The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2020, 21:33
Szacunek dla trybun że cisnęły Skowronka. Musimy wymusić dymisję bo tu nie ma mąki a co dopiero chleba...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.09.2020, 21:34
Nie wszyscy. Takie są efekty wprowadzania filozofii zrównoważonego futbolu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 18.09.2020, 21:34
won i tyle

zero litosci bo zaraz bedzie wiekszy dol niz w zeszlym sezonie, a tym razem nie ma czasu zeby sie wygrzebac
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
prezes
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2020, 21:41
Szot rzeczywiscie niby biegal w te i z powrotem, tylko jakim tempem ? Wszystko jednostajnie, zero przyspieszenia w kluczowych momentach jakby go ktos zywcem wyciagnal z jakis zapuszczonych oldboyow Jego powroty do obrony to momentami przerazajace czlapanie beztroskiej sarenki. Obawiam sie ze to kolejny jakze wywazony element do tej wislackiej ukladanki pt. "najgorsza obrona w lidze juz od kilku sezonow".
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.09.2020, 21:45
Skowronek po meczu: drużyna pozytywnie zareagowała sportową zloscia w szatni następny mecz będzie lepiej !nie pamiętam takich gwizdow na Reymonta..
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.09.2020, 21:50
Wczesniej gralismy z druzynami, ktore w poprzednim sezonie byly w gornej osemce. Teraz przyszedl czas na sprawdzian z Plockiem, z ktorym rok temu szlismy prawie leb w leb. Warto jeszcze pamietac, ze ten Plock stracil Furmana.

Efekt? Lanie, jakiego nie pamietam przy R22. Pierwszy celny strzal w osiemdziesiatej minucie. Juz nie tracimy punktow przez Beciraja czy kogos tam. Tracimy, bo nasz trener nie ma zielonego pojecia, co robi.

PS Wiadomo, dlaczego Boguskiego zabraklo w kadrze?
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 18.09.2020 o godz. 23:29.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2020, 22:03
WSTYD
Najlepiej ten mecz opisuje sytuacja chyba z 80 minuty jak Rasak zaczął podawać przewrotką w środku boiska...

Zlali nas dziś niemiłosiernie i cud, że do połowy nie było wyżej. Nie da się tego oglądać - brak czegokolwiek, jakieś kretyńskie wybory z Carlosem na napadzie i tym Abramowiczem na lewej stronie. Po chyuj ten nasz pseudo wfista tak kombinuje ?

Gorzej, że ten Adi czy Edi to wygląda na jeszcze większego asa od pary stoperów głupi i głupszy - kopie z tego lewego kikuta jakby był sztywny czy coś

Generalnie to kompromitacja i żal patrzęc na taką grę. Pod kątem przyszłości jedyny plus to Yeboah, na duży minus ten cały Adi i widać po Kubie, że czas niestety leci nieubłaganie..
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 18.09.2020 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Na pocieszenie powiem, że zawsze mogło być gorzej...

Hyhyhyhy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ja powiem tylko tyle: Widziałem wiele. Pamiętam nawet słynny mecz z Legią. I oczywiście dzisiejszego do tamtego nie będę porównywał bo to nie to samo. Wyszedłem ze stadionu z kolegą w mniej więcej 70 min..... Obaj ustaliliśmy, że zrobiliśmy to chyba pierwszy raz..... Tu nie chodzi nawet o to że przegrywaliśmy z baardzo chujową drużyną. Tu chodziło o to, że nie widzieliśmy nawet mikro szansy na to, że zobaczymy cokolwiek pozytywnego. Mam karnet na cały sezon. Mam jakieś tam poczycie, że pomogłem finansowo ale nie wiem czy przyjdę prędko oglądać to na żywo.... Nie jestem jebanym masochistą! JA mogę zobaczyć porażkę ale nie w takim stylu jak dzisiaj.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.09.2020, 22:04
Jeszcze niedawno samozwańcze elyty przeprowadziły atak na Obidzińskiego. A chyba widać, że była to jedyna z niewielu kompetentnych ludzi przy tej całej bandzie amatorów.

Dwa lata powoli mijają i zbliża się czas powiedzenia sprawdzam.

Błędy są te same co wcześniej - niekompetencja, kolesiostwo, układy, dziwne transfery przy jednoczesnym coraz większym samouwielbieniu elyt i rosnącej twierdzy, która nie dopuszcza głosów sprzeciwu.

Tu podobnie jak przy wywaleniu błazna Kikusia sama zmiana trenera nie wystarczy.

Prezes - brat figurant powinien odejść. Powinien przyjść człowiek z kompetencjami.

Ale tak kończy się brak zerwania z przeszłością. To było do przewidzenia, ale jak to forumowy samozwańczy mędrzec przekonywał, że dziedzictwo TS-u to kluczowa rzecz.

Nie miał racji i to lekko powiedziane.

O koszykarkach nie ma co pisać, ale podobno władze sicios miały obserwować uważnie rządzących, aby nie powtórzyła się historia.

Nie widzę tego.

Jest coraz gorzej i tu trzeba ponownie przeprowadzać kolejną reanimację.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.09.2020 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.09.2020, 22:58
Komentowanie tego spotkania mija się z celem. Wszyscy widzieliśmy to samo.

kompromitacja porównywalna do 0-7 z legią. Wtedy zarząd nie zareagował. Czy zareaguje teraz? Sądzę że tak. Telefony są na pewno u nich dzisiaj czerwone.

Jeśli nie zwolnią dzisiaj Skowronka to tylko dlatego, ze szukają innego kandydata i zwolnią go w trakcie tygodnia.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.09.2020, 23:03
Ten mecz był jak wojna: nigdy więcej.

Katastrofa, której nie tłumaczy żadna przebudowa. Z każdym meczem gramy coraz gorzej i niestety nie był to jednorazowy dołek, który musi zdarzać się drużynom tak przeciętnym jak Wisła.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.09.2020, 23:52
FraMat napisał(a):
Czyli z Górnikiem remis?
Zgodnie z logiką ekstraklasy w Zabrzu nasze pewne zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.09.2020, 00:18
logika Ekstraklasy juz powoli przestaje obowiazywac, szczegolnie nas
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.09.2020, 03:29
Mehremic to jest jednak kocur, liczba klubów zwiedzonych przez tego pseudokopacza w czasie kariery jednak nie wzięła się z nieba
Mecz żenujący, oczy krwawią od oglądania tej rąbanki. Grają na poziomie III-ligowego zespołu, jakby trenerem był Krzoska nie byłoby ŻADNEJ różnicy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 19.09.2020, 09:20
Nie oglądam meczów innych ekip, ale ciężko mi uwierzyć, że Warta, Podbeskidzie czy Stal mogą grać jeszcze bardziej nieudolnie.

Po mojemu Pawłowski był skonfliktowany z p.o. obowiązki trenera, a pozbywając się go i trzymając na ławce Kuveljica mamy samych niskich defensywnych pomocników.

Obrona nie skacze do główek, ok, ale Płock oddał CZTERY strzały w całym meczu, a Lis dostał TRZY bramki.

Ekipa jest w takiej rozsypce że szczerze nie wiem kto i jak ją poskłada do kupy, ale nie będzie to łatwe zadanie. Przydałaby się znowu kilkumiesięczną przerwa w rozgrywkach.

Najprostszym rozwiązaniem jest niestety kupić dobrego napastnika do gry i bramkarza, wtedy i z byle jakim trenerem przyjdą punkty. Czyli znowu powraca pytanie: po co kupowali Mehremica, jak i tak kupują Frydrycha. Po co wydali hajs na Fatosa, jak i tak trzeba napastnika. Jest takie fińskie przysłowie: nie stać mnie na tanie rzeczy. I coś w nim jest.

Dla mnie tu trzeba zamordysty i rzeźbiarza w "gównie" w stylu Ojrzyńskiego, Lettieriego, etc. Niestety ale tu trzeba chwycić to zniewieściałe towarzystwo za jaja i obudzić w tych piłkarzach ambicje, zadziorność i waleczność, może postawić na tych twardszych fizycznie i psychicznie, bo tiki taki z tego i tak nie będzie. Ww. Trenerzy nie narzekali by na materiał osobowy, oni by byli zachwyceni, bo w arce czy koronie tego nigdy nie mieli. A ludzie typu nasz p.o. trenera , Skorża czy Brzęczek tego nie potrafią, bo to ciepłe kluchy. Co innego eks-komandos Ojrzyński. Jak taki by huknął po jednym i drugim może by mu to pomogło. Bo inaczej to już zawsze będziemy tylko słyszeć: "wyciągniemy wnioski", "trzeba się zrehabilitować" itp. Nawałka to już w ogóle kosmos - może i by to ułożył ale musiałby zejść z pensji, i to bardzo, bardzo dużo zejść z pensji.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 19.09.2020, 09:25
Harcownik,
Ty z automatu zakladasz ze zawodnicy sa slabi.
A ja zaryzykuje inna teze: trener nie potrafi ich przygotowac do gry.
U nas teraz WSZYSCY sa slabi. WSZYSCY. Nawet Kuba!

Cos to oznacza.

Najprostszym rozwiazaniem jest zatrudnic PANA TRENERA, ktory doprowadzi obecny stan posiadania do odpowiedniej dyspozycji i przestanie wymyslac kwadrature kola tylko dostosuje taktyke do tego co ma w szatni.
Po prostu.

Co do bramkarza.
Nie ogladalem meczu (na szczescie). Obejrzalem tylko skroty. I tak na prawde Lis odpowiada za jedna bramke. Wpadly 3. Wniosek?

Patryko. Ktora bramke zawalil Mehremic?

Typowalem 1:2 w dupe i jako najwiekszy krytykant ptaszynki nie spodziewalem sie takiego w.......u. Ciesze sie, ze tego nie ogladalem, ale znajac juz wynik chetnie zobacze. Kiedy powtorka i gdzie bedzie leciala? Bede wdzieczny jak ktos wie.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 19.09.2020, 09:28
Obrazem tej całej degrengolany są wolne wykonywane przez Sadloka. Przecież to jest k... jakiś nieśmieszny żart. Jakoś w pierwszej połowie w ciągu kilku minut wykonywał dośrodkwanie z rzutu wolnego... zjebane, strzał z rzutu wolnego kilometr od bramki i 2 rzuty rożne jeden po drugim oczywiście wybite przez obrońców, bo nawet dobrze do pola karnego nie doleciały. I mamy kolejny rzut wolny jakiś czas poźniej, a ten znów go wykonuje. No ja pier.... ktoś to ogarnia? On to w ogóle jest artysta. Co on wyprawiał przy drugiej bramce dla Płocka? Zapasy uprawiał? Bo piłką zainteresowany nie był.

PS. "To sprawa jest oczywista, odejść musi wuefista"
Ostatnio edytowane przez ciacho : 19.09.2020 o godz. 09:31.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.09.2020, 09:31
Wydaje mi sie, ze nasi obroncy powinni placic za bilet. W koncu byli widzami z najlepszymi miejsami na stadionie.
0:1

0:2

0-3

Ale jeden stwierdzil, ze nie chce byc widzem i zostal aktorem. W dobie VARu Szot odkryl umeijetnosci aktorskie
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 19.09.2020, 09:40
^^ Szot to w ogóle też jest aparat. Ładnie podpatruje kolegów. Ktoś tu go chwali, a ja się pytam za co? Polecam obejrzeć drugą akcję w skrótach na ekstraklasa.tv. To zaangażowanie w powrót po własnej stracie... Basha przy nim to wzór zaangażowania. Fakt, trochę ślepy, bo jakby przed nim ustawić ścianę to by w nią łbem przywali, bo leci przed siebie i się nawet nie rozejrzy (tu też polecam zerknąć na skrót i jego stratę).
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.09.2020, 09:57
A właśnie. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, bo w pewnym momencie moje ciało zaczęło się buntować i patrzyłem w sufit, w ziemię, w telefon, byle nie na te konwulsje, ale w porównaniu z popisami Szota i paroma faulami innych naszych asów zespół Wisły Płock grał i zachowywał się sympatycznie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.09.2020, 10:05
tylko 2 strony , spodziewalem sie ze odpale kompa i zobacze rozgrzane forum

alee w sumie co tu komentować , tu zawalił mental , juz czas na nową miotłe

btw , czy też przed rogiem na 2:0 czuliscie ze z tego bedzie bramka ?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 19.09.2020, 10:08
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
tylko 2 strony , spodziewalem sie ze odpale kompa i zobacze rozgrzane forum

...?
Od czasu otwarcia Shoutboxa to generalnie to forum możnaby zamknąć.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 19.09.2020, 10:10
Mnie zastanawia, dlaczego Kuba trenując z drużyna nie widzi ze nasze nowe kocury kopia się po czołach? Czy Kuba tego nie widzi ? Czy może teraz cieżko powiedzieć bratu ze się nie nadaje? Po kiego chuja przedłużano Klemensa wiedząc ze bedą kontraktować obrońców. Kto dał Janickiemu kontrakt za 50 tysi? Klemens pewno bierze drugie 50 tysi razem 100 plus pensja ptaszka czyli jest kasa na porządnego trenera. I te wszystkie .......enia ze nas nie stać, to już nie można tego słuchać, tych oklepanych frazesów. Stać nas na porządnego trenera. A teraz dla przykładu budżet Malmo (wszyscy widzieli jak oklepali zydkow) to około 15mln. Euro czyli ponad 60mln zł. Wiem jeszcze raz tyle. Ale weźcie pod uwagę jak wysokie są tam pensje i podatki. A u nas sprzątaczka w klubie raczej nie przytula 12-15 tys brutto. W tym klubie większość zawodników zarabia około 2 ichniejszych średnich krajowych. Gdzie jesteśmy My a gdzie oni? Ale u nas specjaliści bedą mówili ze nikt za darmo grać nie będzie dlatego Janicki inkasuje 50 tysi. No popatrzcie a w takiej Szwecji zawodnicy o tym nie wiedzą. W Polsce nikt przecież nie będzie grał za mniej jak pensja Janickiego. A potem się dziwicie ze Janicki do Sadloka się uśmiecha ? Przecież oni maja wyjebane czy wygrają czy przegrają.
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 19.09.2020, 11:33
Panowie, nie chcialbym tu urazic niczyich uczuc, ale ja sie bardzo ciesze z tego wyniku. Mogliby jeszcze i czwarta dorzucic. Bo po prostu nie da sie tego juz ogladac. Byloby naprawde kiepsko, gdybysmy wymeczyli jakies 1:1 po farfoclu i rozpaczliwej grze na utrzymanie wyniku, o wygranej po takiej grze nie wspominajac. A tak sprawa jest, wydaje sie, przesadzona. Im wczesniej przyjdzie tu fachowiec, tym lepiej. Bo mam nadzieje, ze przyjdzie?
Trzeba sie teraz skupic na poszukiwaniu trenera, a brak komunikatu o zwolnieniu nie oznacza, ze nie jest w tym kierunku nic robione.
I tak, kazdy z beniaminkow gra lepiej od nas. Nie ma na teraz bardziej daremnej druzyny w lidze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów