|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Co z Leszczakiem ? 90minut podaje że kopie się po czole w ME Górnika Zabrze, ktoś wie więcej czemu ten "talent" tak się marnuje w śląskim klubie ?
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lepiej może będzie czuł się wśród Słowian. Łatwiej Białorusinowi się zaaklimatyzować w Rosji i grać może niż we Włoszech. W tym kierunku szukał bym wytłumaczenia. Według mnie prędzej sobie by w Rosji poradził niż w średniaku Serie A.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Sivakov pojdzie do gabinetu prezesa Zenitu ,pusci mu bramke z Gdanska z polowy boiska powie ze tak strzela od niechcenia ,i od razu ma pierwszy sklad ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wy w ogóle umiecie czytać ? gdzie tam pisze, że zenit go chce ? równie dobrze ja mogę napisać, że chce grać w Barcelonie, bo odpowiada mi ich styl ..
ogarnijcie się |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wislaportal.pl napisał(a):
Pozostaje tylko by udowodnić to Kamilowi na boisku. Co do samego Kosy to już nie jest tak pewnym punktem jak kiedyś. W ostatnim sezonie mam ogromne wahania formy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
A gdzie był Kamil jak mieliśmy teoretycznie "korzystnie" wylosowany Anderlecht.
Wypiął wcześniej swoją dupę na Wisłę, bo tu zarabiał tylko na frytki (tak, tak... pampersy pojawiły się dopiero przy drugim pożegnaniu z klubem) i aż szczał po nogach żeby tylko wyjechać za granicę! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Szkoda gadać, wielkie wymądrzanie się .... Polskie gwiazdorstwo. Może żal o to, że Wisła go już nie chciała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kosa zawsze miał klub w d***ie ale broniły go jego ponad przeciętnie umiejętności, także mnie jego wypowiedzi nie dziwią. Jest całkiem możliwe, że Bełchatów będzie miał z niego więcej problemów niż pożytku, bo on zawsze dbał tylko o to, żeby kasa się zgadzała (grał dobrze, żeby się wypromować) i nie zdziwiłbym się, gdyby na ostatnim kontrakcie w życiu grał padakę - przecież już z Bełchatowa na zachód nie pójdzie, więc równie dobrze może sobie na boisku 'odpocząć' a hajs i tak wpadnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
I podobno to najsłabsza Wisła od 10-ciu lat. Choćby w sezonie 2006/2007 byliśmy w tabeli troszkę niżej niż teraz, bo teraz z całej ligi zaprezentowaliśmy się najlepiej, a wtedy przy 10 zwycięstwach mieliśmy aż 16 remisów (najwięcej w lidze) które w takiej liczbie nic nie dają i 4 porażkach, bez względu jak grała reszta ligi więc pan Kamil troszkę przesadził w swojej wypowiedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Spokojnie, zmieni zdanie po bezpośrednim spotkaniu z Wisłą w lidze
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kosowski powiedział samą prawdę, że tamta Wisła z czasów Lazio i Schalke bez problemu wygrałaby z tą obecną. Można zadać proste pytanie: ilu piłkarzy z dzisiejszego składu grałoby w ówczesnej Wiśle? Melikson, Pareiko, Sobolewski i może Chavez\Jaliens. Reszta trybuny.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.07.2011 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
teoretyzowanie. Tego się nie da sprawdzić. Dziesięc lat temu trochę inaczej grało się Wiśle w lidze, gdzie nie miała takiego oporu. Przez Kamila przemawia frustracja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
a gdzie niby miałby grać Małecki? Kosowski,Uche, Błaszczykowski i dopiero Małecki.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Dobrze wiedzieć, że Błaszczykowski grał w "czasach" Kosowskiego.
2. Dobrze też wiedzieć, że skoro już są Uche i Kosowski, to Małecki się nawet na rezerwie nie zmieści jak myślisz, po co jest ławka rezerwowych? Właśnie dlatego zasugerowałem, że skoro na skrzydłach już byli Kosa i Uche, to nie wiem czemu Małecki miałby się nie zmieścić na ławce i Koalik go odsyła na trybuny.
Ostatnio edytowane przez filemon : 04.07.2011 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kosa, jak zwykle...konkretnie i bez owijania w bawelne, taka szczerosc sie chwali. Facet ma calkowita racje...MP z tyloma porazkami w sezonie? W dodatku styl gry nie powalajacy na kolana, a o jakosci poszczegolnych zawodnikow nie ma co nawet dyskutowac.
P.S - Maciek Skorza juz pewnie zaciera raczki...nie zdziwie sie, jesli Kamil wyladuje w Legii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Kosa za 15 lat zmieni Tomaszewskiego na warcie - zobaczycie
Naczelny krytykant i krzykacz Polskiej piłki dorobi się godnego zastępcy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://legia.net/wiadomosci,42254-ka...m_w_legii.html Ale gdy mowi ze nie zagra nigdy w Legii, to po prostu wierzę mu, że faktycznie w niej nigdy nie zagra ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zdziwiłbym się gdyby Kosowski zapomniał o kamieniach na Legii w 2002 roku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Petrescu chcą we Włoszech
http://www.futbolnews.pl/informacje/...-wloszech.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Można by było napisać, że puchary zweryfikują czy Kamil ma rację czy nie - ale tego nie da się porównać. Inne realia. To tak jakby zestawić ze sobą Wisłę z Kosowskim w składzie a Wisłę z Reymanem. Albo stwierdzić że Wisła z ostatnich lat jest silniejsza od tej z lat 70-tych bo zdobyła więcej tytułów MP. Także odbieram jego słowa jako syndrom "dziadka" - Panie, za naszych czasów to się grało...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 04.07.2011 o godz. 17:28.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Akurat są podstawy do porównań obu tych zespołów. To umiejętności indywidualne zawodników, ich gra, a przede wszystkim to, co osiągnęli i w jakim stylu to osiągnęli. I pod tym względem oczywiście, że obecna Wisła jest słabsza, a raczej była słabsza, bo Kosa pisał konkretnie o drużynie, która wywalczyła tytuł. Czy Genkov może rywalizować z ówczesnym Kuźbą, Żurawskim czy Frankowskim (piszę wyraźnie: ówczesnym)? Uważam, że jeszcze nie. Czy Kirm = Kosa? Też nie. Czy Mały jest lepszy od Uche? Jeszcze długo nie. Cikos/Lamey = Baszczyński? Wolne żarty. Jedynie Melikson mógłby powalczyć z Szymkiem, ale zobaczymy, jak długo będzie grał na tym poziomie, co teraz... Czy Wisła tak zdominowała ligę jak wtedy? Pytanie z gatunku retorycznych... Jedyne, z czym mogę się z Kosą nie zgodzić to jego stwierdzenie, że to najsłabsza Wisła od 10 lat. Według mnie najsłabsza była jak kończyliśmy ligę na 8 miejscu. Teraz była druga w kolejności. Kosa jest człowiekiem szczerym do bólu i jak pisałem już w innym komentarzu, narobił sobie przez to wielu wrogów w Polsce ale wolę faceta, który powie szczerze, co mu leży na wątrobie, niż jakiegoś śliskiego gada, który co innego mówi przed kamerami, a co innego w szatni. I nie ma co po nim jeździć chyba, że niektórych boli prawda. Tym bardziej, że nigdzie w wywiadzie nie powiedział, że on sam gra tak samo, jak 8 lat temu. Myślę, że facet ma świadomość upływającego czasu. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dużo się zmieniło - styl gry, taktyka, przygotowanie motoryczne także. Zmieniły się proporcje budżetów klubowych, zmieniła się ilość zagranicznego zaciągu w ekstraklasie. Teraźniejsza ekipa jest jeszcze w trakcie budowy. Większość obecnych zawodników nie można porównać z dawnymi chociażby z tego powodu, że grają w Wiśle dopiero pół roku czy rok, nie zaprezentowali się jeszcze w europejskich pucharach itp. Fakty są takie, że umiejętności indywidualne zawodników ery Kasperczaka nie pozwoliły im później poważnie zaistnieć nawet w europejskich klubowych średniakach (wyjątek to Uche).
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Zresztą, Żuraw wylądował w Celticu a Kuźba w Pireusie, więc to znowu nie takie ogórki.... ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bezsensowne te porównania trochę. Z jednej strony niby wtedy faktycznie było paru lepszych na poszczególnych pozycjach ( czy aby na pewno?) i przewaga w lidze była ale z drugiej strony z kim my wtedy w tej lidze rywalizowaliśmy? Heńka już to forum zweryfikowało może czas na "odbrązowienie" piłkarzy?
Pewnych spraw nie da się porównywać 1:1. Nie twierdzę, że obecnie mamy cudowną drużynę ale jak dla mnie przez Kosę przemawia taka trochę ludzka zawiść. No i faktycznie "włącza" mu się dziadkowanie w stylu: "za moich czasów". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No na Legi też chyba nie zapomnieli o jego koszulce
Żeby wam się "dzidkowanie" nie włączyło jak dostaniemy w łeb od niby porównywalnej drużyny. Oby nie, ale pewne rzeczy warto sobie powiedzieć wprost. Kosa to mówi a wam się włącza opcja bronienia drużyny bo "zdobyła" mistrza. A kto tego mistrza chciał? Był ktoś?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 04.07.2011 o godz. 19:27.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przed Karabachem drużyna była w totalnej rozsypce. Mam nadzieję, że tym razem jest inaczej. Zresztą puchary wiele zweryfikują. Po grze w pucharach przyjdzie czas na porównywanie składów kiedyś i dzisiaj. Jak ktoś wcześniej napisał - z tamtej drużyny nikt wielkiej kariery poza Polską nie zrobił. Może kwestia umiejętności, może kwestia mentalności.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 05.07.2011 o godz. 06:35.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|