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.11.2023, 22:44
Taktyki nie ma co komentować. Sztywnego i nie sprawdzającego się ustawienia też nie.

Piłkarze znów wyglądali jakby zaczęli grać w piłkę wczoraj. Pokazują, co robią na treningach i jak zwija ich trener, zamiast choć odrobinę rozwijać.

Sobolewski zero prawidłowej reakcji na wydarzenia na boisku, zero odpowiedniego przygotowania i zestawienia drużyny, zero pomysłu, inicjatywy, zero czegokolwiek pozytywnego. Wszędzie chaos i bezradność.

A gwoździem wieczoru dośrodkowania Szota. One były najlepszą laurką dla Sobolewskiego.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 03.11.2023, 22:49
Dobrze, że urlopu nie brałem. Ja wygrałem.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 03.11.2023, 22:52
Wisełko nasza, taki .... nie ekstraklasa! Już drugi rok z rzędu i na pewno nie ostatni!
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.11.2023, 22:54
Spokojnie, to były dwie ustawki, oddadzą na wiosnę... (teraz: kasa z Bielska i od Łukosza, a dzisiaj od Nowak Mosty)

PS. Obudziłem się...
Ostatnio edytowane przez ślimak : 03.11.2023 o godz. 22:57.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 03.11.2023, 22:58
Zaskoczony jestem ze Valencia tak gral ciulowo. Pamietam jak szalal koedys w piascie. Jak on wgl znalazl sie u tych cieniasow?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.11.2023, 22:59
Quo vadis Wisło pod rządami JK i Sobolem na ławce trenerskiej?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.11.2023, 22:59
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Zaskoczony jestem ze Valencia tak gral ciulowo. Pamietam jak szalal koedys w piascie. Jak on wgl znalazl sie u tych cieniasow?
Widocznie nie pamiętasz jak potoczyła się jego dalsza kariera.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.11.2023, 23:10
Co dzisiaj Radosław obmyślił taktykę to klękajcie narody.
Nikt nie wiedział co ma robić.

A już rożne z tym fałszywym nabiegiem to jest hit.

Chylę czoła.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.11.2023, 23:12
MMTS napisał(a):Wyświetl post
Szkoda nerwów i emocji. W klubie jak widać mają w dupie czy będzie awans czy nie. Najwidoczniej Sobol to trener marzeń skoro przy takiej grze a właściwie braku postępu jeszcze pełni ta funkcje. Jestem tak zniesmaczony tym gównem które się nam podaje że z coraz mniejszymi emocjami czekam na kolejny mecz. A najgorsza u kibicow jest obojętność
a moze niektorym ludziom z tego klubu - i pilkarzom - niekoniecznie zalezy na awansie do ekstraklasy tylko po prostu stabilna poloa tabeli 1 ligi i zachowane stolki jak i miejsce w zespole ?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.11.2023, 23:59
Przejrzyjcie ludzie. Królewskiemu nie zalezy na awansie. Zalezy na PR, tutaj ma to zapewnione, lansik. Jak .......nie to finansowo, zabierze zabawki i bedziemy na dnie.

Inna sprawa ze na trybunach dalej sialala, przychodzą, nie ma skandowanych Sobol i Królewski wyp....socios siedzą cicho. To co sie bedzie martwil prezes? Ja dopoki Sobol jest trenerem przestaje oglądać to g....Szkoda zdrowia i czasu. Tyle
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.11.2023, 00:30
Dokładnie, trudno nie odnieść wrażenia, że oni po prostu świetnie się odnajdują w 1 lidze. Ekstraklasa już ich wypluła, nie mają po co tam wracać. Bez zmiany właściciela to będzie nasza egzystencja na najbliższe lata. No chyba że wcześniej .......nie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów