The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2021, 12:34
to nie bhedzie mecz w ktorym napadzior FBF bedzie mial 6 setek i mioze wkoncu po bledzie bramkarza cos do bramki wepchnie ......tego sie boje wlasnie , braku techniki, zmyslu do strzelania goli i nosa i predyspozycji do grania w ataku i wogole w ekstraklasie tego zawodnika
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 12.02.2021, 13:41
1-2 ;-)

Bedzie fajny mecz
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2021, 14:52
Kiedy ostatnio był taki optymizm przed meczem na wyjeździe z czubem tabeli?
Widzę, że mało kto remis wziąłby przed meczem w ciemno.
Ja też: 1-3
Forbes x2 i Silva
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.02.2021, 14:55
Każdy wynik możliwy, obyśmy ugrali choć jeden punkt.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.02.2021, 15:09
Ano, dokładnie: każdy wynik możliwy.

Bardziej na dziś interesuje mnie styl gry i zaangażowanie - wyniki są tego pochodną.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.02.2021, 15:25

Kurs na dzisiaj
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.02.2021, 17:49
Coś pięknego! Jedziemy do czuba tabeli, a u booka jesteśmy faworytem ��
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.02.2021, 17:54
Czuję, że dzisiaj będziemy skuteczni. Obyśmy strzelili więcej niż Śląsk
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 12.02.2021, 18:23
Nie wierzę bukom czy też "ekspertom". Myślę, że Wrocławianie będą dziś chcieli iść na przełamanie i momentami spotkanie dzisiaj będzie wyglądało tak jak to z jagą. Wymęczone 1:0 dla Wisły wydaje się być najbardziej prawdopodobne... Aczkolwiek liczę że się mylę i będzie dobre widowisko i 3/4 gole chłopaki wcisną i się podbudują tym meczem
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.02.2021, 19:39
Tytuł po meczu: Wisła zdobywa Festung Breslau
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2021, 20:18
Punkt bedzie ok,spokojnie bez napalania sie.Slask potrafi grac w pilke. A z reguly jak duzo muczymy to malo z tego mleka.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.02.2021 o godz. 20:27.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.02.2021, 22:20
Czy po tym meczu znikną durne opinie, że trzeba doceniać Brown Forbesa za dochodzenie do okazji? Nie atakuje gościa, jest baaardzo średni, ale ten argument to inwalida w odniesieniu 29 latka. Poza dochodzeniem do okazji, dziś zagrał odwróconego Midasa- czego się nie tknął zamieniało się w gówno.
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.02.2021, 22:24
zgadzam sie, Forbes sie dzis idealnie podsumowal i zakonczyl dyskusje na swoj temat
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.02.2021, 22:25
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
to nie bhedzie mecz w ktorym napadzior FBF bedzie mial 6 setek i mioze wkoncu po bledzie bramkarza cos do bramki wepchnie ......tego sie boje wlasnie , braku techniki, zmyslu do strzelania goli i nosa i predyspozycji do grania w ataku i wogole w ekstraklasie tego zawodnika
czekam za tydzien na kolejne show boskiego Felicia
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 12.02.2021, 22:25
Burliga, Brown Forbes i dodatkowo rezerwowy dziś Buchalik niech zostaną we Wrocławiu. Tam nie daleko jest jakiś zespół typu foto higiena gac czy coś takiego. Poziom prezentują tak tragiczny, ze tam się nadają idealnie. Jak można było dziś tego nie wygrać ..
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 12.02.2021, 22:27
Jak się Forbes nie ogarnie to i za 1000lat nie strzeli w tej buraczanej lidze 10 bramek... Savić do zmiany już po przerwie, Yeboah w 70 dychał rękawami. Żukow najlepszy na boisku pomimo kartki. 30 minut przewagi, karny nie trafiony i totalna pyta w ofensywie... Wracają demony sprzed lat...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.02.2021, 22:28
Co los dał w tym meczu Wiśle, aby go wygrać, to odebrał Felicio. Zastanawiam się, czy z jego szczęściem do wykańczania akcji, zdobyłby gola z tego karnego na pustą bramkę...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.02.2021, 22:28
Nie było powtórek karnego dla nas - zasłużyliśmy? Bo z tego co widziałem, to oliwa sprawiedliwa. Co nie zmienia faktu, że strzał FBF to kryminał. Ciężkie warunki, ale z mojego punktu wodzenia Śląsk chuja grał. Dobry mecz, dobrze się to ogląda. Jazda jazda jazda - Biała Gwiazda! Dzięki za mecz i walkę panowie.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 12.02.2021, 22:33
Absolutna dominacja, Ślask najgorszy z calej trojki z ktorymi gralismy. Wielka szkoda, ze nie wygralismy. Burliga nie rozumie się z Yeboahem. Forbes zawiódł. Jean carlos średnio.
Ogólnie 3 mecz z rzędu gdzie mamy sporą przewagę nad przeciwinikiem.
Murawa dzisiaj pomogła śląskowi, nie da się grać szybkiego ataku pozycyjnego. Stąd gralismy pyte po czerwonej kartce, bo slask cala druzyna sie bronil.
Musimy troszkę wzmocnić ofensywe i będziemy w top. Takim atakiem to raz się uda raz nie.

Życzę ślaskowi wy.......enia z pierwszej 8 bo ten klub to wielka pyta z pieniedzy miejskich.

Wisła może się podobać. Za czasów Skowronka i Stolarczyka to każdy nas dominował. Teraz to my narzucamy warunki.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.02.2021, 22:34
Karny był oczywisty, ręce były rozłożone - nie rozumiem skąd w ogóle dyskusja w studiu...
Po czerwonej kartce przede wszystkim brakło strzałów z daleka - wszystkie akcje próbowali rozgrywać w polu karnym.
Przy takiej murawie to ułatwia obronę...
Szkoda - ale 1 punkt wywieziony z trudnego terenu - trzeba szanować.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 12.02.2021, 22:36
Punkt bedzie ok,spokojnie bez napalania sie- no i jest.Mamy punkt
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.02.2021, 22:37
K...a co za mecz. Sami strzeliliśmy sobie bramkę, Śląsk nie miał ani pół sytuacji. Nie strzelamy karnego, przestaliśmy grać od kiedy zaczęliśmy grać w przewadze. Niby dominujemy przez cały mecz, ale brak ostatniej decyzji. A jeszcze mogliśmy to przegrać w doliczonym czasie.

Kilka uwag:
- J C Silva - nie zwykłem obrażać piłkarzy dopóki grają w Wiśle, ala wiesz co.. wypier... Czy jemu w końcu się coś uda od początku do końca?
- Burliga - czy było kiedyś w Wiśle większe drewno?
- Brown Forbes- gość jest mistrzem świata w zastawianiu się, ale nic poza tym i chyba widomo już dlaczego gra w polskiej lidze... dramat
- Mehmerić.. czy on k...a miał dzisiaj jakieś udane podanie do przodu? Każda dzida w buraki.
- Sadlok - jedna jaskółka wiosny nie czyni. Dziś rzuty wolne na starym sadlokowym poziomie.
- Savic.. no cóż widać u niego jakiś zmysł do gry, ale nic nam to nie przynosi.
- Frydrych poprawnie
- Lis bezrobotny
- Żukov najlepszy na boisku
- Plewka człowiek widmo
- Yeboah - trochę wiatru, chociaż nie za dużo, ale nic z tego nie wynikało.

- Hyballa- nie rozumiem niektórych jego posunięć, ale na razie nie ma sensu krytykować.

Wierzę, że słabo się to kleiło przez murawę... tak to sobie na razie tłumaczę.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.02.2021, 22:40
Z gry byliśmy lepsi.Niestrzelony karny. Graliśmy na wyjeździe z 4 zespołem ekstraklasy w bardzo ciężkich warunkach dlatego remis należy szanować.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 12.02.2021, 22:41
od 65 minuty mecz w chodzonego - pytanie czy z braku sił czy czerwona kartka podziałała uspokajająco i druzyna stwierdzila, ze wygra sie samo. Powtórze dokładnie to samo co napisałem przed tygodniem po meczu z Jagą - Forbes WON, Silva WYPIE*RDALAJ! Starzyński dziś zderzył sie z Ekstraklasą jak z zelbetową sciana, dramatyczna zmiana.

Natomiast pocieszajace jest to, ze Hyballa ma oczy i widzi jak katastrofalny szrot ma na ławie skoro w meczu, w ktorym od 70 min wszyscy stoją (nie czepiam sie o to, bo bieganie w takim sniegu i na takiej intensywnosci pewnie wpłynelo na to, ze "tak szybko" opadli z sił) on nie robi zadnych zmian Yeboah non stop robil wiatr, był pod grą, a tymczasem od 70 min gościa nie ma jakby zszedl z boiska, dopiero chyba w 88min doszedl do pilki znowu. I mimo to brak zmian Na miejscu tych wszystkich niby piłkarzy z ławki jak Chuca szukalbym sobie juz nowego miejsca, bo widac, ze oni tam sa tylko dlatego, ze tak wypada

Muszą wyzdrowieć Kuveljic i/lub Basha bo jednak to, ze nie mozna zmiany zrobic w srodku pola bardzo nam przeszkadza grac na podobym poziomie przez caly mecz. Zhukov i Plewka dzis to chyba reanimowani beda w szatni.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.02.2021, 22:41
Plan na ten mecz, jak i na Jagiellonię zakładał szybkie przejście z obrony do ataku, rozegranie 2-3 podań i strzał. Biorąc pod uwagę warunki, to słuszna decyzja - na takiej murawie nawet Barcelona Pepa nie zagrałaby tiki-taki.

Paradoksalnie czerwona kartka zdecydowanie utrudniła nam grę - nie ma w tym niestety nic dziwnego. Mamy zaśnieżoną i wolną murawę z jednej strony, a z drugiej Śląsk w 10. cofnął się mocno pod własne pole karne i nie było za bardzo możliwości zbierania drugich piłek. Widzę jednak błąd w ciągłej grze do skrzydeł - powinniśmy spróbować uderzyć 2-3 razy z dystansu, nawet ze słabych pozycji, ale ze środka boiska. Wtedy Śląsk musiałby grać bardziej kompaktowo, co dałoby więcej opcji na ataki skrzydłami i dośrodkowania w biegu.

Jasne, że żal takiego meczu, szczególnie po stracie bramki z dupy, niewykorzystanym karnym i grze w przewadze. Myślę, że nie można mieć pretensji do drużyny jako całej - zagrali dobre zawody i całkowicie zdominowali najlepszą drużynę własnego boiska w lidze. Najwięcej mankamentów widać jednak w umiejętnościach graczy, a tego nawet najlepszy trener nie zmieni ot tak.

Tak więc zalecam trochę śniegu na gorące głowy (sporo za oknem, łatwo zdobyć ) i zdanie sobie sprawy, że pewnych kwestii nie damy radę przeskoczyć już teraz.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.02.2021, 22:46
W następnym meczy gramy bez Zukova - to będzie wyzwanie, bo on wygrywa środek pola ...
Ciekawe jak Hyballa ustawi pomoc bez niego.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.02.2021, 22:47
Punkt trzeba szanować bo warunki były trudne i trochę nieprzewidywalne. Ten mecz odzwierciedla naszą sytuację finansową poniekąd bo nie mamy napastnika, który gwarantuje bramki. Brakło Kuby i nie było kogoś pewnego by egzekwować jedenastkę. Mam nadzieję, że trener wyszuka na treningach gości, którzy czują ten element gry i oni to będą dopracowywać, bo Forbes jak podchodził do piłki to widać było niepewność i też został bezbłędnie przeczytany. Mam wrażenie, że jak na stadiony wróci wiosna to prawdziwie zielona murawa powinna być naszym atutem i z takim nastawieniem do tego podchodzę. W zimowych warunkach pewne znaczenie odgrywa przypadek.

Starzyński wcale się nie zderzył z Ekstraklasą dziś tylko z zimą. Fakt, że potrzebował dwie pierwsze akcje zepsuć by poczuć piłkę i murawę natomiast jest to chłopak, na którego myślę warto stawiać i cieszę się, że Hyballa szuka nowych, młodziutkich twarzy w drugiej drużynie. Wejście Starzyńskiego pokazało też jak trudne były dziś i w niedzielę warunki do grania. To nie była optymalna murawa by ogrywać nastolatka, który jakby nie patrzeć fizycznie jeszcze odstaje od każdego (a takie warunki promują fizyczność i nie pomagają pokazać techniki) ale czas będzie działał na jego korzyść.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 12.02.2021 o godz. 23:00.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 12.02.2021, 22:48
Ogólnie to zapomniałem wspomnieć o Starzyńskim. Pierwsze 2 kontakty to złe przyjęcie..myślę sobie jezuuu.

Potem ten chłopak 16 LETNI wziął na siebie 2 akcje schodził do środka, szukał kombinacji. Może mieć chłopak potencjał.

Ostatnia akcja meczu, wybija na rzut rozny jak nie mial juz nikogo na plecach. Dostał zjebe od Lisa. Dobrze, ze nie strzelili.

Przyznam, że kibicuje mu mocno
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.02.2021, 22:48
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Starzyński dziś zderzył sie z Ekstraklasą jak z zelbetową sciana, dramatyczna zmiana.

.
Miał jedno beznadziejne zagranie - chyba to on wybił na rzut rożny i w ostatniej akcji meczu i WKS mógł strzelić bramkę z rożnego. Ze dwa razy piłka mu odskoczyła na aut ale mimo wszystko to on stworzył najgroźniejszą akcję od momentu czerwonej kartki - zgranie klepki w środku i długa piłka do Medveda, którego uprzedził minimalnie bramkarz.

Mecz skończył się po czerwonej kartce. Śląsk ustawił autobus i do końca celebrowali każdy aut, wyrzut bramkarski itp. i przestało się to dobrze oglądać. Wydaje mi się , że niepotrzebnie grali od tyłu ostatnie minuty. Mimo , że zazwyczaj tego nie pochwalam ale mogli grać dzidę i lagę do przodu cały czas , w takich warunkach prędzej coś wpadłoby po świecy niż po akcji od tyłu.

1 pkt. po meczu gdzie rywal nic nie stworzył boli ale to też kubeł zimnej wody dla tej części forum , która po ostatnim wygranym meczu widziała Wisłę w pucharach...
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 12.02.2021, 22:49
Ciacho, wyluzuj. Grało już w Wiśle wielu zawodników gorszych od Burligi czy Silvy. Może niektórzy nie pamiętają już takich asów jak Burdenski, Kju Żaliens czy Daniel Sikorski.

Fakt dziś Plewka, Forbes czy Yeboah w drugiej połowie grali tragicznie. Warunki były jakie były.

Akurat silva miał całkiem przyzwoitą pierwszą połowę, Sadlok co najmniej poprawnie, Savic też cokolwiek próbował. Zdarza się. Na lepszym boisku raczej byśmy wygrali. Tak czy inaczej cały czas gramy dobrą piłkę, tym razem nie mamy dziur w obronie (bramkę niemalże sami sobie wbiliśmy), Śląsk prawie nie miał sytuacji.

Będzie lepiej, no. Ciekawy jestem meczu z Pogonią. Poza wynikami nic ich nie oglądałem a musi to nieźle wyglądać skoro mają trenera sporo czasu i są liderem. Czuję dobry mecz, choć może też być remisowo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów